Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 31 71 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 91 131 181  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
tung999 10:42 AM 04-16-12
有冇人知hori隻tpu殼邊度有白色
到處找都只找到黑色紅色 -0-
ZlWS 01:38 PM 04-16-12
作者: neo:
旺角好景

美版
新光神話 $289
xxxx Camera $289
Resident Evil R $258
Tekken 3D $258
MGS 3D $238
Mario 3D Land $269
Mario Kart 7 $269
DOA 3D $169
賤兔動作 $169
Ridge Racer $1xx (?)

日版
Kingdom Hearts 3D $399
新光神話 $480
FF音樂 $450
Tekken 3D $389
Monster Hunter 3G $409

由手機版發出
all us under 300
all jp over 380
winsonandcyndi 01:47 PM 04-16-12
作者: B|WINS:
all us under 300
all jp over 380
心靈寫真 睇住你....美版貴過日版

作者: tung999:
有冇人知hori隻tpu殼邊度有白色
到處找都只找到黑色紅色 -0-
應該搵唔到就真係無啦....3ds d配件好少舖頭會入啦 網購啦
W!LL 09:54 PM 04-16-12
3ds配件d舖真係入小得好過份
出左咁多game, 有d game舖竟然可以無game盒賣, 機套來來去去都係hori
有d離譜到連220v牛都無
ZlWS 01:01 AM 04-17-12
作者: W!LL:
出左咁多game, 有d game舖竟然可以無game盒賣, 機套來來去去都係hori
12$店入USB差好過啦
亂1120 12:00 PM 04-17-12
小弟想出一部3ds
請問買機時有咩要注意
知道game有鎖區
買機果陣點先知部機係咪日版?
Suda 12:56 PM 04-17-12
作者: 亂1120:
小弟想出一部3ds
請問買機時有咩要注意
知道game有鎖區
買機果陣點先知部機係咪日版?
睇開機語言,日版機淨係得日文,唔同美版咁有得揀其他語言
ALC3DS 02:38 PM 04-17-12
作者: neo:
旺角好景

美版
新光神話 $289
xxxx Camera $289
Resident Evil R $258
Tekken 3D $258
MGS 3D $238
Mario 3D Land $269
Mario Kart 7 $269
DOA 3D $169
賤兔動作 $169
Ridge Racer $1xx (?)

日版
Kingdom Hearts 3D $399
新光神話 $480
FF音樂 $450
Tekken 3D $389
Monster Hunter 3G $409

由手機版發出
我買新光美版299~ 好彩都算跌得少
不過好值 晚晚同大陸機友聯機 天使戰正到飛起
shodanng2 06:54 PM 04-17-12
http://bbs.tgbus.com/thread-3501169-1-1.html
武漢3DS聚
小學雞至中坑都有
打機本黎就係應該無分年齡
shodanng2 07:07 PM 04-17-12
好多game鋪可能以為3DS出左一年
PSV出左幾個月
賣PSV配件會多人買D

但實際情況係
3DS劈價後再到上年年尾多大作出
先至開始係香港較多人買
今年年頭到依家都唔少3DS game出
依家正正係好多3DS玩家想買3DS配件
PSV最近少game都少左人出機
game鋪仲擺滿PSV配件
真係唔理行情既

我原本想買3DS個Hori黑色TPU case
點知之前係旺角搵極都得粉紅色
但我部機係黑色唔會買粉紅色case囉
最近係信和搵到一間有3DS普通透明case $37
最後退而求其次買左先算啦
但我想話呢個cheap cheap透明case
都係行左好多間先見到

溫馨提示:

其實淘寶有好多3DS配件揀
但要買多件計運費除開先抵玩
如果只買一件配件連埋運費
真係無咩著數
其實game鋪如果肯多D係淘寶入大量3DS配件
再係香港賣
實有利可圖
tung999 07:50 PM 04-17-12
作者: shodanng2:
我原本想買3DS個Hori黑色TPU case
點知之前係旺角搵極都得粉紅色
但我部機係黑色唔會買粉紅色case囉
最近係信和搵到一間有3DS普通透明case $37
最後退而求其次買左先算啦
但我想話呢個cheap cheap透明case
都係行左好多間先見到
但3DS連新出時都冇咩SHOP入配件
連D貼都係來來去去HORI之類的
HORI 黑色TPU我反而成日係信和見到
嗯 好多粉紅色TPU根本冇人要W
想要個白色都係上網買算= ="
看來月尾出隻HORI極上貼都未必有SHOP入
順手去PLAY ASIA訂埋算了
r1r_my_jj 12:27 AM 04-18-12
作者: teealpha:
其實換SD咭之前,最好先3DS用將張新SD咭用3DS做一次FORMAT,之後先再響舊咭度抄DATA過去新SD咭度,因為好多時遊戲機係要先響MEMORY CARD度生返某D佢自己用黎對應張SD咭檔案(例如認證KEY、張咭空間分配表之類),就同你電腦買新HDD裝落去都要先FORMAT一次先用一樣道理
閣下都幾搞笑

