Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-03-11, 05:03 PM   #76
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: KIM 查看文章
疑團經已解開,難道原因就係成日骨上?
正邪骨都冇興趣
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 05:22 PM   #77
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
咁既然你認定左問題係邊就行動啦
其實都有可能係佢借D易摧婚
不過你係愛佢,你覺得值既就得
但你都係要小心一D,始終而家D人價值觀唔同左
結左婚分分鐘仲多人鐘意....
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 05:27 PM   #78
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
公務員+公務員
vs
公務員+私人公司工
勝負已分了

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 05:27 PM   #79
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
教徒與非教徒,樓主差不多變成外人,有以下三點,情況唔樂觀~
1) 一齊考入某紀律部隊
2) 據她說,他很純吧
3) 大家都是教徒
引用:
作者: 二伍 查看文章
1. 他是她新同事,一齊考入某紀律部隊,據她說,他很純吧,大家都是教徒

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 05:37 PM   #80
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我同佢加埋其實都算ok的了
兩年後生仔都唔會係問題
只係我真係驚自己工作唔穩定,加上成日在大陸,所以一直唔敢答應佢d乜
我相信似乎樓上有唔少人誤會左你

一句到尾:你想 / 唔想同佢結婚、同佢過人世? (請刪除不適用者。)

簡單而言,想就執藥;唔想你不妨聽樓上其他人講,提前放棄。
呢點都好緊要。

舊 10-03-11, 05:39 PM   #81
二伍

引用:
作者: 名無しさん 查看文章
教徒與非教徒,樓主差不多變成外人,有以下三點,情況唔樂觀~
1) 一齊考入某紀律部隊
2) 據她說,他很純吧
3) 大家都是教徒
其實對方係乜條件都唔重要
以前有有錢仔追佢都冇事
舊 10-03-11, 05:44 PM   #82
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
即係好明顯對你淡晒,唔使浪費口水,基本上而家人地同另一個一日千里

放手一了百了

大家都好

專心你既大陸工作吧啦
BOYBOYBOY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 05:45 PM   #83
二伍

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
我相信似乎樓上有唔少人誤會左你

一句到尾:你想 / 唔想同佢結婚、同佢過人世? (請刪除不適用者。)

簡單而言,想就執藥;唔想你不妨聽樓上其他人講,提前放棄。
呢點都好緊要。
樂觀d睇,去馬還有機
放棄就玩完
咁不可能不去了
舊 10-03-11, 05:50 PM   #84
綾小路雷太

引用:
樂觀d睇,去馬還有機
放棄就玩完
咁不可能不去了
重點都唔同。

講真就算有機冇機,你個心唔想同佢一齊過埋下半世的話,咁到時就真係應驗樓上講個D說話啦。

仲有呀,如果個女人恨生仔,佢廿八你都未有表示,就真係會急架啦。(其實廿五歲生仔最當打,三十五歲左右就係高齡產婦之列)

為女仔着想一下吧。

舊 10-03-11, 05:58 PM   #85
二伍

引用:
重點都唔同。

講真就算有機冇機,你個心唔想同佢一齊過埋下半世的話,咁到時就真係應驗樓上講個D說話啦。

仲有呀,如果個女人恨生仔,佢廿八你都未有表示,就真係會急架啦。(其實廿五歲生仔最當打,三十五歲左右就係高齡產婦之列)

為女仔着想一下吧。
如果冇心又點會同佢一齊8年
廿五歲已過,看將來吧
舊 10-03-11, 06:41 PM   #86
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
自己唔好亂先啦,總之要明白對方需要係啦...
感情嘅嘢,我地局外人好難亦唔方便俾太多意見...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 06:56 PM   #87
二伍

剛才講了一陣電話
希望有彎轉吧,天晚會去接佢放工
但因為要溫習,所以不會一起吃飯
舊 10-03-11, 07:37 PM   #88
綾小路雷太

引用:
如果冇心又點會同佢一齊8年
廿五歲已過,看將來吧
拿,你肯當眾講呢句就得。
怕你連呢句都唔敢講,大家又係度估估下
引用:
剛才講了一陣電話
希望有彎轉吧,天晚會去接佢放工
但因為要溫習,所以不會一起吃飯
學樓上講,淡定先。
一切順其自然啦。

