Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-17, 12:07 AM   #40076
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
寶具演出隨靈基變好似第一次?(唔計水著尼果D)
賺咁多,強烈要求由初代5星開始加返

舊 12-07-17, 02:00 AM   #40077
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
剩係覺得阿比個寶具好鬼嘈

舊 12-07-17, 03:16 AM   #40078
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
潛水左成個星期終於打完第4章
雖然應該唔少師兄打完+討論,但都要講句:劇透注意
オケアノスのキャスター同ティテュバ一出o黎就自爆真名唔明點解仲要隱瞞
オケアノスのキャスター睇個寶具都知佢係キルケー
ミドラーシュのキャスター劇中劇都已經爆左佢係シバの女王
而アビゲイル一開始就話佢係鯖,所以我一直以為果個係假名雖然都有諗過幾時會有職剋狂,估唔到係佢

除左成個故事係話魔神柱(我最初仲以為ラヴィニア係 )用條村去召喚外神o既儀式之外,唔係太明個故事想講乜,可能我對克蘇魯神話完全無認識
而佢話個故事狂氣,我又覺得無乜特別,可能因為之前玩過沙耶の唄

舊 12-07-17, 03:16 AM   #40079
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章
直程係有五隻AE櫻

但其中三隻其實沒有在CCC本傳登場
和JK一樣只是初期設定

後來和JK一樣從廢案撈了出來,在CCC漫畫FoxTail中正式登場
原來係設定,得閒真係要開返本設定集睇
引用:
作者: 細路翔 查看文章
其實我覺得應該真係同nico某條友既考察一樣

beast係抑止力用黎進行剪定事像先放出黎,所以1.5部連續四章都對阻住地球轉既gd針對性+殺意滿滿
求link

舊 12-07-17, 08:18 AM   #40080
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
反正阿比一定係夾梅林,所以玩落又覺得無當初睇數據時咁弱

np依d野有軍師同梅林就解決到架啦,阿比3張藍卡意外都出到多少星可以幫補np回轉,加上佢自己本身都有7cd既回np技(眼神死

加上個寶具始終係先發強化解除,打某d好g8既關總會有d用既

我論下年9月會無左12次b叔打

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 08:54 AM   #40081
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
寶具先發強化解除...
我估有寶解+有魔放的天草打單隻應該和亞比差唔多大力

黑肉當技2唔存在, 反而可以當術閃下位版用
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 09:17 AM   #40082
Hextor

註冊日期: Feb 2008
https://twitter.com/twitter/statuses/938374432317308928

誕生日ボイス係生日歌
抵咁多人抽
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 09:17 AM   #40083
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: gingq7 查看文章
寶具先發強化解除...
我估有寶解+有魔放的天草打單隻應該和亞比差唔多大力

黑肉當技2唔存在, 反而可以當術閃下位版用
係差成倍

天草打單體23625
阿比打單體45686

阿比ATK白值比天草高成1000, 天草最多用職階倍率1.1打個和

阿比技1寶具威力UP30%, 天草技3紅卡魔放30%都當打個和

但阿比仲有敵方減防20%及單體寶具600%倍率, 狂氣B 8% 紅卡魔放
而天草寶解左都係得400%
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 09:29 AM   #40084
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
In 阿比, we trust
抽完都未有時玩, 哩隻排隊食聖杯先

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 09:37 AM   #40085
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
阿比都係For高難度關用多
有愛寶5
無的話,集郵、用fd就得

尼祿祭果種多英靈,打死某位就一堆buff既應該活躍

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 10:02 AM   #40086
Sar8
The One

兩隻都係高難用
不過都係兩隻用fd應該冇問題

舊 12-07-17, 10:08 AM   #40087
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
阿比本身內置紅卡up被動技個寶具大力過天草好多...

寶2 oc同寶1時都差得幾遠...
最起碼天草插黑聖杯用埋英雄鍛造打非剋職都唔可能有20幾萬傷...

仲有天草白值低又產唔到星,阿比+明梅可以唔用2030都每turn有2-3x粒左右

講起黎我個fd list得一條友擺天草上extra位
天草唯一價值我覺得真係擺去對面做boss,作為自己友真係無乜用

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-07-17 10:12 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 10:23 AM   #40088
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
天草係高難度用,你睇尼祿祭天草可以1個人打晒2個finale
佢個EX咁Q勁,又可以自己出星比自己用,又有Stun,最緊要係夠硬

幼女其實我覺得似BB,不過冇BB咁勁...

