Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 03-27-19, 11:25 AM   #4976
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
鍾會得番一張咭多少少

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 11:41 AM   #4977
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
鍾會得番一張咭多少少
still too big

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 11:51 AM   #4978
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
神速+4
巨象+14
巨虎藍+9
真係嚇死寶寶

典韋一如所料-2秒
繼續邊印新咭邊玩下漢董/典韋先

諗緊 巨忠 巨象 1.5銀屏 馬承 連環
白馬 華雄 張梁 守城槍 牛步弓

此篇文章於 03-27-19 11:57 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 11:55 AM   #4979
6eo
美波様!

引用:
作者: ouki 查看文章
2COST 太史都應該會下修
跟本張咭唔算太勁, 只係個2個駕駛員太癲
結果d上位一齊用攬炒

依家個計5士氣 +2武, 真係慘不忍睹...
鐘會又係, 使唔使nerf到咁呀
舊 03-27-19, 12:00 PM   #4980
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
結果d上位一齊用攬炒

個計唔勁就假既

典型就咁禁唔勁 連埋D 野一齊用就勁既計

我覺得應該改下高武弓D 計DAMAGE 法就真...

其實太史死左咪變哂陳泰....

舊 03-27-19, 12:06 PM   #4981
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
個計唔勁就假既

之前我用張菖蒲加典......好像玩到18-20c...但比起黃忠多了3c.....未改版前有15c...

所以現在諗緊孟獲加黃忠..

舊 03-27-19, 12:08 PM   #4982
darkvolver
頹冗

引用:
神速+4
巨象+14
巨虎藍+9
真係嚇死寶寶

典韋一如所料-2秒
繼續邊印新咭邊玩下漢董/典韋先

諗緊 巨忠 巨象 1.5銀屏 馬承 連環
白馬 華雄 張梁 守城槍 牛步弓
巨虎藍會加周火,遲d試下。

舊 03-27-19, 12:21 PM   #4983
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
結果d上位一齊用攬炒

我晨早講過鍾會至少NERF到金田一咁先合理

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 12:34 PM   #4984
柚原このみ

廚房哥太強
+2已經大鑊,開知都得7.5C

天之鼓動又上返20C

南蛮王の大号令又上返9C

不過奇諾未執

舊 03-27-19, 12:45 PM   #4985
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
神速+4咁仲要霸求做乜

舊 03-27-19, 12:58 PM   #4986
柚原このみ

啲英傑死都唔+6
大德終於可以雞肋級

舊 03-27-19, 01:06 PM   #4987
darkvolver
頹冗

引用:
啲英傑死都唔+6
大德終於可以雞肋級
根本叫人用5虎將+八掛 / 蜀礎家啦.....再唔係就孟獲泊車....蜀礎上調已經第2次...

群神速馬超再見...

此篇文章於 03-27-19 01:08 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 01:13 PM   #4988
柚原このみ

捨身の教授 +10

舊 03-27-19, 02:23 PM   #4989
6eo
美波様!

引用:
作者: darkvolver 查看文章
典哥可以休息下....
另外黃忠應該會試下...未改前有15C...
邊有15C咁耐呀... 8.3C之嘛
引用:
作者: darkvolver 查看文章
之前我用張菖蒲加典......好像玩到18-20c...但比起黃忠多了3c.....未改版前有15c...
所以現在諗緊孟獲加黃忠..
邊有18-20C...
之前基礎10.8C, 知力依存0.83C, +7智 = 16.6C

引用:
作者: LR猫 查看文章
我晨早講過鍾會至少NERF到金田一咁先合理
佢依家短到連李典個半徑都長過佢
引用:
廚房哥太強
+2已經大鑊,開知都得7.5C

天之鼓動又上返20C

南蛮王の大号令又上返9C

不過奇諾未執
南蠻一家除左救蜀, 可能仲救埋群

天之鼓動3劃20C, 不過其實幾難夾多個3國力計又運用足個20C
好耐之前個副6魅馬倫D士氣先岩岩好

引用:
捨身の教授 +10
捨身 (但人地死)
舊 03-27-19, 02:26 PM   #4990
GUSTAV
The One
poor

唔係講笑 南蠻王 祝融 木鹿加隻1.5 好似好好推 再唔係 唔用祝用埋骨 加隻1

舊 03-27-19, 02:30 PM   #4991
6eo
美波様!