仲有,係一切未定局之前,唔好將個件事記係心。會影響自己既言行舉止的。

等你聽晚報告吧。記得今晚好好休息,RELAX一下。

舊 10-03-11, 07:59 PM   #89
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

其實有沒打算跟你女友一起返教會
一來返教會絕對是對自己身心有益
二來可以表示你肯為她付出
三來可以在敵方面前以示主權
舊 10-03-11, 08:04 PM   #90
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
睇你都有平常心,無乜問題

舊 10-03-11, 09:18 PM   #91
Norm
=_="""""

你唔係想信教就唔好隨便番教會,最憎人為左某些原因入教,其實我反而唔明點解拍左咁耐拖冇開始諗結婚,一般情況拍到四五年都要開始PLAN,你拍到8年都未PLAN好難令到對方感到無奈,你所謂未READY究竟係客觀環境例如經濟方面還是你自己思想未READY?你覺得未READY唔代表人地未READY,呢個完全係你自己一廂情願既想法完全冇理會你女友既感受,結婚可以好簡單,去註冊就得....

舊 10-03-11, 09:38 PM   #92
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

這個我不認同,因為我本來是一個先到教會後相信的人
很難會有突然相信主而加入教會的奇遇
我所屬的教會中的弟兄本來就有勸身邊不同人仕去教會的習慣
或許有一些人是有目的,但過去有不小例子是有目的加入之後再真心相信
是一個教徒的話,相信主的能就可以吧
舊 10-03-11, 11:43 PM   #93
二伍

引用:
作者: Norm 查看文章
你唔係想信教就唔好隨便番教會,最憎人為左某些原因入教,其實我反而唔明點解拍左咁耐拖冇開始諗結婚,一般情況拍到四五年都要開始PLAN,你拍到8年都未PLAN好難令到對方感到無奈,你所謂未READY究竟係客觀環境例如經濟方面還是你自己思想未READY?你覺得未READY唔代表人地未READY,呢個完全係你自己一廂情願既想法完全冇理會你女友既感受,結婚可以好簡單,去註冊就得....
我以前答佢,等我感覺到主的召喚再返
或者而家就是時候吧

引用:
拿,你肯當眾講呢句就得。
怕你連呢句都唔敢講,大家又係度估估下

學樓上講,淡定先。
一切順其自然啦。

仲有,係一切未定局之前,唔好將個件事記係心。會影響自己既言行舉止的。

等你聽晚報告吧。記得今晚好好休息,RELAX一下。
頭先去射左陣波
我諗我ok冷靜的,唔會提lee d事,等佢自己去judge我lee幾日o既performance吧
舊 10-04-11, 01:37 AM   #94
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
或者得閒寫下信。

唔一定要寄、要俾對方睇,

不過有助自己回想番咁多年唻同佢o既點點滴滴,

溫故知新又好,順便反省自己o既問題又好,

而且咁多年o既相處,總會有一 d 比較特別甚至難忘o既經歷,

或者而家你比唔上新人咁吸引咁投契,

但係回憶o既野,係你同佢之間先至會共同擁有、其他人唔會俾到佢,

睇下有無方法可以從呢方面著手。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 10:49 AM   #95
二伍

引用:
作者: Middle 查看文章
或者得閒寫下信。

唔一定要寄、要俾對方睇,

不過有助自己回想番咁多年唻同佢o既點點滴滴,

溫故知新又好,順便反省自己o既問題又好,

而且咁多年o既相處,總會有一 d 比較特別甚至難忘o既經歷,

或者而家你比唔上新人咁吸引咁投契,

但係回憶o既野,係你同佢之間先至會共同擁有、其他人唔會俾到佢,

睇下有無方法可以從呢方面著手。
會做的
另外亦搵返晒咁多年收過o既信同禮物出黎
重溫一下
舊 10-04-11, 11:23 AM   #96
newlife2010
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
會做的
另外亦搵返晒咁多年收過o既信同禮物出黎
重溫一下
珍惜眼前人啦! 加油!
newlife2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 01:08 PM   #97
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
重點都唔同。

為女仔着想一下吧。
廿五歲生仔最當打有冇咁誇張ar
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 01:38 PM   #98
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
而家區別高齡產婦的主要因素不是年齡, 而是金錢...

有錢四十幾先去生都唔係問題

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 02:11 PM   #99
HM

註冊日期: May 2007
樓主係男人就咪鬼理條囡,即刻分手吧啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 02:35 PM   #100
二伍