Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-26-08, 01:22 PM   #126
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
我認為樓主無做錯

身為人地男友
緊張關心自己女友係應份

由佢熄電話你就飛撲去搵佢
證明你好著緊你女友
女方應該係感動而唔係咁既反應lo

但由佢既反應
最低限度睇得出佢對你既感情一定淡晒...

舊 08-26-08, 01:23 PM   #127
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: getter173 查看文章
我認為樓主無做錯

身為人地男友
緊張關心自己女友係應份

由佢熄電話你就飛撲去搵佢
證明你好著緊你女友
女方應該係感動而唔係咁既反應lo

但由佢既反應
最低限度睇得出佢對你既感情一定淡晒...
最緊要唔好比人入位
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 01:42 PM   #128
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: POKA 查看文章
最緊要唔好比人入位
果個男仔識左唔夠一個月就咁既時間搵人出黎談心
話佢冇野真係搵鬼信

冇好細心咁爬文
但總覺得個情況熟口熟面....

如果樓主雙方都唔係在業人仕
而果個男人大你女友成十年
經濟實比你地好
假如你女友再同個男既見面
一受唔住金錢誘惑好易出事

未必一定係送野比佢
而係出親街都去d高尚地方
食野食得勁豪
都一樣好易出事...

~~~

終於諗到點解熟口熟面

我個朋友同佢女友行左近一年
佢女友又係要堅持同佢d男仔fd出街
後尾重話上埋屋企tim....

最尾係點唔洗講...

但男果方每次提起
女既都話,你唔比自由我,管住晒咁黎反面...

~~~

男方係呢d位總係好"監介"
同女既傾,佢好堅持自己冇野既,最後一定吵
唔同佢傾,情況好多時愈來愈差

我覺得如果女方係明白事理既人
而重對樓主重有情既事間
試下平心靜氣咁同佢慢慢傾

中途盡量禁住唔好帶去自唔自由呢個方向
集中係自己咁做係對佢既愛
同埋男仔都有尊嚴同會"呷醋"
女果個係愛自己應該會識做既...

當然唔同人既反應係會唔同
可能一講已經反面...
但都要加油

舊 08-26-08, 01:49 PM   #129
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
飛~
引用:
作者: getter173 查看文章
果個男仔識左唔夠一個月就咁既時間搵人出黎談心
話佢冇野真係搵鬼信

冇好細心咁爬文
但總覺得個情況熟口熟面....

如果樓主雙方都唔係在業人仕
而果個男人大你女友成十年
經濟實比你地好
假如你女友再同個男既見面
一受唔住金錢誘惑好易出事

未必一定係送野比佢
而係出親街都去d高尚地方
食野食得勁豪
都一樣好易出事...

~~~

終於諗到點解熟口熟面

我個朋友同佢女友行左近一年
佢女友又係要堅持同佢d男仔fd出街
後尾重話上埋屋企tim....

最尾係點唔洗講...

但男果方每次提起
女既都話,你唔比自由我,管住晒咁黎反面...

~~~

男方係呢d位總係好"監介"
同女既傾,佢好堅持自己冇野既,最後一定吵
唔同佢傾,情況好多時愈來愈差

我覺得如果女方係明白事理既人
而重對樓主重有情既事間
試下平心靜氣咁同佢慢慢傾

中途盡量禁住唔好帶去自唔自由呢個方向
集中係自己咁做係對佢既愛
同埋男仔都有尊嚴同會"呷醋"
女果個係愛自己應該會識做既...

當然唔同人既反應係會唔同
可能一講已經反面...
但都要加油

仲要咁後生,女人有人追就好易比人ko~
只要對方訓身出錢出力實輸~
唔比自由我,管住晒咁黎反面...<--有一半情侶我諗都係咁分手

此篇文章於 08-26-08 01:52 PM 被 POKA 編輯。
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 01:52 PM   #130
JENOVA
Insane Gamer
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
其實事發之後一日我已經講左類似我點都會"呷醋"之類既野
從佢既反應我睇得出佢真係驚左我, 因為我未試過咁惡對佢
我宜家都覺得我係呢件事上面 處理有失當...
未經歷過d咁既事, 我完全控制唔到情緒

我同意我地宜家要既係心靈重建...
現在只好努力維繫

舊 08-26-08, 01:56 PM   #131
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: JENOVA 查看文章
其實事發之後一日我已經講左類似我點都會"呷醋"之類既野從佢既反應我睇得出佢真係驚左我, 因為我未試過咁惡對佢

現在只好努力維繫
呢個大忌來喎...
唔好講你女朋友..
我睇到都頂唔順..
拍拖係應該開開心心
邊個鐘意比人管住哂?
比人管住哂無自由而分手係好合理既理由.
-------------------------------------------------
到底拍拖.你鐘意人多D定鐘意自己多d?
鐘意人多D.就要接受一D另自己唔開心既事
鐘意自己多D.就會做d另對方唔開心既事.

愛情跟本沒有什麼偉大之類的嗎..

或者你咁睇啦.拍拖總有一方係對另一半好d.付出多D
下下期望人地對你一樣咁好.付出同你一樣多...睇來真係好難

此篇文章於 08-26-08 02:00 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 01:58 PM   #132
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
其實事發之後一日我已經講左類似我點都會"呷醋"之類既野
從佢既反應我睇得出佢真係驚左我, 因為我未試過咁惡對佢

現在只好努力維繫
我可以話俾你聽,你處理絕對冇失當.....同埋我覺得同樣事件一定會再發生,不過你選擇唔再理呢樣野,咁可以當冇事發生過既....

舊 08-26-08, 02:01 PM   #133
JENOVA
老喇

Nintendo Switch ID5296-3362-8806
個一刻我好想佢知道點解我個晚會情緒失控...

