Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-17, 10:46 PM   #551
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
Vaan雙突爆好用吖! 大部份關都用到, 仲要半價抽唔駛諗啦~
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 11:14 PM   #552
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
用VAAN雙凸爆過到晒斷章HARD﹖@@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 12:44 AM   #553
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
咁靠vaan梗係過唔哂斷章hard啦, 我話普遍嚟講算好用啫。 打斷章hard我諗echo果啲又回又buff角唔少得, 重有其他剋屬角應該一樣要
舊 10-13-17, 10:07 AM   #554
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
打斷章hard vaan 唔夠技用吧.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-17, 11:19 AM   #555
ShinDou

原來CLOUD雙凸爆都幾堅,岩岩用FD果隻,超大力,同埋有3下畫龍點精,開召用好爽,佢1野就爆萬5BRAVE,其他人WEAK追擊又幾千,不過慢人要組番慢人先得,如果有奶挺係度開召就俾奶挺搶晒黎打反而蝕左
舊 10-16-17, 09:52 AM   #556
Gustavi
Crazy Gamer

cloud 重點係打飛人可以儲條召喚 bar 快d .
打快d , d 分高好多
舊 10-18-17, 10:39 AM   #557
Gustavi
Crazy Gamer

星期五 出yuna專wor....
不過個招好似點專都好廢...
舊 10-18-17, 11:01 AM   #558
ShinDou

yuna我之前都以為好廢,佢早排上修完解狀態會加埋brave,又負荷down,郁勁快

新武我估佢係2倍brave or全體化同 因應攻再加brave 負荷down之類
舊 10-18-17, 11:34 AM   #559
plokplok00
Insane Gamer

最驚以後D BOSS 噴D只有YUNA先解到既DEBUFF 黎提升佢既實用度
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-17, 12:39 PM   #560
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
作者: Gustavi 查看文章
星期五 出yuna專wor....
不過個招好似點專都好廢...
唔緊要 我地有提達哥呢個前例 成個技改名
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-17, 07:27 PM   #561
ShinDou

ALLIN晒5萬石都抽唔到CLOUD畫龍點精,得4把舊武,1把白貓舊武,3把IDA舊武,4把TIDUS舊武,3把TIDUS新武

凸石好多粒未用過,TIDUS無啦啦雙凸爆左,第1隻雙凸爆都要用架啦,好彩之前升定LV @@ TIDUS係細力D,不過如果降到狀態都OK

此篇文章於 10-18-17 07:38 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-19-17, 12:49 AM   #562
Hawk
Game Master

樓上做乜又all in? 又打算重玩?? XD

廿幾卷終於中 tidus 2專, 即刻又賣咁啲唔用既5星武突爆埋~ 下次等王女再出手, 希望中到2專啦!
舊 10-19-17, 07:11 AM   #563
ShinDou

其實本身唔打算ALLIN,但第1次2千5已經中TIDUS新武,再抽又中,見好似好易中新武咁所以狂抽,點知抽左好多都唔中CLOUD新武,把鬼火ALLIN晒佢都係唔中 @@

其實而家我隊野應該夠打唔駛重打既,除非佢又出D超破壞平衡既,又或者出超必武,咁先可能要重打 XD

我仲有好多石未執,斷章淨係拎晒人NORMAL都未執晒石,主線淨係執晒NORMAL石未執HARD石,遲D有勁野都可以執下石再射,而家好懶好少清

召而家先升爆火同冰,但岩岩又咁多凸爆武要升完全唔夠肥,又要刷左肥先 @@

有TIDUS新武應該都唔駛阿雪啦﹖阿雪都係貪佢識降速姐﹖

此篇文章於 10-19-17 07:13 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-19-17, 09:14 AM   #564
Gustavi
Crazy Gamer

你諗又重打的話, 不如而家儲下石
我諗 d 專武出到咁上下就出第三技武之類
舊 10-19-17, 09:17 AM   #565
Hawk
Game Master

咁出第3武應該都要1,2武加持既, 隻game太多角色, 冇課揀幾隻專心養好過
舊 10-19-17, 11:54 AM   #566
plokplok00
Insane Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章

