Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 
體育版>NBA 討論區 VOL. 41 - CLOSED
Sar8 11:07 AM 06-02-17
騎士點算...
KD,curry休息緊剩返個低迷既klay都爭廿分距離....
Sar8 11:35 AM 06-02-17
KD:抱腿?而家邊個抱邊個
sunnypigdog 11:38 AM 06-02-17
今場贏, 值得讚係TVO控制得好好,
雖然防守上偶有唔集中, 但整體都打得唔錯, 希望湯神快d搵返手感。

BTW, MyBoy傷左?
Penny仔 11:38 AM 06-02-17
Game 1 勇士防守堅勁....
基本上切斷晒騎士傳球路線,導致騎士有20個TO
而勇士只得4個(當中2個係Curry D膠play...)
然後Zaza竟然頂得住TT
TT今場直頭廢左

不過對面3頭其實打得唔錯, 勇士如果大意又會奶野的了
Sar8 11:45 AM 06-02-17
Klay一日未返來勇士都唔安全....

點解唔用my boy
kin~kin 11:49 AM 06-02-17
今場James數字上雖然唔錯,但係感覺有d患得患失…好多TO之餘仲越打越無,有多起手機會都好勉強…
Cavs無乜板斧,多數靠LBJ同Kyrie爆入去…

Warriors真係打得好,係就係有d主場雞,但係守得真係好好,又少失誤…
Shadow 神 11:54 AM 06-02-17
旁述提到一樣幾有趣的 stat,LBJ 7 次入 final
得 1 次贏到 game 1 (2011 heat vs mavs)

今場 gsw 控制 turnover 真係好好
連 steph 都只係得 2 球

Barnes -> KD 呢個 upgrade 真係太明顯
無論攻守都大升級

不過只係 game 1,即管睇下 lbj 點鬧班臣子出下場改善下啦
Penny仔 12:16 PM 06-02-17
作者: kin~kin:
今場James數字上雖然唔錯,但係感覺有d患得患失…好多TO之餘仲越打越無,有多起手機會都好勉強…
Cavs無乜板斧,多數靠LBJ同Kyrie爆入去…

Warriors真係打得好,係就係有d主場雞,但係守得真係好好,又少失誤…
傳球傳得唔爽, 影響左佢節奏
呢場就咁睇都頭痕, KD手長, 已經一定程度限制左LBJ傳球路線
然後其餘4個埋伏晒等cut ball line
同埋KD追魂鍋睇落都唔弱
或者LBJ下場試下post up打落去睇下咩效果
忍者 03:05 PM 06-02-17
作者: Penny仔:
呢場就咁睇都頭痕, KD手長, 已經一定程度限制左LBJ傳球路線
LBJ識post up咩...
Sar8 03:56 PM 06-02-17
識就識既
但係效率緊係冇自己ISO咁好
sunnypigdog 05:09 PM 06-02-17
作者: Penny仔:
post up打都真係試, 力量上應該都贏, 但身高手長都輸, 腳步亦唔得贏到, 一試無妨但未必有用, post up完要引到夾擊分出去, 自己攻應該無太多甜頭
Penny仔 09:20 AM 06-05-17
其實我覺得Kerr 呢一刻唔教好過教....
sunnypigdog 09:21 AM 06-05-17
勇士今場打到屎咁........
Sar8 09:24 AM 06-05-17
騎士有機會
Sar8 09:48 AM 06-05-17
連續幾球三分唔入即倒水

勇士波好似買大細咁
Sar8 10:05 AM 06-05-17
LBJ第三節就扯到盡....
okabe 10:20 AM 06-05-17
作者: Sar8:
LBJ第三節就扯到盡....
多得班抱大腿既隊友

KD繼續屈機MODE...
Penny仔 10:32 AM 06-05-17
第一階段任務完成
作客先係勇士真正考驗
Sar8 10:40 AM 06-05-17
KD真係準備左成季來打playoff....
搖搖 11:14 AM 06-05-17
放假都唔記得起身睇添

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum
Sar8 11:18 AM 06-05-17
上年勇第三場比人炒返30分
星期三就見真章

不過barnes變KD個強度真係爭太遠.....
Penny仔 11:27 AM 06-05-17
作者: Sar8:
上年勇第三場比人炒返30分
星期三就見真章

不過barnes變KD個強度真係爭太遠.....
上季final 勇士一開頭連炒騎士2場
點知去到後面大家都知結果....

不過勇士今季體力消耗方面唔算嚴重
上季Curry打到final 已經剷唔到籃, 今季Curry仲夠膽單打吾皇
Sar8 11:48 AM 06-05-17
明顯見到curry上場一個超遠既3分同過完吾王D信心返哂來
可能有KD個擔輕左唔少,尤其KD呢兩場直迫拿FMVP既氣勢,今年又無大傷,又少左dllm華
唯一唔好就係一樣見返D膠play
搖搖 11:51 AM 06-05-17
希望curry拎到FMVP
Sar8 11:52 AM 06-05-17
KD呢種表現繼續落去應該唔會係curry
完全係攻防核心既級數
第一 ... 26 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 

返回主題版面