Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-20-15, 09:52 AM   #501
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
呢套係有高達既戰爭片
三集都滿分
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 10:26 AM   #502
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
可能係咁:

設計諗法: 個大叔咁得意, 要人斃咗佢嘅? (三日月仲係無乜見過世面嘅細路嚟, 佢個腦好單純, 只諗住點食到下一餐) 反正大佬之前都吩咐落, 順手啫, 無所謂喇!

舊 10-20-15, 11:27 AM   #503
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: Tano 查看文章
邊洗等今集
第一集已經爆頭

希望製作組係就玩盡D
定時定候交代陣亡人數
我都有諗過呢樣野
例如同伴死一個,係OP 就唔見一個

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 11:35 AM   #504
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
少年兵殺人點同寶爺果d宅男第一次出手呀

不過佢都安排0係j2深夜播,點解你地會講到中伏......今次商業潛力堅高

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 11:37 AM   #505
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: sugihara 查看文章
少年兵殺人點同寶爺果d宅男第一次出手呀

不過佢都安排0係j2深夜播,點解你地會講到中伏......今次商業潛力堅高
中伏係套嘢政治不正確啫

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 11:40 AM   #506
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 真!DC 查看文章
反而唔明大哥點解唔交大小姐出去
引用:
作者: knight-philip 查看文章
一來識英雄重英雄

二來對被父親拋棄的大小姐有點同理心吧?
我就唔係咁睇,單純以佢地係私人保安公司商業考量黎睇,大小姐仲係佢地保護緊既金主,如果就咁就交個老闆出去的話,就算之後唔會俾人反口滅團,傳左出去D咁冇道義既公司都唔駛旨意有生意接等執笠都得,結果都係成班餓死,不如搏一搏仲有機會收埋條尾數(事實佢真係搏贏左)

大家唔好諗咁多大義野,佢地都係打份牛工搵餐晏食姐
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 11:48 AM   #507
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
所以我一開始唔明點解唔交易
正常正義の味方一定會保護大小姐
但佢地照計只會做有利益既事
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 11:50 AM   #508
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
交條女出去咪又係會滅口:0)
唔係同你講呢d下嘛

keep住做人質仲有價值啦
而且交出去同班大人有咩分別

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 11:53 AM   #509
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
由手機版發出
因為佢地今次既作戰目的是要護送公主落地球
如果直接賣公主出去換錢其實唔化算
而且奧爾加也提過掌握鐵華團既目的是要做"正經事"
但具體係咩就仲未知
而公主都唔係完全無用
留著日後建立好關系才是較明智吧

總結三集就已經帶出了軍事 政治 經濟之間既表面關系
這套高達目前都好貼地

此篇文章於 10-20-15 11:57 AM 被 s2001154 編輯。
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 11:59 AM   #510
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 風音 查看文章
keep住做人質仲有價值啦
而且交出去同班大人有咩分別
佢無諗住留人做人質掛, 反正去要脅點個? 佢哋或者都知大小姐個阿爸「賣女」, 唔會要返個女, 號角軍要完人又多數掃佢場~

好似無點交待到第一話CGS班成年人打到嚟要剿大小姐, 出賣佢畀軍隊近磅

舊 10-20-15, 11:59 AM   #511
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
但係保護大小姐去地球呢單生意一開始係個局,出錢O個個人正想係做低大小姐
奧爾加都知呢單生意無得做,只係咁O岩最尾大小姐原來有另一條水喉先繼續有得做O者

舊 10-20-15, 12:01 PM   #512
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
由手機版發出
交出去只係明哲保身
但大哥擺明想做大事
大小姐係張好牌
點解要交出去

鏟手遊保平安
舊 10-20-15, 12:08 PM   #513
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: Rance 查看文章
但係保護大小姐去地球呢單生意一開始係個局,出錢O個個人正想係做低大小姐
奧爾加都知呢單生意無得做,只係咁O岩最尾大小姐原來有另一條水喉先繼續有得做O者
對呢一點有個問題
大小姐既另一條水喉係咪人人都知會支持火星獨立
點解可以當眾大大聲爆個名出黎既

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 12:16 PM   #514
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LR猫 查看文章
交出去只係明哲保身
但大哥擺明想做大事
大小姐係張好牌
點解要交出去
如果係想交人第一話有大把機會, 佢搶先收埋大小姐唔係只想息事寧人咁簡單。佢係想做大事, 但可能係畀班成年人跣咗一舖大之後先諗到(因為佢手上有高達?)

