Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-18-08, 10:18 PM   #251
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
講真,2萬係內地可以創業,現在仲係唔知幾多個2萬5...

我之前所說,真心的終有一天可以有情人終成眷屬,不過要有傷重的決心

舊 12-18-08, 10:20 PM   #252
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Wayne L 查看文章
可能以前有地但後來賣左比地產商?

我有D遠房親戚都係咁
月入兩三千但係有車有樓
原來係賣哂D地
冇賣地 係佢自己儲到錢買車
屋企本來就有車有樓(仲要係幾棟) 佢要買架屬於佢自己的

引用:
作者: elmond 查看文章

我之前所說,真心的終有一天可以有情人終成眷屬,不過要有傷重的決心
付唔付出到咁多都係一個問題

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 12-18-08, 10:31 PM   #253
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:

你講真?
咁我都可以返大陸做老細
POKA 目前離線  
舊 12-18-08, 10:34 PM   #254
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: POKA 查看文章
你講真?
咁我都可以返大陸做老細
你想做咩生意先

舊 12-18-08, 10:37 PM   #255
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
你自己去東莞拎衫,之後搵間舖仔賣一定得
當然,你要在人流旺的地方開舖,賣高檔野,我無話可說

舊 12-18-08, 10:47 PM   #256
POKA
Banned

引用:
你自己去東莞拎衫,之後搵間舖仔賣一定得
當然,你要在人流旺的地方開舖,賣高檔野,我無話可說
一件賺一蚊個D?\
我見好多人搵唔到食先走去落海賣慾
POKA 目前離線  
舊 12-18-08, 11:13 PM   #257
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
一件賺一蚊個D?\
我見好多人搵唔到食先走去落海賣慾
咁我諗女仔一定係諗無可諗先會行依條路既

此篇文章於 12-18-08 11:16 PM 被 荒木飛呂彥 編輯。
荒木飛呂彥 目前離線  
舊 12-18-08, 11:26 PM   #258
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
死, 我地開始ot得好嚴重........
係我唔好 引大家走左去講錢
我地入返正題~

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 12-19-08, 02:02 AM   #259
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
唔係歧視
單純到好似香港普通女仔你都未必知佢諗乜
更何況係歡場女人
留你這份心意比正常女仔啦
你一定會得到幸福的

做咩人係要覺得自己要犧牲得好大先叫有真愛?
簡簡單單的過日子唔得?
不過講到咁簡單就滿足的人大概不會北上尋歡了....
liverwan 目前離線  
舊 12-19-08, 02:17 AM   #260
POKA
Banned

引用:
作者: liverwan 查看文章
唔係歧視
更何況係歡場女人
你一定會得到幸福的

簡簡單單的過日子唔得?
慾求不滿呀
POKA 目前離線  
舊 12-19-08, 08:24 AM   #261
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
唔係歧視
更何況係歡場女人
你一定會得到幸福的

簡簡單單的過日子唔得?
我真係一個好簡單既人,可能我比較內向,咁大個人之前都係得一個GF,我頭幾日真係諗住佢願意唔做,我就提供衣食住行比佢,佢做唔做野都唔緊要,開開心心咁生活就算,不過依D係我自己一相情願既事,仲有就係我一年都未必上去一次,放工多數就返屋企睇電視同,打機同做GYM,唔好講到我成日搵咯咯,依次都係舊同事搵我先會上去,但係我個人原來咁鬼容易囉個心出黎,下次都係咪攪我

舊 12-19-08, 08:32 AM   #262
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
唔係歧視
更何況係歡場女人
你一定會得到幸福的

簡簡單單的過日子唔得?
香港D女仔仲強大呀,我屋企就有一個.....妹妹大人
佢已經完完全全睇通左我
面對佢,我輸左

舊 12-19-08, 09:32 AM   #263
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
以前就係
依家果d多數咪又係貪錢....

舊 12-19-08, 09:59 AM   #264
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
冇賣地 係佢自己儲到錢買車
屋企本來就有車有樓(仲要係幾棟) 佢要買架屬於佢自己的

付唔付出到咁多都係一個問題
你要知道係大陸(Shen Zhen)買車買樓
真係好平好平,尤其前幾年真係平到無人有
30-40萬就一層樓,3房2廳,
車?都只不過係幾萬左右就有一架

相比起香港,呢度D野咁貴,邊度咁易儲到錢買車&樓

不過香港可以搵到好多快錢,所以好多人落黎做
夠錢就返祖國...

此篇文章於 12-19-08 10:02 AM 被 豆腐 編輯。
豆腐 目前離線  
舊 12-19-08, 10:41 AM   #265
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
引用:
人地開幾日工等於去工廠返足一個月
係個邊開工可以化妝著到靚靚,工廠開工就"工廠妹"咁既樣
而且,現代人既道德已經非常低....
唔好話等錢洗,只要看錢看~答案已經很明顯

重有~呢個係一個中國社會 -
一個重男輕女既國家
一個家庭只可以生一個孩子政策
作為一個女仔~係呢個環境真慘好慘

而且賺呢d錢~唔係你肯做,就可以做既~要睇有冇本錢、更加有時間限制
始終~冇人會想長做呢份工作
以前仲好少少,賺夠~可以返去買樓起屋~搵個城市都冇去過既無知男人過佢既幸福生活,唔敢講係豪華,不過至少衣食無憂
而家? 城市五光十色,有幾多個可以返鄉下甘於平淡?

