Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-11-15, 09:55 AM   #3826
z96282424
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: gingq7 查看文章
棋曜日和素材曜日應該要一星期開足7日
而且素材曜日要再細分, 八連双晶, 蛇玉, 燈 呢d小怪金箱應該要分開, 而家痴埋一齊都唔知點打, 我行入去想打蛇玉, 但連蛇都見唔倒一條真係好無奈
大boss應該要保底趺小怪金箱d野, 而唔係趺秘玉, 仲要而家只趺caster/rider秘玉.....秘玉在棋曜日趺才正常
你個想法係玩家視點最"著數"化為出發點, 好正路同合理...
但掉返轉睇, 咁做法隻GAME對hardcore player只需一兩個星期就可以打齊全4*/5*英靈素材爆機, 以而家咁少內容既遊戲黎講係死症黎, 長遠黎睇搵少左好多錢, 營運彩你都傻
呢一個月黎其實都改善左好多問題, 比D時間隻GAME, 佢會改, 但唔會一次過滿足曬你既期望...
z96282424 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 09:56 AM   #3827
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
絆根不是做壞了,
絆應該要小量但能無限地提升該角色的戰力才對

這樣課長才會無限地課金去帶英靈出戰提升那小量戰力, 也可以令123星卡翻身

而家堆123星卡實在太浪費, 明明語音/卡面/寶具/人設 各方面都和4/5星相同規格, 吸引力一樣大, 但就被lv上限限死了

此篇文章於 09-11-15 10:02 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 10:00 AM   #3828
hyakki
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
升絆真不是見得很有必要要特別設關卡,平時打其他任務不經不覺也很快滿了,而且絆之前說到是開啟個人故事的條件之一,但其實很多角色靈基後絆未滿也可了,除了多一些資料看真不知升絆有什麼真正用途……
而且有D英直呈未解放絆關...

講起絆
閃閃升LV3絆要10000點絆
但升LV4只需2000點絆
傲嬌確定
hyakki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 10:02 AM   #3829
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
果斷孔明/\
雖然打料用唔著
咁講到尾孔明都係五星
雖然無50級個數據
但就咁拍埋去呢兩隻個數值一定係孔明靚仔好多

不過係尚未上修既情況下
其實用孔明真係會讓左一招寶具技

所以如果"淨係呢三隻入面"優先度我建議既話

伊莉莎白 (自己有用開劍士會更推薦/多一招全體寶具)>>孔明>>>B狐 (有B叔/蘭斯一齊用優先度就會高D)

舊 09-11-15, 10:04 AM   #3830
gingq7

引用:
作者: z96282424 查看文章
你個想法係玩家視點最"著數"化為出發點, 好正路同合理...
但掉返轉睇, 咁做法隻GAME對hardcore player只需一兩個星期就可以打齊全4*/5*英靈素材爆機, 以而家咁少內容既遊戲黎講係死症黎, 長遠黎睇搵少左好多錢, 營運彩你都傻
呢一個月黎其實都改善左好多問題, 比D時間隻GAME, 佢會改, 但唔會一次過滿足曬你既期望...
唔想人"爆機", 咁一早就唔應該開放靈基2/3/4, 反正課長們練完一隻靈基1自然會去練第2隻, 他們要的只是進度比別人快, 但唔需要去到"爆機"地步
舊 09-11-15, 10:10 AM   #3831
gingq7

孔明而家卡死左靈基3唔倒, 練滿佢其實好快, 不過現階段亦無位俾佢出場

而家主流都係快刷, 一係要B職, 一係要寶具打全體, 其他定位的角色暫時無用
舊 09-11-15, 10:10 AM   #3832
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: hyakki 查看文章
而且有D英直呈未解放絆關...

講起絆
閃閃升LV3絆要10000點絆
但升LV4只需2000點絆
傲嬌確定
我本以為老馬金的性格要像羅馬那樣很久才升滿絆,怎知上星期拿到他到現在已差不多全滿了(當然真的全滿還要一點時間),他的個人故事甚至靈基後升一點絆已開放了

傲嬌確定+1

正因為不是所有人現在也有閞卡,所以都是看清楚才靈基(為了拿石),明明不錯用的牛若丸和小征服王都已是可靈基的我都要暫停,棋實在太不夠用了

引用:
作者: gingq7 查看文章
孔明而家卡死左靈基3唔倒, 練滿佢其實好快, 不過現階段亦無位俾佢出場

而家主流都係快刷, 一係要B職, 一係要寶具打全體, 其他定位的角色暫時無用
除了b階外大慨最多人用還是阿提拉和黑saber(傷害最大),貞德恐怕也少了很多人用了(自己就是這樣)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 09-11-15 10:12 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 10:11 AM   #3833
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
佢個hardcore真係好hardcore
300萬有無1%拎到夠素材?

