Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-22-10, 02:55 PM   #326
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
我原來真係對啲出賣完我仲屈我講佢不是,賤到轉個頭扮Friend當冇事既人絕到呢個地步
唔好以為我係弱智啦!
咁俾你玩弄完感情,
我早已經唔想再同你有咩來往

舊 05-22-10, 03:28 PM   #327
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: mikemike 查看文章
我獨身了36年 現在算做追緊的期間 都覺得煩Q到爆 現在又要顧佢感受 又要留意佢諗乜講乜 會錯意就一身蟻 之前一個人自由自在都不知幾FREE
你做開獨行俠?=.=
引用:
作者: POKA 查看文章
利用人既信任去傷害人,男人女人同樣可怕
其實人性本怠,男人同女人都係一樣,冇必要細分。
引用:
作者: Seppie 查看文章
我原來真係對啲出賣完我仲屈我講佢不是,賤到轉個頭扮Friend當冇事既人絕到呢個地步
唔好以為我係弱智啦!
咁俾你玩弄完感情,
咩事呀又

舊 05-23-10, 02:03 AM   #328
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
唔好以為我係弱智啦!
咁俾你玩弄完感情,
唔好理佢
POKA 目前離線  
舊 05-23-10, 03:32 PM   #329
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
唔好以為我係弱智啦!
咁俾你玩弄完感情,
唔好燥。算數啦。

舊 05-23-10, 05:09 PM   #330
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
唔好理佢
引用:
作者: beagleflash 查看文章
唔好燥。算數啦。
多謝你地
我晨早都唔想理佢
不過我都好多謝佢,
係佢教曉我要提防身邊有呢d賤人既
笑裡藏刀就係呢d

人地見字已經識得del 左我facebook 同xanga ar
我都block 左佢msn

真係咩野人都有
唔明點解呢個世界有人可以厚面度到呢個地步lor sosad

舊 05-23-10, 05:19 PM   #331
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
多謝你地
我晨早都唔想理佢
不過我都好多謝佢,
係佢教曉我要提防身邊有呢d賤人既
笑裡藏刀就係呢d

人地見字已經識得del 左我facebook 同xanga ar
我都block 左佢msn

真係咩野人都有
唔明點解呢個世界有人可以厚面度到呢個地步lor sosad
既然都已經斬左囉,就唔好再勞心喇.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 05-23-10, 05:29 PM   #332
綾小路雷太

眼不見為淨。

舊 05-23-10, 05:51 PM   #333
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
O.T. 一下...
有無人想去超級巨聲2現場睇?
我有ticket多左....
5/30夜晚...免費送....想要既話可pm me

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線  
舊 05-23-10, 09:09 PM   #334
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
O.T. 一下...
有無人想去超級巨聲2現場睇?
我有ticket多左....
5/30夜晚...免費送....想要既話可pm me
我想睇, 但我下星期好似去唔到

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 05-24-10, 02:58 AM   #335
Ewin
小明

註冊日期: Nov 2003
五月二十二日 間中有驟雨不得不備傘
本應今天一天都是跟她獨處的良機,世事總不如人願,我也習以為常。早上十時半的家訪取消,我還在車上未回到中心時已致電家訪戶確認了。下午的家訪,到任沒多久的上司說要觀察,還要我退下當副手。家訪正常由一男一女配對,內容分兩部份,前半為問卷調查,後半為家訪戶檢查電腦的安全設定有沒有做好,並因應須求傳達使用互聯網的安全意識。雖然原則上和實際上皆提倡由男孩子負責檢查電腦,但女孩都該有相應的能力,以互補不足,想必是這個原因才生成這次的「觀察」。

家裡出現了一大疊美心現金券,我拿了一半,也有三十多張,總算短期內不用憂心午飯問題。正因為此,今天我倆理直氣壯到美心買飯吃,二人加起來只用了一元五毛。知道了她原來喜歡吃海南雞飯。

