Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-12-14, 07:38 PM   #76
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
剛廿抽出了A大劍,沒有A武士刀, 不知算是好還是不好, 這活動如果爆石衝又抽不出A武的話, 實在相當無聊, 保底什麼也沒有
把鐵板劍係神器黎wo
咁都唔滿意?

一年後既而家都仲係top1 既斬武黎wo
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-14, 08:35 PM   #77
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 小嘉 查看文章
把鐵板劍係神器黎wo
咁都唔滿意?

一年後既而家都仲係top1 既斬武黎wo
我知, 那把東西我手機版都有,當時打箭魔神到最後兩分鐘, 非常好彩地打到LV.50, 到現在都沒裝, 魔神倍武令大部份A武變收藏卡

衝去炎九, 就是想要果把手機版沒有的血色武士刀, 雖然有姿勢沒實際
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 08:22 PM   #78
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實佢戰鬥方面其實VERSION UP咗D咩?
未UPDATE,完全冇問題。
UPDATE後,今日第2次PROGRAM ERROR…

舊 08-15-14, 12:44 AM   #79
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話實佢戰鬥方面其實VERSION UP咗D咩?
未UPDATE,完全冇問題。
UPDATE後,今日第2次PROGRAM ERROR…
我未試過PROGRAM ERROR, 試下成部PSV熄機重開吧
舊 08-15-14, 12:47 AM   #80
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
我1000機從來冇出個問題,update之後仲覺得戰鬥暢順咗。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-14, 01:39 AM   #81
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
我1000機都沒事
=====
精靈島最後是 8000coin+個人; 第一次10抽已掉2把深淵弓了....
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-14, 09:37 AM   #82
神人ではない!新人だ

見真係一個魔法師都冇去抽45魔法FES,中得兩個SR…
二ツ星教授イザヤ
候補生ルカナ

其實有強運係咪即係二ツ星教授イザヤ賣得?

舊 08-15-14, 11:39 AM   #83
KA版柯柏文
Crazy Gamer

YES,加運的技能是沒有疊加,只取最高值的一個
舊 08-15-14, 11:04 PM   #84
神人ではない!新人だ

有D人真係好意味不明,擺隻差唔多人人都有ニーナ都算嘞,仲要唔覺醒…

舊 08-16-14, 02:12 AM   #85
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
有D人真係好意味不明,擺隻差唔多人人都有ニーナ都算嘞,仲要唔覺醒…
因為她是開服時登入兩日送的, 很多人抽不到五星只好放她, 另外, 她的二覺要昇到Lv60
舊 08-16-14, 02:25 AM   #86
神人ではない!新人だ

引用:
因為她是開服時登入兩日送的, 很多人抽不到五星只好放她, 另外, 她的二覺要昇到Lv60
就係60咗都唔覺,有個突一61都唔覺

舊 08-16-14, 04:10 PM   #87
KA版柯柏文
Crazy Gamer

其實以CCV 而家的玩法, 真係覺唔覺都沒什麼所謂...
舊 08-18-14, 10:07 AM   #88
神人ではない!新人だ

引用:
其實以CCV 而家的玩法, 真係覺唔覺都沒什麼所謂...
咁又唔係嘞,每WAVE回25%血,打D育成關可以連補血人都唔駛帶,帶一堆低LV去升LV嘛。
中級果D淨係用60強運+FRIEND有D風險,成日死一隻賺少30%錢…

此篇文章於 08-18-14 10:10 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 08:26 PM   #89
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
咁又唔係嘞,每WAVE回25%血,打D育成關可以連補血人都唔駛帶,帶一堆低LV去升LV嘛。
中級果D淨係用60強運+FRIEND有D風險,成日死一隻賺少30%錢…
可能對很多人來說, 要花60幾AP, 不如先打介子先, 我那隻也沒醒, 不過沒放她做LEADER
舊 08-18-14, 08:45 PM   #90
神人ではない!新人だ

