Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-03-13, 04:09 PM   #6026
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 八仙果 查看文章
咦?繪心我有買喎。
我都有!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 07:21 PM   #6027
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
delete,經已完成交換,感謝

此篇文章於 10-03-13 08:29 PM 被 BlackWing 編輯。
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 07:45 PM   #6028
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
--del--

此篇文章於 10-06-13 09:35 PM 被 Sea 編輯。
Sea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 07:57 PM   #6029
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
作者: Sea 查看文章
我可以換啊
想要
1.MH4
2.ディズニー マジックキャッスル マイ・ハッピー・ライフ
感謝,請查pm
舊 10-03-13, 08:13 PM   #6030
Sea

引用:
作者: mrk 查看文章
我都有!!!
我想問下隻繪心係教人畫畫?
要唔要睇好多日文說明先識

另外, 新光神話實體版係咪有好多配件?
係咪唔用都玩得? or有無得另外買?

引用:
作者: BlackWing 查看文章
感謝,請查pm
已回, 謝分紙

舊 10-03-13, 08:15 PM   #6031
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
我想問下隻繪心係教人畫畫?
要唔要睇好多日文說明先識

另外, 新光神話實體版係咪有好多配件?
係咪唔用都玩得? or有無得另外買?

已回, 謝分紙
唔該晒,已經收到code
新光實體版果陣係連個腳架,有無都無咩分別
個腳架我後尾用左來玩卡game用
另外隻game係支援擴張義肢
舊 10-04-13, 02:20 AM   #6032
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
想問如果實體版有ar卡送嘅game,dl版係咪麥都無?定有得上網dl返d卡返黎?

舊 10-04-13, 09:12 AM   #6033
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
求解答擦身種花問題:
Q1.以上呢條係要求我種咩樣o既花呢???

Q2.下mon有5條要求,上面數落呢第4條要我種食得o既花,
結果我種左蛋糕花比佢,但最後點解花店女只係比個銀牌我,而唔係比金牌呢???

Q3.現在我只係種到51種花(51/80),重有的19種花種來種去,都係種唔到出來,各位有冇咩技巧種呢???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 10-04-13 09:31 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-13, 10:12 AM   #6034
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
請問今年nintendo白金會員有冇特典送?
噚日開嚟睇已經變左2014金會員...
thanks版友們!

舊 10-04-13, 10:42 AM   #6035
Sea

引用:
作者: 9844 查看文章
想問如果實體版有ar卡送嘅game,dl版係咪麥都無?定有得上網dl返d卡返黎?
DL版就一定無實物ga la
最多好似3DS本身果幾張AR card咁可以print出來用

引用:
作者: mrk 查看文章
求解答擦身種花問題:
Q1.以上呢條係要求我種咩樣o既花呢???

Q2.下mon有5條要求,上面數落呢第4條要我種食得o既花,
結果我種左蛋糕花比佢,但最後點解花店女只係比個銀牌我,而唔係比金牌呢???

Q3.現在我只係種到51種花(51/80),重有的19種花種來種去,都係種唔到出來,各位有冇咩技巧種呢???
上mon第4項已經寫左個花名
第3項有寫會俾種子你種

d任務都會有兩類要求, 要達到全部要求先有金牌
一類係一開始有寫明
另一個無寫明, 可以查wiki 或完成左任務後都會講埋金牌要求係乜

舊 10-04-13, 02:00 PM   #6036
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
2DS vs 3DSXL & 3DS Big Review - Time Lapse Battery, Screen Brightness, Volume/Sound

Battery test results (full brightness, Wifi on, 3D off, Mario Kart 7, power saving off)
- 3DS: 3 hours 56 minutes
- 2DS: 4 hours 25 minutes
- 3DS XL: 4hours 58 minutes

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-13, 02:41 PM   #6037
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
DL版就一定無實物ga la
最多好似3DS本身果幾張AR card咁可以print出來用

上mon第4項已經寫左個花名
第3項有寫會俾種子你種

d任務都會有兩類要求, 要達到全部要求先有金牌
一類係一開始有寫明
另一個無寫明, 可以查wiki 或完成左任務後都會講埋金牌要求係乜
新光神話係咪冇得dl print出黎,搵雲成個官網都冇
我仲唸住2送1揀光神話添

舊 10-04-13, 09:56 PM   #6038
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
情況可能好似幾年前 NDS 達成史上最高銷量嘅十二月一樣

http://www.m-create.com/ranking/

3DSは2機種合計で13.4万台を販売。シェアでは8割を維持しており、中でも3DSは前週比98.78%と落ち込みが小さい。販売店によれば、3DS LLが品薄のため、3DSにユーザーが流れているとの事で、本体の需要は底堅いと考えられる。10月第2週目に発売される『ポケットモンスター X・Y』の予約数(前週11.7万本→今週15.8万本)も週間ベースで順調に伸びており、『ポケモン』の本体先行需要も入ってきていると見られる。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 06:40 PM   #6039
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
3DS新手一問

點加好友嫁

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 07:14 PM   #6040
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 2009 查看文章
3DS新手一問

點加好友嫁
主menu頂人面icon

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 07:31 PM   #6041
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
作者: W!LL 查看文章
主menu頂人面icon
有人加咗我,但係邊度成立好友?

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 09:36 PM   #6042
Sea

擦身射擊, last boss點樣可以同時打爆2隻手
打左好多次都唔得

舊 10-06-13, 10:36 PM   #6043
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
請問mh4的紋章收納袋可以放入黑蝕龍手柄既3dsll嗎?
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 12:15 AM   #6044
eric321
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
引用:
岩岩見到club nintendo有買二送一
http://www.nintendo.co.jp/mou1pon/index.html
如果無睇錯應該係 9月1日至下年1月13入2隻game分紙就送1隻download版 (但得14隻揀)

隻新光神話只可以10月31日前換...
好彩入黎睇到呢段消息
即刻去club nintendo開戶口入分紙 (其中一張Mario 3D Land下個月到期)
幾個手續就換到3隻正Game
eric321 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 12:03 PM   #6045
laurance
~

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code1891 1504 8314
我有mh4分紙多出
有無人要交換?
laurance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 01:15 PM   #6046
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
揀咗MARIO TENNIS同腦練,
第三隻考慮入PILOT WING或者STAR FOX

舊 10-07-13, 02:39 PM   #6047
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

請問有邊款袋係可以連 pad 放架 ?
thanks
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 03:33 PM   #6048
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: laurance 查看文章
我有mh4分紙多出
有無人要交換?
same here
有版友想換請pm thanks!

舊 10-07-13, 03:59 PM   #6049
sonic
Game Master

有人一齊玩culdcept嗎??
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-13, 09:36 AM   #6050
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
想問下3DS條USB線有無質素分?

最近玩MH連機(有開聲), 舊個條線插尿袋可以差電快過消耗.

剛剛舊個條USB線壞左, 係SSP買左條新線, 結果是消耗快過差電....插著USB駁尿袋來玩, 玩玩下都係會無電.

此篇文章於 10-08-13 09:38 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 01:34 AM

手機版 | APP版