Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-13-11, 11:48 PM   #26
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
今日睇了IMAX(粵語版),好睇過第一集好多!套戲勁歡樂!

今集主角竟然係哨牙嘜,閃電麥坤變了大茄....

大部份配音都用回上集的人配,就連反斗奇兵的短片都找回健仔、青雲和祖兒配翻。
可惜莎莎唔係林嘉欣配。
家英哥配博士講攞你命三千,特別有親切感!

反斗奇兵的短片超正!差點笑到肚痛!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 07:59 PM   #27
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
PIXAR好掂!!!
套戲真係好好笑
想問下,有d位佢係唔係用實景再加3d 角色呢?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 08:02 PM   #28
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: Terry仔 查看文章
PIXAR好掂!!!
套戲真係好好笑
應該只係靚到似實境
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-11, 09:44 AM   #29
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
尋日睇完IMAX版, 成套戲都好緊張刺激, 畫面好豐富好精彩! Mater好攪笑 XD
D景真係好靚... 同埋估唔到隻ポリリズム播咁長
kita 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-11, 10:57 AM   #30
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
此終都選擇睇英文版, 因為有埋 黑帝 配音.. 估唔到 Michael Caine 咁多對白

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-11, 06:40 PM   #31
firecowgod
Junior Member

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
查詢
知唔知佢叫咩名?
Hudson Hornet (PAUL MEWMAN)
firecowgod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-11, 09:19 AM   #32
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Terry仔 查看文章
PIXAR好掂!!!
套戲真係好好笑
應該係將實景轉成CG景

套戲真係好好笑

舊 08-22-11, 12:19 PM   #33
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
I found this one a bit boring...and I don't like Mater.

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-11, 09:28 PM   #34
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
《反斗車王 2》三碟裝 BD 解鎖神秘賽道

經驗話我知,每贏一場賽事,就有新賽道自動 Unlock!唔係打機喎,而係最新藍光碟《反斗車王 2》, Blu-ray版分為孖碟同埋三碟裝,除欣賞到首次曝光嘅 Pixar短片,三碟裝更額外加送 120分鐘 Bonus Track,特別收錄「環遊世界製作特輯」,帶你走盡劇情以外嘅神秘賽道,究竟包括邊幾個國家?買隻碟返去睇咪知囉!

7.1不如廣東話配音
藍光版提供兩種音效,包括英語 DTS-HD Master Audio 7.1,以及廣東話 Dolby 5.1!好老實,要求高如想感受超低頻發出嘅引擎聲,又或者比賽劈彎時嗰種現場質感,我建議你都係選擇英語 7.1較為適合;但係,個人覺得聽地道廣東話就更親初,特別由阿葛同林海峰嘅鬼馬聲音演出,以至羅家英突然爆多句「攞你命三千」,睇呢齣港式 CG,話唔定比靚聲效更為重要。
至於畫面細微處,今集明顯集中於模擬實景嘅建築物,尤其日本彩虹橋、倫敦白金漢宮、巴黎鐵塔之類,逼真程度可謂難分真假,簡直好似同麥坤一齊遊埠參觀名勝一樣。

短片賽道加料放送
煲完接近兩小時「正場」,緊接就輪到睇「加長版」!身為 Pixar粉絲,最想見到旗下嘅短篇小品,今次肯定無叫人失望,先來一齣約 6分鐘嘅《飛天哨牙嘜》,故事延續到講佢想學飛,仲搞到參加飛行表演;跟住再睇《反斗奇兵》迷你騷,主角由 Woody變成 Barbie同阿 Ken,內容更幽默爆笑,不失彼思功力!
三碟裝更特別收錄「環遊世界製作特輯」,唔單止回顧劇情出現過嘅東京、倫敦等主要賽道,甚至連從未曝光嘅德國慕尼黑,以及布達拉宮等神秘賽道,亦會在此現身!當然, Bonus還有彼思製作人專訪,同埋 CG製作花絮,全碟長達 120分鐘。
DVD乜都冇,焗住一定要買BD!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] Gran Turismo 5 [考牌技術研究/遊戲心得評論--討論區] [*請往新topic] LKC 攻略及心得交流區 1010 12-17-10 01:47 PM
CARS 反斗車王 Metal Gear NT 電影版 39 08-02-06 10:45 PM
BC 同 Cars o既關係......? Super Bus 收藏品討論版 1 05-02-03 03:56 PM

現在的時間是 04:16 AM

手機版 | APP版