Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-11, 04:56 PM   #251
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
徹擺明對緒花有野o既喎, 民子邊有諗多左?

雖然這套的感情線對我黎講可有可有無
單係徹提起緒花時, 個表情同語言都變左就知道個心係好在意佢啦.. 不過佢本人可能都唔知

套野既感情線做唔出來, 最差既地方就係同孝果邊係 Long Distance, 緒花個設定又變左去以為佢被孝飛左, 封死晒個劇情...
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 05:06 PM   #252
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
我唔係太在意感情線啦, 只要徹 x 緒花不成立便可
呢套野o既親情線、友情線、旅館日常絕對好睇過感情線啦

舊 08-23-11, 06:18 PM   #253
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
22話:決意の片思い
23話:夢のおとしまえ
24話:ラスボスは四十万スイ
25話:私の好きな喜翆荘

舊 08-23-11, 06:51 PM   #254

Insane Gamer
F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
今集徹踩地雷
佢應該慶幸中意佢果個係鶴来民子而唔係大倉都子

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-11, 11:46 PM   #255
冬雨
Game Master
closing

六爺你年輕時@@
想不到除了澡堂大戰外,仲有些驚喜!
眾人的心中想法xd
民子那句 一世都不會說的話 真係幾痛!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-11, 09:13 PM   #256
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
民子真係忍到爆
雖然錯不在緒花
仲叫佢同徹埋堆
徹真係要唔過架.....

巴dry爆生活而目標向蓮XD

老板娘最後真係好好
仔都係似老豆~~
但問題發言...喜翠莊.....
葉老頭 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-11, 05:39 AM   #257
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
老板娘說不打算給人接手, 看來喜翠莊多數出現赤字快要折埋了吧...
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-11, 11:39 AM   #258
tat0gd

註冊日期: May 2008
引用:
作者: HEERO 查看文章
老板娘說不打算給人接手, 看來喜翠莊多數出現赤字快要折埋了吧...
在緒花媽來旅館時, 不是已知道會給緒花的嗎?
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-11, 05:20 PM   #259
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: tat0gd 查看文章
在緒花媽來旅館時, 不是已知道會給緒花的嗎?
幾時有講過會俾緒花?

雖然最後人選都係得皐月或緒花二選一

舊 08-25-11, 05:31 PM   #260
tat0gd

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
幾時有講過會俾緒花?

雖然最後人選都係得皐月或緒花二選一
無講過, 只不過好易猜到出來, 所有事串連哂一起, 包括緒花媽送佢過來等等
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-11, 08:51 PM   #261
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
點解係一定要傳比皐月或緒花﹖

女將話o西以仲居名義連同當時做板前既老公接手間旅館﹐佢或者會延伸呢個傳統將個旅館傳比下一任仲居同板前o者。

咁o岩而家巴又開始考慮緊同蓮拉埋天窗﹐咁「喜翠莊」之後就可以改名做「喜巴莊」。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-11, 01:07 PM   #262
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
都係希望緒花x民子

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-11, 01:55 AM   #263
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
要結業..........
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-11, 03:21 AM   #264
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

緒花 x 民子 x 徹條線收得認真麻麻...
到頭來即係點呢? 一切關係依舊不變, 繼續各自玩單戀? b
不過都係算啦, 我都唔想再睇呢條線
民子真係俾呢條線玩死, 搞到成個潑婦咁....
因為條仔一句說話而情緒失控蠻不講理,
又因為條仔一句說話就乜事都無哂, 正宗為仔死為仔亡
真係難為緒花成日無辜中彈, 仲要道歉都無一聲....
如果撇除左徹的部份 , 民子個角色應該會比較討好

菜子乳量果然驚人
豆爺今集超 GJ!! 超搶戲
OP 主音客串, 順便打歌?

緒花同皐月的電話內容....
難道皐月未結婚就生左緒花?!
だって片思いって、そういうの性に乱れまくったママの発言とは思わなかったから
緒花好狠 wwwwww 不過皐月的結婚賀詞都唔弱 www
皐月同緒花爸o既事只是輕輕帶過, 希望會再補!!
豆爺果然退休, 女將亦打算係ぼんぼんり祭り後執左喜翠莊
不過係認真還是另有預謀?

