Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-28-08, 05:29 PM   #201
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
如果zero係CEO,啫 係有隨時比人炒的機會,忡有邊個可以炒佢呀。
理論上黨指揮鎗,超合集國議會先係老闆黎既......

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
問題係一個失去Zero既黑騎....其他人仲服唔服你呢...
鎗打出頭鳥

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
合眾國成立,劇情話來就來,咁就可以開打
外交活動由Black Rebellion以前已經開始,到TURN 14果陣話準備好等ZERO返黎
至於時機嘛......大概係ルルーシュ確認シャルル失踪既風聲,趁Britannia群龍無首果陣搶左ナナリー返黎先,同埋派ロロ、咲世子、ジェレミア去挑動皇位繼承內戰,拉近返整體戰力差距吧

引用:
作者: Qe1 查看文章
lulu上集講到自己幾咁關心c2 , 但係今集對c2時暖時冷 , 莫非一時接受唔到 , c2真可憐
重新適應固然要,同埋真愛唔代表一面倒呵護吧,至少我以為原本既C.C.唔係想要ルルーシュ照顧

引用:
作者: leotam3 查看文章
死雀肯俾karen打?
引用:
作者: funnyfun 查看文章
估唔到LULU會去求番隻雀...
如果唔企定定任打唔嬲,スザク都幾難原諒自己差d對カレン下手既過錯吧
同樣道理,ルルーシュ過去所犯下咁多罪孽,都應該拿出比スザク今集更大既誠意認錯,咁先見證到佢係咪真正學會「心的力量」有所成長
|0| 目前離線  
舊 07-28-08, 05:37 PM   #202
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
黑騎連係日本起義都失敗要走佬
唔明點解咁多國家可以信到佢十足十比晒d軍權佢...

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線  
舊 07-28-08, 05:41 PM   #203
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 月舞 查看文章
黑騎連係日本起義都失敗要走佬
唔明點解咁多國家可以信到佢十足十比晒d軍權佢...
有中華聯邦撐,
仲有eu果面完全唔夠人打.........
eu真係可憐, 一個ace都冇就玩完

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線  
舊 07-28-08, 05:55 PM   #204
|0|
太陽神

註冊日期: May 2002
大概Black Rebellion、破壞政治婚姻已經係Britannia近來最大既挫折了
其他國家如果唔想自動被Britannia收兵權,咪唯有係黑騎身上賭埋最後一次,之後先再考慮超合集國點分贓吧
|0| 目前離線  
舊 07-28-08, 06:27 PM   #205
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: leotam3 查看文章
有中華聯邦撐,
仲有eu果面完全唔夠人打.........
eu真係可憐, 一個ace都冇就玩完
你令我諗起高達00 aeu個模擬戰ace

issac92354 目前離線  
舊 07-28-08, 06:47 PM   #206
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
因為CC 未比人收code.............
官網已經話CC既不死身左收同埋冇左得到GEASS後既記憶
應該冇左CODE

講真好野都會係BUG
唔覺意中GEASS係劇情需要
如果冇劇情講一萬句都唔會意外中GEASS
ZAKU0079 目前離線  
舊 07-28-08, 06:52 PM   #207
ZAKU0079
Banned

引用:

V雷達被軟禁
個相關圖cut左好多死左既人
幅圖即時變得好空洞
舊 07-28-08, 07:26 PM   #208
relight
Game Master
普通的魔法使

註冊日期: Nov 2005
XBox Live GamertagHKrelight
引用:
作者: ZAKU0079 查看文章
官網已經話CC既不死身左收同埋冇左得到GEASS後既記憶
應該冇左CODE

講真好野都會係BUG
唔覺意中GEASS係劇情需要
如果冇劇情講一萬句都唔會意外中GEASS
c.c應該仲有CODE WOR,只係冇左記憶啦,過CODE過左一半比個皇帝就停左既後遺症...

因為:
1. LULU仲有GEASS....如果C.C冇左CODE LULU點解仲有GEASS既
2. C.C冇中到LULU既GEASS,對GEASS仲有免疫...

官網話佢冇左不死身咩?
relight 目前離線  
舊 07-28-08, 07:35 PM   #209
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: relight 查看文章
c.c應該仲有CODE WOR,只係冇左記憶啦,過CODE過左一半比個皇帝就停左既後遺症...

因為:
1. LULU仲有GEASS....如果C.C冇左CODE LULU點解仲有GEASS既
2. C.C冇中到LULU既GEASS,對GEASS仲有免疫...

