Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-24-14, 07:13 AM   #1
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
[求助]第一次約會

第一次同女仔全日約會
但要計劃一下,無經驗
請大家給點意見
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-14, 11:28 AM   #2
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
只係計劃下主目的地,食咩野(唔駛咁貴),其他就隨機應變啦
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-14, 11:50 AM   #3
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
最緊要輕鬆點唔好緊張同有alternative plan

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-14, 04:39 PM   #4
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
如果真係全日的話:
1.早上至下午 可以去主題公園玩下先,如果佢肯的話時間同話題上都易制做好多
2.晚上找間特色又好味(注意:唔一定要貴先有用,平平地都得)的餐廳食飯
3.如果對方無話食完飯趕住返屋企的,可以去附近散下步,如果去到海旁附近最好,但千其唔好亂咁制做淨係得返兩個人的局面,路人多D都無所謂,談下心
4.如果兩個住同區的就送佢返屋企,否則就送佢撘車已經OK

如果做唔到第3點的,而你又想繼續呢段感情的,呢條路可能好難走
仲有,食飯比錢個陣,一定要你比全費先,呢個係風度黎,但如果對方話想今次AA的話,你話下次再出黎果陣要佢請,等佢好似欠左你咁,睇下咁會唔會變成下一次約會的契機

此篇文章於 07-24-14 04:43 PM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-14, 10:05 PM   #5
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
有D女仔要就晒佢, 一D就想可以共同興趣一齊開心, 一D就想了解下個男仔有乜特點.
咁你果位係邊類型O既女仔黎先? 唔知點PLAN呢?

就算係全日約會, 第一次都係集合+一個目的地+晚飯+散步O者,
再多就太趕啦, 行程太密冇左D輕鬆空間閒聊

至於活動, 咪又係親近大自然, 上山下海, BBQ, 夏天多左樣海灘, 乜館物展, 大型公園, 大型商場, 最行咪行街睇戲架啦
GAF版友可能會有機鋪, 信和, 腦場同影相環節掛

大જિંગ
大징

此篇文章於 07-24-14 10:09 PM 被 D.K. 編輯。
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-14, 10:46 PM   #6
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
其實都係諗左主要去邊先咁先易d plan
咁樣可以再搵定附近有咩地方可以行下同有咩餐廳
幾位大大都講哂,有D好基本GE風度就OK

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-14, 12:00 AM   #7
半人馬-RigiL-
Game Master

講返點認識先,我同佢係參加左個活動後,我主動去認識的
當日拎左whatsapp, 同佢行左陣街 (有生以來除左同娘親行得最耐一次
發覺原來大家睇野的角度同喜愛食物都好似
係行完街時,我地一齊勾手指尾約定下一次找時間一齊吃飯
係Whatsapp傾得好好,但佢原來覺得我係好花心,佢唔信我無拍過拖
但慢慢了解後,加上勾手指尾的諾定,所以終於約實左佢

我叫佢俾全日時間我,佢叫我plan, 我有提出過去海狗公園同迪迪尼,佢話留返下次先,因為好熱
所以無得去
我諗住約佢去文化博物館睇宮崎峻,又近佢屋企。但係我唔太熟沙田

唔知文化博物館睇官崎峻好無睇呢?
舊 07-25-14, 12:47 AM   #8
sonic
Game Master

唉呀,點會同女仔講未拍過拖,降低自己價值架
宮崎進是手稿展,睇手稿要三思
由手機版發出
舊 07-25-14, 07:12 AM   #9
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: sonic 查看文章
唉呀,點會同女仔講未拍過拖,降低自己價值架
宮崎進是手稿展,睇手稿要三思
由手機版發出
佢鍾意人坦白,而我也是坦白的人
我諗初戀都會有巿場吧
不過佢都話自己算係未拍過拖~

其實我諗佢鍾意睇畫架,佢做果行都係要畫野
我好底得悶,但我唔想悶親佢,又要再諗下去邊

此篇文章於 07-25-14 07:17 AM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
舊 07-25-14, 07:28 AM   #10
鳳熾魂
紅蓮の焔神

