Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-15, 11:46 AM   #101
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
應該係對比自己高LV既敵人就會變成強力既一擊
射戈下好明顯唔係火球黎
ROCKMAN式CHARGE SHOOT
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 11:49 AM   #102
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: teealpha 查看文章
ROCKMAN式CHARGE SHOOT
但得一發!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 11:51 AM   #103
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
咁就有終生免費防具供應

英雄願望即係咩....同火球好似冇咩分別?
D數值點睇嫁

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 11:52 AM   #104
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依套野基本上又係一本yy小說,但因為主角每次推boss起碼都要打到頭破血流感覺就無另一套松岡配既咁搞笑

仲有個堆比主角強既角色起碼有"實際出場

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 11:53 AM   #105
細路翔
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
D數值點睇嫁
總之每一級上到900就係s架啦

基本上佢地升lv即係土炮mmo經常出現既轉生系統

英國說大家抱團死
舊 05-30-15, 12:04 PM   #106
teealpha

引用:
D數值點睇嫁
任佢吹,唔駛咁認真,俾D數字你參考下主角既成長程度

引用:
作者: 細路翔 查看文章
依套野基本上又係一本yy小說,但因為主角每次推boss起碼都要打到頭破血流感覺就無另一套松岡配既咁搞笑

仲有個堆比主角強既角色起碼有"實際出場
基本上就係王道式成長型,係老套但最易受落

就算有實力,但係睇唔到主角佢既奮鬥日子的話就點都唔會有人認同,個個都只會著眼點佢有掛所以強

睇小說唔YY,咁不如去搵本史記睇啦
舊 05-30-15, 12:08 PM   #107
細路翔
The One

仲有一點係d女唔會收完後宮就變成剩係識講固定台詞既紙板公仔

對敵役既描寫都知道重點係邊而唔係好似哥哥大人咁用幾十頁寫件炮灰出黎www

英國說大家抱團死
舊 05-30-15, 12:13 PM   #108
teealpha

引用:
仲有一點係d女唔會收完後宮就變成剩係識講固定台詞既紙板公仔

對敵役既描寫都知道重點係邊而唔係好似哥哥大人咁用幾十頁寫件炮灰出黎www
就係因為要描述返各人之間既交流,所以劇情進度係非一般的慢
不過動畫進度已經係超快,漫畫咁多年都仲係Lv1緊
舊 05-30-15, 12:29 PM   #109
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
應該係對比自己高LV既敵人就會變成強力既一擊
射戈下好明顯唔係火球黎
即係charge/儲氣,應該唔淨只對魔法有效。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 12:40 PM   #110
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
D數值點睇嫁
官網

http://danmachi.com/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 01:15 PM   #111
廢人
The One

今話end cut是重點

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 03:29 PM   #112
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
今集個進度快得有D離譜,

神開會直情又無咗, 無咗呢一段描寫, 後面好難講話某某人對某某人有特別關照
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-15, 12:06 AM   #113
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
牛若丸 即係菜刀一把...

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
即係charge/儲氣,應該唔淨只對魔法有效。
主角下次儲夠氣去龜波氣功.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-15, 12:23 AM   #114
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
叫ミノたん唔好咩。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 12:55 AM   #115
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
今後登場のキャラクター&キャスト発表!

ヘルメス:斉藤壮馬
アスフィ・アル・アンドロメダ:茅野愛衣
カシマ・桜花(おうか):興津和幸
ヤマト・命(みこと):赤﨑千夏
ヒタチ・千草(ちぐさ):井口裕香さん

「ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか」
【Vol.1】<初回生産限定版> Blu-ray/DVD

発売日:2015年6月24日

価格:Blu-ray \7,000+税 DVD \6,000+税

収録話数:第1話、第2話

初回生産限定版特典

・ヤスダスズヒト描き下ろしイラスト使用特殊ケース
(デジパック仕様+三方背クリアケース)
・原作者:大森藤ノ書き下ろし短編小説
・特製ブックレット(12P)
・特典CD:オリジナルサウンドトラックvol.1

商品仕様

【映像特典】ノンテロップOP&ED
【音声特典】オーディオコメンタリー第1話(松岡禎丞&水瀬いのり)

メーカー特典

●1巻メーカー特典

ヘスティア描き下ろしB2特典ポスター

対象法人:
アニメイト、ゲーマーズ、とらのあな、Sofmap、HMV
TSUTAYA、メロンブックス、Amazon
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 03:44 PM   #116
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
冒險輕小說唔YY既,分分鐘完咗冇人知…
呢套在下覺得OK架嘞。

佢真實到好似白銀的意志咁你先驚

舊 06-06-15, 02:49 PM   #117
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
神大人

一嘢大絕殺哂對面
次次咁玩應該好快LV MAX
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-15, 03:49 PM   #118
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
冒險輕小說唔YY既,分分鐘完咗冇人知…
呢套在下覺得OK架嘞。

佢真實到好似白銀的意志咁你先驚
白銀都叫真實?敵方?

舊 06-06-15, 08:23 PM   #119
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

咁樣死命殺落去下次會加幾多exp????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-15, 08:26 PM   #120
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 尼路 查看文章
白銀都叫真實?敵方?
在下指主角廢既程度啦
冇咗架機真係垃圾都不如…

舊 06-06-15, 09:30 PM   #121
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
蠟人架餐仲變埋斬艦刀
相信呢戰完後又大幅UP

準備追小說

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-15, 10:30 PM   #122
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下指主角廢既程度啦
冇咗架機真係垃圾都不如…
啊……呢方面真係真實到得人驚……

舊 06-06-15, 10:55 PM   #123
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
果然呢隻係GAME,拉火車係唔要得行為.

神大人跟埋落去可以更新
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-15, 12:06 AM   #124
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
好心叫人留意一下都好吓,直行直過。

Train to zone ,有啲懷念
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-15, 12:07 AM   #125
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
拉火車撞人邊會同人講呀
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DMM GAMES「CIRCLET PRINCESS」#9「ホーム・カミング」 supermanlady 日本動漫畫討論版 7 03-11-19 09:11 PM
[主題公園] BD討論區 (05) KTN 影音館 932 11-29-18 06:34 PM
[TVB] 戚其義 X 周旭明《天與地》"2012 最佳劇集" 元旦起 一至五 00:05-01:05 重播 This City Is Still Dying!!! N0T51B Neo Entertainment TREND 1004 02-10-13 08:14 AM
[PSP]灣岸Midnight Club 3 ~Dub Edition~, 05年05月09日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 34 06-13-05 07:58 PM
A_Lam Girl Friend 06/05/05 update **Pink Lady+火紅火熱** A_Lam Cosplay同人MIX討論區 3 05-01-05 07:00 PM

現在的時間是 08:43 PM

手機版 | APP版