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 11:37 AM   #40089
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
隻阿比就咁睇最夾唔係夾梅林 係夾C狐同BB
不過夾埋梅林應該可以狂開

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 12:47 PM   #40090
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
今次係咪限定池黎。。我想留石咋。。

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 12:58 PM   #40091
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
引用:
作者: 天子 查看文章
今次係咪限定池黎。。我想留石咋。。
阿比係限定黎

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 12:59 PM   #40092
gingq7

(好似係)
阿比係一貫的期間限定
黑肉係故事池限定 (黑狗果種)

正常黎計, 以後會射斜呢兩隻的機會接近零
舊 12-07-17, 01:13 PM   #40093
Sar8
The One

成日見人射中拉2
但真係好少見人射中黑狗

舊 12-07-17, 01:45 PM   #40094
gingq7

當然唔會射中黑狗, 黑狗是故事池限定, 即係長期藍吾王做封面果個池, 正常係唔會有人抽果個池, 就算抽, 因為無pick up, 會中的機率都極低;

基本上應該得3種:
一般: 會入晒所有池, e.g. 藍吾王/拉二/不夜黑肉, 暫時最新的五星係刑部姬

故事池限定(或叫章後開放): 只會出現在長期藍吾王做封面果個故事池(或福袋), e.g. 黑狗,黑吾王,黑乳上,哥倫布,示巴,柳生,段藏

限定: 大家都好熟悉就唔解釋了

1.5開始係比較亂,
1.5.1的 莫里亞蒂係限定, 但黑A係一般
CCC的 meltlilith, Passionlip係限定, 但JK係一般
1.5.2的 黑肉/社長/武則天係一般, 但哥倫布係故事池限定
1.5.3的 巴御前/望月千代女/光頭係一般, 但柳生,段藏係故事池限定
1.5.4的 師姐/哪吒係一般, 示巴女王係故事池限定, 阿比係限定
舊 12-07-17, 02:04 PM   #40095
大破人間

引用:
當然唔會射中黑狗, 黑狗是故事池限定, 即係長期藍吾王做封面果個池, 正常係唔會有人抽果個池, 就算抽, 因為無pick up, 會中的機率都極低;

基本上應該得3種:
一般: 會入晒所有池, e.g. 藍吾王/拉二/不夜黑肉, 暫時最新的五星係刑部姬

故事池限定(或叫章後開放): 只會出現在長期藍吾王做封面果個故事池(或福袋), e.g. 黑狗,黑吾王,黑乳上,哥倫布,示巴,柳生,段藏

限定: 大家都好熟悉就唔解釋了

1.5開始係比較亂,
1.5.1的 莫里亞蒂係限定, 但黑A係一般
CCC的 meltlilith, Passionlip係限定, 但JK係一般
1.5.2的 黑肉/社長/武則天係一般, 但哥倫布係故事池限定
1.5.3的 巴御前/望月千代女/光頭係一般, 但柳生,段藏係故事池限定
1.5.4的 師姐/哪吒係一般, 示巴女王係故事池限定, 阿比係限定
黑A是故事池限定
舊 12-07-17, 02:07 PM   #40096
gingq7

但我黑A寶2.... 唔知幾時歪出黎...
舊 12-07-17, 02:14 PM   #40097
大破人間

引用:
但我黑A寶2.... 唔知幾時歪出黎...
黑A曾經大量PU過

短短幾個月係新宿2池, CCC2池,復刻鬼島賴光池都PU過
舊 12-07-17, 02:20 PM   #40098
gingq7

總之而家越黎越混亂,
正章角色又會係限定(阿比,武藏,莫里亞蒂)
活動角色又會係一般(刑部姬)

但公告又唔會寫得十分顯眼, 係唔係都只會大大個字寫個池係期間限定
舊 12-07-17, 02:22 PM   #40099
gingq7

引用:
作者: 大破人間 查看文章
黑A曾經大量PU過

短短幾個月係新宿2池, CCC2池,復刻鬼島賴光池都PU過
咁我應該係CCC2池中一隻, 賴光池又一隻
(但妖尼姑和奶光我都無中)
舊 12-07-17, 05:54 PM   #40100
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
又多一個變態面具

ルーラー係咪好鐘意載面具

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 03:13 AM

手機版 | APP版