Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-16, 09:30 PM   #401
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
呢套只睇個 1 動畫版係咪可以 pass?
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 09:44 PM   #402
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Terri 查看文章
如果唔理2嘅內容只係知結尾的話都可以繼續追

我都唔記得第二集個ENDING走去上網睇番片先跟得番未來篇開頭
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 12:21 AM   #403
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Terri 查看文章
無話唔得既, 只要你唔介意今集(第一集)頭5分鐘已劇透晒game版第2集最爆果part

引用:
作者: tat0gd 查看文章
應該係最終BOSS/ BOSS 相關既人, 肯定日後有得出場? 我唔信用CV中原麻衣 1話就收工
但第2集第一個死果個真係和最終BOSS無關喎

-----

另外, 釘宮咩事?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 05:11 PM   #404
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
無話唔得既, 只要你唔介意今集(第一集)頭5分鐘已劇透晒game版第2集最爆果part

但第2集第一個死果個真係和最終BOSS無關喎

-----

另外, 釘宮咩事?

好驚釘宮把聲同角色個樣。。。。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 06:07 PM   #405
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
葉隱竟然係出面wwwwwww
唔通接超級希望人入黎就係葉隱既工作?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 08:12 PM   #406
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
剩睇過1動畫,想問點解係直接3唔係做2?定唔知2個故仔都無影響?

舊 07-14-16, 02:21 AM   #407
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
見到第一個退場既表示想講粗口

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 08:40 AM   #408
gingq7

引用:
作者: 尼路 查看文章
剩睇過1動畫,想問點解係直接3唔係做2?定唔知2個故仔都無影響?
2對個故事十分有影響, 0都係,
但其實只要知道個結果就夠

今集頭5分鐘已講晒你知2個前因和後果 (其實要總結, 2句就講完 )
我會覺得如果完全無打算玩番game 2, 直接睇動畫3都ok

睇官網個時序係
3絕望編 > 0 > 1 > 絕對絕望少女 > 2 > 3未來編
舊 07-14-16, 08:52 AM   #409
gingq7

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
見到第一個退場既表示想講粗口
我見苗木係CV表排到尾3,
我仲以為佢會第一個收工
舊 07-14-16, 09:54 AM   #410
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

2好值得玩的 反而1先真係唔玩無咩所謂 sosad

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-14-16, 11:37 PM   #411
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://www.nbcuni.co.jp/anime/dangan...dvd/index.html
引用:
ダンガンロンパ3 -The End of 希望ヶ峰学園- Blu-ray BOX I〈初回生産限定版〉

発売日:2016年9月28日
価格:\13,800(税抜)

収録話数:未来編:1-3 話 絶望編:1-3 話 合計 6 話収録

【映像特典】
PV・特番予定・ノンクレジット OP/ED

初回限定特典
.書き下ろしドラマ CD
.『CHAN× CO 描き下ろしぷにキャラクリーナー』〈苗木・霧切・朝日奈〉

.プロジェクトノート(100P)
Blu-ray、DVD 毎月発売

Blu-ray BOX II:10月27日
Blu-ray BOX III:11月25日
Blu-ray BOX IV:12月21日

DVD II 未来編/絶望編:10月27日
DVD III 未来編/絶望編:11月25日
DVD IV 未来編/絶望編:12月21日
DVD V 未来編/絶望編:2017年1月25日
DVD VI 未来編/絶望編:2017年2月22日

ダンガンロンパ3 The End of 希望ヶ峰学園 絶望編 OP
引用:
ダンガンロンパ3 The End of 希望ヶ峰学園 絶望編 ED
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 12:38 AM   #412
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

希望可以睇到多D坊ちゃん同ペコ放閃

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-15-16, 10:06 AM   #413
野良猫
肥倫

超高校級家政婦?超高校級老師吧
舊 07-15-16, 07:42 PM   #414
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
成個氣氛唔同晒ED好勁……點聽都係男聲……

舊 07-15-16, 09:43 PM   #415
gingq7

原來中原個主場係呢面...咁即係未來編應該真係退場....?

另外, 有用番game版bgm
今集好多位都神還原

game版2

今集話搵齊人, 但少左欺詐師?
而且多左個動畫師(未來編變瘦左?)

仲有個"E子"呢? (俾九頭龍扑死果個)
九頭龍個妹又唔知會唔會出場?
當然, E子事件可能成件事都係黑白熊作出黎的....

此篇文章於 07-15-16 09:54 PM 被 gingq7 編輯。
舊 07-15-16, 11:50 PM   #416
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
原來中原個主場係呢面...咁即係未來編應該真係退場....?

另外, 有用番game版bgm
今集好多位都神還原

game版2

今集話搵齊人, 但少左欺詐師?
而且多左個動畫師(未來編變瘦左?)

仲有個"E子"呢? (俾九頭龍扑死果個)
九頭龍個妹又唔知會唔會出場?
當然, E子事件可能成件事都係黑白熊作出黎的....

