Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-06-24, 01:49 PM   #151
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
作者: flpchoho 查看文章
From Yahoo新聞

【Yahoo 新聞報道】國際邁亞密周日(4 日)完成跟港聯的表演賽後,明日(7 日)在日本東京的表演賽將會對戰「神戶勝利船」。「球王」美斯今早在當地出席記者會,表示在沙特阿拉伯的表演賽期間已感到肌肉不適。美斯形容,他都希望在香港作賽,但未能如願,形容事件是「不幸」。美斯並希望,將來有機會再在香港落場踢波。

From 獨立媒體

美斯稱無受傷惟感不適 對未能於香港落場感不幸
https://bit.ly/3Svuf1V

國際邁亞密在香港的行程,最終在一片噓聲中結束,球隊抵達日本,將於明天與神戶勝利船進行作賽。有照片拍到美斯抵達當地後即展現笑顏,神情顯得較輕鬆。日本主辦方今早安排美斯「單頭」出席記者會並接受提問,有記者問他在香港的感受如何,美斯表示對事件感到不幸(unlucky),指在沙地作賽後接受隊醫診斷,雖然磁力共震結果顯示並無受傷,但他感到不適。美斯指很希望在香港落場,但無奈情況困難,望未來再有機會。

去到安全地方先講真話,係醒目嘅

不過仲有冇下次………….我好有保留

感覺佢明日會落場踢
見佢落機拎住個好大個喼 又唔似有問題喎 不過依家講咩都冇用啦
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-24, 02:01 PM   #152
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
係咪精神情緒上感到uncomfortable(烚你香港冇球迷暴動炸彈啫)
日球迷,你唔係取消呀,三杉淳都踢半埸la ww

此篇文章於 02-06-24 02:24 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-24, 03:14 PM   #153
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: wing 查看文章
美斯擺明唔妥中共
你唔妥未唔好X泥囉, 叫球會唔準落佢個名賣廣告囉, 我係球迷理得你姐, 表演賽唔表現仲要收咁貴
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-24, 03:44 PM   #154
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
https://lihkg.com/thread/3620608/page/1

美斯應該係
之前落機時
和在香港休息期間
比果班撚屌岸尻正苦高官
搞埋啲咩無聊的應酬活動
佢先至嬲到黑面唔落場
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-24, 04:00 PM   #155
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
From 星島日報

美斯缺陣︱促主辦方向球迷作進一步交代 楊潤雄:美斯若在日本落場感「唔開心 」

萬眾期待的「香港隊對國際邁亞密」上周六(3日)上演,球王美斯坐足全場,未有上陣,令球迷失望噓爆。國際邁阿密現已抵達日本,將於周三(7日)與神戶勝利船作友賽,據報道,球隊教練對於美斯的健康狀況有信心,相信能夠落場上陣。文化體育及旅遊局局長楊潤雄對美斯如能在日本落場,「唔開心當然會有」。

文化體育及旅遊局局長楊潤雄今早(6日)在電台節目表示,完全明白球迷的感受,當局也做了不少協調的工作。以當日所見,上半場場內的氣氛是十分好,直至下半場知道美斯出場的希望渺茫後,氣氛頓變得失望,尤其政府付出這麼多努力「更加好失望」。他說「當然佢可以喺日本踼,唔喺香港踼,大家當然會唔開心,(嗰心)唔舒服,如果因為受傷原因,休息幾日後會否好轉啲呢,亦唔係完全冇可能」,佢直言「唔開心當然會啦」。

Well,人地唔需要照顧你的心情

暫時呢一刻來計,有冇見到日本首相同一眾高官成員出來打卡影相?
近排岸田同自民黨支持度新低點
我認為岸田應該要搵美斯打返張卡,「說好日本故事」

此篇文章於 02-06-24 04:23 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-24, 05:03 PM   #156
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
From 星島日報

美斯缺陣︱促主辦方向球迷作進一步交代 楊潤雄:美斯若在日本落場感「唔開心 」

萬眾期待的「香港隊對國際邁亞密」上周六(3日)上演,球王美斯坐足全場,未有上陣,令球迷失望噓爆。國際邁阿密現已抵達日本,將於周三(7日)與神戶勝利船作友賽,據報道,球隊教練對於美斯的健康狀況有信心,相信能夠落場上陣。文化體育及旅遊局局長楊潤雄對美斯如能在日本落場,「唔開心當然會有」。

文化體育及旅遊局局長楊潤雄今早(6日)在電台節目表示,完全明白球迷的感受,當局也做了不少協調的工作。以當日所見,上半場場內的氣氛是十分好,直至下半場知道美斯出場的希望渺茫後,氣氛頓變得失望,尤其政府付出這麼多努力「更加好失望」。他說「當然佢可以喺日本踼,唔喺香港踼,大家當然會唔開心,(嗰心)唔舒服,如果因為受傷原因,休息幾日後會否好轉啲呢,亦唔係完全冇可能」,佢直言「唔開心當然會啦」。