唔好話佢個條路,我們自己行緊個條,都未必係自己想走,
可以改變自己,已經係一件好難得既事,更加莫說改變別人,甚至係呢個世界

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線  
舊 12-19-08, 10:50 AM   #266
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 司狼神威 查看文章
人地開幾日工等於去工廠返足一個月
係個邊開工可以化妝著到靚靚,工廠開工就"工廠妹"咁既樣
而且,現代人既道德已經非常低....
唔好話等錢洗,只要看錢看~答案已經很明顯

重有~呢個係一個中國社會 -
一個重男輕女既國家
一個家庭只可以生一個孩子政策
作為一個女仔~係呢個環境真慘好慘

而且賺呢d錢~唔係你肯做,就可以做既~你睇你有冇本錢、更加有時間限制
始終~冇人會想長做呢份工作
以前仲好少少,賺夠~可以返去買樓起屋~搵個城市都冇去過既無知男人過佢既幸福生活,唔敢講係豪華,不過至少衣食無憂
而家? 城市五光十色,有幾多個可以返鄉下甘於平淡?

唔好話佢個條路,我們自己行緊個條,都未必係自己想走
可以改變自己,已經係一件好難得既事,更加莫說改變別人,甚至係呢個世界
其實我地番緊果D所謂 "正常" 既工, 何嘗唔係又出賣緊尊嚴? 俾老細鬧, 俾顧客鬧, 同事做錯野要你受, 然後忍氣吞聲, 都係出賣緊尊嚴, 多定少咁解之嘛.

再唔係就出賣時間. 無晒家庭時間, 拍拖時間, 朋友相聚時間, 黎換份人工.

所以我對性工作者無乜歧視唔歧視. 人地出賣多D野, 賺番多D, 僅此而已
ahleung 目前離線  
舊 12-19-08, 12:18 PM   #267
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
引用:
唔好為佢搵藉口去美化佢做呢一行的理由...

舊 12-19-08, 05:18 PM   #268
Guy
Game Master
Taylor

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDguyyiu
引用:
作者: Vice 查看文章
又打擊佢....

GUY修行中
Guy 目前離線  
舊 12-19-08, 05:47 PM   #269
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
引用:
作者: Guy 查看文章
又打擊佢....
有時間,事實往往係比較難聽~

舊 12-19-08, 05:57 PM   #270
敏敏*cat
Senior Gamer
俺、参上!!

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Vice 查看文章
對!!
回樓主
我唔相信世界上有樣野叫做"迫於無奈"...
點無奈~都係佢自己選擇~正如「牛唔飲水.......」
所以唔好以為佢係"迫於無奈"~依樣野係佢選擇~

舊 12-19-08, 05:58 PM   #271
敏敏*cat
俺、参上!!

引用:
作者: issoccer 查看文章
有時間,事實往往係比較難聽~
就係愈難聽~先愈清醒得快

舊 12-19-08, 06:00 PM   #272
POKA
Banned

引用:
作者: 敏敏*cat 查看文章
就係愈難聽~先愈清醒得快
聽得入耳就係,聽唔入耳就..
POKA 目前離線  
舊 12-19-08, 06:05 PM   #273
敏敏*cat
俺、参上!!

引用:
聽得入耳就係,聽唔入耳就..
咁佢係唔聽人講~中入火海既~~咁未由得佢=w=
講就講左~唔聽仲可以做d咩?
有d人要衰過先知衰~~好似倪震咁XD

舊 12-19-08, 06:40 PM   #274
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
作者: ahleung 查看文章
其實我地番緊果D所謂 "正常" 既工, 何嘗唔係又出賣緊尊嚴? 俾老細鬧, 俾顧客鬧, 同事做錯野要你受, 然後忍氣吞聲, 都係出賣緊尊嚴, 多定少咁解之嘛.

再唔係就出賣時間. 無晒家庭時間, 拍拖時間, 朋友相聚時間, 黎換份人工.

所以我對性工作者無乜歧視唔歧視. 人地出賣多D野, 賺番多D, 僅此而已
完全同意

舊 12-19-08, 06:41 PM   #275
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
引用:
作者: 敏敏*cat 查看文章
咁佢係唔聽人講~中入火海既~~咁未由得佢=w=
講就講左~唔聽仲可以做d咩?
有d人要衰過先知衰~~好似倪震咁XD
通常呢d事都係旁觀者清,事主往往都好難抽身.

好似有d人失戀咁,冇左另一半,就好似冇左全世界一樣.(我以前都試過,好在清醒得快)~

關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 09:08 AM

手機版 | APP版