引用:
可能對很多人來說, 要花60幾AP, 不如先打介子先, 我那隻也沒醒, 不過沒放她做LEADER
在下果隻醒咗,畢竟FM恒常算高,不過去到7章已經追唔上,用ラティ又冇理由每WAVE都用SKILL,就算唔加速在下都玩唔掂目押。
果25%/WAVE真係生命線咁滯…
60AP之嘛,唔記得一次維護都唔見20啦

http://www.4gamer.net/games/254/G025499/20140818058/
今次送女騎士…咦…在下就黎真係夠腳組騎士團…

目前一隻打系既R都冇,D武器賣又唔係放又嘥位
有冇D打系2星打系推介?

此篇文章於 08-18-14 08:56 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 11:19 PM   #91
KA版柯柏文
Crazy Gamer

CCV我去到第8章第二話打唔過, 手頭上角色已昇爆, 但過唔到也不會勉強, 因為cc如不打算課金, 最基本只要組出一隊3戰+雙奶, 就可以打過第一部及大部份event戰, 其他職業4星以下, 你練來也去到炎九後也是行人止步

因為ccv沒魔神戰, 現在策略只能拖長悠閒打介指, 等出5星介角[自暴の暗殺者スルスタン]起碼2突就夠用, 你如果死也不想要基佬卡, 就只能選擇下個月的山貓, 性能雖是介角排第二, 但與自暴的超op比是有一定距離, 但自暴出場可能要半年後....

如果你想組騎士隊, 也可等山貓再下一張的自由騎士, 她已是最好的騎士介指卡, 另一張白鋼是4星質素

武器卡方面, 手機版上的B武卡也廿幾三十張 , A武有十幾把也沒用, 全也是當收藏卡, 換武器系統未實裝我也不打算亂裝A武, B武喜歡就用, 沒用就留低或賣吧,

2星除了武商, 其他全不用理, CCV又未有1,2星變雙倍的50 WAVE 迷官, 至於VER.2卡, CCV有第二部再算吧
舊 08-18-14, 11:26 PM   #92
KA版柯柏文
Crazy Gamer

另外一提因為[閃軌2]將在9月25日出, 之前活動提過[閃軌 x cc]是有ccv版的, 現在9月頭突然來一個[魔王勇者] 爬頭吸介, 準備會拚閃軌的話, 最好就先忍手別抽好了, 雖然我不敢肯定閃軌活動就是在9月尾..
舊 08-18-14, 11:36 PM   #93
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
魔王勇者本家都是第一個連動, CCV都是第一個都不奇
=====
我開始抽劵中微笑+盲奶, 之後連鬼妹都抽到(技未開), 算好運吧
反而3張5星弓都無練過...
=====
介角出場之序未必和本家一樣吧?
=====
frd list我仲有位:187800191
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-14, 12:01 AM   #94
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
第一連動是光明系列

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-14, 12:02 AM   #95
神人ではない!新人だ

引用:
CCV我去到第8章第二話打唔過, 手頭上角色已昇爆, 但過唔到也不會勉強, 因為cc如不打算課金, 最基本只要組出一隊3戰+雙奶, 就可以打過第一部及大部份event戰, 其他職業4星以下, 你練來也去到炎九後也是行人止步

因為ccv沒魔神戰, 現在策略只能拖長悠閒打介指, 等出5星介角[自暴の暗殺者スルスタン]起碼2突就夠用, 你如果死也不想要基佬卡, 就只能選擇下個月的山貓, 性能雖是介角排第二, 但與自暴的超op比是有一定距離, 但自暴出場可能要半年後....

