Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-11-19, 10:55 PM   #5426
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
考左十幾次試,今日終於全勝考完

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 10:47 AM   #5427
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
全勝
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 11:08 AM   #5428
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
車神

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 12:09 PM   #5429
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
霸樹

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 10:16 AM   #5430
柚原このみ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
全勝
有攻城車技術至上到去做喪屍

舊 06-14-19, 09:42 AM   #5431
GUSTAV
The One
poor

D人唔知想點 呂布4打田伯 係唔開呂布要3連切J+攻勢
仲要唔只一個係咁
攪到本身贏硬都比我執

舊 06-14-19, 09:42 AM   #5432
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
三國志大戰討論區 Vol.LIX &lt;&lt;我們回來了&gt;&gt;

del.........

此篇文章於 06-14-19 07:21 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 02:17 PM   #5433
zeroorz
Insane Gamer
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
想問下可以點樣打
兩舖打番同一個人都輸
新手對到義兄弟+速度馬超+大蛇矛張飛+雷銅唔識打
我拎反攻朱然+諸葛靜+全琮+陸績+國太
開幕對面996質角落頭撞同一條欄,義兄弟行另一邊,好容易俾對面拎到2下以上
6粒上去對面中場大蛇矛,馬超突兩下,埋到去城邊都散計
再下一波上去我開反攻對方真桃殺晒我d人之後counter
想問下理想既打法係點thx
zeroorz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 05:20 PM   #5434
darkvolver
頹冗

今日又係激氣....

昨日爆緣,所以印了何姫....結果士氣混色..

今日諗住無聊玩下,一玩完又係何姫...但係士氣2G1B...

SEGA玩野真係有個款...

舊 06-16-19, 02:15 AM   #5435
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: zeroorz 查看文章
想問下可以點樣打
兩舖打番同一個人都輸
新手對到義兄弟+速度馬超+大蛇矛張飛+雷銅唔識打
我拎反攻朱然+諸葛靜+全琮+陸績+國太
開幕對面996質角落頭撞同一條欄,義兄弟行另一邊,好容易俾對面拎到2下以上
6粒上去對面中場大蛇矛,馬超突兩下,埋到去城邊都散計
再下一波上去我開反攻對方真桃殺晒我d人之後counter
想問下理想既打法係點thx
對面開幕打你城拆你野 應該死哂會有COUNTER 位GA WOW 你守時死左人?

8馬8弓多柵打對面D 4枚應該冇咩問題

真桃....你禁個5氣再建應該已經完左計

反攻個範圍我唔熟 會全隊比人圍哂?

吳大(柵) 既反攻點睇?

另外 真桃冇加速 你上去反攻 對面自城附近開完你馬同弓都應該走到 感覺冇咩危險

此篇文章於 06-16-19 02:25 AM 被 GUSTAV 編輯。
舊 06-16-19, 08:07 AM   #5436
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
對面開幕打你城拆你野 應該死哂會有COUNTER 位GA WOW 你守時死左人?

8馬8弓多柵打對面D 4枚應該冇咩問題

真桃....你禁個5氣再建應該已經完左計

反攻個範圍我唔熟 會全隊比人圍哂?

吳大(柵) 既反攻點睇?

另外 真桃冇加速 你上去反攻 對面自城附近開完你馬同弓都應該走到 感覺冇咩危險
有死過枝槍仔,推得唔係好熟
佢如果真桃攻過黎應該唔驚,係埋佢城佢真桃走唔切
圍唔晒,反攻範圍都大,係2武槍+4武弓自己要埋城有啲難,好易俾馬超停騎質
而家朱然得地利,諸葛靜係攻擊,全琮係守城(除咗攻擊好似都冇用)會換防柵強化黎試下
Thanks!!

舊 06-16-19, 01:21 PM   #5437
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
對到孫琳萬彧....
直接打爆萬彧好似都唔會消計?
佢龜到12士氣一波2XC +7計點守...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-19, 11:44 PM   #5438
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: kev00269270 查看文章
對到孫琳萬彧....
萬彧死完會去下一隻, 直至死哂/完計為止
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-19, 01:54 AM   #5439
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: kev00269270 查看文章
對到孫琳萬彧....
打爆萬彧之後啲好快毒死架咋,2C死一隻
加上你都打緊佢啲人

又或者直接殺孫琳但應該唔會比你殺到

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-19, 09:58 AM   #5440
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: LR猫 查看文章
打爆萬彧之後啲好快毒死架咋,2C死一隻
加上你都打緊佢啲人

又或者直接殺孫琳但應該唔會比你殺到
隻萬係大後方對面又加緊7 你非加速號令要交連環先殺得到

最好都係佢推你前推佢啦

唔係佢用張妃大喬守你真係追唔返

此篇文章於 06-17-19 10:00 AM 被 GUSTAV 編輯。
舊 06-17-19, 10:05 AM   #5441
darkvolver
頹冗

琴日見人最後15C,對方用4枚義兄弟的長板橋張飛(滿血)一爆氣守城,廚到條友,爆粗走人。

另外,想問一下長板橋張飛要速度或是迅速攻城好?

此篇文章於 06-17-19 01:23 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-19, 10:20 AM   #5442
b_boy
↘呆~

引用:
隻萬係大後方對面又加緊7 你非加速號令要交連環先殺得到

最好都係佢推你前推佢啦

唔係佢用張妃大喬守你真係追唔返
同d 滿氣一波好q惡嘅deck一樣,對面有12氣前盡打(廢話)
同埋隻萬彧個回血係勉強頂到個毒,你開隻加速馬(如果有)佢追佢,對面要搵人去救,咁上面會易守d
由手機版發出
舊 06-18-19, 08:40 PM   #5443
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
神頂上。

舊 06-19-19, 10:08 AM   #5444
GUSTAV
The One
poor

龜DECK打OP水計 有咩神

舊 06-19-19, 11:09 AM   #5445
b_boy
↘呆~

對面選連環知昇就樂勝XD

淯底可保一世平安
舊 06-19-19, 12:55 PM   #5446
柚原このみ

攻城車,攻佢老_

舊 06-19-19, 01:44 PM   #5447
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
龜DECK打OP水計 有咩神

wfc棚比對面任跳老舞+知昇二連水確殺=神預測,廢咗人哋兵法掛

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-19, 02:01 PM   #5448
darkvolver
頹冗

引用:
wfc棚比對面任跳老舞+知昇二連水確殺=神預測,廢咗人哋兵法掛
留前廚後,攻城罷就

出來跳舞,遇左要還

舊 06-19-19, 02:14 PM   #5449
hidelemon
緣份是甚麼

註冊日期: Dec 2010
太神

(⊙ Θ ⊙)つ││

三國志大戰3代卡盒春華周姬文姬王異50@1
hidelemon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-19, 04:13 PM   #5450
b_boy
↘呆~

引用:
果副馬單打LEE副DECK, 無地利跟本拆唔到柵
知昇2連水計係好正常0既野, 大寶寺跟本就係選錯兵法

淯底可保一世平安

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 05:12 PM

手機版 | APP版