舊 10-20-15, 12:18 PM   #515
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ikari28 查看文章
對呢一點有個問題
大小姐既另一條水喉係咪人人都知會支持火星獨立
點解可以當眾大大聲爆個名出黎既
佢阿爸賣女嗰陣講明因為佢個女搞火星(起碼號角軍管個區)獨立, 唔想陀衰家

舊 10-20-15, 03:33 PM   #516
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
生要見人,見唔到大叔條屍喎,
果三槍會唔會好似熊叔咁架

大哥你改個咁嘅名,
高達主角機嘅武器會爛,除左GBF算小見

三日你做左三次外掛手術!?
一個掛都唔夠,要裝三個

其實大叔可以吐便當我唔介意,加入埋都合情合理⋯⋯
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 04:30 PM   #517
mok
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
生要見人,見唔到大叔條屍喎,
果三槍會唔會好似熊叔咁架

大哥你改個咁嘅名,
高達主角機嘅武器會爛,除左GBF算小見

三日你做左三次外掛手術!?
一個掛都唔夠,要裝三個

其實大叔可以吐便當我唔介意,加入埋都合情合理⋯⋯
現在日本那邊超興奮,還有人找seed來愉快鞭屍,假如下集大叔真的吐便當,那肯定炎上,就如麻美學姐在第四集復活一樣。
mok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 04:55 PM   #518
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mok 查看文章
現在日本那邊超興奮,還有人找seed來愉快鞭屍
願聞其詳

睇返轉頭, 如果第一話要CGS交人, 由大叔話事嘅就唔會有故仔講:

嗱CGS! 我哋知你收埋咗個欽犯, 我哋已經將成個基地完全包圍, 而家畀個條生路你行: 限卅分鐘內交到人出嚟就網開一面, 唔係我哋就攻入嚟, 格殺勿論!

班成年人無人咁反抗或者走佬, 乖乖地交出大少姐, 完~~~

舊 10-20-15, 05:01 PM   #519
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
願聞其詳

睇返轉頭, 如果第一話要CGS交人, 由大叔話事嘅就唔會有故仔講:

嗱CGS! 我哋知你收埋咗個欽犯, 我哋已經將成個基地完全包圍, 而家畀個條生路你行: 限卅分鐘內交到人出嚟就網開一面, 唔係我哋就攻入嚟, 格殺勿論!

班成年人無人咁反抗或者走佬, 乖乖地交出大少姐,之後比人滅口, 完~~~
應該係咁,所以先唔會交大小姐出去

鏟手遊保平安
舊 10-20-15, 05:08 PM   #520
真!DC
Banned User
奉行我道

要滅團交唔交大小姐都可以滅架?
還者係想利用獨立運動創一番事業?
由手機版發出
舊 10-20-15, 05:36 PM   #521
mok
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
願聞其詳

班成年人無人咁反抗或者走佬, 乖乖地交出大少姐, 完~~~
在第三集播完之後,已經立即有人把這作品和seed的"不殺"比較了,而且觀眾都很受落三日月的表現,甚至說在三日月臉前,希羅都是一個大好人。
mok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 05:46 PM   #522
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LR猫 查看文章
應該係咁,所以先唔會交大小姐出去
當時班廢柴成年人走又走唔甩, 對家又有MS打唔過, 無計, 佢交人可能唔洗死咁解 (不過以號角軍嘅態度, 守信用先奇) 咁個故仔點都一集過 -- 完!

引用:
要滅團交唔交大小姐都可以滅架?
還者係想利用獨立運動創一番事業?
以第三話嚟講 -- 唔知咖, 交人無騷, 講真白毛就算有無自立/獨立大志都好(最後先知大小姐仲有水喉射住), 根本佢唔信號角軍, 佢亦唔想大少姐白白去送死咁啫, 覺得出三日月同佢隻揪有勝算, 做乜要聽話交人先?

舊 10-20-15, 05:48 PM   #523
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: mok 查看文章
在第三集播完之後,已經立即有人把這作品和seed的"不殺"比較了,而且觀眾都很受落三日月的表現,甚至說在三日月臉前,希羅都是一個大好人。
三日月同希羅各自各型 -- 講完!

舊 10-20-15, 05:48 PM   #524
真!DC
Banned User
奉行我道

我又覺得唔可以比較
Kira普通人環境成長
如果係我被形勢所迫去左戰場而我又有高超技術可以擊退敵人而不殺我都唔會殺人
不殺理念冇問題最多話佢方法有問題會有敵人飄流死
由手機版發出
舊 10-20-15, 06:01 PM   #525
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
我又覺得唔可以比較
Kira普通人環境成長
如果係我被形勢所迫去左戰場而我又有高超技術可以擊退敵人而不殺我都唔會殺人
不殺理念冇問題最多話佢方法有問題會有敵人飄流死
由手機版發出
佢打落首艦度其實已經可以死好多人:o)
純粹自我感覺良好

鏟手遊保平安

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 11:10 PM

手機版 | APP版