Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-15-08, 07:53 PM   #1
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

註冊日期: Dec 2001
遇到一個女仔,她的職業是普遍男人不能接受的

點算,今日返工整日心情都唔好,我發覺我唔開心的原因係覺得依個女仔唔應該過這種生活,我好想再去搵返佢,我這想法會好傻好危險,這種感覺係第一次發生.....

舊 12-15-08, 07:55 PM   #2
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
不能接受?
小姐?
性工作者?

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 12-15-08, 08:03 PM   #3
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

嗯.........

舊 12-15-08, 08:06 PM   #4
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
她的職業是她自己選擇(除非比人迫...)
你想搵佢係你想追佢定想幫佢轉行?

舊 12-15-08, 08:10 PM   #5
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

唔敢講係唔係追,只係想幫佢過第2種生活

舊 12-15-08, 08:11 PM   #6
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
一係你養佢, 原諒佢o既過去
如果養唔起, 都係算吧啦....

真係接受唔到o既, 都唔好諗咁多

你識左人幾耐? 識左冇耐的話, 比少少時間自己冷靜d, 諗清諗楚先
始終依類人背景比較複雜

舊 12-15-08, 08:12 PM   #7
-正-
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 荒木飛呂彥 查看文章
點算,今日返工整日心情都唔好,我發覺我唔開心的原因係覺得依個女仔唔應該過這種生活,我好想再去搵返佢,我這想法會好傻好危險,這種感覺係第一次發生.....
我假設你講緊性工作者啦,

先不論歡場有冇真愛, 搭上的話樓主係想幫佢搵新工定養佢?

我自己就覺得只要唔係有咩錢銀瓜葛的話都唔會點傻點危險......
-正- 目前離線  
舊 12-15-08, 08:14 PM   #8
管家婆
Game Master
wow

引用:
唔敢講係唔係追,只係想幫佢過第2種生活
個女仔有無話想轉行先?
你同佢熟唔熟
有好多事都係愛莫能助
如果你唔係對人有意思
有時我覺得做人唔好咁好心同咁多事
比人話我冷漠都係咁

舊 12-15-08, 08:18 PM   #9
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 管家婆 查看文章
個女仔有無話想轉行先?
你同佢熟唔熟
有好多事都係愛莫能助
如果你唔係對人有意思
比人話我冷漠都係咁
係呀, 或者人地好enjoy依家o既生活

衰d講句, 出得黎做, 都係想搵快錢o者
樓主提供到大量金錢比佢咪改變到lor

舊 12-15-08, 08:19 PM   #10
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
有錢有計傾,冇錢SAY88
POKA 目前離線  
舊 12-15-08, 08:19 PM   #11
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 管家婆 查看文章
個女仔有無話想轉行先?
你同佢熟唔熟
有好多事都係愛莫能助
如果你唔係對人有意思
比人話我冷漠都係咁
十卜十卜

樓主也要講多一點背景資料呀
什麼也不明白.
樓主幫襯過一次後產生真感情?

講下笑
引用:
作者: ELT 查看文章

咁咪即係叫樓主包左佢
雷火武 目前離線  
舊 12-15-08, 08:23 PM   #12
呀正
Crazy Gamer
小飛俠

註冊日期: Mar 2004
Nintendo Switch ID0451-6668-9114
PSN  IDShekChing
沈船 ??
呀正 目前離線  
舊 12-15-08, 08:23 PM   #13
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

錢.....我唔多囉~
唔好講幫襯,可以講係玩完有下文...
佢係大陸女仔黎,我問過佢,佢話想搵舊錢做生意...我之後問佢想做咩生意時佢只係度笑,話未諗到....目前我手上只有佢個QQ號碼

舊 12-15-08, 08:29 PM   #14
-正-

引用:
錢.....我唔多囉~
佢係大陸女仔黎,我問過佢,佢話想搵舊錢做生意...我之後問佢想做咩生意時佢只係度笑,話未諗到....目前我手上只有佢個QQ號碼
咁情況, 當佢問施主你借錢之時,
就係施主應該抽身之日, 不論對方係咩人, 我都講得幫人唔係用錢幫的.