咁99%點?lv無得升,劇情又過晒
打素材入完去出返黎?
真係唔改,無課唔好話一年,黑起上黎,十年都升唔滿一隻:0)

唔改善,過多兩個月都無人玩
新咭都唔抽啦,反正靈再唔到

絆?升到要放三星人,我已放棄理會

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-11-15 10:14 AM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 10:26 AM   #3834
gingq7

其實俾 小課/無課 2星期左右升滿一張卡唔係好過份啫
一年都只係升滿24張卡, 反正TM仲有大把角色在手, 一定遠超呢個數

之於升滿咁多卡的動力在哪裡? 只要改一改個系統, 俾玩家開打前知會打乜(同時敵人強度要大幅提高), 俾玩家有策略地換陣容, 咁就唔駛逼玩家瘋狂集中升一隻角色以應付所有情況, 而係要玩家平均地升一堆角色應付不同情況

而家課滿1隻很難,但課滿2隻就可以收工;
改成課滿1隻比較易,但要課滿10隻才可以收工.

收的錢不會少了,但玩家感覺就差很遠; 費用亦唔會多左,反正現在123星卡的開發成本和45星一樣

此篇文章於 09-11-15 10:33 AM 被 gingq7 編輯。
舊 09-11-15, 10:35 AM   #3835
T.K.
很黃很暴力

開過唔用氣,敵人lv 不斷加既版,俾人無ap 時玩,呢d 唔好要人教啦

呢三個禮拜,營運對隻遊戲做過咩?果個EV ,除左入場入段字話咩級外,要做野架?
Cc 魔神,都有段文章俾你知來由
呢隻好似賣故事架可
唔好太消費fate 既品牌啦

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-11-15 10:39 AM 被 T.K. 編輯。
舊 09-11-15, 10:35 AM   #3836
hyakki

靈基完重有個SKILL LEVEL可以升
老實講,搵唔搵度個課長肯將一隻英練度靈基解晒,LEVEL升晒,寶具LEVEL5,3招SKILL都10LV

而且隻GAME係玩抽鐘意既英靈返黎...你隻隻都咁練,好快課長都無癮啦
分分鐘你一隻未練完又出新一隻...

雖然而家AP回復時間減半,曜日上級要40AP先打一場呢一點其實重係幾唔合理下...
舊 09-11-15, 10:40 AM   #3837
T.K.
很黃很暴力

青吾日本有一個滿了

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-15, 10:49 AM   #3838
gingq7

賣故事...

d劇情就浪費晒係d連課長都無餘力升既123星英靈絆劇情度
我見唔少絆劇情其實都幾有趣的, 有不少123星英靈原本應該很有潛力成為人氣角色, 而家咁樣真係好浪費

而TM既強項明明就係將配角都能整成人氣角色, 而家變左營運配合唔倒

此篇文章於 09-11-15 10:52 AM 被 gingq7 編輯。
舊 09-11-15, 11:30 AM   #3839
hyakki

同埋隻GAME既角色設定都幾死下...
其實就算遲D英靈多左起來都好,性能上分別唔會太大...

最能夠劃分英靈性能既就係SKILL,佢D SKILL又偏偏隻隻效果差唔多,而且效果都唔算明顯
真係好突出既技能只屬少部份
而且SKILL既CD時間又長...一鋪開兩次都無啦...

其實應向被動技方向發展
將部份技能變成長駐既被動技會更加令D英靈有特式(而家D固有技能只有果幾款
舊 09-11-15, 11:58 AM   #3840
T.K.
很黃很暴力

守咁難,仲想2次cd
唔駛等技開已經偷笑

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-15, 01:22 PM   #3841
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
要人爆石,唔係咁手法既
抽已經難,靈再都難好難留玩家
一直0課
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 01:27 PM   #3842
T.K.
很黃很暴力

三公打多塊逆麟就行人止步勒:0)
你個acc都無進步吧,手遊重要在育成、炫耀
無進度點玩落去?當數獨黎玩www

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-15, 01:29 PM   #3843
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: 雷火武 查看文章
一直0課
雷太未上場
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 01:34 PM   #3844
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
三公打多塊逆麟就行人止步勒:0)
你個acc都無進步吧,手遊重要在育成、炫耀
無進度點玩落去?當數獨黎玩www
我係唔夠銀棋
但係而家ap1/2肥所以打肥算
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 01:51 PM   #3845
T.K.
很黃很暴力

銀棋易搞啦,逆麟先係鬼門
打狩好似龍牙都無跌過www

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-15, 01:56 PM   #3846
gingq7

打了半日狩, 一粒素材都見唔倒
舊 09-11-15, 02:07 PM   #3847
T.K.
很黃很暴力

食晒銀肥後的伏線:0)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-11-15, 08:04 PM   #3848
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005

舊 09-11-15, 08:07 PM   #3849
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
lv60吾王同lv50海格叔邊隻比較容易吸友情p?

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 08:11 PM   #3850
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
冇寶石既話 兩隻都唔易

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 06:21 AM

手機版 | APP版