Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-17-02, 08:09 PM   #76
thom
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
拎到秘傳02了,唔駛成日行黎行去,有得飛
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 08:16 PM   #77
阿高
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
一口氣打完第4,5個場館
第5場館個boss好鬼勁........(定係我廢??)
而家d野lv27~35,去到第6關,唔知去邊到升lv好呢??
邊隻精靈比較好用??請推介一兩隻比我啦
站時?黻}容:
水鳥(lv32),變色龍(lv30),火系主角(lv35)
尤基納(lv30),滾動石(lv29,好似比比鳥?鼣壅(lv27)
唔知有邊隻唔好用,又應該搵邊隻代替呢???
THX!!
阿高 目前離線  
舊 11-17-02, 08:18 PM   #78
阿高
完美女神林志玲

引用:
Originally posted by 奸角 :
拎到秘傳02了,唔駛成日行黎行去,有得飛
打左第6場館????
用緊咩精靈???????????????????????
阿高 目前離線  
舊 11-17-02, 08:21 PM   #79
thom

第5我覺得好廢,反而第4我覺得勁

變色龍<---草主角?

我剩係用兩隻,草主角同埋一隻o向好耐之前山洞到見到(白色、細細粒的鋼/岩系)

大家覺唔覺今隻新pokemon勁多草屬性?

反而火既就好似好少
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 08:22 PM   #80
thom

引用:
Originally posted by 阿高 :
打左第6場館????
用緊咩精靈???????????????????????
未打,剛去到咋,陣間沖完涼先打
見上post
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 08:24 PM   #81
阿高
完美女神林志玲

引用:
第5我覺得好廢,反而第4我覺得勁

變色龍<---草主角?

我剩係用兩隻,草主角同埋一隻o向好耐之前山洞到見到(白色、細細粒的鋼/岩系)

大家覺唔覺今隻新pokemon勁多草屬性?

反而火既就好似好少
甯菑.......
變色龍係事件見到?,lv30
有冇勁精靈推介??
阿高 目前離線  
舊 11-17-02, 08:27 PM   #82
thom

勁既我都搵緊,新o個D好似好多都好廢咁-______-
我上面講白色o個隻囉,物理防禦超勁,咁耐以黎未試過被物理攻擊扣多過10 (隻野Lv32進化)
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 08:32 PM   #83
阿高
完美女神林志玲

引用:
勁既我都搵緊,新o個D好似好多都好廢咁-______-
我上面講白色o個隻囉,物理防禦超勁,咁耐以黎未試過被物理攻擊扣多過10 (隻野Lv32進化)
我對新?嚘踰F完全冇興趣.........
但係又見唔番用開又勁?嚘踰F.........
我都打過白色野進化,不過唔記得左有咩招.......
"咁耐以黎未試過被物理攻擊扣多過10"
好變態...........................
阿高 目前離線  
舊 11-17-02, 08:53 PM   #84
thom

引用:
我對新?嚘踰F完全冇興趣.........
但係又見唔番用開又勁?嚘踰F.........
我都打過白色野進化,不過唔記得左有咩招.......
"咁耐以黎未試過被物理攻擊扣多過10"
好變態...........................
我想升鯉魚王,但釣極都釣唔到.....
唔記得講,"咁耐以黎未試過被物理攻擊扣多過10"係指進化左之後同唔計格鬥系
遇著野生既敵人,就算同Lv,次次扣1 (打3、4下o個D招唔計啦)
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 08:57 PM   #85
thom

頭先路過GWF,流浪者兄已爆機....
(黃金2時佢都係極速爆機....)
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 09:02 PM   #86
JACKY
Moderator

XBox Live Gamertagkeijackyhk
引用:
Originally posted by 肥陸行鳥 :
我想問要玩到可以交換怪物大約要玩幾耐?
諗住同FD trade到每人都有開頭果三隻野
拎完圖鑑有兩隻pokemon就ok 架喇
遊戲開始10 分鐘就可以交換

舊 11-17-02, 09:02 PM   #87
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
咁勁...打機快手 =.=
佢用咩打gar
咁快打爆......

舊 11-17-02, 09:46 PM   #88
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
how to go NO.4 Boss ??

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線  
舊 11-17-02, 10:15 PM   #89
thom

引用:
Originally posted by Online2003 :
how to go NO.4 Boss ??
好似要坐船去..

