Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-15, 11:02 AM   #426
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 管家婆 查看文章
我返下午 我無得睇五更 <- 綠色恐龍

黑龍俠影 有無人睇?? 每次打完人劃過z 字
有睇呀
個條友仔成日扮傻...
一出手就型到爆...

有無人有睇機甲武士劍
到而家都想搵返黎睇....
好好睇....
天,地劍...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:04 AM   #427
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
宇宙騎士細個睇唔覺
而家諗番先覺得製作組冇人性架
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:06 AM   #428
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 半熟蕃茄 查看文章
地球隊長好正,記得係每人一隻戒指,風火水土心臟力量
五種力量分開仲好地地,一CALL隊長出黎就係搞笑,次次都要人搵水俾佢洗身

引用:
作者: 管家婆 查看文章
我返下午 我無得睇五更 <- 綠色恐龍

黑龍俠影 有無人睇?? 每次打完人劃過z 字
黑龍俠影冇記錯又係暑期朝早九點檔,80日環遊世界之後播,但又係唔多人睇…因為睇靚仔都算,呢位係靚叔黎囉

引用:
作者: GateHacker 查看文章
V有播過咩

剛醒起,冇人提大儒俠史豔文(雖然唔係卡通)
e套同5星戰隊又係新聞時間播,所以唔係成日睇到
史豔文亞視買買下後面冇買,果時好似星期六會有重播

引用:
作者: 細路翔 查看文章
唯一有印像無記播晒成套既就係宇宙騎士

依家仲好疑惑無記當年點解會買套一個傻佬(無誤)斬死自己全家既片返黎比小朋友睇
呢套係好野黎,不過故事就比較黑暗
以前D動畫好多都鐘意玩BAD END,唔似得面家咁成日都要BBQ,所以果個時期睇動畫大既人D接受開黑抗性比較強(睇得太多死人戲)

套新鐵金鋼香港播果時都冇人人講佢,前面機械人格鬥,後面已經變成超能力大戰,仲要捉D人返去當電池咁用
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:07 AM   #429
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 魔璃 查看文章
無記播d野除左同財團B有關之外都冇咩原因架啦
宇宙騎士好似仲係O係傳真機入面個卡通時段播?

O係劍柄換珠轉屬性攻擊係機甲桃太朗定直角?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:09 AM   #430
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
之後既OVA 都有?
梗係冇啦

引用:
作者: david 查看文章

唔係,傳真機之後五點鐘時段
換珠果套唔係你講呢兩套,前面有提過,正名唔記得,香港叫反斗劍神
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:09 AM   #431
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: dust11 查看文章
細個只係記得變身畫面作畫好正
到大個睇返套野先發現啲作畫
同機甲機記威龍一樣
op 大張正己, 變身 大張正己, 其他

呀, 妹妹自爆0個集都大張正己架

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:10 AM   #432
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: david 查看文章

Yaiba 反斗劍神

動畫系咪到兔星人就完左, 之後冇出霸王劍?

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 02-26-15 11:14 AM 被 魔璃 編輯。
舊 02-26-15, 11:13 AM   #433
yeah yeah

引用:
作者: 魔璃 查看文章
Yaiba 反斗劍神
可惜無做落去...
未出霸王珠就完左...

NTR.......
舊 02-26-15, 11:14 AM   #434
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
-skip-
第二樣野,原來亞視多野睇d…
有無人睇過亞視播既橙路?
還有亂馬,好鍾意個故事,人物設定,但可惜既係,故事上好小品,無龍珠咁規模大…