如果你想組騎士隊, 也可等山貓再下一張的自由騎士, 她已是最好的騎士介指卡, 另一張白鋼是4星質素

武器卡方面, 手機版上的B武卡也廿幾三十張 , A武有十幾把也沒用, 全也是當收藏卡, 換武器系統未實裝我也不打算亂裝A武, B武喜歡就用, 沒用就留低或賣吧,

2星除了武商, 其他全不用理, CCV又未有1,2星變雙倍的50 WAVE 迷官, 至於VER.2卡, CCV有第二部再算吧
目前主力部隊
60 強運
44 凸爆ハルアキ / 34 ルカナ
43 MF
60 ニーナ
基本同不死司祭騎士都聯手,正常關冇點死…

不過除咗課金外完全冇方法賺石,一日一粒都好吖,後半R根本挨唔到真係差D。
在下應該升爆目前班底,衝得贏就爆埋佢,衝唔贏就由得佢算。
個課金坑太大,太恐怖嘞。
完全唔用石制霸全地圖都唔知做唔做到30抽酒吧。

舊 08-19-14, 12:28 AM   #96
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
作者: digiharuka 查看文章
魔王勇者本家都是第一個連動, CCV都是第一個都不奇
=====
我開始抽劵中微笑+盲奶, 之後連鬼妹都抽到(技未開), 算好運吧
反而3張5星弓都無練過...
=====
介角出場之序未必和本家一樣吧?
=====
frd list我仲有位:187800191
我只用營運開頭送的偽初音, 5星弓, 朋友P抽的藥師, 武商, 後備有隻3星放毒妹,男主角

炎九抽左一次3星變3介, 現儲了110石+10卷, 等閃軌爆SEED一鋪過....

frd list加左你

此篇文章於 08-19-14 12:37 AM 被 KA版柯柏文 編輯。
舊 08-19-14, 12:34 AM   #97
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
目前主力部隊
60 強運
44 凸爆ハルアキ / 34 ルカナ
43 MF
60 ニーナ
基本同不死司祭騎士都聯手,正常關冇點死…

不過除咗課金外完全冇方法賺石,一日一粒都好吖,後半R根本挨唔到真係差D。
在下應該升爆目前班底,衝得贏就爆埋佢,衝唔贏就由得佢算。
個課金坑太大,太恐怖嘞。
完全唔用石制霸全地圖都唔知做唔做到30抽酒吧。
雜色隊在後期是冇運行的.,而且你隊中沒有AOE(範圍技), 好難過7章後D關

CC是不用課金, 只需要忍手+有好奶+潤潤...
舊 08-19-14, 09:36 AM   #98
神人ではない!新人だ

引用:
雜色隊在後期是冇運行的.,而且你隊中沒有AOE(範圍技), 好難過7章後D關

CC是不用課金, 只需要忍手+有好奶+潤潤...
唔課應該幾難打晒D CHAIN STORY…
不過課一萬幾千都可能一樣打唔晒
應該做盡晒可以做就收山算,本身抽卡定強弱既GAME,在下冇可能成為強者,呢隻都唔會例外。

此篇文章於 08-19-14 09:40 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-19-14, 01:35 PM   #99
KA版柯柏文
Crazy Gamer

引用:
唔課應該幾難打晒D CHAIN STORY…
不過課一萬幾千都可能一樣打唔晒
應該做盡晒可以做就收山算,本身抽卡定強弱既GAME,在下冇可能成為強者,呢隻都唔會例外。
CCV不要課, 課左都沒用, 低機率,冇活動, 要過基本任務, 爆幾粒石照樣過到, 而且有時課一萬幾千, 可能比無課果班還弱

手機版就同樣坑一個, 但起碼有多D野玩 ,
舊 08-19-14, 02:17 PM   #100
神人ではない!新人だ

引用:
CCV不要課, 課左都沒用, 低機率,冇活動, 要過基本任務, 爆幾粒石照樣過到, 而且有時課一萬幾千, 可能比無課果班還弱

手機版就同樣坑一個, 但起碼有多D野玩 ,
見手機個TOPIC就知咩事啦
SEGA的確打破咗日系課金GAME既有錢必勝定律…

此篇文章於 08-19-14 02:19 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 11:59 AM

手機版 | APP版