官網話佢冇左不死身咩?
C.C.
異空間からの脱出のさいに不老不死の能力とC.C.としての記憶を失ってしまう

舊 07-28-08, 07:37 PM   #210
ZAKU0079
Banned

http://www.geass.jp/world_03_ex.html?pid=chara_04.html
異空間からの脱出のさいに不老不死の能力とC.C.としての記憶を失ってしまう。

冇講過俾GEASS既人死左就會冇左GEASS
只係有CODE既人唔會有GEASS
舊 07-28-08, 07:40 PM   #211
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
劇情預測:朱雀叫卡蓮帶娜娜莉走人
Kain 目前離線  
舊 07-28-08, 07:41 PM   #212
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
皇帝咁貪心, 攞晒兩個code, 會唔會負負得正, 變成唔係不死身, 佢死埋就即code都玩完無後繼

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線  
舊 07-28-08, 07:42 PM   #213
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: ZAKU0079 查看文章
http://www.geass.jp/world_03_ex.html?pid=chara_04.html
異空間からの脱出のさいに不老不死の能力とC.C.としての記憶を失ってしまう。

冇講過俾GEASS既人死左就會冇左GEASS
只係有CODE既人唔會有GEASS

lolo就係例證, 不過最近佢無用geass, 所以未知

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線  
舊 07-28-08, 07:50 PM   #214
WYL
Junior Member

註冊日期: Jul 2007
引用:

V雷達被軟禁
點解魯魯係第11皇子

舊 07-28-08, 07:54 PM   #215
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: WYL 查看文章
點解魯魯係第11皇子
係第11王子喎
第17王位繼承人

此篇文章於 07-28-08 07:57 PM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線  
舊 07-28-08, 09:13 PM   #216
arslan
Insane Gamer
高級新手

註冊日期: Oct 2005
剛睇完第16話,真係好睇,可能日本近世紀興「萌」,近期都好少有這類形的大作。

舊 07-28-08, 09:23 PM   #217
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
cc真的好萌……但我還是要女王cc啊啊啊

我真不敢想之後的發展會如何了
鐵之侍 目前離線  
舊 07-28-08, 09:41 PM   #218
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
cc真的好萌……但我還是要女王cc啊啊啊

我真不敢想之後的發展會如何了
係 一時都未適應到
性格180度轉變
Qe1 目前離線  
舊 07-28-08, 10:10 PM   #219
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
學生會似乎得番一個人......

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線  
舊 07-28-08, 10:35 PM   #220
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: wyhone 查看文章
學生會似乎得番一個人......
無視他
Qe1 目前離線  
舊 07-28-08, 10:54 PM   #221
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
下集預告

第17話 土の味
ルルーシュはナナリーの命を救うためスザクに頼ろうとする。
しかし、スザクを尾行したシュナイゼル親衛隊に捕縛されてしまう。
そんな中、九州に上陸した黒の騎士団は苦境に陥っていた

第19 20話Tittle預告

第19話「裏切り」
第20話「皇帝 失格」

雜誌記事 被害者の証言 扇要既心聲(之後扇行動既預告)

扇:「就算千草有番記憶 做番軍人
係我心中 佢而家都係千草
為左V雷達 死都冇問題
上次咲世子既時候
V雷達都救左我呢個敵人
咁今次我都要全力救番V雷達先得
要令V雷達你由ZERO身上解放
就算要背叛ZERO...」

舊 07-28-08, 11:01 PM   #222
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: money 查看文章
下集預告

第17話 土の味
ルルーシュはナナリーの命を救うためスザクに頼ろうとする。
しかし、スザクを尾行したシュナイゼル親衛隊に捕縛されてしまう。
そんな中、九州に上陸した黒の騎士団は苦境に陥っていた

第19話「裏切り」
第20話「皇帝 失格」

雜誌記事 被害者の証言 扇要既心聲(之後扇行動既預告)

扇:「就算千草有番記憶 做番軍人
係我心中 佢而家都係千草
為左V雷達 死都冇問題
上次咲世子既時候
V雷達都救左我呢個敵人
咁今次我都要全力救番V雷達先得
要令V雷達你由ZERO身上解放
就算要背叛ZERO...」
嘩........
扇唔係呢個時候先戀愛大過天....スザクを尾行したシュナイゼル親衛隊<---二皇子 亦因為咁終於知道ZERO真身? 第19話「裏切り」<--應該指黑騎吧

家陣睇到咁 真係好難覺得係剩下的集數 LULU會反逆成功

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 07-28-08, 11:02 PM   #223
~Billy~
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDtoro0524
XBox Live GamertagToroho
引用:

第19話「裏切り」
第20話「皇帝 失格」

"
第19話「裏切り」]
咁其實19話係邊個玩背叛呢
可以有好多可能性
~Billy~ 目前離線  
舊 07-28-08, 11:06 PM   #224
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
引用:

第19話「裏切り」
第20話「皇帝 失格」
預告
第20話若本會倒台?!

此篇文章於 07-28-08 11:10 PM 被 money 編輯。
如月釋臣 目前離線  
舊 07-29-08, 12:54 AM   #225
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
其實

我幾鐘意睇基阿式
之前打生打死, 之後就出生入死既友情劇嫁

希望朱雀可以原諒到lulu
不過其實我都仲未原諒, 又會咁樣就殺左我成套野最鐘意既女生........

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM
[Xbox360] skillful WE 交流 jojo3 攻略及心得交流區 81 04-17-08 04:37 PM

現在的時間是 09:51 AM

手機版 | APP版