Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-16, 09:35 AM   #26401
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 小嘉 查看文章
7章一定唔抽架啦
年底希望安全
唔係有傳聖誕節會出月姬咩?就算唔出,過多幾日都新年應該有福袋

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 10:02 AM   #26402
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
未睇實際技能數值
同未試清NP回転率同打星量

但就咁睇技能組感覺都唔錯
1技全體+攻+爆擊
2技自Charge 50np
(補充番 我6級40Np 未check真係10級有50 但預計有)
3技10級3cd一turn 用後1turn加攻

感覺還不錯
試左成日伊斯塔凜..感想就係技能好實際的加攻加快放寶具.一切都係大力(平砍及寶具)

打星Q卡起手一套EX有15~21星左右(唔算好特別)
A卡起手一套EX(大約3X左右..我用左5星禮所以實際應該仲低D)但因為B卡得1HIT所以只可靠AQ串
3技其實唔一定放寶具用,因為係加攻擊力如果確定到串到EX都可以放(反正CD短,等解包看看技10到底加幾多攻),但因為唔習慣成日都係按左選卡之後先記起未放技3同WAVE2 最後一隻爆擊殺左搞到WAVE3立即出寶具少左個技3>_<
寶具1上只係用自己齊技(我升到6)打唔兙職都有2萬8萬度(試AP30隻C狐)...

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>

此篇文章於 11-29-16 10:08 AM 被 樹靈DRYAD 編輯。
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 10:05 AM   #26403
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
r friend/大腿

ALL掛緊天草+天草禮裝

希望咁多位大大ADD下我

F/GO 834697628

此篇文章於 11-29-16 10:09 AM 被 NexTony 編輯。
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 10:10 AM   #26404
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
個acc唔知食左咩屎, 抽左廿萬友抽都冇1張農具
最近300次石抽1隻4星都冇

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 10:44 AM   #26405
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: NexTony 查看文章
r friend/大腿

ALL掛緊天草+天草禮裝

希望咁多位大大ADD下我

已申請

掛黑貞+天草禮裝

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:14 AM   #26406
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007

阿提拉來由相關

【カルデア広報局より】
ダ・ヴィンチ工房の「マナプリズムを交換」にて交換できる一部アイテムの交換期限が、明日、11月30日(水)23:59で終了となります。交換はお早めに。 #FateGO

綠方

此篇文章於 11-29-16 11:31 AM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:28 AM   #26407
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
如果純論打襪Ap30應該真係最好,因為鹿同雪人都會跌,問題係跌率真係幾嘔血

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:39 AM   #26408
stcdavidhk

引用:

阿提拉來由相關

【カルデア広報局より】
ダ・ヴィンチ工房の「マナプリズムを交換」にて交換できる一部アイテムの交換期限が、明日、11月30日(水)23:59で終了となります。交換はお早めに。 #FateGO

綠方
其實我預左fgo同extella冇直接關係,不過把劍原典一樣之係應該fgo都可以用琴衛星炮啦

另外我而家只係望下個月個幾張卷抽到多張4星禮黎突就算T.T

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 11-29-16, 11:41 AM   #26409
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:

阿提拉來由相關

【カルデア広報局より】

綠方
最近活動少,綠方有種入不敷支既感覺
好不容易有抽BOX活動,唔係上次限量就係今次既低跌落率
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:10 PM   #26410
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
30AP 基數是 3襪x2, 基本上是4組 3+buff, 但數量仍是絕望.

