Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-19-12, 12:50 AM   #126
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Ia04 查看文章
但係我唔明個主角幾時開始懷疑個女仔唔係人
佢只係見唔到其他人冇同佢傾計, 其他人仲未同佢講,而且佢只係見佢係雨到行咋喎
定係佢回想起係醫院見過佢, 再覺得雨中行走奇怪, 但咁就懷疑佢唔係人?
我諗唔明...
你正常係醫院撞見一個女仔出 lift 後自己一個人走向停屍間方向,
返到學校時見返個女仔, 但全班都好似見唔到個女仔咁...
問個女同學關於個女仔o既事時, 佢仲要好似唔知你講緊邊個咁,
咁都仲唔開始懷疑就有鬼啦

舊 01-19-12, 03:46 AM   #127
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
PA這次那麼快就出成品!!!
真係製作速度越來越快, 唔知幾時到達目標一年製作3-4套.

製作水準還是很高.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 08:20 PM   #128
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: 候鳥 查看文章
有冇確實日期?
我聽過幾個日期都唔準

以我所知改封面真係好早期既事了
我最想係搵返十角館
剛買左another中文版小說
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-12, 09:15 PM   #129
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
你正常係醫院撞見一個女仔出 lift 後自己一個人走向停屍間方向,
問個女同學關於個女仔o既事時, 佢仲要好似唔知你講緊邊個咁,
乜唔係因為N年前MISAKI死咗後出現詛咒,再加上見崎鳴(MISAKI MEI)座係MISAKI個位,所以先當佢唔存在?

PS.未睇過原作

呢套氣氛真係一流,第一集醫院果度唔知點解好有SILENT HILL的氣氛。

舊 01-21-12, 09:27 PM   #130
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

其他同學就係, 但男主角新轉校又唔係當地長大, 應該唔知道有件咁o既事架喎

舊 01-21-12, 11:40 PM   #131
冬雨
Game Master
closing

引用:
其他同學就係, 但男主角新轉校又唔係當地長大, 應該唔知道有件咁o既事架喎
所以男主角以為自己是否見到幽靈 / 鬼 !
中文小說版感想(劇透?)

比漫畫版更加詳細解釋"現象",前因後果!
中途的插曲描寫其中當時的情況,令人更加理解當時大家的心情!
加上嗚的對答一直都係好玄!
小說版 嗚係4歲失去左眼,才會植入人偶眼,而最後冇被赤澤插盲眼!
也交代了嗚點解左眼可以看到顏色,死者的關係更加詳細解釋!
小說版更加謎,從一開始已經埋下伏筆!
雖然我睇完漫畫版先睇小說版,但個感覺都係不寒而慄及迷茫。

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".

此篇文章於 01-21-12 11:42 PM 被 冬雨 編輯。
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-12, 10:02 PM   #132
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: mark20hk 查看文章
所以男主角以為自己是否見到幽靈 / 鬼 !
中文小說版感想(劇透?)

比漫畫版更加詳細解釋"現象",前因後果!
中途的插曲描寫其中當時的情況,令人更加理解當時大家的心情!
加上嗚的對答一直都係好玄!
小說版 嗚係4歲失去左眼,才會植入人偶眼,而最後冇被赤澤插盲眼!
也交代了嗚點解左眼可以看到顏色,死者的關係更加詳細解釋!
小說版更加謎,從一開始已經埋下伏筆!
雖然我睇完漫畫版先睇小說版,但個感覺都係不寒而慄及迷茫。
邊到買到
搵過好多店都唔見
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-12, 11:33 PM   #133
冬雨
Game Master
closing

引用:
作者: 候鳥 查看文章
邊到買到
搵過好多店都唔見
我是問朋友借而已!
唔知佢係邊度找到!

Person who walks to the future.

此篇文章於 01-22-12 11:36 PM 被 冬雨 編輯。
舊 01-22-12, 11:39 PM   #134
Ia04
Junior Member

註冊日期: Sep 2008
引用:
Ia04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-12, 12:36 AM   #135
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
遲下會講

舊 01-24-12, 02:15 AM   #136
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-24-12, 10:56 AM   #137
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
ed係預告.....?

新年流流唔應該睇埋d咁

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 11:03 AM   #138
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
冇問題,開年姐
滿地紅,夠吉利
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 12:35 PM   #139
不以為然
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
乜唔係因為N年前MISAKI死咗後出現詛咒,再加上見崎鳴(MISAKI MEI)座係MISAKI個位,所以先當佢唔存在?

PS.未睇過原作

呢套氣氛真係一流,第一集醫院果度唔知點解好有SILENT HILL的氣氛。

同意,個段真係好有silent hill既氣氛。
不以為然 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 01:40 PM   #140
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
死神三話來了,ed係便當順序嗎
班長個反應明顯係見到吧
班長rip

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 04:11 PM   #141
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

這個意外會發生的難度達99.9%, 咁都中就真係一路好走了

不過難得佢 D 畫面無神聖白光/打格仔喎

舊 01-24-12, 04:19 PM   #142
冬雨
Game Master
closing

鳴的突然消失!
班長咁就死左!
每集都咁樸索迷離,又逐步解開一些謎!
真係好吸引我每集追下去!

舊 01-24-12, 06:50 PM   #143
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇嚟3班入面啲人唔係個個見到,而見到嘅人全部都要死?
見班長咁急走應該連屋企人都有事發生
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 06:57 PM   #144
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
班長領呢個便當真係好高難度...

唔係好明點解人偶館果度要話無客人喺度呢???
唔止學校, 連鎮上D 人都要當見崎唔存在???
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 07:08 PM   #145
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 如月刃 查看文章
睇嚟3班入面啲人唔係個個見到,而見到嘅人全部都要死?
見班長咁急走應該連屋企人都有事發生
應該全班都見到的, 只係扮見唔到吧?

引用:
作者: Funny 查看文章
班長領呢個便當真係好高難度...

唔係好明點解人偶館果度要話無客人喺度呢???
唔止學校, 連鎮上D 人都要當見崎唔存在???
係人偶館消失果幕真係好鬼異, 轉個頭就唔見左人, 神出鬼沒得好緊要

舊 01-24-12, 07:14 PM   #146
冬雨
Game Master
closing

引用:
係人偶館消失果幕真係好鬼異, 轉個頭就唔見左人, 神出鬼沒得好緊要
加上突然之間響電話,真係有d得人驚!
鳴開眼個幕真有d驚,我仲以為係蒼瞳orz
我想起薔薇少女xd

此篇文章於 01-24-12 11:19 PM 被 冬雨 編輯。
舊 01-24-12, 11:07 PM   #147
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
呢果便當高難度兼突然到呢……

舊 01-24-12, 11:10 PM   #148
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
呢個便當真係萬份之一既機率
睇黎班上既人只要睇到就要死

新年流流真係滿地紅

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 02:00 AM   #149
explosion
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2008
首先把傘要早過個人落到地,然後要自已彈開左,之後要"click"實係地唔會郁,最後個角度要對正,真係死神來了...
explosion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 02:01 AM   #150
lazy0913
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
一路解謎但一路有新謎團...追得好過癮
氣氛依舊好正...我以後用縮骨遮算喇
lazy0913 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫] 「君が望む永遠」15周年TVアニメ化、OVA化、実写化 money 日本動漫畫討論版 189 01-01-22 05:52 AM
[動畫] 「THEビッグオー Blu-ray BOX」12月22日発売決定 money 日本動漫畫討論版 4 07-19-11 11:52 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[動畫] 超重神グラヴィオン Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 3 09-28-10 01:40 PM

現在的時間是 07:52 PM

手機版 | APP版