Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-11, 06:21 PM   #176
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
今集大哥個發癲樣同蟻篇早期出場既萊姆發癲樣有得揮
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 08:28 PM   #177
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
今集大哥個發癲樣同蟻篇早期出場既萊姆發癲樣有得揮
我睇情報圖時根本以為係
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-11, 11:02 PM   #178
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
Norton娘好萌(!?)

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 01:09 AM   #179
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
近來富奸...真係好比心機
故事構建, 作畫都好落力
攪到我都唔係咁好意思再叫佢富奸添...
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 01:12 AM   #180
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
呢幾話真係好好睇,希望佢keep到!!!

好耐都冇漫畫令我咁想追

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 02:22 AM   #181
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: J+1 查看文章
身為一個漫畫家畫好自己作品唔係應分的嗎?

不過我仲係預期佢起好個高潮位就休
由手機版發出
好明顯實在太多人寵佢
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 04:00 AM   #182
Guy
Game Master
Taylor

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDguyyiu
可能我失憶,仁唔係一早係3星KA咩????
唔通我記錯

GUY修行中
Guy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 06:08 AM   #183
Kain

引用:
作者: Guy 查看文章
可能我失憶,仁唔係一早係3星KA咩????
唔通我記錯
佢無去申請
舊 11-24-11, 11:56 AM   #184
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
>>可能我失憶,仁唔係一早係3星KA咩
有好多功績冇去申請
>>Norton娘好萌
之前死果個ポンズ又係差唔多樣,可能又好快死...sad

舊 11-24-11, 02:48 PM   #185
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
wink

我有沒有眼花......

~抹眼中~
撞車那一幕

竟然比以往我看過冨樫義博的任何一本作品畫得更細緻?!

那種一按下去嚇呆了的電影場面
只靠畫功,不靠對白 / 意識想像而令我震驚的畫
多久沒有出現呢

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 03:42 PM   #186
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
其實依家係咪富奸畫架
好睇左咁多既
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 03:44 PM   #187
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: money 查看文章
冨樫:「被災地復興のためにも出来る限り長く頑張ります」

有排都唔驚會再休載

佢係唔係暗示如果要佢專心畫
要多難興邦至得?

舊 11-24-11, 03:59 PM   #188
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
趁而家死神頹到落地底
乘機奪回三本柱之位

舊 11-24-11, 05:51 PM   #189
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Sar8 查看文章
趁而家死神頹到落地底
乘機奪回三本柱之位
咪玩啦
hunter 不嬲都係 jump 龍頭
所謂三本柱(n,o,b)只係 hunter 草稿化之後o既產物
用三本柱呢個銜頭簡直係侮辱

況且而家頹o既何止死神
o 新章唔知想點 , 短期內都上唔返"頂上決戰"果陣o既氣勢
n 只係從谷底回彈返上黎
b 講都費事

舊 11-24-11, 05:56 PM   #190
Sar8
The One

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
咪玩啦
hunter 不嬲都係 jump 龍頭
所謂三本柱(n,o,b)只係 hunter 草稿化之後o既產物

況且而家頹o既何止死神
o 新章唔知想點 , 短期內都上唔返"頂上決戰"果陣o既氣勢
n 只係從谷底回彈返上黎
b 講都費事
即使過往係龍頭
你今日唔係就唔係

今時HXH係咪奪得返龍頭之位仲係言之尚早
你駛乜咁大反應

此篇文章於 11-24-11 05:59 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 05:57 PM   #191
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
同感
根本BLEACH從來去過無一個位係去到可以同HXH一比
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 06:20 PM   #192
Sar8
The One

以銷量HXH同OP都一齊上都比唔到90年代
呢個龍頭個意義係咪咁大?
如果你話HxH同Bleach同一時間就有得比,Bleach最精彩果part,hunter唔係度
Hunter復活後Bleach頹到落地底