不要期待50AP 會好多襪
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:15 PM   #26411
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
凜我單純開晒技用寶具既感覺,應該都係未開寶任既原因

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:19 PM   #26412
stcdavidhk

引用:
作者: T.K. 查看文章
凜我單純開晒技用寶具既感覺,應該都係未開寶任既原因
但唔知幾時開呢,征服王好似都未開,雖然我2隻都冇

舊 11-29-16, 12:55 PM   #26413
大破人間

童貞技2的NP增加和弱體耐性UP 升Lv不增加NP量, 只增加弱體耐性數值, LV.10也只回20NP
有點可惜

技1 聖者の贈り物
聖誕黑呆是 EX, 童貞只是C

咁回血或星星發生率應該會比聖誕黑呆技1少

技3 うたかたの夢 EX
比黑貞的うたかたの夢 A 高一點

無敵同扣血應該唔會變, 咁技三我估紅卡威力加成是55

感覺上比起槍大公同清姬無咩優勢.
舊 11-29-16, 12:56 PM   #26414
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
而家個跌率低到無理,我相信要維護上調返
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:58 PM   #26415
stcdavidhk

引用:
作者: 大破人間 查看文章
童貞技2的NP增加和弱體耐性UP 升Lv不增加NP量, 只增加弱體耐性數值, LV.10也只回20NP
有點可惜

技1 聖者の贈り物

但我覺得佢另一著眼點係寶具後全體加攻,知唔知寶5加幾多?

舊 11-29-16, 01:04 PM   #26416
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我都無眼睇未來一個月自己會點死
你指卡數定運氣?

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
我望住d卡數直情已經灰白左啦
如果唔係有金閃閃, 我今次個結果實係課一pack唔中先死......至少依家我仲撳得住隻手

舊 11-29-16, 01:11 PM   #26417
大破人間

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
但我覺得佢另一著眼點係寶具後全體加攻,知唔知寶5加幾多?
睇描述
寶具LV只影響寶具威力

寶具後全體加攻和HP回復量UP是睇OC, 效果仲要得一回合.

即係放寶具時童貞多數要行頭, OC自然只有100(有幾何儲到NP200%,300%先放寶具.... )

唔樂觀
舊 11-29-16, 01:11 PM   #26418
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
打30得5-7箱orz
這drop率真是正常嗎

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 01:13 PM   #26419
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
D襪咁樣仲有人咁快靈4到...

舊 11-29-16, 01:20 PM   #26420
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: TOAKO X 查看文章
打30得5-7箱orz
這drop率真是正常嗎
每場30AP 有5-7襪仲唔 還神?
滿農具下大約4金蘋1箱

引用:
作者: hell & heaven 查看文章
D襪咁樣仲有人咁快靈4到...
3200 襪有齊天草同 凜又不用太久的

========
要刷箱就不用理雜果加乘, 最後會多到瀉.
至於芝士要看50AP的襪最終掉多少. 先打150換禮裝, 餘下2000 用加乘角都夠, 一場10AP約有50, 用金蘋不會太多

此篇文章於 11-29-16 01:26 PM 被 digiharuka 編輯。
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 01:25 PM   #26421
大破人間

引用:
作者: digiharuka 查看文章
每場30AP 有5-7襪仲唔 還神?
滿農具下大約4金蘋1箱

3200 襪有齊天草同 凜又不用太久的
天草同凜不會加襪只會加蛋糕

第五張活動禮裝又不知道要何時才刷得出來
舊 11-29-16, 01:35 PM   #26422
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
有點可惜

技1 聖者の贈り物

唔使抽已經係最大優勢

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 01:35 PM   #26423
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
天草同凜不會加襪只會加蛋糕

第五張活動禮裝又不知道要何時才刷得出來
如果換齊左4張活動禮裝之後
係咪刷返30ap果關先係(暫時)最有效率呢??

舊 11-29-16, 01:38 PM   #26424
stcdavidhk

我反而覺得之後會改/有關可以農襪
所以我會農住蛋糕先

舊 11-29-16, 01:38 PM   #26425
gingq7

註冊日期: May 2008
絕望的掉落率
突滿幾張農具都好似無乜用

暫時我覺得反而唔好打AP30刷襪, 因為99.9%會開新關, 果關一定係刷襪用
現時打住AP40/20/10換齊禮裝先, 之後狂打AP10/20算
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 08:19 PM

手機版 | APP版