Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-12, 05:51 PM   #1151
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
岩岩買左隻二手... 但唔識玩
個quest好似叫我去搵條友傾計, 但條友係屋頂, 點上去...
同埋d quest點樣做... 我見一係就鬼死咁遠, 一係就無提示
ps=無玩開鬼佬RPG

此篇文章於 07-15-12 05:55 PM 被 一一 編輯。
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-12, 05:56 PM   #1152
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: 一一 查看文章
個quest好似叫我去搵條友傾計, 但條友係屋企, 點上去...
同埋d quest點樣做... 我見一係就鬼死咁遠, 一係就無夫提示都無
ps=無玩開鬼佬RPG
呢個屋頂上的人要搵路爬上去,
由死左個仔的鐵匠間屋跳上去吧.

舊 07-15-12, 05:57 PM   #1153
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
作者: 一一 查看文章
個quest好似叫我去搵條友傾計, 但條友係屋頂, 點上去...
同埋d quest點樣做... 我見一係就鬼死咁遠, 一係就無提示
ps=無玩開鬼佬RPG

沿住屋頂跳過去
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-12, 06:14 PM   #1154
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
有冇高人用緊 魔法師 ? 幫幫手打 腐龍, PS3 版
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-12, 09:45 PM   #1155
黑澤夜
Crazy Gamer

原來一個人開孤高去殺腐龍仲易過 4 個人
一round KO XDDDD
舊 07-15-12, 10:45 PM   #1156
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
原來一個人開孤高去殺腐龍仲易過 4 個人
一round KO XDDDD
我魔弓屈佢超爽,追魔彈一次Lock十野,射幾下就完
有冇裝修羅
夜晚去打啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-12, 11:03 PM   #1157
黑澤夜
Crazy Gamer

有 XDD
孤高 + 修羅
我今日升左 16 個level XDDDD
舊 07-15-12, 11:41 PM   #1158
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
你們都幾LV 魔弓
我怕用魔弓唔夠高攻
即使用埋個2個技
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 01:50 AM   #1159
黑澤夜
Crazy Gamer

我冇用魔弓呀 , 我用刺客
走埋去 按幾下就冇左一條血了 , 我依家有成 4000 攻 (物+魔)
舊 07-16-12, 10:36 AM   #1160
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
終於跳左入坑了…

打贏左隻眼怪,之後用石返上地面,發現原本在領都門口隻W龍唔見左,變成隻D龍過左o黎挑機

但我有任務要打W龍啊啊啊啊啊啊 /\

究竟W龍佢去左邊…前後已經打左五條D龍了…仲KO埋洞窟條四頭蛇…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 06:49 PM   #1161
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
作者: Irwin 查看文章
終於跳左入坑了…

打贏左隻眼怪,之後用石返上地面,發現原本在領都門口隻W龍唔見左,變成隻D龍過左o黎挑機

但我有任務要打W龍啊啊啊啊啊啊 /\

究竟W龍佢去左邊…前後已經打左五條D龍了…仲KO埋洞窟條四頭蛇…
W龍? 領都門口有隻咁既野架咩?
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 10:28 PM   #1162
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: 風萌翔 查看文章
W龍? 領都門口有隻咁既野架咩?
未落坑之前由村去領都,會係領都(商業區?)外面見到ワイバーン

我仲打左兩條,不過果時未有QUEST接

落左坑之後,反而唔見左…

行遠小小就見到出左ドレイク…

剛剛去WIKI睇過

ドレイク

弱点 心臓・氷属性 攻撃属性 物理 炎 獲得XP  
耐性 有効状異 毒、スロー   獲得JP  
掴み行動 しがみ付きが可能だが手で捕まえられ叩き付けられる
出没地帯 鬼火の森 覇者の狩場(崩壊後)エスタン中原(崩壊後)
アイテム 琥珀色の竜鱗 竜鱗 竜の爪 竜血石 ドレイクの涙 竜の角(破壊) 竜の大翼膜(破壊)

ワイバーン

弱点 心臓(背中側) 攻撃属性 物理 獲得XP  
掴み行動  
出没地帯 グランソレン周辺 風断ち砦南側平原
蒼月塔屋上
(いずれもドラゴン討伐後)
アイテム  

即是要去風断ち砦南側平原搵…但我行左兩次都見唔到…
蒼月塔屋上…要由救王妃逃走條路入去??

