Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-29-08, 11:00 PM   #1
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
今日去了文具店

(在文具店中左望右望中....)

店東: 呢位先生, 有乜可以幫到你呢, 我見你搵野搵左好耐, 我幫下你好嗎?

蠢蛋: 我.....唔識點講, 講黎有D羞...唔知點講好...(怕羞中 )

店東: 你想搵乜你講我知啦....我幫你搵啦(搵乜野呀, 男人老狗有野就講啦 )

蠢蛋: 我....想買把間尺呀

店東: 哦...間尺呀...呢度有好多呀....你想要邊隻呀?(妖, 以為要乜野 )

蠢蛋: 我不是要呢D拉尺呀, 拉尺太軟了...我想要把硬身少少的, 同埋不用太長....(自己都知自己麻煩要求多 )

店東: ......無言中......

店東: 簡單黎講....又要短, 又要硬, 比把鐵尺你好唔好...?

蠢蛋: 好啊....比我睇睇.... 好似幾好喎

店東: 拿....check清楚呀, 貨一出門永不退換呀, 番到屋企唔岩用我唔會換比你的

蠢蛋: 咁.....

店東: 冇問題就鎊水啦....(真係麻煩呀 )

蠢蛋: 哦......

店東: 比左錢就快點走啦.....

蠢蛋:

舊 11-29-08, 11:02 PM   #2
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
老友
冇相冇真相
究竟係乜黎?

舊 11-29-08, 11:10 PM   #3
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: lauchai 查看文章
老友
冇相冇真相
究竟係乜黎?
乜野黎?
文具囉...
間尺一把囉

舊 11-29-08, 11:12 PM   #4
The One
業餘歌手

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
乜野黎?
文具囉...
間尺一把囉
真係鐵尺?
咁我都有一把
公司偷既

舊 11-29-08, 11:14 PM   #5
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: lauchai 查看文章
真係鐵尺?
咁我都有一把
公司偷既
真係鐵尺黎ga....

舊 11-29-08, 11:42 PM   #6
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
間尺同醫生有咩關系?

舊 11-30-08, 12:44 AM   #7
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
入世未深,還沒參透到那是什麼間尺

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-08, 09:24 AM   #8
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: teamkiller 查看文章
間尺同醫生有咩關系?
引用:
作者: 嘖HEIHEI 查看文章
入世未深,還沒參透到那是什麼間尺
是一把實用, 務實又帶點浮誇的間尺

舊 11-30-08, 10:23 PM   #9
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

開估

舊 11-30-08, 11:05 PM   #10
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
今日好好彩俾我撞到用呢把鐵尺的人~
呵呵呵~

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-08, 11:21 PM   #11
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: 真 三一萬能俠 查看文章
今日好好彩俾我撞到用呢把鐵尺的人~
呵呵呵~
有幾好彩?

舊 12-09-08, 01:59 AM   #12
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
咁似d水泥佬用的水平尺~???
係多左幾個鑼C釘位咁解~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 02:27 AM   #13
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: KIM 查看文章
話唔定樓主真係拎番地盤度平水

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 05:50 PM   #14
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
引用:
作者: apache 查看文章
話唔定樓主真係拎番地盤度平水
其實是要黎咁用的

用途: 為了得到超淺景深, 所以用上tele鏡頭加3隻tube,
但亦因為前鏡組同後機組太重, 中間幾隻tube受力好大,
所以用把大鐵尺加clamp板固定鏡組同機身...

得出的效果

舊 12-09-08, 08:48 PM   #15
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
有個綠點最似平水尺...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-08, 09:33 PM   #16
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
個感覺好似一個炮台XD
重曝了嗎?...
看了油王既相之後...總覺得自己係入錯會...
我想問用40D要做重曝係咪只能夠用PS做?

舊 12-09-08, 10:35 PM   #17
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
個感覺好似一個炮台XD
重曝了嗎?...
40D想重曝只能在ps做......

舊 12-10-08, 12:30 AM   #18
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
引用:
個感覺好似一個炮台XD
重曝了嗎?...
係啦,我都係覺得自己入錯會.
但又無力轉會

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 12:35 AM   #19
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
Canon 終結者 --- 油王 XXD
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 12:45 AM   #20
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: apache 查看文章
係啦,我都係覺得自己入錯會.
但又無力轉會
引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
Canon 終結者 --- 油王 XXD
你地諗住轉會...可以令你地的作品有好大改變?

舊 12-10-08, 12:48 AM   #21
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

引用:
我無淋過轉會架 我覺得450仲未用夠
而加比油王你既相片感染既人已經有3,4個
舊 12-10-08, 12:49 AM   #22
The One
業餘歌手

引用:
你做左衰人

舊 12-10-08, 12:50 AM   #23
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
我無淋過轉會架 我覺得450仲未用夠
而加比油王你既相片感染既人已經有3,4個
咁不如我免費開班, 你地出黎我分享下點影...
等你地唔好成日以為自己部機做唔到...

舊 12-10-08, 08:14 PM   #24
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

引用:
咁不如我免費開班, 你地出黎我分享下點影...
等你地唔好成日以為自己部機做唔到...
我都想
但加賀大你熟唔熟C機??

因為我呢排研究緊部機既微調...
不斷咁試,銳利,對比,飽和,色調既唔同配搭
但試極都試唔到自已既色調
舊 12-10-08, 08:16 PM   #25
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
我都想
但加賀大你熟唔熟C機??

因為我呢排研究緊部機既微調...
不斷咁試,銳利,對比,飽和,色調既唔同配搭
但試極都試唔到自已既色調
師兄你黎呢度報名啦
我雖不太熟C記的機, 但亦用過幾個月, 當日同場的
大部份師兄都是用C記的, 你大可在當日請教下佢地

論壇跳轉

現在的時間是 02:39 PM

手機版 | APP版