下集孝終於回歸...
不過劇本係西村負責就有點令人擔心

舊 08-29-11, 10:53 AM   #265
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
能登某人gj
唔知點解我我覺得摺埋間野既end好睇d
友人gj
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-11, 11:33 AM   #266
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
到底是真正的結業,還是繼承下去,是這兩點了吧。

舊 08-29-11, 11:51 AM   #267
szeyou
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2010
竟然真係話閉店!
菜子脫衣黑色果件係...內衣﹖
唔明點解學生妹去參加真係穿校服﹖佢地無便服﹖
魚生上加LOVE係表白﹖
szeyou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-11, 09:27 PM   #268
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
民子被呢兩集完全毀了
原本傲嬌既萌點蕩然無存
之前蛋包飯事件仍可話情有可原
但呢兩集既表現完全係中二病,討厭到極點
對緒花開火倒算了,仲想對菜子發難
民子同菜子交情比緒花要深厚得多吧
我深信民子正常係唔會咁樣對待菜子
編劇我婊你娘親
非得要把民子黑得如此徹底不可嗎

三角關系線收得麻麻+1
一個自爆,另一個響後面"無意中"聽到,呢d橋段有夠老土..
徹倒是"洗白"了,一句話就化解大家矛盾
如果佢唔以呢種方式回應民子,往後劇情又唔知會如何扭曲

緒花決定繼續放置play單戀孝哥
預告孝終於要回歸??佢會以邊種形式出場

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-11, 10:22 PM   #269
冬雨
Game Master
closing

菜子好有料, 民子著左幾好睇!
民子x徹 終於有眉目!
緒花終於下定決心去找孝,應該下集就係完此線?
能登好正xd
友人唱歌xd,忽然覺得首歌幾好聽,冇飛ed!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-11, 10:36 PM   #270
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
三角關系線收得麻麻+1
一個自爆,另一個響後面"無意中"聽到,呢d橋段有夠老土..
徹倒是"洗白"了,一句話就化解大家矛盾
如果佢唔以呢種方式回應民子,往後劇情又唔知會如何扭曲

緒花決定繼續放置play單戀孝哥
預告孝終於要回歸??佢會以邊種形式出場
徹邊有"洗白", 根本所有事都係因佢而起....
佢本身o既存在就已經係罪

引用:
作者: mark20hk 查看文章
菜子好有料, 民子著左幾好睇!
民子x徹 終於有眉目!
緒花終於下定決心去找孝,應該下集就係完此線?
能登好正xd
友人唱歌xd,忽然覺得首歌幾好聽,冇飛ed!
同首 ed2 比真係順耳好多

舊 08-29-11, 11:08 PM   #271
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
緒花話婚禮完後就去表白->好大支flag(收好人卡)

舊 08-29-11, 11:37 PM   #272
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

人渣發現db

/ : 我鍾意緒花,但我又放不開"妳"

舊 08-29-11, 11:42 PM   #273
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
厚妝女真係折磨成莊人
呢幾集孝唔會出返場掛

菜子大放送
半集都未到, 民子形象真係毀滅哂
但徹又認有D LIKE緒花、又話擔心民子
擺明想三船路線

民子著上身幾好睇
但著左上條友度....真係破壞哂
巴主動出擊了!!!

豆爺出場真係好有氣勢
我大笑左出黎

今集ENDING真係唔差

========

竟然摺左喜翠莊

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 08-29-11 11:45 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-11, 11:49 PM   #274
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

我相信能登唱歌會正過友人唱好多

舊 08-30-11, 12:12 AM   #275
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

能登 D 歌聲真係一絕

引用:
作者: KTN 查看文章
人渣發現db

/ : 我鍾意緒花,但我又放不開"妳"
英雄所見略同/

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「魔法少女まどか★マギカ」総合THREAD丨虚淵玄:「今、必死にシャフトと一緒に続きを考えている最中。」 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1142 12-14-21 09:57 AM
[動畫] 劇場版「あの日見た花の名前を僕たちはまだ知らない。」BD & DVD 発売中 supermanlady 日本動漫畫討論版 943 03-28-21 05:34 PM
虎穴 GOUF HOME ! KIM 收藏品討論版 508 09-07-15 10:26 PM
請問邊度買到windows home server? 埃及使者 手機資訊/電腦軟硬討論 15 02-17-12 12:13 AM
XP Home 要 login? t-cup 手機資訊/電腦軟硬討論 3 10-01-03 10:38 PM

現在的時間是 11:49 PM

手機版 | APP版