召而家先升爆火同冰,但岩岩又咁多凸爆武要升完全唔夠肥,又要刷左肥先 @@

打共闘有機會一次過拎21粒4星肥
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-17, 05:37 PM   #567
ShinDou

射多1萬終於中到cloud新武可以留石了,點知又中多把tidus新武,就咁抽都凸得爆,之前仲晒左4粒野凸左1下蝕左添

應該雙凸爆左cloud先,cloud而家應該勁番好多,應該好用過tidus
舊 10-20-17, 05:51 PM   #568
Hawk
Game Master

5000中yuna2專, 咸魚翻生??
用雙突eiko帶住已經過埋5, 庫加仲值唔值得抽
舊 10-20-17, 06:32 PM   #569
ShinDou

kuja睇招野寫到好神咁,要借fd果隻黎用下先知,岩岩先allin左5萬,如果全game最屈既話分分鐘又要重打,好黑
舊 10-20-17, 08:24 PM   #570
Hawk
Game Master

你咁樣次次出新角你都要重玩??
舊 10-20-17, 08:35 PM   #571
ShinDou

勁先可能要重打姐 XD

不過唔知點解KUJA俾ALTEMA評到超廢,話因為佢D招係分散,但MARIA都分散架喎又評到S @@ 亂評既

點解咁快有課長雙凸爆KUJA﹖有咁易升架咩﹖仲要LV50覺50 @@

原來KUJA又係新武器TYPE,抽唔到即係唔駛用 @@

此篇文章於 10-20-17 09:06 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-20-17, 09:26 PM   #572
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

XBox Live Gamertagsuzuki_botan
引用:
作者: ShinDou 查看文章
勁先可能要重打姐 XD

不過唔知點解KUJA俾ALTEMA評到超廢,話因為佢D招係分散,但MARIA都分散架喎又評到S @@ 亂評既

點解咁快有課長雙凸爆KUJA﹖有咁易升架咩﹖仲要LV50覺50 @@

原來KUJA又係新武器TYPE,抽唔到即係唔駛用 @@
マリアHP傷係分傷 但係Brv傷係均等
クジャ 2技係Brv傷開始對像已經係random

要升爆一隻野 一個鐘一定升爆哂
舊 10-20-17, 09:30 PM   #573
ShinDou

打單體超屈喎,岩岩用左隻街客KUJA,佢開召出1次ULTIMA已經升到萬8BRAVE,佢招HP打人過萬,出第3次果陣變左W ULTIMA,我解左召都兩次5千咁扣,真係全GAME最大力喎 @@ 打5果隻大佬根本郁都未郁過就屈得死佢

1個鐘升得爆﹖有咁易咩﹖之前用鎖匙打好似1條都係得好少水晶跌
舊 10-20-17, 09:44 PM   #574
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

事實上我打共鬥見到佢Altema9 幾百幾百咁打係比佢嚇一嚇窿
當我記得返起 "呀,佢係今轉恩惠角喎" 就覺得無乜出奇

Altema評分係用完全體+斷章表現評分
マリア招全體係會回血 個S就係嬴個回血 可以減少火召比人hi一下就無左個恩惠既風險

クジャ雖然係一個優秀既攻擊輸出 但係佢係無支援能力
亦唔見得可以去到其他攻擊手咁賣技能去一邊輸出一邊保著隊伍HP
試下招Altema 9拎去打斷章雙王會點 你就會覺得個分合理到不得了

要升野梗係食全能打
利申 用マリア+アーヴァイン 兩隻完全體 黎刷關

此篇文章於 10-20-17 10:00 PM 被 黒杉 アサギ 編輯。
舊 10-20-17, 09:57 PM   #575
ShinDou

係喎有BONUS加好多能力 @@

咁唔駛重打了 XD

我有食全能打呀,不過之前刷覺醒都係求其出晒D大力 BRAVE+HP人就算

係喎出MARIA同阿榮全體HP應該殺仲快,不過我冇凸爆可能唔夠力 @@

此篇文章於 10-20-17 10:10 PM 被 ShinDou 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 07:53 PM

手機版 | APP版