小心多人有次去多人到要排幾粒鐘

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-25-14, 09:18 AM   #11
草薙さん
The One

手稿展你搵日去排買定飛先
果日再排4-5個鐘再入去人山人海乜心情都無晒

メモリはプライスレス
舊 07-25-14, 09:43 AM   #12
sonic
Game Master

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
佢鍾意人坦白,而我也是坦白的人
我諗初戀都會有巿場吧
不過佢都話自己算係未拍過拖~

其實我諗佢鍾意睇畫架,佢做果行都係要畫野
我好底得悶,但我唔想悶親佢,又要再諗下去邊
(佢鍾意人坦白,而我也是坦白的人)信佢一成,雙目失明
如果想去的宮崎峻的手稿展,先去申請張半年證,50蚊可以入曬7間博物館
最正唔駛排隊1小時買門票
今次科學館既專題展覽係可以玩既,我都係同女友去,幾好玩,但要一早去入去,而家香港邊度都超多人

比埋資料你,記得要有後續更新呀!!
舊 07-25-14, 11:26 AM   #13
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
其實咁既天氣你約去主題公園
女方其實都幾尷尬

又熱, 又唔可以唔化妝, 化妝又會溶
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-14, 11:28 AM   #14
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
正常有風度,行程唔洗多,空餘時間搵位休息下吹水

你只要咁,其實已經無野需要擔心
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-14, 01:33 PM   #15
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
小心多人有次去多人到要排幾粒鐘
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
手稿展你搵日去排買定飛先
果日再排4-5個鐘再入去人山人海乜心情都無晒
引用:
(佢鍾意人坦白,而我也是坦白的人)信佢一成,雙目失明
如果想去的宮崎峻的手稿展,先去申請張半年證,50蚊可以入曬7間博物館
最正唔駛排隊1小時買門票
今次科學館既專題展覽係可以玩既,我都係同女友去,幾好玩,但要一早去入去,而家香港邊度都超多人

比埋資料你,記得要有後續更新呀!!
咁嚴重
要早幾多日買飛?
諗住星期日去, 趕得切搞半年證嗎
我見開放時間係早上10點, 九點去到會唔會等好耐?

引用:
作者: kimtch 查看文章
其實咁既天氣你約去主題公園
女方其實都幾尷尬

又熱, 又唔可以唔化妝, 化妝又會溶
係啊, 所以ban 左
我超想同佢去海狗公園, 25年無去過
引用:
作者: Nicklaus 查看文章
正常有風度,行程唔洗多,空餘時間搵位休息下吹水

你只要咁,其實已經無野需要擔心
但係始終第一次, 唔想求求其其, 而且佢想我plan

----------------------------

新要求, 食飯要有魚, 要中式
我只想到酒樓

此篇文章於 07-25-14 01:48 PM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
舊 07-25-14, 02:46 PM   #16
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
果D乜乜中式私房菜得唔得呀
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-14, 04:01 PM   #17
sonic
Game Master

引用:
咁嚴重
要早幾多日買飛?

係啊, 所以ban 左
我超想同佢去海狗公園, 25年無去過

但係始終第一次, 唔想求求其其, 而且佢想我plan

----------------------------

新要求, 食飯要有魚, 要中式
我只想到酒樓
申請好簡單,只要入場前填份表,再比錢,就可以用收據入場睇展覽,大約2小時後返出去取剛做好的證件就得
其實申請左都有好處,宮崎峻$20蚊入場,隔邊椅子展又是$20,科學館又是$20,重可以有藉口(女性最重事藉口)話反正都申請左,不如下次假期去埋科學館啦,朋友話幾玩架
海狗公園,等其中一方生日時講:反正其中一位免費,,不如一齊去啦XD

原本諗住叫你係沙田食雞粥的XD

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=14785
呢間合付樓主要求未?D湯真係幾正架
舊 07-25-14, 04:05 PM   #18
sonic
Game Master

