Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-08-19, 02:51 PM   #576
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
唔覺意出左隻意外地好評
而且八方個畫面要轉落手遊又唔難
SE 果然唔放過哩個機會 lol
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 04:16 PM   #577
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 野良猫 查看文章
新作變手遊,好想粗口
放心啦, 話明係SE....最後一定會上NS版...有錢不賺咩....最多沒實體版得DL版..
除非呢隻新作係抽蛋啦...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 04:26 PM   #578
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
F2P點會唔係抽蛋

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 04:26 PM   #579
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
放心啦, 話明係SE....最後一定會上NS版...有錢不賺咩....最多沒實體版得DL版..
除非呢隻新作係抽蛋啦...
係課金手遊

https://www.jp.square-enix.com/octopathtraveler_SP/

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 04:38 PM   #580
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
多L謝晒
玩少隻新game

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 03-08-19, 04:43 PM   #581
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Gustavi 查看文章
唔覺意出左隻意外地好評
而且八方個畫面要轉落手遊又唔難
SE 果然唔放過哩個機會 lol
根據FF的經驗...SE只係想賺多次錢...
打死不信佢不會係ns上架~
舊 03-08-19, 04:47 PM   #582
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: seed2005 查看文章
咁樣不算課金....只係買故事買章節...
佢出完全部就自然會有完全版啦...

ffxv pocket edition都係咁...
舊 03-08-19, 04:50 PM   #583
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
F2P點會唔係抽蛋
唔知...到時整隻完全版又賣你US$59.9啦....
SE有咩做不出...
舊 03-08-19, 04:54 PM   #584
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:

プレイ料金:基本プレイ無料(アイテム課金型)

咁都唔算課金GAME?
你信佢剩係出章節?
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 05:00 PM   #585
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: okabe 查看文章
プレイ料金:基本プレイ無料(アイテム課金型)

咁都唔算課金GAME?
你信佢剩係出章節?
唔知...只係唔信佢會放過呢個金蛋機會出係NS度...
舊 03-08-19, 05:05 PM   #586
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
BDFF果時又係咁...難得整到新title 獲好評,跟住就係咁出手遊搞到臭

まるで成長していない

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 05:09 PM   #587
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
BDFF果時又係咁...難得整到新title 獲好評,跟住就係咁出手遊搞到臭

まるで成長していない
老任都有出火紋同動森嘅課金game,做得好係相輔相成!
希望SE有老任做game嘅堅持,唔好一味想榨乾人荷包啦。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 05:30 PM   #588
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

我第一時間諗到唔係課章節係課人

就算相同職都可以配唔同固有技能同武器
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 06:04 PM   #589
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
唔知...只係唔信佢會放過呢個金蛋機會出係NS度...
佢有提到家用版新作要暫時等下
無講係咪開發緊
照SE加下既方針都唔會理會出左手遊版吸金先算
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 08:33 PM   #590
leungky1

註冊日期: Jul 2009
若然結果係手遊全部重用模,而新作就有重要野砌過哂
咁我唔會太介意
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-19, 11:19 PM   #591
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章

まるで成長していない
呀,果隻我記得,小有無課可以儲齊到所有5星嘅手遊
後尾換電話定唔知乜del了

其實唔錯啊
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-19, 12:28 PM   #592
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我第一時間諗到唔係課章節係課人

就算相同職都可以配唔同固有技能同武器
都可能...家用機都一樣DLC啦...重點係手遊移去完全版賣幾錢者...

引用:
作者: okabe 查看文章
佢有提到家用版新作要暫時等下
無講係咪開發緊
照SE加下既方針都唔會理會出左手遊版吸金先算
佢更係要咁講, 唔係大家係度等家用版就影響手遊啦...
手遊通常得2隻...1隻就抽蛋...1隻就係買斷或買章節, 如果係第二樣就簡單...
執下個MENU出個 definitive edition就係一隻$59.9的新GAME...

引用:
作者: leungky1 查看文章
若然結果係手遊全部重用模,而新作就有重要野砌過哂
咁我唔會太介意
由手機版發出
點會咁好死重新砌過....SE喎...
好多時都係以手機開發畫面去做...然後PORT過去家用機就係新GAME....
舊 04-11-19, 11:26 PM   #593
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
https://mobile.twitter.com/gematsuco...57657743413248
Octopath Traveler coming to PC on June 7

舊 04-15-19, 10:04 AM   #594
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
7/6 有中文 patch
https://mobile.twitter.com/octopath_pr?lang=en
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 10:10 AM   #595
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: enishi 查看文章
https://mobile.twitter.com/octopath_pr?lang=en
由手機版發出

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 10:22 AM   #596
iu fu pig
塵埃...

可以玩多round了解多啲個故仔啦
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 10:29 AM   #597
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: enishi 查看文章
由手機版發出
太美好,等到了。

重有 PC 版 制作中。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 11:58 AM   #598
leungky1

註冊日期: Jul 2009
係咪因為之前中華區銷售都計落港任
所以個宣傳都咁香港為中心?
由手機版發出

此篇文章於 04-15-19 01:45 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 12:53 PM   #599
charcsc2000
J神哥

正呀, 我唸好快有ps4版~
舊 04-15-19, 01:38 PM   #600
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
買咗好耐都未開, 等6月開箱
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新NS 八方旅人 octopath traveler wayfarer's edition 美版 限定版 外膠盒不完美 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 1 11-26-18 11:19 PM
[PS4,XB1] [Steam] Forgotton Anne | SQEX ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 04-12-18 10:32 PM
[PSV] Chaos Rings | SQEX neo2046 手提遊戲機討論版 4 10-10-14 06:01 PM
[PSP] Lord of Arcana [SQEX] romrom2004 手提遊戲機討論版 75 10-08-10 12:10 PM
其實可以諗諗rpg主角crossover咁出隻rpg/ 燎原-火 電視遊戲討論版 1 07-16-04 04:02 PM

現在的時間是 01:47 AM

手機版 | APP版