打贏左第6,終於明白點釣魚喇...
今集釣魚唔再係齋按道具,要真係去釣....
釣到條lv30既鯉魚王,不過次次都係鯉魚王...我想釣no.140呀....
可以係魚杆關係,次次都係廢野(鯉魚王)...
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 10:40 PM   #90
阿高
完美女神林志玲

引用:

好似要坐船去..

打贏左第6,終於明白點釣魚喇...
今集釣魚唔再係齋按道具,要真係去釣....
釣到條lv30既鯉魚王,不過次次都係鯉魚王...我想釣no.140呀....
可以係魚杆關係,次次都係廢野(鯉魚王)...
第6場館打d咩??今晚要重組隊伍....
我都只係用緊中級魚杆.......
no.140係咩??我想要果隻闇屬性?鴾C彩魚
同人打lv27識黑晒果隻咬.......
阿高 目前離線  
舊 11-17-02, 10:52 PM   #91
亞飛
Moderator
野人生活中

有冇人得閒出來交換pokemon呀?
我想要曬一開頭三隻呀

仲有野想問,係唔燧今集唔可以同紅,黃,綠,藍,金,銀交換pokemon??

此篇文章於 11-17-02 10:57 PM 被 鈭憌 編輯。
亞飛 目前離線  
舊 11-17-02, 11:32 PM   #92
thom

引用:
Originally posted by 小飛俠 :
仲有野想問,係唔燧今集唔可以同紅,黃,綠,藍,金,銀交換pokemon??
係.....
thom 目前離線  
舊 11-17-02, 11:34 PM   #93
thom

引用:
第6場館打d咩??今晚要重組隊伍....
我都只係用緊中級魚杆.......
no.140係咩??我想要果隻闇屬性?鴾C彩魚
同人打lv27識黑晒果隻咬.......
飛屬性
no.140係好樣衰o個條魚...勁樣衰...不過no.141超靚....
條七彩魚我有呀,呢條唔難釣

仲未做哂功課...今晚冇得玩lu....
thom 目前離線  
舊 11-18-02, 12:16 AM   #94
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
其實果D只可以捉一隻?鼣禾祗豸隤k捉未?(如盒面果兩隻)

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線  
舊 11-18-02, 12:41 AM   #95
Kaiser
ドウケシ

引用:
Originally posted by 肥陸行鳥 :
其實果D只可以捉一隻?鼣禾祗豸隤k捉未?(如盒面果兩隻)
我捉左…
Lv 45

我用紅寶石玩的,隻野勁死難捉…

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線  
舊 11-18-02, 12:47 AM   #96
JACKY
Moderator

XBox Live Gamertagkeijackyhk
我得火系主角LV20, 水系主角LV16, 草系主角LV17,
NO25號隻鳥LV 10, 仲有隻草系POKEMON LV6( 主要用黎据樹)
全部未進化
現向第二場館進發

舊 11-18-02, 12:49 AM   #97
亞飛
Moderator
野人生活中

JACKY:

其實你唔俾佢地變身有咩用gar??

舊 11-18-02, 12:54 AM   #98
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
唔進化的好處:
可以以較低lv學到技能(同進化後想比)
可以學到一D進化後學唔倒?鴽獊
lv up能力升幅會較大

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線  
舊 11-18-02, 12:57 AM   #99
Kaiser
ドウケシ

グラードン Lv 45
HP 155
攻 148
防 138
特攻 112
特防 97
速 80

捉到神獸來分享下佢D能力值丫~~
講少少好笑野先~~

我捉神獸果陣…
草系主角削佢大半血(草剋地)
之後主角死左,諗住搵海鷗去送死,點知個AI蠢到死,狂出地震…
結果: 拋左10個精靈球搞掂XD

仲有我想問ラブカス係咪背背龍未進化前的型態?

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線  
舊 11-18-02, 12:59 AM   #100
亞飛
Moderator
野人生活中

thx, 肥陸行鳥

咁之後點樣可以令佢地再進化?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[GBA] Pocket Monster 紅藍寶石討論區 ver. 2 咭咭王子(一V一)p 手提遊戲機討論版 988 11-22-03 08:35 PM

現在的時間是 06:34 PM

手機版 | APP版