Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-15, 04:57 PM   #451
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: rokuna 查看文章
K記應該唔會再比錢 幫隻出左成年既試玩版 整中文化吓
玩左PS+ 之前送既GZ,已經係中文Subtitle了。

舊 08-29-15, 05:07 PM   #452
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ryuma2005 查看文章
其實,行貨,水貨,日語音或英文,第時玩ONLINE係唔係唔同server㗎?
呢個問題我估你要問konami先知
未開冇人答到你
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 05:30 PM   #453
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
根據師兄之前轉貼的twitter內容及巴哈篇報導,
我覺得中文版個中國語係指台灣果邊搵人配上國語吧?(即係台灣HALO:事官長=Master Chief咁?!)
再另加韓語?

小島秀夫 Twitter 釋出多張《潛龍諜影 5:幻痛》中文版新遊戲畫面
http://gnn.gamer.com.tw/3/120003.html
我問左某間舖唔知可唔可靠既消息,佢話12月隻中文版會用日文語音個隻做中文版藍本

所以我買左英文版玩左先,12月再玩日語中文字幕版

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 05:42 PM   #454
chung116313
Junior Member

註冊日期: Oct 2010
請問行日Game,現在是不是冇獎杯內容睇?
chung116313 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 06:29 PM   #455
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
点先出到英文字幕,我隻係行英, 係subtitle棟Foreign only 或none, 都出唔到, pls help
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 07:05 PM   #456
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
玩左PS+ 之前送既GZ,已經係中文Subtitle了。
下,有中文咩???
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 07:13 PM   #457
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
係喎, 你唔講都無去望下
行英下載版竟然平到咁
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
如果只得XBOX ONE版我自己就買行英玩先(下載版更平,$312),
之後睇下隻GAME係咪真係咁好玩,睇下純日版會唔會跌價,上網再訂返。
因為我個人覺得XBOX ONE係日本唔多人玩,可能貨源根本多到賣唔晒…
以之前Tomb Raider等等, 美服買左下載版之後, 可以轉去港服下載中文版之下,
又或者AC黑旗, 我用美版碟玩, 拎左港服送中文下載, 改用中文版玩, Save File直讀..
所以我預訂左港服下載, 到時睇下去唔去到日服下載日文版

此篇文章於 08-29-15 07:17 PM 被 仁魂 編輯。
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 07:16 PM   #458
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
引用:
作者: 仁魂 查看文章
以之前Tomb Raider等等, 美服買左下載版之後, 可以轉去港服下載中文版之下,
又或者AC黑旗, 我用美版碟玩, 拎左港服送中文下載, 改用中文版玩, Save File直讀..
所以我預訂左, 到時睇下去唔去到日服下載日文版
講真,外國game的廠呢D野文明好多,日本廠?你唔好期望可以直讀,機會好细。
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 07:17 PM   #459
ComeLOLoh

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
下,有中文咩???
由手機版發出
有呀。Ground Zero PS4 Download版。
有兩隻:一隻日語,一隻英語。
全程日文語音,中文字幕。
我系統語言係set中文既。

舊 08-29-15, 07:22 PM   #460
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: lwmanroy 查看文章
講真,外國game的廠呢D野文明好多,日本廠?你唔好期望可以直讀,機會好细。
的確! lol
不過最後唔得的話, 都無所謂,
小島講左今次以英文版為主去製作,
加上巴哈試玩日文版, 話日文語音疑似有少少唔夾,
至少我都貪平左 XD
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 07:29 PM   #461
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
下,真係咁型?我有下載,返去睇下先。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 07:54 PM   #462
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: metal snake 查看文章
我問左某間舖唔知可唔可靠既消息,佢話12月隻中文版會用日文語音個隻做中文版藍本

所以我買左英文版玩左先,12月再玩日語中文字幕版
最正路應該係咁做。

引用:
作者: 仁魂 查看文章
所以我預訂左港服下載, 到時睇下去唔去到日服下載日文版
其實隔咗咁多年都唔係好明,點解唔一隻碟落晒英日等國語音,隻BD容量夠晒大,又解除咗N年前區碼限制。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 08:29 PM   #463
nds