你確定唔係暗示緊中原先係未來篇BOSS?
論能力、身分、地位暫時係最大嫌疑犯

其實呢

動畫師好大機會係欺詐師扮的,因為一樣肥(雖然亦可能只係煙霧彈

"E子"同九龍妹都俾九頭龍細,而且果件事係係小泉仲讀初中時發生,所以肯定唔會出現

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-16, 02:03 AM   #417
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

非常建議大家如果睇絕望篇1集OK就去玩game啦
2真的佳作黎的 無論係推理面定係劇情上都好好睇
唔知狛枝係一個幾恐怖痴線既人係會少好多樂趣

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-16-16, 10:44 AM   #418
gingq7

引用:
作者: heeropo 查看文章
其實呢

動畫師好大機會係欺詐師扮的,因為一樣肥(雖然亦可能只係煙霧彈

"E子"同九龍妹都俾九頭龍細,而且果件事係係小泉仲讀初中時發生,所以肯定唔會出現
???

我唔係好記得, 係初中咩?
但點解九頭龍會唔記得自己個妹已被殺? 洗腦應該只係無左高中果段記憶

而且一間普通初中竟然出倒5個學生一齊入希望峰學園?
舊 07-16-16, 11:01 AM   #419
gingq7

仲有一樣有問題

game2黑白熊話份學生名單少左一個人(叛徒), 仲幫佢偽造番資料補番齊16人等狛枝搵唔倒邊個係叛徒
當時覺得欺詐師係真有其人, 學生名單少左的應該係gamer,

但而家gamer原來都係希望峰學園學生....
咁份名單即係少左邊個? 欺詐師...?

舊 07-16-16, 11:05 AM   #420
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得係直球 七海無墮入絕望方,所以本身就唔係更新名單入面
所謂既叛徒係對身為絕望側既15人而言

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-17-16, 02:18 AM   #421
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
會動既七海

絕望篇家陣好陽光,睇唔透

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-16, 09:07 AM   #422
野良猫
肥倫

引用:
會動既七海

依家做陽光啲到時絕望一到個反差又大啲
舊 07-17-16, 10:24 AM   #423
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
會動既七海

咁老師 唔通係兔美?
但係性格又唔多似...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-16, 08:45 AM   #424
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
仲有一樣有問題

game2黑白熊話份學生名單少左一個人(叛徒), 仲幫佢偽造番資料補番齊16人等狛枝搵唔倒邊個係叛徒
當時覺得欺詐師係真有其人, 學生名單少左的應該係gamer,

但而家gamer原來都係希望峰學園學生....
咁份名單即係少左邊個? 欺詐師...?

事實係⋯⋯⋯
其實game講得好清楚,所謂的判徒根本係七海
原因係佢本身係更身程式裹面的一部份,根本是一個AI,亦算係未來機關的人,而當時黑白熊想把未來機關做成一個原兇的假像,所以先對佢地講佢地中有一個判徒
而日向係資料冊中並無任何一種超高中級才能(預備班的原因),所以柏枝初期才以為係日向係判徒,但日向一直唔認,所以先有個場利用他殺黎達成柏枝自殺的鬧劇出黎
而家七海係絕望篇出現,反而令遊戲裹的故事產生好大的矛盾,真係要睇佢點修正
反而老師係絕望的殘黨機會相對黎講係提高左
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-16, 09:37 AM   #425
gingq7

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得係直球 七海無墮入絕望方,所以本身就唔係更新名單入面
所謂既叛徒係對身為絕望側既15人而言
spolier

七海無墮入絕望方其實都係幾肯定既 (未來編個個黑化版都出齊就係無佢),
但好似無提過份名單係更新名單定係普通學生名單, 而家只能理解為係更新名單
黑白熊其實幾守規矩, 應該無講過大話(只有大量既隱瞞 )

引用:
作者: sunhikari 查看文章
事實係⋯⋯⋯
其實game講得好清楚,所謂的判徒根本係七海
原因係佢本身係更身程式裹面的一部份,根本是一個AI,亦算係未來機關的人,而當時黑白熊想把未來機關做成一個原兇的假像,所以先對佢地講佢地中有一個判徒
而日向係資料冊中並無任何一種超高中級才能(預備班的原因),所以柏枝初期才以為係日向係判徒,但日向一直唔認,所以先有個場利用他殺黎達成柏枝自殺的鬧劇出黎
而家七海係絕望篇出現,反而令遊戲裹的故事產生好大的矛盾,真係要睇佢點修正
反而老師係絕望的殘黨機會相對黎講係提高左
spolier

黑白熊口中既叛徒係七海 和 兔兔美係AI 都係肯定既,
但從來無直接講過七海係AI

超高校級老師而家太明顯啦, 我買一定唔係佢係黑幕

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[3DS] 進撃の巨人 ~人類最後の翼~ (日版已售) l Spike Chunsoft 開發 l 海外展開の可能性 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 73 05-02-14 12:27 PM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
[GC]Homeland (Chunsoft制作的Online RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 103 05-25-05 08:54 AM
[xbox]spike out KeNnEtH 電視遊戲討論版 2 12-30-04 02:13 PM

現在的時間是 08:03 AM

手機版 | APP版