是我平時太寵她了?下午的家訪開始時我閃過一絲這樣的念頭,下一刻再沒多想,因為努力將言語組織起來的她的神態令我看傻眼了,反應慢了許多,害我在她語塞時支援慢了半分,不過還是值得的,看來以後的家訪都讓她檢查電腦好了,如果是這樣多好,我想她不會肯首,還是算罷。

下班前伯母來電求救,說正在上不知什麼班,要用微軟frontpage2003,家裡沒有,也找到不下載的地方。托微軟frontpage2003的福,我和伯母對話了。縱是如此,即使我一再建議伯母支持正版,現在想必很難買到2003版,更沒可能只買frontpage,因此我還是得非法下載,對不起微軟。下載了兩個版本,在中心的電腦試用失敗,下班後她趕著到銅鑼灣,只好回家再試。

再有一次送她到車站的機會,她再次提到同事向「她」告密的事,說不知能相信誰。

「你知啦,我地無野‧‧‧有無野都好,俾人咁話法好唔憤氣。」

我默不作聲,這是她第二次澄清我倆的關係。和上次有一點分別,她猶豫了。

晚上我在家中VISTA系統的電腦試過下載回來的Frontpage程式,能用。伯母的手提電腦也是VISTA,我想沒問題了,便給她傳電郵。明天是星期天,她會回家去,其時伯母問起,自然會打給我。好,這一刻不用電話通知她了,免得誤中地雷。

舊 05-24-10, 03:00 AM   #336
Ewin
小明

五月二十三日 似雨非雨的陰天糟塌了難得的假日

本應早上安排了去射箭,說起來,也有幾個月沒去。早前因為一起去的同伴功課忙所以沒去,近來則是暑期活動宣傳,很少有週日休假。其實我和該位同伴二人都難辭其咎,他徹底地忘了,早上沒打給我;我在早上六時起過床下雨關窗,之後九時起過床,十時起過床,十一時也起過床,都因為想著很可能會下雨或是他出發便會聯絡我等各種借口,合理化了自己的怠惰--簡單來說就是賴床,結果十二時許才打給他。五時約了別的朋友去看相機,即使現在出發,連吃中飯時間在內,也射不了多久,也罷,來日方長,今天就過得悠閒點。

後來,看相機的朋友也不去了‧‧‧也罷,五時半出發,要把之前代人燒錄好的、擷取攝錄機的片段交給另一位朋友,相約於北角的遊戲機中心,真玄妙,結果還是打機去了。

以為無驚無險便過一日,就在這天快完結時她突然來電讓日記得內容增加了。她問的是放在中心的抗生素的去向。對呢,昨天她咽喉發炎有翻發跡像,當時我確認有一排完好的曾被她拿回去了,便沒有再擔心過。不打緊,家裡有儲備,明天拿過去。這次也做得不夠好,我回想起昨天她告訴我上一次抗生素只吃了兩天,我早該提醒她至少吃四天。

奇怪她完全沒提起Frontpage的事便問問看,她反問我為什麼不打給她,她今天一天都在家裡,現在離開了。就像是怕抽不中獎而不去參加抽獎,後來卻得知參加的人很少,只要參加便能中而後悔的討厭感覺。

她生氣了,我也為自己的杞人憂天而生氣。昨天明明有跟她通電話的機會,運氣好的話今天還能跟伯母說上話,卻因為無聊的理由而錯失了,最後還讓她生氣,道行不濟矣!

舊 05-25-10, 12:06 AM   #337
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
好耐冇入嚟……一入嚟就見到沙皮姐樓上咁火,睇嚟冇上GAF一排真喺可以有好多事發生。

終於都同妳重逢了……妳真喺我嘅幸運女神,有妳喺度真喺福星高照。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 05-25-10, 12:12 AM   #338
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 阿聰 查看文章
好耐冇入嚟……一入嚟就見到沙皮姐樓上咁火,睇嚟冇上GAF一排真喺可以有好多事發生。

終於都同妳重逢了……妳真喺我嘅幸運女神,有妳喺度真喺福星高照。
第一句同第二句....都係同我講架...可? a

舊 05-25-10, 12:13 AM   #339
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
示愛
POKA 目前離線  
舊 05-25-10, 12:16 AM   #340
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
下面那一行是不是都是跟你講的????
(呆)