舊 08-26-08, 02:02 PM   #134
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: Norm 查看文章
我可以話俾你聽,你處理絕對冇失當.....同埋我覺得同樣事件一定會再發生,不過你選擇唔再理呢樣野,咁可以當冇事發生過既....
有咩可能可以當無事發生..
除非失憶啦
舊 08-26-08, 02:03 PM   #135
JENOVA
老喇

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
有咩可能可以當無事發生..
除非失憶啦
老實講, 我真係想失憶
如果真係有叮噹就好喇

舊 08-26-08, 02:04 PM   #136
雷火武
ワールド・エンド

引用:
老實講, 我真係想失憶
如果真係有叮噹就好喇
唔好逃避現實啦
負面思想對你地既關係一d好處都無..
舊 08-26-08, 02:04 PM   #137
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
個一刻我好想佢知道點解我個晚會情緒失控...
你信你女友是這樣天真的話,請繼續相信下去....否則....下場是會十分悲慘的

舊 08-26-08, 02:04 PM   #138
Darkmind
Senior Gamer
等待日出

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
好奇怪...我而家諗法又唔同左..
各位認為樓主做法唔係太恰當既網友

如果呢件事發生係自己身上.即係自己做左樓主個角色
大家又會唔會咁冷靜咁諗[佢可能都係純粹同fd傾下姐]?
信唔信佢係一回事,
個處理方法係點係另一回事

試想想在不正面衝突的情況之下能令事情好轉的方法

個人感受, 死忍既遲早會爆, 講既如果欠缺溝通技巧好可能會令件事越搞越大
倒不如為自己立一條底線, 如果個情況未能改善既話不如考慮放低

舊 08-26-08, 02:07 PM   #139
JENOVA
老喇

引用:
作者: Darkmind 查看文章
倒不如為自己立一條底線, 如果個情況未能改善既話不如考慮放低
其實我宜家就係咁諗
試下可否收復失地, 先令事情淡化, 之後再重建關係

舊 08-26-08, 02:08 PM   #140
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實樓主記唔記得當晚見到佢時好火果陣,
講左d 咩、語氣係點?
自己個樣係點自己就睇唔到,但你平時越錫佢的話,反差時個效果應該越強

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:11 PM   #141
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
點解我會覺得樓主關心過度..."

同朋友坐底傾計傾到唔知時間其實好正常...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:14 PM   #142
Darkmind
Senior Gamer
等待日出

註冊日期: Oct 2004
引用:
其實我宜家就係咁諗
試下可否收復失地, 先令事情淡化, 之後再重建關係
你誤會左我放低既意思
堅持係一種美德, 過份執著有時對己對人反而會係一種困擾

依家你努力下都好既.

舊 08-26-08, 02:17 PM   #143
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Kaiser 查看文章
時間、相識時間、熄手機,如果你話E家咁好正常,fine~~我輸

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:18 PM   #144
JENOVA
老喇

我個陣表面好冷靜
個樣應該冇咩表情
我: 你去左邊
佢: 去左食野
我: 你電話冇電?
佢: 係
我: 你息左電話?
(佢冇答我, 禁番開個電話)
我: 你做咩呃我
佢: 我同你講你一定唔開心
我: 佢係邊個?
佢: 同事
我: 佢幾時約你?
佢: 12點幾
講到呢到左右我發現條友唔走 唔知等乜
我: 佢等緊你? 未講完?
佢: 唔知
我: 你叫佢走啦, 睇戲咩
佢埋去講左幾句, 佢開車走左
我之後同埋行埋一邊坐低
基本上我一坐低就喊左出黎
佢冇出聲, 搵隻手R下我
之後我同佢講, 我行左成個鐘都搵唔到你,拍門又冇人應,你知唔知我好擔心你有意外
佢冇應我
跟住我叫佢唔好再見果個人呀 之類...

事後我問過我d friend, 個個都話我唔笑個陣好似 "我爭左你錢" 個d樣
p.s. 其實同我熟左既, 我差唔多無時無刻都會笑個d

舊 08-26-08, 02:18 PM   #145
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Kaiser 查看文章

個重點係個"朋友"識得o個一個月可能係樓主自己都未見過,所以覺得有challenger出現

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:21 PM   #146
Kaiser
ドウケシ

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
時間、相識時間、熄手機,如果你話E家咁好正常,fine~~我輸
太多疑la...
你有冇試過突然間好想搵人傾計但唔知搵邊個好?

熄手機的原因我覺得係因為樓主平時的行為

講真俾我我都唔會諗自己男友會專登飛的黎搵自己

旁人眼中可能係關心
但我會覺得好恐怖

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
舊 08-26-08, 02:23 PM   #147
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
樓主已經有定論吧.
>>佢冇應我
>>跟住我叫佢唔好再見果個人呀 之類...
再下一句應該是要見佢,就唔好返黎

舊 08-26-08, 02:24 PM   #148
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: IamO 查看文章
樓主已經有定論吧.
>>佢冇應我
佔有慾太強

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-08, 02:25 PM   #149
JENOVA
老喇

引用:
樓主已經有定論吧.
>>佢冇應我
yes,我決定左再一次全心對佢
如果到頭來佢要走, 我都唔會後悔

我冇講到 要見佢,就唔好返黎 咁盡...

舊 08-26-08, 02:25 PM   #150
Kaiser
ドウケシ

引用:
樓主已經有定論吧.
>>佢冇應我
我唔敢肯定個男的係咪對個女的有意思

但可以肯定
要求個女的「唔好再見佢」的話
之後會更加難收科

請叫我「小丑」。

論壇跳轉

現在的時間是 06:52 AM

手機版 | APP版