Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-30-08, 06:32 PM   #26
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Villasaki 查看文章
下年聖誔同人去遊行? 識人一年都未有就去, D女仔肯唔肯架?

同埋去邊? 儲定錢喎.
真心相愛有咩所謂,錢我就一直都有儲

舊 12-31-08, 12:28 AM   #27
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我諗09都要頹過(雖然E家努力 keep fit 中),都係隨緣.....

荒木努力吧

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 08:06 PM   #28
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
對acg的愛唔夠,所以雄性本能趁虛而入…
我識有d人三四十歲仲係單身,人地咪又係咁過
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-09, 12:17 AM   #29
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: JoeII 查看文章
對acg的愛唔夠,所以雄性本能趁虛而入…
我識有d人三四十歲仲係單身,人地咪又係咁過
空虛果時唔話比你聽only

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 01-02-09 02:04 AM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-09, 10:20 PM   #30
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
有呢個意識係好事...

舊 01-03-09, 01:54 AM   #31
stamenccy
Senior Gamer
星野結界

註冊日期: May 2007
PSN  IDHoshino_San
XBox Live GamertagEmp34GTR
見到樓主呢個post...我都好感觸!

我最近都搭左沈船...死下死下咁...

我由細到大都係acg相伴...但係最近呢幾年

我對佢地既熱誠都少左好多...即使放假對住佢地

個心都唔知走左去邊...以往打成日既機...依家玩一陣就熄左佢...

就算好多人都同我講...感情呢d野有就有 冇就冇...順其自然...

但係自己個心始終都無半點舒服過...

唔通otaku既命運真係要咁樣?

舊 01-03-09, 02:15 AM   #32
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
be single and FLIRT with everyone
its a great idea

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-09, 02:58 PM   #33
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
作者: stamenccy 查看文章

個心都唔知走左去邊...以往打成日既機...依家玩一陣就熄左佢...

就算好多人都同我講...感情呢d野有就有 冇就冇...順其自然...

我諗人大左這是一定會發生的

舊 01-03-09, 10:56 PM   #34
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:

以往打成日既機...依家玩一陣就熄左佢... <<< 我好多年前已經係咁

因為你長大左, 追求o既野唔同左
大個左唔係唔可以玩acg, 玩少d lor, 以前可能會覺得acg係你o既一切, 就算冇女朋友都冇所謂
到你身邊d朋友, 一個又一個有女朋友, 結婚, 買樓, 生仔, 你就會覺得自己好似原地踏步咁

可以的話, 叫d fd 介紹下女仔你識lor, 從正常途徑識, 唔好又沈船

大家都加油吧

舊 01-06-09, 06:41 PM   #35
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
我想問...叫得"沈船"係咪一定係[對方係果d!?]

好奇一問

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 06:56 PM   #36
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
2009年頭幾日先分手...唉....

好耐冇試過呢種感覺...

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 07:05 PM   #37
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
作者: 赤武神 查看文章

好奇一問
我諗唔係
我對沈船既意思係一般黎講係2個唔同世界既人,例如做份跟車想扣徐子祺咁就叫沈船,有錯請插

舊 01-06-09, 07:32 PM   #38
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 赤武神 查看文章

好奇一問
引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
我諗唔係
我對沈船既意思係一般黎講係2個唔同世界既人,例如做份跟車想扣徐子祺咁就叫沈船,有錯請插
應該係, 正常出黎玩唔會有真感情, 如果一下唔小心鍾意左個for玩o既對象時, 我地會叫依d係"沉船"

舊 01-06-09, 11:07 PM   #39
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
作者: ELT 查看文章
應該係, 正常出黎玩唔會有真感情, 如果一下唔小心鍾意左個for玩o既對象時, 我地會叫依d係"沉船"
....
原來我一直誤解左個意思....

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 04:23 PM   #40
亞索龍α
Game Master

註冊日期: Feb 2003
XBox Live GamertagAzierua
引用:
以往打成日既機...依家玩一陣就熄左佢... <<< 我好多年前已經係咁

因為你長大左, 追求o既野唔同左
大個左唔係唔可以玩acg, 玩少d lor, 以前可能會覺得acg係你o既一切, 就算冇女朋友都冇所謂
到你身邊d朋友, 一個又一個有女朋友, 結婚, 買樓, 生仔, 你就會覺得自己好似原地踏步咁

可以的話, 叫d fd 介紹下女仔你識lor, 從正常途徑識, 唔好又沈船

大家都加油吧
叫fd介紹呢個唔多work呀(至少在我身上唔work)…
有女友既fd自然就少其他女性朋友,冇既fd又問翻你轉頭…

專用坐駕改造計劃Final Part無限延期…

此篇文章於 01-07-09 04:37 PM 被 亞索龍α 編輯。
亞索龍α 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 04:35 PM   #41
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
不知不覺又快到2009年了,下年將會踏入我人生第26個年頭,今年聖誕唔知點解覺得特別難過,身邊的同事和朋友一個一個踏入人生另一階段,有的結婚有的做了爸爸,連我這個一直遊戲人生只顧玩樂的人也開始有一種酸溜溜既感覺,依種感覺好唔舒服好難受....已前一直覺得一個人生活很好,喜歡怎樣就怎樣,要去哪裡玩都可以,無人煩無人管不知幾好.但係人越黎越大依種心態開始改變,對玩具,遊戲機,漫畫這些大細路的玩意漸漸失去興趣,開始想找個人陪我,可以給我愛護,關心,照顧....
[深呼吸]2009年無論如何都要帶來改變,2009年的聖誕我要和女友一起去玩去旅遊,我會做到的
我有fd仔都生左兩個,自己亦已變左"長輩", 做左舅父, 但自己...
唔同ge係依然對動漫玩具有濃厚興趣, 係機打少左好多

有時都有d"開始想找個人陪我,可以給我愛護,關心,照顧"ge感覺,
不過我冇target, 同唔會主動識人, 唔鍾意參加太多人ge活動
所以情況預料會持續

此篇文章於 01-07-09 04:41 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 04:36 PM   #42
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 亞索龍α 查看文章
叫fd介紹呢個唔多work呀(至少發生在我身上)…
其實都係
d fd介紹果d通常都唔o岩feel....