舊 07-17-12, 01:14 AM   #1163
黑澤夜
Crazy Gamer

其實腐龍武係唔係跟 Job ? 佢次次都出雙刀比我...........依家有成 6, 7 把 .....
舊 07-17-12, 10:44 AM   #1164
Irwin
愛.ROCK.友

真是「到那裡也一起」…去到摘"太陽の花"果度行返出去,又遇到一條 ドレイク
有無咁多呀…

舊 07-17-12, 12:12 PM   #1165
nitsana
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
其實腐龍武係唔係跟 Job ? 佢次次都出雙刀比我...........依家有成 6, 7 把 .....
你係咪打線下腐龍?>>
線下腐龍報酬只有片手劍, 小刀, 小仗>>
打線上腐龍先有, 其他腐龍武器, 防具(3件), 面具(4款)>>

舊 07-17-12, 02:08 PM   #1166
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
未落坑之前由村去領都,會係領都(商業區?)外面見到ワイバーン

我仲打左兩條,不過果時未有QUEST接

落左坑之後,反而唔見左…

行遠小小就見到出左ドレイク…

剛剛去WIKI睇過

ドレイク

弱点 心臓・氷属性 攻撃属性 物理 炎 獲得XP  
掴み行動 しがみ付きが可能だが手で捕まえられ叩き付けられる
出没地帯 鬼火の森 覇者の狩場(崩壊後)エスタン中原(崩壊後)
アイテム 琥珀色の竜鱗 竜鱗 竜の爪 竜血石 ドレイクの涙 竜の角(破壊) 竜の大翼膜(破壊)

ワイバーン

弱点 心臓(背中側) 攻撃属性 物理 獲得XP  
掴み行動  
出没地帯 グランソレン周辺 風断ち砦南側平原
蒼月塔屋上
(いずれもドラゴン討伐後)
アイテム  

蒼月塔應該係Bluemoon tower喎,半島尖果大大座遺跡,打鷲鷹果時上過果個.

舊 07-17-12, 04:44 PM   #1167
kenjin
Junior Member

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDkenjin-
引用:
刺客 , 47 level
有冇勁人玩 ps3 版 ? 想 要你地隻 pawn 幫下手
192 lv sorcerer =P
psn kenjin-
kenjin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 08:16 PM   #1168
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:

蒼月塔頂~用主線任務奪回龍王戒指~個條路上塔頂~

救王妃係涸離宮

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 10:46 PM   #1169
黑澤夜
Crazy Gamer

痴線 ............第 9 把腐龍雙刀 ............都唔出一把片手劍比我 ..............
係唔係可以比武器人 ?
有冇人想要 腐龍雙刀 , 送比佢
舊 07-19-12, 09:56 AM   #1170
Irwin
愛.ROCK.友

尋晚上左蒼月塔,無視路上的怪直接去搵W龍玩。
證實佢真係我之前係嶺都門口打果種o黎架…成日飛,破壞部位傷口係背脊…

打贏左果時發現自己隻PAWN唔知係幾時唔見左,隊都離埋
不過唔記得換番做巫師先去挑機…如果換左職業會打得仲簡單

不過去到咒術師之森最入果度打隻METAL GOLEM
打晒場地上面果幾個發光點,之後PAWN話要打頭,但打極都打唔爆…
又見唔到有發光點,加上隻野又暴走成日追殺自己,打到自己都幾乎趴地,完全唔知要點打

舊 07-19-12, 12:21 PM   #1171
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
證實佢真係我之前係嶺都門口打果種o黎架…成日飛,破壞部位傷口係背脊…

打晒場地上面果幾個發光點,之後PAWN話要打頭,但打極都打唔爆…
又見唔到有發光點,加上隻野又暴走成日追殺自己,打到自己都幾乎趴地,完全唔知要點打
打唔死即係仲有發光點未搵到
有d發光點係好遠
同埋有一個係樹上面

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-12, 04:34 PM   #1172
nitsana

引用:

可以原住光點飛去巨人度, 反方向去>>
有 D 係吊樹度, 最好自己係弓手, 唔好旨意PAWN去打 >>

舊 07-19-12, 04:36 PM   #1173
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
PAWN肯打架, PAWN係箭的話, 魔法師就未試過

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-12, 05:09 PM   #1174
nitsana

引用:
作者: ヨコ男 查看文章
PAWN肯打架, PAWN係箭的話, 魔法師就未試過
若自己係近戰職業, 等佢地打係好痛苦 >>

舊 07-19-12, 07:13 PM   #1175
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
後期我慣用兩個メイジ
我做盾役加一個兩手劍pawn
用十字制選"go"兩個メイジ都會走上前開火
試過D大怪一瞓低佢地依然開火
幾秒間無咗四行血.. (決戰mission修龍)

aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM

現在的時間是 02:19 AM

手機版 | APP版