Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-25-15, 12:28 PM   #251
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
最應該出重製ff7其實應該係10-11年果時

se依家請埋一班剩係識睇統計圖做野既垃圾根本無能力再搞

對比ff13(笑)我覺得打鬼佬市場既新生ff14仲比較似返隻game

其實ff7-10講遊戲性實際真係無乜,但整個美術、劇本、演出氣氛同架構補救返晒

反而ff13有求神既隕石術等級劇本就將其實戰鬥系統好過前作既優點掩蓋晒

証明日系正統rpg遊戲性唔太需要執重

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-25-15 12:32 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-15, 06:56 PM   #252
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
Square Enix to host E3 2015 press conference
http://gematsu.com/2015/04/square-en...ess-conference

コメント
・SMTGamer
FFVIII HD for PS4

・yunsofprovo
Hoping for several things here
FFI-IX PS4 collection with trophies
FFXII Zodiac HD
FFXV and DQH release dates

・RyoonZ
DORAGON KUESTO ELEBUN

・Unknowingreaper
Sscarped 15 to make FF 13-4 lighting stikes once again

・Guest Guest
Parasite Eve III next please<3

・Noctis Pendragon vishmarx
2 trailler for FF XV please , 1 Story 1 gameplay

頂!重出合集。。
我的反應:
1.居然FF VIII HD化先,都唔FFVII HD化先??(不過FF VIII係我最先認識的PS系FF,將佢HD化先都唔係唔好o既
2.終於等到FF XII Zodiac HD化啦!(中文版唔知同步發售到嗎??)
3.重打算出FFXIII-4,有冇搞錯呀!
4.估唔到PSP隻Parasite Eve III重有next please,應該係加強版呢啩!(應該由係PSP移植去PS4/X1版啦!到時應該有中文版份啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 04-25-15 06:59 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-15, 08:37 PM   #253
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: mrk 查看文章
我的反應:
1.居然FF VIII HD化先,都唔FFVII HD化先??
ching你冇睇標題?FFVII PS4 HD化左架啦

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-15, 10:19 PM   #254
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
Square Enix to host E3 2015 press conference
http://gematsu.com/2015/04/square-en...ess-conference

コメント
・SMTGamer
FFVIII HD for PS4

・yunsofprovo
Hoping for several things here
FFI-IX PS4 collection with trophies
FFXII Zodiac HD
FFXV and DQH release dates

・RyoonZ
DORAGON KUESTO ELEBUN

・Unknowingreaper
Sscarped 15 to make FF 13-4 lighting stikes once again

・Guest Guest
Parasite Eve III next please<3

・Noctis Pendragon vishmarx
2 trailler for FF XV please , 1 Story 1 gameplay

頂!重出合集。。
PS4 FF15發售日
PS4 聖劍傳說5播片
PS4 KH3播片
PS3/4 SO5試玩
PSV SAGA2015播片
PS4 PE4 logo
街機FF試玩
PS4 真重制FF7 logo
PSV FF56
3DS FFT新作

橫掂都係,吹大D

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-15, 02:24 AM   #255
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
街機FF試玩?

想點,即是Soul Calibur FF版?

舊 04-26-15, 02:30 AM   #256
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
街機FF試玩?

特制2支棍上面有sony特色button, 平時FF咁既畫面, 有特別専用card....
就係咁

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-15, 09:21 AM   #257
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
街機FF試玩?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240182
唔好剩係睇死一板家用機板啦

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-15, 04:17 PM   #258
細路翔
The One

基本上依十年se係佢既非重點產品上大部份都仲有唔錯既表現

但打算用黎當新招牌搞既都係一pet屎

擺明係豬肉太大舊搞到製作時公司入面六國大封相w

英國說大家抱團死
舊 04-26-15, 04:39 PM   #259
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
街機FF試玩?

DDFF好野黎, 操作系統同配搭收集既要素都好足,仲好玩過以家堆正傳
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-15, 04:47 PM   #260
細路翔
The One

引用:
作者: HakiK 查看文章
DDFF好野黎, 操作系統同配搭收集既要素都好足,仲好玩過以家堆正傳
玩熟先係

未上手前會令你扔隻game埋一邊

英國說大家抱團死
舊 04-26-15, 05:00 PM   #261
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
DDFF係只要有人同你對戰就係神game

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-15, 05:40 PM   #262
細路翔
The One

話說我覺得當年kh2比ff13更似ff13(?

ddff我最唔鐘意係要我行個棋盤

再唔係剩係計ff7cc,剩係個ending已經贏ff13幾十條街

ff13根本係癡孖根先會夠膽推出黎賣

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-26-15 05:43 PM 被 細路翔 編輯。
舊 04-26-15, 05:53 PM   #263
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 細路翔 查看文章
玩熟先係

未上手前會令你扔隻game埋一邊
隻game好難上手咩
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-15, 05:58 PM   #264
細路翔
The One

引用:
作者: edman27 查看文章
隻game好難上手咩
我借過比三個人都話唔j識玩

英國說大家抱團死
舊 04-26-15, 11:21 PM   #265
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

新生ff14好玩吖

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-15, 11:45 PM   #266
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
CCFF7雖知畫蛇添足,不過諷刺呢個蛇足絕對係SE近十年最好劇本

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 12:18 AM   #267
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
三個卒仔就可以令錫生被評為「算老幾」其實幾痛快wwwww

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 04:07 PM   #268
細路翔
The One

咁又唔同,劇情設定上zack一直係1st入面都只算一般般既戰力

但魔改完既小雲就由魯蛇變成萬中無一既練武奇才,得小雲可以保持自己意志就去到錫生既強度

錫生就單純一路都係戰鬥力單位(?)

但睇錫生壓住中二gackt黎打就是爽www

英國說大家抱團死
舊 04-27-15, 04:12 PM   #269
細路翔
The One

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
新生ff14好玩吖
但刷ノウス果75粒野會刷到爆肺

英國說大家抱團死
舊 04-27-15, 04:36 PM   #270
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
呢隻GAME當年都幾多評論點 有好有壞 ~情義結都係來來去去 花女 打女 古生 錫生~
PSP果隻 雖然主角唔算勁 同埋D語氣怪怪的 都算係一個補完
但今時今日要我對住D方形公仔真係接受唔到 今日睇返有D情節仲要主角男扮女呀 果D真係笑死

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-15, 01:51 AM   #271
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實FF7出番隻張所有CG公仔style統一番
遊戲人物比例正常番D我都已經收貨
唔需要去到現今世代嘅質素..

btw我好期待FF12嘅remaster
希望有日版模式, 始終自由度高D
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-15, 02:03 AM   #272
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

引用:
作者: 細路翔 查看文章
但刷ノウス果75粒野會刷到爆肺
刷到都冇錢買マテリア
所以我放棄左走去打巴哈拎135武器算

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-15, 05:13 PM   #273
細路翔
The One

引用:
作者: FURIMUKI 查看文章
刷到都冇錢買マテリア
所以我放棄左走去打巴哈拎135武器算
你需要的是土豪碰友

反正肯定改完版又大執,到時先整都得w

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-28-15 05:20 PM 被 細路翔 編輯。
舊 04-28-15, 07:45 PM   #274
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
頭先先睇到,PS4又出10同10-2
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-15, 09:31 PM   #275
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
引用:
作者: Kain 查看文章
頭先先睇到,PS4又出10同10-2
因為係PS2熱賣GAME 呢D返炒野 出完又出對公司可以無限LOOP真係唔怕做

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 07:19 PM

手機版 | APP版