Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-12-16, 12:22 PM   #13601
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
十抽已炒=.=...........
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 12:41 PM   #13602
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: T.K. 查看文章
2046適合d,活動時就裝四星禮
我要黎打10拎人体畫,lv60夠殺有餘

放尾門,裝聖者依代都ok
隻野lv50食埋狗後都已經10xxx攻, 再裝件禮裝就11xxx攻, avenger自帶1.1, 加埋晒12xxx
我擺頭打AP 40都好爽

最大問題係skill lv1已經要10龍牙,後面不能想像
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 12:42 PM   #13603
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
非洲人之妄想...
妄想能夠好似歐洲人咁生活
我成日都同人講,非洲人投資移民歐洲
不過現實上大家都知其實係會彈票,何況玩GAME

蛋撻就真係嫁王果期開始黑,我就相反嫁王果期(同之後)發圍左兩期,不過今次黑貞德我FD LINE谷個個有玩都中,係得我唔中……

其實我當初個account因為首抽洗極都冇貞德先柄左響度擺度出師匠先拎返出黎抽下,家陣兩款貞德都唔中,我諗應該都係時候雪藏返半年之後再回顧(睇埋佢今次活動最終有冇文西派先)

我除左新年必得(去你的阿提拉…)果次之外都冇再課過,要抽身的話心理負擔少好多

對於蛋撻,我個人建議你先停課,過埋今次活動之後再睇下需唔需要放置個帳冷靜下,D錢當留返黎等FATE隻PS4 game、或者買下其他實際物質上既野(衫褲鞋襪玩具旅遊)而唔好投資落虛寶上,咁樣過段時間個人應該多少會睇化(時間長短就因人而異)

講到尾,如果驚自己冇定力停課的話,就定個短~中期目標物俾自己儲錢(衫褲鞋襪玩具旅遊),當然之後買唔買又係另一回事囉

我三月頭一半過將儲左半年既錢攞左去買headphone,所以家陣好消心火,就算想課黑貞德都同自己暗示講「儲錢買埋部DAC先算啦」
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:08 PM   #13604
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: gingq7 查看文章
隻野lv50食埋狗後都已經10xxx攻, 再裝件禮裝就11xxx攻, avenger自帶1.1, 加埋晒12xxx
我擺頭打AP 40都好爽

最大問題係skill lv1已經要10龍牙,後面不能想像
我已經唔夠世界樹之種升lv4....今次活動又冇

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 01:36 PM   #13605
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: teealpha 查看文章
我成日都同人講,非洲人投資移民歐洲
不過現實上大家都知其實係會彈票,何況玩GAME

蛋撻就真係嫁王果期開始黑,我就相反嫁王果期(同之後)發圍左兩期,不過今次黑貞德我FD LINE谷個個有玩都中,係得我唔中……

其實我當初個account因為首抽洗極都冇貞德先柄左響度擺度出師匠先拎返出黎抽下,家陣兩款貞德都唔中,我諗應該都係時候雪藏返半年之後再回顧(睇埋佢今次活動最終有冇文西派先)

我除左新年必得(去你的阿提拉…)果次之外都冇再課過,要抽身的話心理負擔少好多

對於蛋撻,我個人建議你先停課,過埋今次活動之後再睇下需唔需要放置個帳冷靜下,D錢當留返黎等FATE隻PS4 game、或者買下其他實際物質上既野(衫褲鞋襪玩具旅遊)而唔好投資落虛寶上,咁樣過段時間個人應該多少會睇化(時間長短就因人而異)

講到尾,如果驚自己冇定力停課的話,就定個短~中期目標物俾自己儲錢(衫褲鞋襪玩具旅遊),當然之後買唔買又係另一回事囉

我三月頭一半過將儲左半年既錢攞左去買headphone,所以家陣好消心火,就算想課黑貞德都同自己暗示講「儲錢買埋部DAC先算啦」
多謝師兄打咁大段野分享
有少少進入感動MODE

其實以前玩落大開支都覺得ok
因為課完係用得比較多d
起碼都會中
但由大概嫁王開始
係好似3pack 4pack拎去抽
都唔會再出任何5星 或實用禮裝
最後一次中限定應該已經係3pack槍布姐
咁樣抽同咁樣玩有時真係覺得頹頹地

其實自己個心仲係好野
雖然今次條蕉食得好甘
但夜欄人靜既心態唔係諗緊
"以後上網打機都唔課金啦"

而係諗緊
"如果我拎呢d錢去課有保底或bonus既game 我可以玩得好豪啦" 咁

但都係多謝你先
我可能轉形式儲石抽算..
係要決定下拎黎抽文西定梅芙咁解..
(又係講到以為肯儲石就一定抽得中 明明日日都已經儲緊石 )

舊 04-12-16, 01:52 PM   #13606
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
課慣左去到賭氣既階段叫你即刻完全抽身出黎都係天方夜譚啦,逐步減少先

不過你話將舊錢轉去其他有保底GAME度……咪即係百家樂>老虎機咁,心態唔變其實只會他日以另一種形式出現返同樣問題

算啦,你都係要時間淡化下先,現階段唔好搵新坑跳,搞掂D咭數先
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:03 PM   #13607
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唔好心諗
諗得多你又想課
斷尾最好

我拎舊錢買hf bd 好過
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:11 PM   #13608
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
唔用信用卡課金最實際

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:19 PM   #13609
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
自從重課左隻人妻式之後,真係唔敢再課呢隻game........