Well,人地唔需要照顧你的心情

暫時呢一刻來計,有冇見到日本首相同一眾高官成員出來打卡影相?
近排岸田同自民黨支持度新低點
我認為岸田應該要搵美斯打返張卡,「說好日本故事」
岸田應該唔會搞D咁野。
一黎呢D真係自己威,國民冇感覺只會覺又以權謀私。二黎成功既就得罪方丈國;失敗就同香港堆_ _ 同列…

舊 02-06-24, 05:37 PM   #157
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
岸田應該唔會搞D咁野。
一黎呢D真係自己威,國民冇感覺只會覺又以權謀私。二黎成功既就得罪方丈國;失敗就同香港堆_ _ 同列…
人地正常國家,真係唔駛用呢啲野打飛機。

舊 02-06-24, 06:19 PM   #158
flpchoho

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
岸田應該唔會搞D咁野。
當然人地唔會做
你睇下我地場波有幾多官員/明星入去打卡/握手/影相
而家勁多外國媒體大篇幅報導呢件事,果然「說好香港故事」
舊 02-06-24, 06:38 PM   #159
wing
格鬥低手

引用:
當然人地唔會做
你睇下我地場波有幾多官員/明星入去打卡/握手/影相
而家勁多外國媒體大篇幅報導呢件事,果然「說好香港故事」
"好柒" 果個 "好"

舊 02-06-24, 07:11 PM   #160
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
人地正常國家,真係唔駛用呢啲野打飛機。
如果佢真心好足球既,在下都仲覺得有可能既。
不過智力有80以上既大概唔會嘞,自民家陣亂過戰國時代…

舊 02-06-24, 07:20 PM   #161
flpchoho

美斯:大腿肌肉不適未能在香港參賽

阿根廷球星美斯在日本回應日前未能參與國際邁阿密在香港的表演賽。他表示,早前於沙特阿拉伯踢友誼賽時感到大腿肌肉不適,曾做磁力共振,顯示有水腫,但沒有受傷。來港出席公開操練後,持續感到不適,因此未能於比賽當日上陣,他對未能參賽表示遺憾,希望有機會再來港比賽。

國際邁阿密明晚將與神戶勝利船踢友誼賽,美斯下午有參與賽前操練,期間有跑動及射門。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

浸完溫泉,食左壽司/拉麵,即時傷都回復正常
跪求溫泉名XD
舊 02-06-24, 07:48 PM   #162
神人ではない!新人だ

咁水腫擺下都會好既
不過一定唔係單純身體唔舒服咁簡單…

舊 02-06-24, 08:15 PM   #163
flpchoho

睇片見到狀態唔差,成個人都輕鬆返唔少
(不負責任估計,我信佢會出場)

此篇文章於 02-06-24 08:19 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 02-06-24, 09:05 PM   #164
wing
格鬥低手

引用:
美斯:大腿肌肉不適未能在香港參賽

阿根廷球星美斯在日本回應日前未能參與國際邁阿密在香港的表演賽。他表示,早前於沙特阿拉伯踢友誼賽時感到大腿肌肉不適,曾做磁力共振,顯示有水腫,但沒有受傷。來港出席公開操練後,持續感到不適,因此未能於比賽當日上陣,他對未能參賽表示遺憾,希望有機會再來港比賽。

國際邁阿密明晚將與神戶勝利船踢友誼賽,美斯下午有參與賽前操練,期間有跑動及射門。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

浸完溫泉,食左壽司/拉麵,即時傷都回復正常
跪求溫泉名XD
美斯:呢度水土不服,我一到香港就唔舒服,一走左就好番,李家超你地自己反省下啦

舊 02-06-24, 10:39 PM   #165
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
見到卡超會唔舒服、要射波,係好正常的生理反應!
其實建國在完場後有在球場上表演一個扭幾個,扭過哂班高官、唔同佢哋握手!

申利:我有買$4880飛入場,只不過係入去睇教主和姜B
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-24, 01:59 AM   #166
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
見到卡超會唔舒服、要射波,係好正常的生理反應!
其實建國在完場後有在球場上表演一個扭幾個,扭過哂班高官、唔同佢哋握手!

申利:我有買$4880飛入場,只不過係入去睇教主和姜B
我覺得佢係知道香港現況同政府做事手法係一個識政治的人。

此篇文章於 02-07-24 02:01 AM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-24, 10:23 AM   #167
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
關公照....

