Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-31-18, 01:27 PM   #676
real00
Senior Gamer

註冊日期: May 2013
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
PQ2真心好玩...仲玩緊...應該要出係ns度....出係3ds太浪費....反正pq系列個地圖不是太重要...
跟本係set死左...沒左世界樹個種自由度...

我估應該係ps4/ns出p5r吧...分別係佢想加d咩落去...
一係就加persona5 the animation情節+全dlc入去...

如果2019已經有p5r....
咁真女神5可能2020年先可能出到, 而加都沒聲氣....
世界樹真係捱唔到,好多野都係要時間練XD,自虐左3個迷宮就唔想玩,而且故事唔太多,所以投入感無咁大,新世界樹多左故事,好返些少,但練兵都係嚴重。
real00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-18, 01:28 PM   #677
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
P5只玩了一次就是等強化版當二周目

不過也有機會是格斗遊戲版?畢竟很久前已說過會做了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-18, 01:29 PM   #678
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實都無咩P5A獨有要素啦 除左明智commu之外
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-18, 01:34 PM   #679
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: real00 查看文章
世界樹真係捱唔到,好多野都係要時間練XD,自虐左3個迷宮就唔想玩,而且故事唔太多,所以投入感無咁大,新世界樹多左故事,好返些少,但練兵都係嚴重。
好難咩...以前rpg式係咁玩...
當你每種職業都玩熟左...真心好易...
舊世樹1我爆過3次100%全要素...
每次要玩3個月保底....
唸返起都覺得自己好痴線....

其實我想講...舊世樹1係有故事...但要去到第4層先會明...

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
總係覺得佢成日吹個p5a...然後又出個p5r...
點睇都係新故事或結局...

如果最後係本傳+全dlc, 我會好失望...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-18, 01:45 PM   #680
real00

引用:

其實我想講...舊世樹1係有故事...但要去到第4層先會明...

我覺得仲難過玩真女神3,不過應該唔係叫難,而係無時間去磨或者磨到悶放棄左XD ,而且已經無乜打機癮,係P5比返我咁有興致有返以前打既癮咁,要不停玩XD
舊 12-31-18, 02:03 PM   #681
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: real00 查看文章
我覺得仲難過玩真女神3,不過應該唔係叫難,而係無時間去磨或者磨到悶放棄左XD ,而且已經無乜打機癮,係P5比返我咁有興致有返以前打既癮咁,要不停玩XD
persona 3~5最好玩就係溝女game+rpg玩法...
又有收集元素....儲persona+加練招....
正常每集都要爆3次先玩得哂...

世樹就傳統d...升職業+技能配搭....
但可畫map呢下正....
我唸沒機會再出係ns度啦....
舊 12-31-18, 07:17 PM   #682
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
由手機版發出
可能之後有拳女的姐姐可食用之類

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-19, 03:42 PM   #683
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:

其實完全唔關事 你見P4G瑪莉姐都係由零咁變出黎但最後同個故事Match到
係唔需要任何先兆 總知隻game有餘白比佢講已經得

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-01-19, 11:25 PM   #684
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
佢要加野唔係問題, 只係我現在時間都唔係十分夠用, 一係你比個另一條線走

舊 01-02-19, 08:24 AM   #685
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Tdot 查看文章
佢要加野唔係問題, 只係我現在時間都唔係十分夠用, 一係你比個另一條線走
其實而家全commu係多時間用到最後成個月都無野做sosad
根本睇你識唔識前期落雨去飲咖啡谷勇氣同知力
由手機版發出
舊 01-02-19, 08:37 AM   #686
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
唔難
佢後期都有時間係飛住幾日咁去
嗰時已經預佢加強版時加劇情時用
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 09:20 AM   #687
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
唔難
佢後期都有時間係飛住幾日咁去
嗰時已經預佢加強版時加劇情時用
反正P5本身後半其實好單薄
改下d時序好過
特別係小春熟到根本好唔自然…
由手機版發出
舊 01-02-19, 10:01 AM   #688
real00