引用:
個計唔勁就假既

咁係應該NERF D腳囉
8武活兄弟同D 1cost 3征槍先係萬惡根源

典韋遲d個大環境咁多怪物, 隻隻都14,15武起跳,
又多番妨害同dam計, 再少埋劉曼戰巧呢D好打既deck, 真係未必咁好生存

引用:
作者: maxwaver 查看文章
神速+4咁仲要霸求做乜
叫你打balance

槍張郃, 後指都幾勁丫

引用:
唔係講笑 南蠻王 祝融 木鹿加隻1.5 好似好好推 再唔係 唔用祝用埋骨 加隻1
咪之前個副 兩公婆 孟優 馬鐵+鄒 / 閻行
見過 孟 骨哥 張遼 3武象

此篇文章於 03-27-19 02:32 PM 被 6eo 編輯。
舊 03-27-19, 02:32 PM   #4992
GUSTAV
The One
poor

引用:
咁係應該NERF D腳囉
8武活兄弟同D 1cost 3征槍先係萬惡根源

典韋遲d個大環境咁多怪物, 隻隻都14,15武起跳,
又多番妨害同dam計, 再少埋劉曼戰巧呢D好打既deck, 真係未必咁好生存

叫你打balance

槍張郃, 後指都幾勁丫

咪之前個副 兩公婆 孟優 馬鐵 鄒
木鹿-20勁wow

舊 03-27-19, 02:34 PM   #4993
6eo
美波様!

引用:
木鹿-20勁wow
要低征先+多武喎
舊 03-27-19, 02:34 PM   #4994
GUSTAV
The One
poor

引用:
要低征先+多武喎
已經唔記得個計係咁計 wwwwwwwwww

8武地利象邊到搵

舊 03-27-19, 02:57 PM   #4995
darkvolver
頹冗

引用:
邊有15C咁耐呀... 8.3C之嘛

邊有18-20C...
之前基礎10.8C, 知力依存0.83C, +7智 = 16.6C

佢依家短到連李典個半徑都長過佢

南蠻一家除左救蜀, 可能仲救埋群

天之鼓動3劃20C, 不過其實幾難夾多個3國力計又運用足個20C
好耐之前個副6魅馬倫D士氣先岩岩好

捨身 (但人地死)
都係個句,暫時會推黃忠加孟獲。典叔暫時休息下...

舊 03-27-19, 03:11 PM   #4996
柚原このみ

有咩無腦decka

舊 03-27-19, 04:18 PM   #4997
6eo
美波様!

引用:
有咩無腦decka
巨虎?

紅-> 泊車-> 藍 -> 衝軍城增玩手機
舊 03-27-19, 04:22 PM   #4998
柚原このみ

引用:
巨虎?

太強了
同以前差唔多,有無其他

舊 03-27-19, 04:23 PM   #4999
GUSTAV
The One
poor

引用:
巨虎?

我覺得夾四龍都OK

推線巨虎唔係好抵玩

舊 03-27-19, 04:23 PM   #5000
6eo
美波様!

樹爺馬單高手梗係玩神速

引用:
我覺得夾四龍都OK

推線巨虎唔係好抵玩
巨 宋 韓 孫翔 四龍?
巨 周泰 孫翔 四龍 呂範?

其實步狗好似都ok

此篇文章於 03-27-19 04:26 PM 被 6eo 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 10:30 PM

手機版 | APP版