Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-04, 01:27 PM   #26
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Evangelion
呢個都係戰術...

係後來伊謝爾倫獨立後,佢都係因為環境因素而唔可以有大動作...
那麼戰略與戰術的分別是怎樣?

舊 11-26-04, 01:52 PM   #27
Evangelion
Game Master

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: RPG之鬼
那麼戰略與戰術的分別是怎樣?
求其答的

戰略->整體性的,即是攻擊邊度,邊度加強防守

戰術->戰場上接觸敵步隊時,決定以那種方式迎擊對手
Evangelion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-04, 02:20 PM   #28
RPG之鬼

引用:
作者: Evangelion
求其答的

戰略->整體性的,即是攻擊邊度,邊度加強防守

戰術->戰場上接觸敵步隊時,決定以那種方式迎擊對手
求其問的

咁樣,帝國遠征同盟時,羅嚴塔爾攻依謝爾倫,米達麥亞攻費沙便是戰略
用雙頭蛇打比克古就係戰術

這樣?

舊 11-26-04, 02:22 PM   #29
RPG之鬼

剛睇完巴米利恩會戰
真係想殺死特留尼西特!
同盟輸得真唔抵

舊 11-26-04, 03:22 PM   #30
Evangelion
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼
求其問的

咁樣,帝國遠征同盟時,羅嚴塔爾攻依謝爾倫,米達麥亞攻費沙便是戰略
用雙頭蛇打比克古就係戰術

這樣?
比克古是啥?(已忘了...)

再簡單黎講,WW2盟軍選擇登陸諾曼第->戰略

諾曼第登陸戰的打法,佈置->戰術

最唔順係特留尼西特呢條人粉生存咁耐......
舊 11-26-04, 10:19 PM   #31
老野一個
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
外傳內容係講????
個時費沙國力唔係有12~~_~~" 搞咩完全係不戰而降
係唔係費沙根本就無兵
比克古拒絕投降個種骨氣真係好感人

保方
老野一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-04, 05:23 AM   #32
Evangelion
Game Master

記起比克古是啥了...

費沙不志在獨立與否,有利可圖便行

幹嘛要浪費時間資源去守
舊 11-27-04, 08:56 AM   #33
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 老野一個
外傳內容係講????
個時費沙國力唔係有12~~_~~" 搞咩完全係不戰而降
係唔係費沙根本就無兵
比克古拒絕投降個種骨氣真係好感人
費沙國力有12

係新版 小說已經delete左個part了
楊用printer print紙睇書都delete左
沒名字的?君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 09:47 PM   #34
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
スーパー銀河英雄伝説大戦

http://www.youtube.com/watch?v=SAW-8...elated&search=

好正

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 10:00 PM   #35
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
d艦好正
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 10:10 PM   #36
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

.....用帝國軍........我要用楊威利啊~

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 10:15 PM   #37
RPG之鬼

尤其是D配樂配得好好

舊 08-06-06, 10:17 PM   #38
浦木豪
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDgouuraki
最尾仲諗住會搬個伊謝爾倫出黎
浦木豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 10:26 PM   #39
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 浦木豪
最尾仲諗住會搬個伊謝爾倫出黎
MAP炮?

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 10:26 PM   #40
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
楊果招果然好惡....是計en還是彈數的....

舊 08-06-06, 10:54 PM   #41
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
非常認真的作品

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 11:10 PM   #42
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 尼路
楊果招果然好惡....是計en還是彈數的....
至少有12粒

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 08-06-06, 11:23 PM   #43
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
漏左班薔薇騎士
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 11:24 PM   #44
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: MS331
漏左班薔薇騎士
白兵戰點表達呀

舊 08-06-06, 11:31 PM   #45
clie

臨尾o個招咩黎!?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-06, 11:34 PM   #46
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: clie
臨尾o個招咩黎!?
大冰一舊
打12個"女神手式"時用的

舊 08-06-06, 11:41 PM   #47
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

好專業級的戰鬥畫面

舊 08-07-06, 12:08 AM   #48
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
d 艦好高運動性.... 不過迴避係永遠係 zero

不愧為楊威利... 唯一一個能擊沉對手的人...

舊 08-07-06, 08:23 AM   #49
Oruma
Beware...

註冊日期: Aug 2004
好恐怖 楊威利一招16萬 一hit可做掉兩艘艦

想玩

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-06, 08:52 AM   #50
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
好正x2
我都有份出場(笑)!!
不知要塞對要塞會點樣...[禿鷹撞伊謝爾倫,跟著回避,再發射雷神(トゥール)のハンマー...Woo]

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:43 PM

手機版 | APP版