舊 05-25-10, 12:17 AM   #341
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
示愛
我係男人離架, 唔好玩我啦

引用:
作者: shiro_b 查看文章
下面那一行是不是都是跟你講的????
(呆)
係lor...我都想知~~ @@a

舊 05-25-10, 12:18 AM   #342
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
妳話喺咪喺囉!
引用:
示愛
湖北美女一直都喺我嘅幸運女神,有佢喺度真喺事事順利,永遠都有luck帶俾我。
下半年我確定事業可以繼續發威,下年升官有新發展。

阿聰 目前離線  
舊 05-25-10, 12:19 AM   #343
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
妳話喺咪喺囉!

湖北美女一直都喺我嘅幸運女神,有佢喺度真喺事事順利,永遠都有luck帶俾我。
唔係好D
你知啦, 年中大把人追, reject 人地好煩架

咁唔該你加番d subject 上去啦

舊 05-25-10, 12:21 AM   #344
阿聰

引用:
唔係好D
你知啦, 年中大把人追, reject 人地好煩架

咁唔該你加番d subject 上去啦
咁妳拿拿聲reject我喇!我真喺襯唔起妳呀!
樓上隔咗一行即喺唔喺講妳喇!哈哈!

阿聰 目前離線  
舊 05-25-10, 12:23 AM   #345
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
我想呃個post

(..................................................

舊 05-25-10, 12:34 AM   #346
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
咁妳拿拿聲reject我喇!我真喺襯唔起妳呀!
樓上隔咗一行即喺唔喺講妳喇!哈哈!
我同你o係度鬥reject咁XDDD
痴線架XDDD

舊 05-25-10, 12:39 AM   #347
阿聰

引用:
我同你o係度鬥reject咁XDDD
痴線架XDDD
哈,邊有?!我只有叫妳reject我之嘛!
妳唔reject我都得架!因為我都冇向妳有任何表示。

阿聰 目前離線  
舊 05-25-10, 01:12 AM   #348
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: lauchai 查看文章
我想呃個post

(..................................................
x2
雷火武 目前離線  
舊 05-25-10, 01:25 AM   #349
Ewin
小明

五月二十四日 藍天無雲是攝影的好日子
比正常上班時間十時早了一個半小時,早上有宣傳活動,得在八時半回到中心。她則是照常十時上班。考慮到她回來要吃藥,我默然把藥放到她案上,儘量不作聲色。

午飯時間,記得上週她說愛吃海南雞飯,我提議星期一即今天再吃,幾經轉折,總算成行。有一位同事早放,聞得我有現金券,興致盎然,三人一起去,名正言順得多。

下午主要工作是入資料,程序是一人先輸入為數約幾十的問卷,再交由另一人核對無誤。跟上次一樣,她完成自己的份之後自動拿過來給我,我也自動替她覆核。分別是上次我早跟另一位同事交換過,我的份有人檢查了,我只是多檢查一份,今次我的份沒人檢查。我瞭解她厭惡覆核的程序,自然不會要她做我的份,只好苛且自己動手。我什麼時候開始不擇手段了?如果這樣可以得到她的心,我早就成功了。很久以前,她想要一個毒菌妹妹的證件套,香港都不進貨,最後幸好一位日本朋友替我買到,否則不惜硬吃十個也要店子訂回來,區區入資料,小事一樁。

早了一個半小時上班,因此也能早一個半小時下班。往常大家同事不計較,有否工作在身也好,都會待大伙正常下班時間六時才一起離開。今天得知「她」要來,山水有相逢,五時獨個兒離開。早了回家,剛好爸爸要去開一個重要的會議,正好幫忙顧店。

此篇文章於 05-25-10 01:56 AM 被 Ewin 編輯。
Ewin 目前離線  
舊 05-25-10, 01:25 AM   #350
綾小路雷太

引用:
作者: lauchai 查看文章
我想呃個post

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
x2
x 3 thx

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:35 AM

手機版 | APP版