Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-08-14, 12:16 PM   #76
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: D.K. 查看文章
當年pc版, 響個芒睇upscale o既texture, 果種感覺已經慘過玩minecraft
而家響40" 以上o既電視用4:3黎玩, se想同亞視看齊?
亞視重播都冇浪費你時間

SE浪費緊你d錢

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 12:20 PM   #77
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
都係800 yen
se:1080p60f有杯支援ps4的分享play 支援psv控制ps4
收你3000不過份了0v0

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 12:31 PM   #78
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
http://www.overclock.net/t/1051174/s...or-download/20
PC版你可以咁玩架嘛

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 01:42 PM   #79
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
當時我插爆推hdremaster果時d反應唔係咁架喎
又話神作可以一玩再玩又話唔買黎支持點有錢出新game
你地唔支持呢隻佢點繼續出FF8912啊
係咪咁大細超PS2PSP直上HD化就得,PS1就唔直上得先

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 01:46 PM   #80
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
太好了ps4玩PS game
到出PS5時大家就可以玩返超任時代d FF1-6了

舊 12-08-14, 01:52 PM   #81
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
好心拉,出呢d game網上公佈或者輕輕帶過算拉,仲要扮大牌

舊 12-08-14, 02:54 PM   #82
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
Ps2 我仲接受到
反正ps3 d game好多畫面同ps2 無分別
Ps1 真係唔得啦

但而家到ps4 wo
仲用ps1 質素?有病嗎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 03:13 PM   #83
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

PSN  IDRuriHoshino
神作更系可以一玩再玩
但乜都冇改既話我洗乜一買再買

\ /
/ \
\(^ω^)/

此篇文章於 12-08-14 03:17 PM 被 魔璃 編輯。
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 03:37 PM   #84
lwmanroy
Senior Gamer
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
又一証明日本game廠現在已無得救!我明日現在好難生存,你出d hhhhhd都算,拿ps1出來算點?你同亞視重複重複再重複有乜分別?所以我成日同朋友講有日本game好現在玩,過十年八載大機會日本game可能得返三,四隻,可能我們下一代連什麼叫日本game都不知道是什麼了。
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 03:41 PM   #85
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
SE社你係得既

引用:
作者: D.K. 查看文章
當年pc版, 響個芒睇upscale o既texture, 果種感覺已經慘過玩minecraft
而家響40" 以上o既電視用4:3黎玩, se想同亞視看齊?
見到呢句我噴左wwwwww

大同感, 所以玩左陣7已經無玩
但我個時爆左ff8兩次
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 03:47 PM   #86
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
係psp / psv 度玩返ff7 正呀,5,6年前一出即dl都爆左2,3 次
一係ps3 度玩即刻想熄機………

舊 12-08-14, 04:13 PM   #87
仁魂

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
引用:
作者: enishi 查看文章
Steam 版只係賣 USD 12, upscale 上 PS4 會賣幾錢呢 (棒)
但係PC新版有人睇唔過眼, 出左Mod, 幫SE執靚d喎~~
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 04:24 PM   #88
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

PSN  IDhkboy2007
真係當玩家係水魚 之前BIO1不題 呢次如果咁都出得PS4 真係天無眼~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 05:17 PM   #89
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

PSN  IDhkboy2007
新GAME前路茫茫 舊GAME又求其做都唔做就掉出黎
對FF系列 真係無晒好感 點好玩都無用啦 要人做水魚 都出手好D啦

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 05:34 PM   #90
火柴人
Game Master
PAD微課玩家

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDdavidchan777
咁有誠意, 快快手執左佢

Puzzle & Dragon ID: 156885266 かがみ
間唔中掛: 雲, 錫, 光埃, 拉雞, 讀人, 讀龍, 覺包
副leader:濕龍
親位:水時
普通神差石田天蠍山羊
限定神差木契水瓶
4up同雷太一齊食咖哩
火柴人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 06:28 PM   #91
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
SE:我話return啫,無話remake喎?想得太多了
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 06:40 PM   #92
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
唔係唔得既

只係值得係20周年呢d大場面講嗎

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 07:55 PM   #93
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Final Fantasy VII - PlayStation Experience

請大家狠狠地Dislike

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 08:30 PM   #94
assy
Game Master

PSN  IDweh2cat
Vita 玩左次就無開
咁都仲好意思拎出黎真係唔怕被人恥笑...

舊 12-08-14, 10:30 PM   #95
Terri

註冊日期: Jan 2007
我覺得佢整隻好似 1-6 咁既 2D 版我會仲開心, 必買
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 10:37 PM   #96
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: assy 查看文章
Vita 玩左次就無開
咁都仲好意思拎出黎真係唔怕被人恥笑...
關VITA乜事-.-

依家出係PS4 抽水都抽得專業D吧

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 10:52 PM   #97
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
我諗個c hing 意思係係psv 玩左ps1 classic FF7 姐 , 唔好甘敏感

舊 12-08-14, 10:52 PM   #98
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: Terri 查看文章
我覺得佢整隻好似 1-6 咁既 2D 版我會仲開心, 必買
呢個Idea正!支持!

舊 12-08-14, 10:58 PM   #99
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
咁都俾SE你諗到我可以點唔服你丫
REMAKE要十年你都唔洗出隻return

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-14, 11:04 PM   #100
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
SE︰「PS廿週年咁高興,整隻佛佛7賀下佢先」
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 04:10 AM

手機版 | APP版