就算當HxH冇停後,佢都未必保住龍頭位,唔好太睇少OP既能力
HxH係有厲害之處,但係唔係真係壓得死三本柱好難講
別忘記HxH可以停一停諗一諗,OP係踩住咁去,幽遊白書後尾係點大家都好清楚

舊 11-24-11, 06:27 PM   #193
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
龍唔龍頭都無所謂,HXH可以好頭好尾我就滿足

舊 11-24-11, 07:09 PM   #194
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
我想講o既係 , hxh 根本唔需要爭
佢o既地位一早就係不可動搖

舉個例
就即係搵古巨基同張學友比
大家差唔多年代出道(差幾年啦)
張學友一早就跑贏左幾條街
古巨基一直做二線

之後張學友淡出左
古巨基之後就有機會上位 , 仲拎埋男歌手添
咁你會唔會話古巨基超越左張學友 ?

人氣呢樣野好多變化
但係地位同實力係好顯而易見

舊 11-24-11, 08:26 PM   #195
Sar8
The One

引用:
我想講o既係 , hxh 根本唔需要爭
佢o既地位一早就係不可動搖

舉個例
就即係搵古巨基同張學友比
大家差唔多年代出道(差幾年啦)
張學友一早就跑贏左幾條街
古巨基一直做二線

之後張學友淡出左
古巨基之後就有機會上位 , 仲拎埋男歌手添
咁你會唔會話古巨基超越左張學友 ?

人氣呢樣野好多變化
但係地位同實力係好顯而易見
HxH係張學友會唔會睇高左D
你話舊三本柱係張學友級數我仲接受到

我會比較prefer獵人會係四大天王既張學友,但以全盛既BNO來講我會覺得佢只係四大天王最受歡迎
甚至乎如果獵人冇停過一直去既話我相信四本柱既機會大D....

當然以而家既情況係冇得比,BN已經就死,O仲未去到一個有高潮既位

此篇文章於 11-24-11 08:30 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 09:02 PM   #196
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Sar8 查看文章
HxH係張學友會唔會睇高左D
你話舊三本柱係張學友級數我仲接受到

我會比較prefer獵人會係四大天王既張學友,但以全盛既BNO來講我會覺得佢只係四大天王最受歡迎
甚至乎如果獵人冇停過一直去既話我相信四本柱既機會大D....

當然以而家既情況係冇得比,BN已經就死,O仲未去到一個有高潮既位
hxh同onb無得比原因好簡單
onb三套都係王道
三套都係又完一章喇下次敵人升lv主角練功再打嬴更強敵人呢個模式
hxh只係蟻篇差d
夾硬斬掉去選舉篇每話有新意
單論創意onb真係無得同hxh比
如果hxh以王道咁行係講念講旅團之後就係onb咁循環練功
唔會出到greed island
而greed island成個idea比平凡漫畫家又係畫到一套幾十集出來都得
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 09:22 PM   #197
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
op從來無出過練功情節
最多都係平時練(基本上只有畫過1個人係到做加強力量訓練)
就算個兩年特訓都係飛
唔好話佢地無練功
只係無刻意畫個個練功(or思考)情節
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 10:19 PM   #198
Kain

引用:
作者: メソウサ 查看文章
佢係唔係暗示如果要佢專心畫
要多難興邦至得?
我估係有個地震死難者遺言係想睇HUNTER結局,叫佢個仔燒俾佢
個仔知道做唔到諗住自殺,消息傳去富奸度
舊 11-25-11, 09:53 AM   #199
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
都唔明有乜好比較....
漫畫迷唔係更應該期望本本漫畫都咁好睇咩....?

呢排HXH 好睇程度...令我不得不推介比朋友睇...
不過富奸0既表現真係有如股市一樣....表現反覆....
我唔期望佢大升...只要保持呢個水準已經足夠讓我感動....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-11, 10:07 AM   #200
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
美食獵人唔係已奪了死神之位咩?
由手機版發出

此篇文章於 11-25-11 10:09 AM 被 elmond 編輯。
elmond 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 12:08 AM

手機版 | APP版