無人講既仲有:
北斗之拳
米奇老鼠
唐老鴨(係咪姐係好多錢果個)
成語動畫郎
瑪利奧(係喇,即是任天堂果個瑪利奧,我記得仲有紅白機畫面出現的)
超音鼠(我點會唔講世嘉姐,我見過無線做,算新的。)
幽遊白書(最深刻反而係估邊個配音,我當時估係郭志權(比達)會配飛影,但竟然保全叔配飛影,仲要好夾…反而想知漫畫版結局到底想點?)
美少女戰士
飛天少女豬事丁
皇家雙妹麥(睇完第一集先知,原來食神係抄佢的…)
係咪有街霸動畫架?我記憶好似有。
我以前睇TVB卡通時間之前,會去亞視睇架。
當時佢買返黎播既動畫都好正,Slayers (魔劍美神) 咁多輯我都有追晒黎睇。
記得一段時間,好似大約5:00左右,會轉去亞視睇「Power Rangers」,當時覺得好好睇,雖然係外國人做。

TVB方面,美少女戰士喺當時算係開左先河,搞到後來一大堆女性戰隊既動畫出現,TVB播過既Wedding Peach (婚紗小天使),就係同類作品。
講到結局,除左以上講嗰D之外,印象最深刻係魔神英雄傳。\

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:16 AM   #435
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
可惜無做落去...
未出霸王珠就完左...
無霸王珠這種東西
他是風雷劍直接合體..無得分離做一粒珠

插隻手指入果空洞 轉轉劍

斬死自己都出不到啦

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 02-26-15 11:20 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:17 AM   #436
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
可惜無做落去...
未出霸王珠就完左...
漫畫都系出左霸王劍先好睇
霸王劍對魔王劍0個度睇到眼流汗

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-26-15, 11:18 AM   #437
yeah yeah

ATV我最記得係天空戰記,GS女神,NG騎士,VS騎士,亂馬,

NTR.......
舊 02-26-15, 11:23 AM   #438
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
atv 好記得有套超荒誕又粗糙既足球卡通, 又恐龍人又人類,仲要好q 多人一齊射門
印象中最神奇最超展開既運動卡通

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:40 AM   #439
yeah yeah

引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
atv 好記得有套超荒誕又粗糙既足球卡通, 又恐龍人又人類,仲要好q 多人一齊射門
你咁講我又記得下....

NTR.......
舊 02-26-15, 11:56 AM   #440
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: dust11 查看文章
細個只係記得變身畫面作畫好正
到大個睇返套野先發現啲作畫
大個睇返因為當自己睇緊60年代既野反而覺得作畫無問題(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 12:02 PM   #441
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

60年代邊有咁醜
你話TV版走樣0079我都認同

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-26-15, 12:32 PM   #442
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
卡拉ok戰士我真係無一次睇到結局過....

舊 02-26-15, 01:05 PM   #443
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
有套係短片卡通,一次播2集
又係搵2種唔同既動物玩動講佢地特性
好似叫瘋狂動物運動會
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:07 PM   #444
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
動物奧運會?

我就係主持人蛇蛇呀~
果套?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:08 PM   #445
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
動物奧運會?

我就係主持人蛇蛇呀~
果套?
好似係
套野又好笑又學到野
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:22 PM   #446
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
係唔係我講那套,早兩頁我問左啦.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:37 PM   #447
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
係唔係我講那套,早兩頁我問左啦.
oh~ 係果套, 完全係痴線足球經典

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:47 PM   #448
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: sugihara 查看文章
動物奧運會?

我就係主持人蛇蛇呀~
果套?
用嚟"涉"時間既短片, 除咗有動物運動會, 成語動畫廊(保全叔)

有唔係卡通既"日本風情畫", "美國新知",

仲有個唔記得名好似叫斗氣X家
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:51 PM   #449
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
某程度上, 呢個 topic 係大家想起以前既好, 對比 e+ 既 D7689

就算係 CCTVABC 都多野睇過 E+
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 01:52 PM   #450
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: harakuma 查看文章
用嚟"涉"時間既短片, 除咗有動物運動會, 成語動畫廊(保全叔)
有唔係卡通既"日本風情畫", "美國新知",
仲有個唔記得名好似叫斗氣X家
後來重有套叫做「好大的風」,當時真係睇唔明佢想講乜。a

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:26 PM

手機版 | APP版