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-24, 01:11 PM   #168
神人ではない!新人だ

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
我覺得佢係知道香港現況同政府做事手法係一個識政治的人。
咁唔講佢對某地方既現狀有冇意見,不過聽講佢連祖國總統都可以派檸檬,就知道佢有幾強意志要同政治保持距離。
仲叫佢幫你說好_ _ 故事,又排晒高官握手…唔扭你就有鬼,俾美國政府制裁點算?
其實呢個至係正常既「我唔講政治」既表態。
當然,入場球迷就真係中晒流彈…

舊 02-07-24, 03:02 PM   #169
flpchoho

From Yahoo新聞

「Tatler XFest Hong Kong: 香港隊vs國際邁亞密」友誼賽喺日前(4日)結束,「球王」美斯(Lionel Messi)缺陣令大批現場球迷大感失望,噓爆兼大叫回水。美斯其後跟隨國際邁亞密飛抵日本東京,準備今晚對「神戶勝利船」嘅表演賽,美斯到達日本後被捕捉到佢笑面迎人,同佢喺香港黑口黑面嘅反應相差甚遠。另外,美斯除咗單獨出席記者會及參與球隊操練之外,夜晚佢仲參與歡迎晚會。被譽為「日本帝王級牛郎」嘅Roland羅蘭原來都有同美斯見面,二人唔單止合照,羅蘭仲獲得美斯親筆簽名嘅足球鞋。

Roland羅蘭喺IG大曬與美斯嘅合照,及美斯親筆簽名嘅足球鞋,並以日文撰文多謝美斯訪問日本:「感謝您呢次嚟日本,並冇因為我職業背景而對我有偏見,以友善嘅方式對待我,感謝你抽空時間。多謝你跟我講,無論係從事咩行業,能夠成為一個行業嘅大師都係極具意義。」

唔少網民睇到Roland同美斯嘅合照後,紛紛留言表示不滿美斯嘅做法,例如「香港見不到的messi」、「喺我地嗰度都冇笑得咁開心」、「都好落香港面」、「球王吾(唔)喜歡Hong Kong」、「咁唔鐘意香港,以後都唔好再來啦⋯⋯」、「喺香港就愁眉苦臉 去到日本即刻乜事都無」及「睇唔起香港」等等。不過亦有網民留言表示支持美斯,例如「我去到日本都心情好」、「一個地方 令佢覺得安全放心 自然就輕鬆同享受架啦」、「美斯同好多香港人一樣,去日本就開心」、「我有理由相信係香港嘅安排岀現問題。。。。先搞到佢咁」、「同牛郎影相,都唔同香港邊個邊個影」及「越來越鍾意美斯」等等。

表演賽喺今晚進行,想知美斯會唔會出場,或者踢幾多分鐘,大家拭目以待喇!

即睇內文:https://bit.ly/49rnl4C

愈來愈深信今晚會出場
某局長唔好睇呀,費事搞到唔開心啦
舊 02-07-24, 04:06 PM   #170
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
全場關注楊局長今晚開唔開心
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-24, 05:17 PM   #171
flpchoho

From Yahoo JP Sports

美斯後補名單,蘇亞雷斯、布斯克茨、阿爾巴先發!

7日在國家體育場舉行的國際邁阿密對陣神戶勝利船的季前賽“國際邁阿密2024東京”的首發陣容已經公佈。

インテル・マイアミ
■スタメン(正選球員)
▼GK
1 ドレイク・カレンダー
▼DF
2 デアンドレ・イェドリン
6 トマス・アビレス
18 ジョルディ・アルバ
32 ノア・アレン
▼MF
5 セルヒオ・ブスケツ
16 ロバート・テイラー
24 ジュリアン・グレッセル
26 グレゴレ
41 デイビット・ルイズ
▼FW
9 ルイス・スアレス

■サブメンバー(後備球員)
▼GK
13 カルロス・ジョアキン・ドス・サントス
99 コール・ジェンセン
▼DF
15 ライアン・セイラー
27 セルゲイ・クリフツォフ
55 タイラー・ホール
62 イスラエル・ボートライト
▼MF
42 ヤニック・ブライト
43 ローソン・サンダーランド
▼FW
8 レオナルド・カンパーナ
10 リオネル・メッシ(美斯)
49 シャナイデル・ボージェリン

局長肯定好唔開心
大家都要關心下局長的情緒健康,適時慰問下佢

————————————

From 獨立媒體

【國際邁阿密鬥神戶勝利船 美斯先列後備 蘇亞雷斯正選上陣】

美職球隊國際邁阿密今日晚上(7日)將與應屆日職冠軍神戶勝利船於國立競技場進行表演賽。神戶勝利船官網在開賽前1小時公佈雙方陣容名單,在港未有上場引起風波的阿根廷球王美斯先列後備,而同樣在港因傷未有上場的蘇亞雷斯則正選登場。在港後備上陣的佐迪艾巴與布斯基斯亦被安排正選上陣。

一把一把車埋去,都幾大聲下

此篇文章於 02-07-24 05:39 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 02-07-24, 07:14 PM   #172
flpchoho

直播見到美斯好似正在熱身
美斯換好晒波衫,準備上場
下半場19分鐘,美斯上場!

