Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-04-12, 11:49 PM   #51
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
錢大邊到搵出黎架
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-12, 11:52 PM   #52
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
錢大邊到搵出黎架
官方流出
唔知特登咁做定真係唔小心

舊 07-04-12, 11:53 PM   #53
小嘉
The One

引用:
作者: money 查看文章
官方流出
BD 追加 影片
舊 07-05-12, 12:54 AM   #54
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: money 查看文章
官方流出
應該特登吧

舊 07-05-12, 07:40 AM   #55
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
宮本来夏 佢帶耳筒個樣好鬼死似 SUPER SONICO /\
那套野些場景和背景落得好足功夫呢
今套感覺比上一套 花咲くいろは 更有趣味性
不過OPED些歌就麻麻...
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 10:31 AM   #56
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
叫得幾好丫
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 11:34 AM   #57
小嘉
The One

睇左2回漫畫
感覺良好
舊 07-07-12, 07:05 PM   #58
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
睇完第一集

雖然依然有著PA的美麗作畫,但冇花開第一集時的震撼~

暫時冇乜邊個角色係有好感。老實有少少悶…
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 11:39 PM   #59
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 07-09-12, 01:36 AM   #60
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

真係超展開, 第二集就最終回, 真係估佢唔到 (誤

果然係P.A.Works, 段 nico 片段原來咁用 wwww
有 D 位真係好好笑www出浴www醫院www
紗羽果然唔錯
合唱好聽, 瀨戶同早見都唱得好好
casting 時果然歌唱力優先, 唔似某套戰O絕唱的主角
不過佢超展開得咁快, 幾時至輪到本身大學時真係修音樂科的高垣 show off

睇返OP, 教頭同和奏阿媽應該係朋友黎

此篇文章於 07-09-12 05:12 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 10:46 AM   #61
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
睇黎和奏阿媽生前有幾大影響力果首歌係佢佢???所以老師先有咁既反應?
合唱幾好
Nico段片出場個位好正
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 11:22 AM   #62
HEERO
Crazy Gamer

紗羽扮馬回話那段好可愛 \/
来夏一和紗羽一起時就明顯畫到她的SIZE特別細粒, 弄到紗羽像大了幾個碼咁
P.A.Works 上套和今套好像很喜歡開頭不久就玩搞到有最終回感覺的情況
Nico段片有種是預佈陷阱釣魚的感覺...
舊 07-09-12, 07:45 PM   #63
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
唔知點解越睇越覺得係花開三人娘換個性格同髮型繼續……

此篇文章於 07-09-12 07:59 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 07:56 PM   #64
小嘉
The One

完全超展開

同連載劇情完全唔同

連載入面先生兇好多

連載入面邊有咁多人入會

此篇文章於 07-09-12 08:00 PM 被 小嘉 編輯。
舊 07-09-12, 08:51 PM   #65
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
兩話都要睇男人出浴鏡頭,我受夠了/\

紗羽真係好正
射箭帥氣,私服夠萌
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 09:27 PM   #66
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
咁快就最終回?

紗羽太過正啦,無論係處理人際關係定身材服飾都係。

暫時紗羽>來夏>和奏(不過係相當接近,呢只係我私心)

另外,上校,你做乜唔再泡製家鄉雞走去做校長啊?
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 10:08 PM   #67
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
完全估你唔到,
搵部員->練習->發表會 半集做晒,
以為冇得唱, 最後得兩個又唱得好好聽

懷孕

舊 07-09-12, 10:19 PM   #68
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
完全超展開

同連載劇情完全唔同

連載入面先生兇好多

連載入面邊有咁多人入會
岩岩搵左漫畫版黎睇下, 劇情真係同動畫差好遠
教頭畫到成個癲婆咁, 和奏阿媽 D 眼神又好恐怖....
我都係睇返動畫版算

引用:
作者: 如月刃 查看文章
兩話都要睇男人出浴鏡頭,我受夠了/\

紗羽真係好正
射箭帥氣,私服夠萌
佢仲要由隻美腳影返上黎果下誘人, 一出樣乜又係你呀?! /\

此篇文章於 07-09-12 10:33 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 10:28 PM   #69
冬雨
Game Master
closing

Nico段片正!
紗羽今集的私服很捧!
最後唱歌一幕真係不錯,期望會有3人合唱?
果然op中音樂老師 同 和奏媽媽是認識!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-12, 11:43 PM   #70
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
nice片用得好極致
首歌肯定有段故
睇下PA係第幾集放出黎

最後一幕2人唱插入式ENDING唔錯
我仲以為班人趕到上埋台一齊唱
搞到我以為今集係最終回....

紗羽私服箭服真係好鬼靚

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 12:54 AM   #71
小嘉
The One

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
岩岩搵左漫畫版黎睇下, 劇情真係同動畫差好遠
教頭畫到成個癲婆咁, 和奏阿媽 D 眼神又好恐怖....
我都係睇返動畫版算

佢仲要由隻美腳影返上黎果下誘人, 一出樣乜又係你呀?! /\
其實就咁睇

連載個劇情鋪排比動畫好睇好多

起碼已經講緊和奏發生咩事

動畫版和奏真係話彈就彈

人物交流都好好多
舊 07-10-12, 01:19 AM   #72
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
唯有期望係後面敘述返前事 同埋多啲交流啦 頭兩話兩個男角都好路人feel 誠弟升格變左男主角咁(浸浴)

最後唱歌幾好 算係將過往的陰影一掃而空了 不過真係幾似結局 XD
分辨女角還是要靠胸部 (大誤)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 02:20 AM   #73
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
其實就咁睇

連載個劇情鋪排比動畫好睇好多

起碼已經講緊和奏發生咩事

動畫版和奏真係話彈就彈

人物交流都好好多
和奏果 part 應該係故事重點, 而且呢兩集都有閃過佢阿媽o既片段
所以我諗動畫版應該只係調左去後面至講

漫畫版劇情鋪排只屬一般啦,唔算有咩特別
反而教頭未免畫得太神經質了

人物交流方面其實兩者差唔多,
動畫短短兩集己經大概睇到各人之間o既關係係點, 算係咁啦

舊 07-10-12, 11:43 AM   #74
小嘉
The One

漫畫無超展開先
故事發展都比較合理
動畫超展開有d O咀
舊 07-10-12, 12:35 PM   #75
HEERO
Crazy Gamer

漫畫的教頭超黑的, 動畫比較和諧應該會有洗白伏線
漫畫是直線向劇情, 動畫好像是每2話構成一故事會由各人物主導

下集應是講兩部會合拼的事吧 ?
漫畫和動畫搵人組部會時的劇情有些出入
不知會是跳躍性發展, 定是多線式發展了...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[sell]blu ray movie disc [全香港正版] adelaide 買賣專區 1 04-15-14 10:03 AM
『うたわれるもの』 放送終了(Blu-ray Disc Box 08年1月23日発売) RPG之鬼 日本動漫畫討論版 704 11-08-07 02:07 AM
All Star 野球拳 Blu-Ray Disc neo2046 電視遊戲討論版 57 01-05-07 12:11 AM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
[News] PS3 會採用 Blu-ray Disc ? steve 電視遊戲討論版 23 04-01-04 11:46 AM

現在的時間是 10:30 PM

手機版 | APP版