Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-26-03, 05:36 PM   #1
路人甲乙丙
Ultimate Gamer
你想我打甚麼?

註冊日期: Jul 2002
[GBA]Summon Night 討論區

請佈價討論.

咩叫飄移呀?
飄移未就係o個個粗心大意既公路
同埋o個條濕滑既司機囉!
咁又點呀? 型囉! .

此篇文章於 04-26-03 07:18 PM 被 路人甲乙丙 編輯。
路人甲乙丙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-03, 05:41 PM   #2
MΛkubeX

註冊日期: Apr 2003
好似得小飛俠買ja bor. ."
MΛkubeX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-03, 05:43 PM   #3
亞飛
Moderator
野人生活中

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code5086 0979 5484
荃豐$338
都冇人玩=-=

有既話講d tips俾你聽

舊 04-26-03, 06:41 PM   #4
好肥女友
Senior Gamer

我想問下去打果兩姊妹之前要去邊嫁~~
姐係去第15層迷宮前要去邊同要點開第15層的門呀

舊 04-26-03, 06:55 PM   #5
皇者

註冊日期: Aug 2002
我今日剛剛買左la ^^

皇者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-03, 07:12 PM   #6
路人甲乙丙
你想我打甚麼?

I have played 15 min.

But not know 玩d乜...

咩叫飄移呀?
咁又點呀? 型囉! .
舊 04-26-03, 09:27 PM   #7
亞飛
Moderator
野人生活中

你玩到邊唔識?

有樣要提提你地,最好一開始整個拳頭武器,當你同npc對戰(不是怪獸..是人呀!)用拳同佢地打(無錯,攻擊力係奇低,但勝在hit數多),不要打死npc,打爆佢既武器就可以拿到這種武器的秘之卷(你可以自己整把,正唔正呢?)

玩法大至上同其他RPG冇咩分別,但戰鬥模式同Tales系列差唔多(只是..用盾擋,轉武器 & 用魔法有少少唔同),陣時仲未見有特殊招出(應該冇),仲有唔同武器既連擊數都唔同,當然攻擊速度都唔同,另外係戰鬥/木箱/寶物箱拿既道具全是可以用來打武器

可以咁講隻game既流程係...係武鬥場同對手打一場->拿到新既武器製作(係親戚到)->落地下洞穴迷宮打怪升lv + 拿道具來熔鐵-> 整武器 -> 武鬥場同對手打一場-> ....做任務...等等

我個人幾欣賞佢用盾牌擋攻擊既方法,當你按實只會減低damage, 不過係敵人出招個一刻即按擋...成功的話會出現句日文"力一卜"而唔會扣血!!!
同街霸3rd(AC & DC Game)既blocking一樣! 敵人打你6 hits..你就要按足6下來擋..當你成功block曬又冇扣過血既感覺...難以形容

舊 04-26-03, 09:33 PM   #8
亞飛
Moderator
野人生活中

引用:
Originally posted by 好肥女友 :
嘩..你打得咁快..我都係打完隻蜘蛛..就重玩
因為我要拿回npc d 秘之卷(一開始拿大劍既大隻佬,白色衫用矛個npc,同埋用斧頭個npc)

舊 04-26-03, 09:34 PM   #9
路人甲乙丙
你想我打甚麼?

No have材料and武器,又唔知去邊打怪...

咩叫飄移呀?
咁又點呀? 型囉! .
舊 04-26-03, 09:35 PM   #10
路人甲乙丙
你想我打甚麼?

what is 秘之卷?

咩叫飄移呀?
咁又點呀? 型囉! .
舊 04-26-03, 09:46 PM   #11
亞飛
Moderator
野人生活中

To 路人甲乙丙:

你拿左隻寵物未?
拿左就去商店買礦石,但去到老細話無..跟住番去打鐵屋搵個橙頭巾個親戚佢會俾個hammer你,之後可以打爆d箱
進入中央城堡->落去右手邊既樓梯->同守門個人傾->可以誰入地下迷宮->開箱拿到鐵礦石一粒->番房二樓整把短劍出來->收到對戰書->再去中央城堡對戰

秘之卷係用來做武器既草圖

p.s. 玩玩下唔知要去做咩?按"select會同隻寵物傾..會講下一步去邊到
多d試下按"select"咁應該唔難玩

舊 04-26-03, 09:48 PM   #12
路人甲乙丙
你想我打甚麼?

oic,Thanks!!!~

咩叫飄移呀?
咁又點呀? 型囉! .
舊 04-26-03, 11:19 PM   #13
好肥女友

引用:
Originally posted by 好肥女友 :
有無人知呀~~~@@@大家幫下手啦

舊 04-27-03, 12:20 PM   #14
皇者

註冊日期: Aug 2002
你e家要中華之城2樓出面去一間屋 間屋係帶眼鏡果個人嫁

我e家過左果到 但佢又要我搵多一次野 係野食材料 我搵唔到呀
要搵 海之幸 @@"

皇者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-03, 12:41 PM   #15
好肥女友

你係唔係話特訓材料呀~~我搵到啦~係D 人屋企

舊 04-27-03, 01:14 PM   #16
好肥女友

我玩到同完個呀差講完野~~之後返返去同個4眼佬講完野~~~又唔識玩啦`~

舊 04-27-03, 02:25 PM   #17
walau

我落唔到去地下迷宮第九層ar~~
Help me~~
walau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-03, 03:06 PM   #18
好肥女友

請問<龍牙>要係係邊搵嫁?

舊 04-27-03, 04:42 PM   #19
御緣
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
sorry,我想問你地用緊邊隻召喚獸,邊一隻會好用d

舊 04-27-03, 05:04 PM   #20
好肥女友

乜有得CHOOSE 嫁咩~
我得一隻<子彈>ONLY

舊 04-27-03, 06:57 PM   #21
亞飛
Moderator
野人生活中

係一開始答召喚師既4條問題會影響你拿邊隻召喚獸

我試過 4條答曬1st..會拿子彈(好似飛機)
頭3條選1st,第四條問題選2nd...會拿火個隻(頭上有惡魔角)

舊 04-27-03, 07:03 PM   #22
T.A.K.U.R.O.
Junior Member
界限突破

想問問打做完10 把"Iron Saber" 之後應該去邊?
都過中央城, 見到個女仔之後唔知去邊

舊 04-27-03, 07:08 PM   #23
T.A.K.U.R.O.
Junior Member
界限突破

自問自答, 原來去碼頭

舊 04-27-03, 07:08 PM   #24
亞飛
Moderator
野人生活中

去海邊(坐船個到)搵番叫你整劍個人

不過我冇整俾佢,雖然接左order
不過係地下迷宮見到條女之後..我決定唔賣..咁又慳番 XD

此篇文章於 04-27-03 07:10 PM 被 亞飛 編輯。
亞飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-03, 08:17 PM   #25
好肥女友

大家玩到邊呀~~
我玩到囉左三把寶劍<<<唔係自已用的
剛打完火山出海返黎

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XB/GC PSO Episode I&II 討論區 參 magnum 攻略及心得交流區 404 06-05-04 11:47 AM
利物浦 對 車路士 討論區 龍寶寶 體育版 86 08-18-03 07:07 PM
皇家馬德里 對 FC東京 討論區 SANG2003 體育版 27 08-05-03 11:07 PM
[GBA]Summon Night ~Craft Sword Monogatari~圖片及影片 神祕人1號 手提遊戲機討論版 0 01-17-03 12:23 AM

現在的時間是 01:53 PM

手機版 | APP版