Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-05-17, 08:50 PM   #876
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
第一次實戰用遠程雙槍,又幾好用
同人距離太近即時碌後拉遠距離,就算殺唔到人起碼都可以打走佢

加上依家又用緊番生時間延長,拉番做遠戰會安全啲
首戰都油到千分,殺到五個人
紅電鑽?
想問下個副武雷達DETECT到敵人 自己友睇唔睇到?

舊 08-05-17, 08:52 PM   #877
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
針頭槍同環形雙槍用嚟打Rank
都算兼到油路同搏火
另外三文魚啲Inkjet 「訓練」都開始對打Rank操控 有少少幫助
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 09:08 PM   #878
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
終於爆左hero mode. 仲要玩多N 次,同昇爆武器

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 09:09 PM   #879
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 空調 查看文章
紅電鑽?
想問下個副武雷達DETECT到敵人 自己友睇唔睇到?
睇到~~~

舊 08-05-17, 09:17 PM   #880
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 信長 查看文章
終於爆左hero mode. 仲要玩多N 次,同昇爆武器
升爆都唔難, 但用全武器通晒27關先難
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 09:51 PM   #881
信長
The Flash

可能FEST .. 好多新手入坑+各種斷線

此篇文章於 08-05-17 09:55 PM 被 信長 編輯。
舊 08-05-17, 10:20 PM   #882
leungky1

原來無網玩Hero Mode後再連網玩其他野
個App 唔識自動更新進度
一定要入番Hero Mode 頁面至同你更新......
由手機版發出
舊 08-05-17, 11:12 PM   #883
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
跟住我尾油我油咗嘅地方,啲人個腦係咪裝屎架
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 11:25 PM   #884
leungky1

求Lv1入到嚟第二低都Lv17嘅場
仲要斷埋線嘅方法......
少有三個人都盡力油過900p,真係有多個Neet 都未必會輸
由手機版發出

此篇文章於 08-05-17 11:32 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-05-17, 11:27 PM   #885
信長
The Flash

引用:
油油要兩滲先為之靚

舊 08-05-17, 11:35 PM   #886
leungky1

引用:
啲人:上次輸一定係輸油漆厚度!呢度厚啲多啲油,人地薄啲少啲油,我贏硬啦!
由手機版發出
舊 08-06-17, 12:12 AM   #887
信長
The Flash

支新槍打神速搶攻.... 貨櫃場.. D人30 秒都無就過到黎搶地, 殺唔清佢地已輸7成

舊 08-06-17, 12:14 AM   #888
leungky1

睇片見到個美國人搶砲上到Rank A 都可以犯哂Rank C嘅錯誤
真係想知係咪純綷亞州高手較多
舊 08-06-17, 12:48 AM   #889
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
215%打落同185%唔係好感受到差別........

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-17, 12:49 AM   #890
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
WAVE 1
200%魚煲都仲唔識拉, 走上走落叫人點打
UFO堅係運game /\
佢真係lock個唔識點揀路線走既人就實炒車

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-17, 12:54 AM   #891
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: leungky1 查看文章
睇片見到個美國人搶砲上到Rank A 都可以犯哂Rank C嘅錯誤
真係想知係咪純綷亞州高手較多
邊種錯誤先?
RANK C 根本連玩乜都唔知
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-17, 09:46 AM   #892
leungky1

引用:
作者: 新月 查看文章
邊種錯誤先?
RANK C 根本連玩乜都唔知
唔跟隊友開哂條路,堅持自己射出一片天
顧住開路等人攞個砲,結果置中
衝前唔睇個雨砲已經響側路殺到
死後幾乎唔開地圖睇
舊 08-06-17, 10:34 AM   #893
信長
The Flash

又有強姦片睇

今晚12點 8強賽
https://battlefy.com/altaira/g7-spla...66506/bracket/
https://www.twitch.tv/inktvsplat

此篇文章於 08-06-17 10:42 AM 被 信長 編輯。
舊 08-06-17, 12:00 PM   #894
野良猫
肥倫

上午啲人雖然新手好易殺,但練唔到用槍個精準度

同埋雙槍射人時兩把槍中間係冇判定?
同人駁火時得佢射爆我,佢好似冇槍咁…聽唔到啪啪聲
舊 08-06-17, 02:24 PM   #895
信長
The Flash

所有Gear 都可使用海螺開到極限:三個細Slot
任何昇級/開Slot都不會改變稀有度Rarity
三星Rarity 雖然沒有開Slot的煩腦, 但所需經驗值需求比一星高,一星和三星相差9000 EXP
由於今集可拆/合成, 用一星三Slot 的Gear 參與戰鬥,會比較有效得到能力來分拆

RaritySlot 1Slot 2Slot 3Total
20006000*10000*18000
3000700011000*21000

*需要海螺開Slot

如果手上有amiibo ,又成日用,加大slot 先...
打得好多,又多錢拆就將有用主技1 星/2星昇上去抽能力>拆 loop

此篇文章於 08-06-17 03:06 PM 被 信長 編輯。
舊 08-06-17, 05:32 PM   #896
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
冇玩過一代的新手, 請問所謂拆同合成係咩一回事?同點用?

舊 08-06-17, 05:52 PM   #897
信長
The Flash

引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
冇玩過一代的新手, 請問所謂拆同合成係咩一回事?同點用?
詳細可睇頭POST

搵單眼仔
比20000 可拆走GEAR 能力做碎片..(一拆就拆晒三個)
一定數量碎片可自選裝去其他GEAR...
不過同GEAR 相同能力就+10 碎片需求.. 3個Speed up 要10+20+30 碎片需求..
三個不同能力就每個都是10 碎片需求

舊 08-06-17, 06:17 PM   #898
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
引用:
詳細可睇頭POST

搵單眼仔
比20000 可拆走GEAR 能力做碎片..(一拆就拆晒三個)
一定數量碎片可自選裝去其他GEAR...
不過同GEAR 相同能力就+10 碎片需求.. 3個Speed up 要10+20+30 碎片需求..
三個不同能力就每個都是10 碎片需求
明哂!多謝解答

舊 08-06-17, 08:42 PM   #899
野良猫
肥倫

遇到個用筆玩嘢嘅友仔
完場時見到對面屋企畫咗兩個心响
舊 08-06-17, 09:12 PM   #900
信長
The Flash

A- 快A
RANK 塔唔難.. 我都係架車附近半伏半兜截.. 睇敵人咩位黎.佢地注意力去晒架車到,好好殺
塔Mode比其他mode 多好多高台/半高台.好好利用...
推過半後,同隊友一齊殺佢村口, RANK 愈高隊友愈識最後一推..

此篇文章於 08-06-17 09:15 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 05:55 PM

手機版 | APP版