註冊日期: Apr 2013
今天.mgs 5重keep 到第一代潛入元素?一集比一集失色
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 08:33 PM   #464

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
引用:
作者: nds 查看文章
今天.mgs 5重keep 到第一代潛入元素?一集比一集失色
巴打你真係好風趣
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 08:39 PM   #465
alexchrome

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
一開頭醫院改名同生日日期,對game有無影響?
今日玩多次序章再睇多次醫生同包帶人對我講嘅野 , 我認為
未玩可不睇
tpp玩家唔係真嘅big boss , 玩家其實係被整成big boss樣貌嘅"影武者"(?)入名同設定樣貌可以當係玩者未比整容前嘅身份 , 我覺得包帶人先係真嘅big boss , 咁樣可解釋返之前一條trailer big boss 被急救 kaz 問"what abouy him?" 表明有第三個人獲救, 即玩家角色 , 重有又可解釋到mgs3明明big boss 識俄文但tpp snake 又唔識
alexchrome 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 08:40 PM   #466
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
一集比一集差

你估cc tvb 咩

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 08:43 PM   #467
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
今時今日mgs5已經進化成開放式世界遊戲

仲用十七年前標準去睇?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 08:47 PM   #468
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
大家對lee位人兄認真是否有什麼攪錯了?
由手機版發出
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 08:50 PM   #469
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
MGS5係廢game
fami通40分雷作一羅羅
千其唔好比konami賺

舊 08-29-15, 08:53 PM   #470
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
未玩先插, 咪就係勁咯 真係認真便輸了

舊 08-29-15, 09:25 PM   #471
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
單人封面定雙人封面?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 10:08 PM   #472
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
特意玩多次 GZ (日版,PS+ 下載), 點解唔見中文字幕?
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 10:34 PM   #473
ComeLOLoh

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
單人封面定雙人封面?
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
下,真係咁型?我有下載,返去睇下先。
由手機版發出
啊,Sorry。係我記錯左。
剛開番PS4係日語音,英文字幕先係。

自己睇得明,消化左記錯係中文。
(慘…人老了…記憶力衰退…)

呢隻,雙人封面。
https://store.playstation.com/#!/en-...IAMAINGAME0000

舊 08-29-15, 11:38 PM   #474
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
http://live.nicovideo.jp/watch/lv233169616

2015年9月1日23時00分~24時30分(予定)まで、
『ファントムペイン』主題歌を歌うドナ・バークさんや、クワイエットの3Dモデルと声優を担当したステファニー・ヨーステンさん、ゲーム中の音楽を手掛けた本田晃弘さんが出演。

主題歌『Sins of The Father』をドナ・バークさんが、そして『ファントムペイン』ローンチトレーラーで流れた『Quiet’s Theme』をステファニー・ヨーステンさんが歌う予定。

また、番組の最後にスペシャルなプレゼントを放出予定! さらにビッグなサプライズをお届けできるかも!?

■ニコ生番組概要■
番組名:『ファントムペイン』発売直前カウントダウン番組
放送日時:2015年9月1日(火)23:00~24:30(予定)
出演者:ドナ・バーク、ステファニー・ヨーステン、本田晃弘、林克彦(週刊ファミ通編集長)、オポネ菊池(週刊ファミ通)

舊 08-30-15, 12:10 AM   #475
dvd-rom

註冊日期: Aug 2008
覺得有尐亂, 想問問水日同行日有咩分別? 係咪都係實體版? 我打算入P4版, 唔知點決擇好.
dvd-rom 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.4 | 發售中 b_boy 電視遊戲討論版 97 06-03-16 11:12 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
[放」metal gear solid 5 : THE PHANTOM PAIN [sold] wlng00 買賣專區 3 10-15-15 04:50 PM
[ps3]metal gear solid 5 the phantom pain (美行) 100%新 Kenji少 買賣專區 3 08-31-15 02:49 PM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM

現在的時間是 04:22 AM

手機版 | APP版