經過呢次洗禮後,純粹個人認為,單抽好過10連.......10連個保底好搵笨

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:22 PM   #13610
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
對我黎講只係10次出3星同連續9張3星1 4星禮分別

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:57 PM   #13611
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
昨天75抽白果.
然後想繼續課既時候發現google電子錢包俾GOOGLE停左權

剛終於解返開.

然後課多一PACK, 第一下十抽黑J德終於降臨

總計85抽埋單
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:59 PM   #13612
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
http://news.fate-go.jp/2016/bv8wsd/

2016年4月13日(水) 14:00~16:00(予定)

例行公事,但沒有提會更新新卡池,所以大家暫時還時把目光放在黑貞德上吧

引用:
作者: 大破人間 查看文章
昨天75抽白果.
然後想繼續課既時候發現google電子錢包俾GOOGLE停左權

剛終於解返開.

然後課多一PACK, 第一下十抽黑J德終於降臨

總計85抽埋單
祝賀

說起來剛去巴哈看似乎很多人昨晚的google 錢包都有問題?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:03 PM   #13613
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
http://news.fate-go.jp/2016/bv8wsd/

2016年4月13日(水) 14:00~16:00(予定)

例行公事,但沒有提會更新新卡池,所以大家暫時還時把目光放在黑貞德上吧

祝賀

說起來剛去巴哈看似乎很多人昨晚的google 錢包都有問題?

我應該係自己抵死, 選左一張剛剛上個月RENEW左既信用卡去俾錢(但google 錢包綁定既到期日等資料係舊既)
俾錢失敗左後都重要試左N次, 唔鎖就有鬼
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:20 PM   #13614
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
對我黎講只係10次出3星同連續9張3星1 4星禮分別
無4,5 星英靈中抽到成手5星禮都係糞
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:31 PM   #13615
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
點解暗殺位唔係裝夫婦架......
_(xз」∠)_

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:39 PM   #13616
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 小嘉 查看文章
無4,5 星英靈中抽到成手5星禮都係糞
話說我好似好耐冇中過5星禮

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:51 PM   #13617
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
5pack1黑J
對比鍊金1pack唔夠齊2新五星
呢隻課落好唔開心
如果唔係武內顏,我都係是旦開個小號抽就得啦
(呢隻game好在儲石唔駛keep login,隨便開返都有二三十抽)
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 04:55 PM   #13618
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
話說我好似好耐冇中過5星禮
You are not alone.

舊 04-12-16, 05:24 PM   #13619
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
初級既人體圖的掉落率真係.....一舊都唔跌都夠膽死...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 05:25 PM   #13620
gingq7

註冊日期: May 2008
明明上次空境活動每一樣野都set得好合理,玩落好舒服,
今次無啦啦又走回頭路,人體圖要強逼刷10 AP, 我無禮裝入去一場得12左右,
但要換齊所有要人體圖既野要3600 = 300場, 蘋果唔係問題,
但一場快極5分鐘, 只計人體圖係講緊25個鐘...一日full time 8個鐘都要3日,點打
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 05:26 PM   #13621
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GN00508771 查看文章
初級既人體圖的掉落率真係.....一舊都唔跌都夠膽死...
引用:
作者: gingq7 查看文章
明明上次空境活動每一樣野都set得好合理,玩落好舒服,
今次無啦啦又走回頭路,人體圖要強逼刷10 AP, 我無禮裝入去一場得12左右,
但要換齊所有要人體圖既野要3600 = 300場, 蘋果唔係問題,
但一場快極5分鐘, 只計人體圖係講緊25個鐘...一日full time 8個鐘都要3日,點打

還是等之後的追加的關卡吧(以過往活動來看應會追加掉落機會的,應該),暫時來看專心打狂戰關儲蒙羅麗莎最好

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 06:16 PM   #13622
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
呢隻課落唔開心+1
本身5星英1%機率已經係低,又無stopper,隨時10pack8pack倒落海都唔中
所以呢隻早期玩時間唔中都會小課1pack半pack試下運,
瀨得野多後,就算今次係黑貞都唔多想再課呢隻了
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 06:16 PM   #13623
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
今朝番工前清體
40體力一個蒙羅麗莎都無跌
O左咀

舊 04-12-16, 06:27 PM   #13624
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
位處非洲的我課過一單就已經知道FGO不是移民之選...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 07:29 PM   #13625
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
今朝番工前清體
40體力一個蒙羅麗莎都無跌
O左咀

騎40?打左場全部卷就無打
刷緊狂40 出幾多下喎...
rfdingo 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 12:47 PM

手機版 | APP版