我係長期冇target o既

舊 01-07-09, 04:44 PM   #43
亞索龍α
Game Master

引用:
其實都係
d fd介紹果d通常都唔o岩feel....

我係長期冇target o既
我有親d target都名花有主囉 (經查明後…)

諗住09年多做份多d女做既PT,賺多個錢同增加下機會

舊 01-07-09, 05:05 PM   #44
司狼神威
Game Master
我懶故我在

XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
叫fd介紹呢個唔多work呀(至少在我身上唔work)…
通常介紹係叫朋友d 女友介紹的
不過有時會介紹d 『佢心地好好架,好乖女的』時要小心d(笑)
唔係要以貌取人,不過大家都有自己既底線.....有需要時要say no,減少傷害同浪費對方時間
年齡上男仔都好d,女仔一過左某段時間身價就會大跌

最好唔好順其自然,同守株待兔冇分別的,唔好以為電視劇既情節會發生係自己身上
識多d 朋友,擴大社交圈子,多個目標就可以有更多選擇

至於錢o個方面,幾時都係有好過冇
有屋就最好
你同個女仔真心相愛,人地同屋企人住緊成千尺私家樓
但係結婚之後去住公屋? 就算個女仔 / 佢地佢企人唔介意,自己係男人都唔舒服啦

男既最好靚仔有錢
女既最好靚女有錢(笑)
冇話一定,不過幾時都係有好過冇

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 05:14 PM   #45
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 司狼神威 查看文章
不過有時會介紹d 『佢心地好好架,好乖女的』時要小心d(笑)
唔係要以貌取人,不過大家都有自己既底線.....有需要時要say no,減少傷害同浪費對方時間
就係咁, 好多時佢地介紹果d都過唔到自己果關
而對方又係朋友o既朋友, 當個fd問你覺得如何, 又要諗d方式婉轉say no
到你say no時, 個fd又話你麻煩又要求高又剩

所以盡可能都係靠自己, 廣大一下圈子

舊 01-07-09, 05:15 PM   #46
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 司狼神威 查看文章

最好唔好順其自然,同守株待兔冇分別的,唔好以為電視劇既情節會發生係自己身上
識多d 朋友,擴大社交圈子,多個目標就可以有更多選擇

至於錢o個方面,幾時都係有好過冇
有屋就最好

你同個女仔真心相愛,人地同屋企人住緊成千尺私家樓
但係結婚之後去住公屋? 就算個女仔 / 佢地佢企人唔介意,自己係男人都唔舒服啦

男既最好靚仔有錢
女既最好靚女有錢(笑)
冇話一定,不過幾時都係有好過冇
睇尼我注定無伴終老

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 05:19 PM   #47
ELT
Lunar使者

引用:
我有親d target都名花有主囉 (經查明後…)

諗住09年多做份多d女做既PT,賺多個錢同增加下機會
好正常, 因為有你睇得上眼o既都係有一定質素o既女仔, 而有一定質素o既女仔正常都已經比人book左

舊 01-07-09, 06:25 PM   #48
司狼神威
Game Master
我懶故我在

XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
就係咁, 好多時佢地介紹果d都過唔到自己果關
而對方又係朋友o既朋友, 當個fd問你覺得如何, 又要諗d方式婉轉say no
到你say no時, 個fd又話你麻煩又要求高又剩

所以盡可能都係靠自己, 廣大一下圈子
其實呢樣野都要睇d 朋友識唔識做....
以前都有個朋友既gf 想介紹個女仔俾我,不過我朋友一問係邊個就立即幫我拒絕左
有時又會你睇岩人,人地睇唔岩你既情況
不過多個途徑都係好事黎既

引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇尼我注定無伴終老
第二第三樣都係次要
不過主動就一定要~"等"係唔會有結果的,等女人同等錢到分別唔大,六合彩都要買先中架

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...

此篇文章於 01-07-09 06:29 PM 被 司狼神威 編輯。
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-09, 07:37 PM   #49
亞索龍α
Game Master

引用:
好正常, 因為有你睇得上眼o既都係有一定質素o既女仔, 而有一定質素o既女仔正常都已經比人book左
最弊一般既都比人碼了
當你離開校園,打份全男班既工,人又在外國
機會只會變得越來越細……

如果唔係關予前途問題,我諗我會揀留係香港…

舊 01-07-09, 08:47 PM   #50
JoeII
Crazy Gamer
白痴、煩,請收嗲!

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDJoeII_Sawa
XBox Live GamertagJoeII
引用:

你咁執著做乜?呢個咁o既acg forum大把魔法師,成村人陪你,不愁寂寞
唔好諗住人有我有,問下自己為乜想要女朋友,問下自己想佢俾到d咩你…
做個挺起胸膛的otaku也沒什麼不好啦!本蜀黍十幾歲都會好似你咁諗,人大左就自然化…
你不覺得2次元女仔很有氣質又完美嗎?
JoeII 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:27 PM

手機版 | APP版