Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-16-14, 04:12 PM   #376
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
所以我先話佢制度好失敗

仲有呢做成一等生歧視二等生都係學校攪出黎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 04:14 PM   #377
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
一科玩魔法
二科玩格鬥、技術

引用:
作者: pet3 查看文章
打架和讀書2回事

實際上用魔法去打贏人的大多都是一科生

2科果d 玩格鬥既.......
用的魔法都是單一強化格鬥用

雷歐 除了硬魔法
其他都不行

艾莉卡我都忘了她懂魔法了........
erika

劍術
校園恐怖分子就有多少少少戲份

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 04:27 PM   #378
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
一科玩魔法
二科玩格鬥、技術

erika

劍術
校園恐怖分子就有多少少少戲份
0口0 : 這不是"魔法"啊

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 04:27 PM   #379
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小嘉 查看文章
所以我先話佢制度好失敗

仲有呢做成一等生歧視二等生都係學校攪出黎
唔緊要,後面間學校既內部就無咩同主線相關既戲份變成婊支那同老美既民族小說

依套野你要抱住主角以外全人類智力30既心態去睇

連哈姆太郎既喫齒類配角都比依套既人類大腦發達(無誤

英國說大家抱團死

此篇文章於 04-16-14 04:30 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 04:44 PM   #380
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
0口0 : 這不是"魔法"啊
艾莉卡
把武器要用魔法發動, 本人都有開加速. 橫濱篇會用巨型日本刀, 專用法器來的

引用:
作者: 細路翔 查看文章
唔緊要,後面間學校既內部就無咩同主線相關既戲份變成婊支那同老美既民族小說

依套野你要抱住主角以外全人類智力30既心態去睇

連哈姆太郎既喫齒類配角都比依套既人類大腦發達(無誤
某程度上正確
依套野擺明係主角威威, 所以其他人一定要蠢

舊 04-16-14, 04:45 PM   #381
細路翔
The One

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
艾莉卡
把武器要用魔法發動, 本人都有開加速. 橫濱篇會用巨型日本刀, 專用法器來的

某程度上正確
依套野擺明係主角威威, 所以其他人一定要蠢
:)
在某個地方有隻公獅子扮成豬住進豬眷裡
再經過一連串豬蹄豬身材...等檢查後 判定不是優良豬種沒蓋上CAS進入了豬眷
豬眷平常有其他豬嘲笑沒蓋上CAS的豬(包掛獅子) 並取笑獅子的豬毛跟雜草一樣
但獅子的母豬妹妹開始為獅子抱不平 推薦獅子進入豬的領導圈
雖然不想當但為了母豬妹妹的面子只好答應
但其中一隻公豬提出質疑 "沒蓋上CAS甚至連好的豬蹄都沒有 有能力管理豬圈?"
用一記獅爪直接打趴公豬後 獅子很順利的進了領導圈 同期其它母豬也對獅子刮目相看(原本就注意)
同時獅子表示他只是想安穩的和母豬過豬生活而已

過了一段有豬在叫就把豬打趴的和平日子後
開始有猴子扮成豬進入豬眷騷擾豬 直到有一天猴子來拔獅子的鬃毛
獅子理所當然的將猴子全撕成碎片宰了
獅子表示當猴子進來就發現不對了 同時指出猴子是隔條河西岸豺狼虎豹派來的
並感嘆他只想安穩過豬生活為何這麼麻煩?

結果沒能成功的豺狼虎豹接二連三的派蠢猴子過來搗亂東岸(ex亂入豬比賽,獅子有參加)
但全被獅子殺了~有些連骨頭都沒剩
於是一部分豺狼虎豹決定親自度河來找東岸麻煩
但被獅子和豬給打退了 有些在撤退時還被獅子一口吞下肚
之後獅子的表示豺狼虎豹想擴張領土是不正確的行為
然後獅子又感慨竟然有些東岸動物覺得它危險,東岸把獅子當抵禦敵人的肉食性動物看是很不平等的行為

係k島見到,基本上就係咁

英國說大家抱團死
舊 04-16-14, 04:50 PM   #382
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
打架和讀書2回事

果d 玩格鬥既.......

雷歐 除了硬魔法
其他都不行

1科2科

第一,二,三高 收200人, 其餘四至九高 100人;
唔夠人教好似邊度都係一樣

艾莉卡
天生是加速系, 另外還有加重系
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 05:08 PM   #383
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
其實作者只係夾硬要整個懶係被欺壓既階級出黎欺騙讀者,但又唔諗下有魔法只係極少數人,當果班帶有歧視性既極少數精英出身為社會效力時咪又係要為班絕大多數完全冇魔法力、比二科生更不如既普通人服務

搞歧視喎,睇下魔法師多定普通人多,個設定都低低地既…
唔好食普通人種出黎既米、普通人煮既飯潻呀笨
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 05:32 PM   #384
pet3
The One

引用:
作者: teealpha 查看文章
其實作者只係夾硬要整個懶係被欺壓既階級出黎欺騙讀者,但又唔諗下有魔法只係極少數人,當果班帶有歧視性既極少數精英出身為社會效力時咪又係要為班絕大多數完全冇魔法力、比二科生更不如既普通人服務

二科生被欺壓幾年
出社會後還是魔法使一樣高人一等

不過普通人一直覺得對魔法使的待遇太高

他們
做的工作高風險
人工應該高

但普通士兵不是一樣高風險嗎

就是沒同級待遇
應該把魔法使的人工扣走

----------------------------
說這種話的都低能

最好普通士兵的戰果比魔法使多

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-16-14, 06:00 PM   #385
FREDDY@o@

引用:

一句講晒: 主角又勁又靚仔, 打殘所有敵人溝晒D女, 完

歧視方面, 普通人真係有歧視魔法師, 當佢地妖怪

舊 04-16-14, 06:02 PM   #386
FREDDY@o@

引用:
二科生被欺壓幾年
出社會後還是魔法使一樣高人一等

不過普通人一直覺得對魔法使的待遇太高

他們
做的工作高風險
人工應該高

但普通士兵不是一樣高風險嗎

就是沒同級待遇
應該把魔法使的人工扣走

----------------------------
說這種話的都低能

最好普通士兵的戰果比魔法使多
魔法師待遇好係因為有專業技能.... 即係一個精算師同一個文員仔, 精算師人工理所當然高幾倍, 何況魔法師供應咁少

舊 04-16-14, 06:12 PM   #387
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:

大約可能都知自己低能,所以其實九校戰後作者都再無搞咁多一科生同二科生嘅矛盾,而係單純一班發情動物睇上帝左擁右抱不爽

另外,我其實一直唔覺得作者婊緊強國,反而好似一直婊緊自國的政治家只會玩權力鬥爭

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 07:14 PM   #388
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
打架和讀書2回事

2科果d 玩格鬥既.......

雷歐 除了硬魔法
其他都不行

雷歐硬魔法同身體性能MP高
艾莉卡魔法同刀法根本當係一體
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 07:18 PM   #389
ouki
戸松控

引用:
作者: casio 查看文章
大約可能都知自己低能,所以其實九校戰後作者都再無搞咁多一科生同二科生嘅矛盾,而係單純一班發情動物睇上帝左擁右抱不爽

另外,我其實一直唔覺得作者婊緊強國,反而好似一直婊緊自國的政治家只會玩權力鬥爭
我好早就講...設定E家野係E套係最冇價值....討論都有D多如

其實只係強國同日本本身關係就唔太好....要寫國家對立最好就E兩國

自國的政治家=28家
強國根本冇咩點講.....只係對立國.....同理俾上帝屈機的國家
舊 04-16-14, 08:36 PM   #390
pet3
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
我好早就講...設定E家野係E套係最冇價值....討論都有D多如

其實只係強國同日本本身關係就唔太好....要寫國家對立最好就E兩國

自國的政治家=28家
強國根本冇咩點講.....只係對立國.....同理俾上帝屈機的國家
4葉家:姦我個女?(誤很大) 我就炒你全國!!

FGO 目標預算
舊 04-16-14, 08:49 PM   #391
ouki
戸松控

引用:
4葉家:姦我個女?(誤很大) 我就炒你全國!!
是實係
的確有暗示有做相似的事
舊 04-16-14, 08:49 PM   #392
FREDDY@o@

唔好再透了, 好多人未睇ga

舊 04-16-14, 08:56 PM   #393
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
你地成班劇透友
我未睇到咁後

暫時無覺得D人講咁好睇
只係一般OK
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 09:00 PM   #394
FREDDY@o@

引用:
你地成班劇透友
我未睇到咁後

暫時無覺得D人講咁好睇
只係一般OK
入學係最悶
一年級: 九校>橫濱/回憶>來訪者>入學
九校堅好睇, 上帝無雙足足2本小說

計漏左番外, 有1 part森崎擔正其他普普通通

此篇文章於 04-16-14 09:03 PM 被 FREDDY@o@ 編輯。
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 10:06 PM   #395
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
是實係
的確有暗示有做相似的事
其實……
已經講明咗「俾人強暴了」(台版追憶篇259頁)

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-14, 08:09 AM   #396
細路翔
The One

對一個故事有邏輯上基本要求既人最好對依套野棄番

根據依套野既發展d畢業生應該勁到爆計先係,但後面你會見到發生咩事都係班高中生去解決a

英國說大家抱團死
舊 04-17-14, 09:28 AM   #397
ouki
戸松控

引用:
你地成班劇透友
我未睇到咁後

暫時無覺得D人講咁好睇
只係一般OK
老實係自HI小說....睇我方點屈對方的故事

引用:
入學係最悶
一年級: 九校>橫濱/回憶>來訪者>入學
九校堅好睇, 上帝無雙足足2本小說

計漏左番外, 有1 part森崎擔正其他普普通通
來訪者可以比美入學D悶野.....九校真係屈足2本.....橫濱屈足一本....回憶又係屈足一本

已不記得自己睇左邊個VERSION=.=....雙7都好似睇左書版同雜誌版
舊 04-17-14, 09:52 AM   #398
FREDDY@o@

引用:
作者: 細路翔 查看文章
對一個故事有邏輯上基本要求既人最好對依套野棄番

根據依套野既發展d畢業生應該勁到爆計先係,但後面你會見到發生咩事都係班高中生去解決a
X 高中生解決
O 所有事都係上帝解決

引用:
已不記得自己睇左邊個VERSION=.=....雙7都好似睇左書版同雜誌版
尋日開番來訪者來立下, 發覺原來我無睇文庫版來訪者下

舊 04-17-14, 09:54 AM   #399
pet3
The One

引用:
X 高中生解決
O 所有事都係上帝解決
也不算啦
不是有個大隻佬 好像成十強 ?(太廢了 無咩印象)
不就是被學生打爆嗎 ?

FGO 目標預算
舊 04-17-14, 10:06 AM   #400
FREDDY@o@

引用:
也不算啦
不是有個大隻佬 好像成十強 ?(太廢了 無咩印象)
不就是被學生打爆嗎 ?
...
呂剛虎? 無記錯的話... 第一次打摩利+會長+3米最強 都係輸, 係上帝救佢地
第二次打都要成班人圍毆先贏

另一個陳祥山就被妹妹秒左

此篇文章於 04-17-14 10:12 AM 被 FREDDY@o@ 編輯。
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 04:09 PM

手機版 | APP版