引用:
改下d時序好過
由手機版發出
春真係有點快,突然愛上咁,但廠商好似想佢同主角一齊咁,因為如果拒絕左發展戀人關係,春比其他女角D說話對白同底落情感好似多D
舊 01-02-19, 10:22 AM   #689
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
改下d時序好過
由手機版發出
SO FAR在下一開波有諗過明智咁明顯,會唔會春先係25仔…
呢頭陪你打完老豆,果頭就死鬼咗,點解可以完全唔懷疑怪盜團

舊 01-02-19, 10:39 AM   #690
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
SO FAR在下一開波有諗過明智咁明顯,會唔會春先係25仔…
呢頭陪你打完老豆,果頭就死鬼咗,點解可以完全唔懷疑怪盜團
yea 根本成件事好突兀
所以點解我成日都話P5個故事後半part好多野都轉得好硬,好似夾硬改過故事咁

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 01-02-19, 10:50 AM   #691
野良猫
肥倫

引用:
yea 根本成件事好突兀
所以點解我成日都話P5個故事後半part好多野都轉得好硬,好似夾硬改過故事咁
之前訪問好似就係話因為唔夠時間整,所以123要CUT走、部份劇情都冇埋
所以先搞到春個角色咁突然
舊 01-02-19, 11:10 AM   #692
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 野良猫 查看文章
之前訪問好似就係話因為唔夠時間整,所以123要CUT走、部份劇情都冇埋
所以先搞到春個角色咁突然
我懷疑8成時間係用左來作歌...
舊 01-02-19, 02:02 PM   #693
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
冇記錯應該係講遊戲時間,今時今日一般RPG爆機都係30-40小時左右,P5本身已經係成倍,除非係狂SKIP…

舊 01-02-19, 03:10 PM   #694
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:

嚟緊又有live show
目黑將司養起成隊band同隻game

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-19, 05:42 PM   #695
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: aquarius 查看文章
嚟緊又有live show
目黑將司養起成隊band同隻game

Sent from my iPhone using Gaforum
p系d週邊應該好賣過隻game....
好多人沒玩隻game係去買ost聽...

講返故事真心不難唸, 來來去去都係個d persona惡魔原形...
佢作好d歌都沒完全用係隻game度,
最後更係會做隻"輪迴轉生"再出多次ost...

隻pq2 ost仲正過隻game...
舊 01-07-19, 11:14 AM   #696
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
唔執輸扣埋9折買下載版!$23x!

舊 01-07-19, 04:33 PM   #697
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
P5R應該會補完後半故事和角色吧

aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-19, 10:38 PM   #698
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
時間其實有予多俾你....只係冇鈴巨禁過分有成個月HEA....

其實唔洗點怕啦......P3以來加強版都唔會冇新野玩

有時間試下2周先....釣魚同打機那D1周都冇搞
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 07:53 PM   #699
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-19, 12:11 AM   #700
野良猫
肥倫

標籤
Persona 5, ペルソナ5, 女神異聞錄5

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ps3 /ps4] ペルソナ5 攻略專區 TAKE YOUR TIME 鐵之侍 攻略及心得交流區 673 05-10-17 10:05 AM
[多機種] STAR OCEAN 5 Integrity and Faithlessness l PS4/PS3 l 已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 366 09-11-16 08:55 AM
[多機種] 龍が如く 維新 | PS3, PS4 | 已售 鐵之侍 電視遊戲討論版 617 02-18-15 05:06 AM
[多機種] [PS3, PS4, Vita] NAtURAL DOCtRINE - 完全新作SRPG | 角川ゲームススタジオ | 已售 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 44 05-05-14 08:40 PM
[PS2] Persona 3 Fes [已售] 鐵之侍 電視遊戲討論版 61 07-08-07 04:47 AM

現在的時間是 08:00 PM

手機版 | APP版