比左咁多資料,記得post後續比我地食花生呀
舊 07-25-14, 07:13 PM   #19
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
作者: kimtch 查看文章
果D乜乜中式私房菜得唔得呀
有無好介紹,無食過
舊 07-25-14, 07:17 PM   #20
草薙さん
The One

引用:
咁嚴重
要早幾多日買飛?
張飛無指家入場日期
好似可以嚮展覽是旦一日入場

搞半年證重好重方便
除非想要張飛做紀念

メモリはプライスレス
舊 07-25-14, 07:25 PM   #21
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
申請好簡單,只要入場前填份表,再比錢,就可以用收據入場睇展覽,大約2小時後返出去取剛做好的證件就得
其實申請左都有好處,宮崎峻$20蚊入場,隔邊椅子展又是$20,科學館又是$20,重可以有藉口(女性最重事藉口)話反正都申請左,不如下次假期去埋科學館啦,朋友話幾玩架
海狗公園,等其中一方生日時講:反正其中一位免費,,不如一齊去啦XD

原本諗住叫你係沙田食雞粥的XD

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=14785
呢間合付樓主要求未?D湯真係幾正架
多謝你的詳細資料

引用:
比左咁多資料,記得post後續比我地食花生呀
如果係順利的話當然會update下,如果唔好的話disappear 算啦

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
張飛無指家入場日期
好似可以嚮展覽是旦一日入場

搞半年證重好重方便
除非想要張飛做紀念
大致上有個schedule啦
多謝各位

此篇文章於 07-25-14 07:27 PM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
舊 07-25-14, 10:33 PM   #22
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
手稿展鍾意畫的一定覺得勁正!我唔覺唔覺睇咗三個鐘都唔知,但我朋友行了十五分鐘便行完走人!
最好就借埋錄音導賞服務聽佢講解。自備兩個headphone,$10租一部機(可插兩條headphone線),咁就可以全程拉近距離!

溫馨提示:天氣炎熱,最好噴少少香水,防止對方聞到臭汗味而扣分!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-14, 10:49 PM   #23
鳳熾魂
紅蓮の焔神

好似D大大咁講整全年證有藉口又再約而且又多個地方行下玩下

舊 07-27-14, 10:58 PM   #24
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
講返點認識先,我同佢係參加左個活動後,我主動去認識的
當日拎左whatsapp, 同佢行左陣街 (有生以來除左同娘親行得最耐一次
發覺原來大家睇野的角度同喜愛食物都好似
係行完街時,我地一齊勾手指尾約定下一次找時間一齊吃飯
係Whatsapp傾得好好,但佢原來覺得我係好花心,佢唔信我無拍過拖
但慢慢了解後,加上勾手指尾的諾定,所以終於約實左佢

我叫佢俾全日時間我,佢叫我plan, 我有提出過去海狗公園同迪迪尼,佢話留返下次先,因為好熱
所以無得去
我諗住約佢去文化博物館睇宮崎峻,又近佢屋企。但係我唔太熟沙田

唔知文化博物館睇官崎峻好無睇呢?
if you guys are that close already, you can totally just hold her hands and be closer to her at this date! go to a movie and cafe, talk to each other, get to know each other!

舊 07-28-14, 06:50 PM   #25
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
3d美術館好似幾好玩
想同囡囡去
樓主咩活動識到架,pm ok?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
求助~~~ 彼岸花 手機資訊/電腦軟硬討論 8 07-25-12 03:52 PM
求助 Mr.DA <<繼續談情>> 41 11-25-08 09:00 PM
求助!!!! hochihoqoo 收藏品討論版 0 11-22-06 07:36 PM
求助............... 碧咸廿三 手機資訊/電腦軟硬討論 1 05-29-05 02:28 AM
求助 Sgodkyo 日本動漫畫討論版 1 07-26-04 03:15 PM

現在的時間是 07:27 PM

手機版 | APP版