門票平一半,好睇過香港場一倍

再一大把車埋去
局長好唔開心ing

美斯踢左30分鐘
都見佢幾落力踢,睇來個「傷患」應該好返好多
蘇亞雷斯踢左74分鐘

暫時踼左6場,得香港場先有大事,果然向國際「說好香港故事」

此篇文章於 02-07-24 08:08 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 02-07-24, 08:36 PM   #173
flpchoho

美斯後備上陣連環射門不入 國際邁阿密十二碼不敵神戶勝利船

阿根廷球王美斯效力的美職球隊國際邁阿密,在東京與日職球隊神戶勝利船踢友誼賽,勝利船憑十二碼4:3擊敗對手,美斯在下半場戰至60分鐘左右後備上陣。

美斯入替後多次製造威脅,包括引球推進,並與隊友互傳。去到78分鐘左右,美斯一次左路突破,半單刀姿態殺入禁區射門,被門將救出,補射亦被勝利船球員護空門,兩隊最終在90分鐘互無紀錄,要互射十二碼分勝負。

兩隊在首五輪分別有兩名球員射失,去到即時死亡階段,神戶勝利船門將撲出邁阿密球員的射門,協助球隊十二碼贏4:3。

未有在十二碼階段操刀的美斯,賽後離開球場時向球迷揮手,面帶笑容。

日本場超值
紅字:記唔記得香港場係咩表情離開?

此篇文章於 02-07-24 08:48 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 02-07-24, 09:54 PM   #174
flpchoho

政府:美斯日本上陣出賽 冀主辦方及球隊合理解釋解答市民疑問

政府就美斯未有上陣香港隊與國際邁阿密表演賽中,和球迷一樣都是極度失望,球隊教練日前指美斯因傷不能出賽,但3日後美斯在日本卻活躍自如上陣出賽,並在球場上作了不短時間的激烈運動,香港市民都有著不少疑問,政府希望主辦方及球隊能向香港市民作合理解釋,以解答他們的疑問。

唔比人地好返?
解釋咗幾次啦

--------------------------------

From獨立媒體

霍啟剛:美斯日本上場真的十分難受 批在香港球迷傷口撒鹽
https://bit.ly/3utgk4D

國際邁阿密早前來港進行表演賽,阿根廷球王美斯因傷未有上陣,掀起爭議。球隊今晚在日本與神戶勝利船進行另一場賽事,美斯後備上陣。體育、文化、演藝及出版界立法會議員霍啟剛表示,看到美斯在日本上陣,再想起香港球迷的失落,及對方全程黑口黑面、迴避合照,「真的十分難受」,認為國際邁阿密是在香港球迷傷口撒鹽,要求對方、班主碧咸、美斯及主辦單位Tatler Asia 給公眾一個交代。

跳晒出來

此篇文章於 02-07-24 10:59 PM 被 flpchoho 編輯。
舊 02-07-24, 11:07 PM   #175
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
政府:美斯日本上陣出賽 冀主辦方及球隊合理解釋解答市民疑問

政府就美斯未有上陣香港隊與國際邁阿密表演賽中,和球迷一樣都是極度失望,球隊教練日前指美斯因傷不能出賽,但3日後美斯在日本卻活躍自如上陣出賽,並在球場上作了不短時間的激烈運動,香港市民都有著不少疑問,政府希望主辦方及球隊能向香港市民作合理解釋,以解答他們的疑問。

唔比人地好返?
解釋咗幾次啦

--------------------------------

From獨立媒體

霍啟剛:美斯日本上場真的十分難受 批在香港球迷傷口撒鹽
https://bit.ly/3utgk4D

國際邁阿密早前來港進行表演賽,阿根廷球王美斯因傷未有上陣,掀起爭議。球隊今晚在日本與神戶勝利船進行另一場賽事,美斯後備上陣。體育、文化、演藝及出版界立法會議員霍啟剛表示,看到美斯在日本上陣,再想起香港球迷的失落,及對方全程黑口黑面、迴避合照,「真的十分難受」,認為國際邁阿密是在香港球迷傷口撒鹽,要求對方、班主碧咸、美斯及主辦單位Tatler Asia 給公眾一個交代。

跳晒出來
球王腳傷好返唔係應該高興咩?

日本真係好地方。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:40 AM

手機版 | APP版