同買新電話要叉電過夜之談有得比
W!LL 03:59 AM 04-18-12
作者: tung999:
但3DS連新出時都冇咩SHOP入配件
連D貼都係來來去去HORI之類的
HORI 黑色TPU我反而成日係信和見到
嗯 好多粉紅色TPU根本冇人要W
想要個白色都係上網買算= ="
看來月尾出隻HORI極上貼都未必有SHOP入
順手去PLAY ASIA訂埋算了
上年出機果陣得HORI貼、套
想要其他款都無
係年尾先返多左小小小小, 但响香港可以選擇既都仲係好小
果D索繩袋好心咪返貨啦, 保護度至Cheap又樣衰 qqq
J.kidd 09:32 AM 04-18-12
機套真係無款靚
人家 VITA 果邊D 款又多又型
其實我想搵款袋仔有位擺埋 GAME 算
GAME CASE 幾十蚊仲要得 4個6個.. 真係唔掂
knob 10:21 AM 04-18-12
作者: J.kidd:
機套真係無款靚
人家 VITA 果邊D 款又多又型
其實我想搵款袋仔有位擺埋 GAME 算
GAME CASE 幾十蚊仲要得 4個6個.. 真係唔掂
http://www.play-asia.com/Easy_Pouch_...g-70-439w.html
我係playasia訂左呢個
有位擺兩隻game唔錯wo
teealpha 12:37 PM 04-18-12
作者: r1r_my_jj:
閣下都幾搞笑

同買新電話要叉電過夜之談有得比
咁我新手上路又真係乜都唔識喎

ching有高見的話歡迎講出黎指教、指教下

新電話要叉電過夜呢樣又真係成日出去賣電器舖度聽店員咁講喎真係
草薙さん 02:10 PM 04-18-12
出面賣電話既好多時都係亂up當秘訣
試過問Galaxy Nexus 同 GSII 有咩分別
佢答GN個OS新D, 明明兩者都可以上4.0 ICS
亂1120 09:37 PM 04-18-12
想問下3ds叉電係咪一定要用果叉電座?
同埋有冇咩透明殼好d
岩岩買果個好似好貼部機,機面好多彩色印
W!LL 09:40 PM 04-18-12
想問下3ds叉電係咪一定要用果叉電座?
同埋有冇咩透明殼好d
岩岩買果個好似好貼部機,機面好多彩色印
唔使一定用叉座, 就咁插(火牛+變壓牛)/香港牛就得
透明殼呢方面我唔熟, 貼左咩貼? hori有隻全身貼, 機面機底都貼埋
J.kidd 09:43 PM 04-18-12
作者: knob:
http://www.play-asia.com/Easy_Pouch_...g-70-439w.html
我係playasia訂左呢個
有位擺兩隻game唔錯wo
OK 喎
http://www.play-asia.com/Nintendo_3D...h-70-462b.html
可以擺24隻game
W!LL 11:09 PM 04-18-12
極上貼返左$198...
亂1120 01:41 AM 04-19-12
唔使一定用叉座, 就咁插(火牛+變壓牛)/香港牛就得
透明殼呢方面我唔熟, 貼左咩貼? hori有隻全身貼, 機面機底都貼埋
普通貼黎,買機果到話送埋
靜係上屏同下屏area貼
如果hori既全身貼,大約幾錢?
其實多左果透明殼,觀感同手感上點都差少少...
tung999 01:53 AM 04-19-12
全身貼的話買cyber的吧 好景有
hori果隻外面2張好鬼細 = = 之前試下貼zelda機 緊緊cover到機面d圖ja...
W!LL 02:55 AM 04-19-12
我感覺用左殼、套用來套住玩, 玩玩下會仲污糟
套住黎玩手感點都淨d
而家我keep住每日抺一次全機身就已經好乾淨~
指印呢下野玩耐左你唔會理佢架喇
雷火武 11:46 AM 04-19-12
想問下
而家差電
插左火牛開左,但個橙色燈成日唔著[即係差唔到]
有無人試過同樣情況後拎去整?有無得整?
第一 ... 31 71 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 91 131 181  ... 最後

返回主題版面