朋友間一講錢就容易出事.

我覺得你真係想幫的話, 就幫佢轉份正正當當的工, 用o個份工唻儲錢做生意啦.
邊有一步登天的事?
-正- 目前離線  
舊 12-15-08, 08:30 PM   #15
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: ELT 查看文章

我都認同.... 想改變就大量錢啦!

引用:
錢.....我唔多囉~
如果我外人睇 勸你唔好再同佢QQ
我驚你好心到比舊錢做生意
有時玩完算啦
不如將你呢個善心關心一下身邊既親人仲好啦

我而家都好想有舊錢做生意

舊 12-15-08, 08:33 PM   #16
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
奉勸樓主勿多心

你"幫襯"人已經係幫左忙
其他事已經並非樓主份內之事
Wayne L 目前離線  
舊 12-15-08, 08:34 PM   #17
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: -正- 查看文章
咁情況, 當佢問施主你借錢之時,
就係施主應該抽身之日, 不論對方係咩人, 我都講得幫人唔係用錢幫的.

朋友間一講錢就容易出事.

我覺得你真係想幫的話, 就幫佢轉份正正當當的工, 用o個份工唻儲錢做生意啦.
邊有一步登天的事?
但..有什麼工可以即時番到又高收入過她那份現在的工作啦...
到頭來想搵快錢都係一個原因...
引用:
作者: Wayne L 查看文章
奉勸樓主勿多心

咁樣既話.樓主得閒幫襯多幾次.等佢快快搵到舊錢.可以轉行做生意.都係一個方法

此篇文章於 12-15-08 08:38 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 12-15-08, 08:40 PM   #18
-正-

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
但..有什麼工可以即時番到又高收入過她那份現在的工作啦...
到頭來想搵快錢都係一個原因...
我唔知實際情況,

如果個女仔係搵唔到工而下海, 就睇下佢有得低收入的時候會唔會接受.
佢真係咁concern個"高收入"的話, 樓主都係算吧啦.
-正- 目前離線  
舊 12-15-08, 08:41 PM   #19
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
錢.....我唔多囉~
其實, 真係唔好動情
沉船係無好結果既

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線  
舊 12-15-08, 08:44 PM   #20
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
引用:
作者: Wayne L 查看文章
奉勸樓主勿多心

定期幫襯相熟姊姊...........已經ok

舊 12-15-08, 08:46 PM   #21
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
國內?香港? QQ?? 你隻船小心入水
POKA 目前離線  
舊 12-15-08, 08:54 PM   #22
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
如果你覺得同佢好有緣,或者你喜歡佢, 一係就唔好幫, 一係就幫到盡

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線  
舊 12-15-08, 09:06 PM   #23
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
如果你覺得同佢好有緣,或者你喜歡佢, 一係就唔好幫, 一係就幫到盡
嗯,
沉唔沉船都好,歡場有無真愛又好,
先問自己係咪真係認真、自己係咪好鍾意人,
係先至好行動,
如果唔係,o係自己有時善心起先幫忙對方好了。
有時唔單止要考慮人地果個可能係無底深潭,
人地諗住可以倚靠自己、但自己後唻竟然係虎頭蛇尾,
咁對佢人生觀都會有唔好影響

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 12-15-08, 09:08 PM   #24
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
引用:
作者: Middle 查看文章
嗯,
沉唔沉船都好,歡場有無真愛又好,
先問自己係咪真係認真、自己係咪好鍾意人,
係先至好行動,
如果唔係,o係自己有時善心起先幫忙對方好了。
有時唔單止要考慮人地果個可能係無底深潭,
人地諗住可以倚靠自己、但自己後唻竟然係虎頭蛇尾,
咁對佢人生觀都會有唔好影響
佢人生觀不是一個字

舊 12-15-08, 09:13 PM   #25
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
錢.....我唔多囉~
施主~回頭是岸
直接D講,你咁樣只會失錢失感情

論壇跳轉

現在的時間是 03:58 AM

手機版 | APP版