Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-16, 03:58 AM   #26
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
睇金絲雀個角色擺明會有歌唱,而且佢本人亦唱得,應該唔會學似大清水果邊咁玩代唱...
視乎呢套野個project有幾有野心,整番集特別ed係有得諗諗

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-16, 07:48 PM   #27
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-16, 10:57 PM   #28
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
上集嘅介紹太過公式化,以致流失高達50%觀眾。
純粹好奇你嗰50%係點計出黎

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-16, 11:18 PM   #29
Kewellma
Game Master

我想講,作為一個有value既觀眾,連睇3話既耐性都冇,不要也罷
如果套野係睇完看板就已經覺得唔會想睇既,咁就會連第1話都唔會睇到

舊 07-24-16, 01:03 AM   #30
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
有冇睇過原作小說既大大 係咪同動畫一樣都係咁悶..........?
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 02:50 PM   #31
Hunter

註冊日期: Jan 2002
悶到呢
劇情老土兼氣氛又做得唔好
戰鬥唔洗講, 一貫A1水準
睇完3集完全無意欲令人追落去

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 03:53 PM   #32
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
驕傲自大既人,公式都係要受大錯折,連累其它人,先會學識成熟。
雖然老土,但又好似係必然定律。

係唔係要求太高,老是覺得 "分鏡" 可以做得更好。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 05:01 PM   #33
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: YHW 查看文章
純粹好奇你嗰50%係點計出黎
不要放得那麼細,個數字我都係求其講吓去話流失觀眾在所難免啫。冇科學根據架。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 05:02 PM   #34
Game Master

女主角換衫,同佢通緊話個條友仔係咁猛撳個開啟攝影機制。XD

舊 07-24-16, 05:30 PM   #35
shooter
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
女主角換衫,同佢通緊話個條友仔係咁猛撳個開啟攝影機制。XD
佢係想開 視頻 咋,應該唔知女主換緊衫。
舊 07-24-16, 09:28 PM   #36
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
這個有小說還是已經原創緊?

有3組作者各自出一本世界xx小說

世界xx都是這動畫的前傳

那3組合流的只有動畫沒小說嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-16, 10:51 PM   #37
Game Master

引用:
作者: shooter 查看文章
佢係想開 視頻 咋,應該唔知女主換緊衫。
佢見到Voice Only,又可能聽到啲換衫時衣服摩擦嘅聲音(又或者係女主角主動同佢講「我換緊衫」)。雖然佢理性同佢講係冇可能開到,但係個手指就被慾火焚心嘅好奇心支配住佢去開視頻 XD

舊 07-27-16, 03:50 PM   #38
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
暫時套野最好係人設部分
男主實際得16中二病自大卻只是掩飾自身壓力同強逼自己當救世英雄
睇咁多兵書都唔知邊本咁樣教佢管理團隊......

狂按cam掣真是好正XD
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-16, 06:43 PM   #39
shooter
Game Master

理論上,實際上,現實上,那些重要人物,隱藏重要人物,重點保護人物,都會受到限制,不能去那去那,幾十人睇住,多數都會被講清楚,明白利害原因,免得出意外。

當然,這是動畫,又作別論。

水裡面生活的 unknown,居然會察覺不到 咁大隻 航母 逼近,勁。
舊 07-31-16, 07:55 PM   #40
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
金絲雀不會就這樣

今集簡直崩出新境界,近中遠景人物無一不走形,分鏡好些cut位根本未完成
隔離果套制作好過你都話唔滿意要重制,A1你過意得去嗎

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-16, 11:54 PM   #41
Game Master

嘩,搞乜呀,臨完場先嚟整咁嘅超展開。

雖然都係公式地臨表白果一刻先嚟領便當(?)

最後大家齊心合力打倒怪物個一刻明明係熱血高潮位,作畫班居然集體偷懶用多幅靜止畫嚟交貨。

舊 08-01-16, 12:39 AM   #42
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

PSN  IDSakata2014
先不論今集畫質嚴重下降還有影格簡陋的問題......
做乜鬼金絲雀要領便當........
男主剛剛決定不再中二就要進入下一階段進化????
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 12:59 AM   #43
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
攪乜鬼.直接打穿地下屍都冇埋?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 01:04 AM   #44
pet3
The One

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
攪乜鬼.直接打穿地下屍都冇埋?
水右下邊有慢慢浮出血液

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 01:52 AM   #45
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
今集D作畫離晒譜

標題已估唔係好野, 以為係戰場吐多次血,
打完都冇事即係仲大鑊

舊 08-01-16, 02:19 AM   #46
年輕所犯下的錯誤
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
A1真係越黎越HEA...........唯一一個高潮位都可以HEA過佢...我未睇過一套雷番可以HEA到佢咁架囉........之後不敢想像........之後的作品亦都不敢想像W......
年輕所犯下的錯誤 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 03:58 AM   #47
Kewellma
Game Master

唯有當佢果個位會bd補,之前套辯護士都係趕唔切,格硬用靜畫拖住過,成分幾鐘有聲推進緊劇情但係靜畫

舊 08-03-16, 10:51 AM   #48
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
今季至少兩件青梅竹馬死無全屍

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-16, 02:13 PM   #49
朔望~
Game Master
妹控

出大技結尾都可以用靜畫帶過
套野到底仲可以雷到去咩地步

最後仲無神神推人去領便當就以為套野可以出位?

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 12:51 PM   #50
stcdavidhk

做乜今集都係咁插flag

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] One Piece Pirate Warriors 3 l 禁止惡質人 手機 コード 交易 武藤遊戲 電視遊戲討論版 101 03-30-18 03:24 PM
[PSV] ジューダス コード / ガンアクションRPG 停止服務 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 37 03-05-15 11:54 PM
[PS3 Missing Link] 放 開發point 300,000分的product code,收ggen code nameH 買賣專區 1 06-03-14 07:12 AM
[3DS] Code of Princess (コード・オブ・プリンセス) | 日版已售, 美版10月9日發售 romrom2004 手提遊戲機討論版 138 06-25-13 06:38 AM
[CW26] [Q12 CASANOVA] CODE:REBORN 家教x code geass 惡搞本 lemonneko Cosplay同人MIX討論區 0 08-20-08 08:39 PM

現在的時間是 11:27 PM

手機版 | APP版