Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-14-17, 12:31 PM   #76
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
出返ss, dc ,side story gundam, 駕駛艙真浪漫~
最好對應左右stick

舊 08-14-17, 03:47 PM   #77
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
咁講,唔係gun game沒落,而係呢個ip可以不停比佢亂咁出,你睇其他ip有冇咁樣一年5,6隻咁出?

只要有一兩隻成功都叫有賺...

另外成功後放爛只能怪行錯方向....咁囉
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 03:53 PM   #78
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
講衰D就係整得再衰都仲有人買(最近隻GundamVS)
所以愈整愈無下限
反正求其整D野出黎都有人買,再出DLC一堆人比$
何必認真?

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 04:42 PM   #79
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: J+1 查看文章
咁講,唔係gun game沒落,而係呢個ip可以不停比佢亂咁出,你睇其他ip有冇咁樣一年5,6隻咁出?

只要有一兩隻成功都叫有賺...

另外成功後放爛只能怪行錯方向....咁囉
由手機版發出
說話並唔係咁講
Nbgi所有ip game都係一視同仁…咁hea做
難聽d講日系game墮落,nbgi算係龍頭之一
至從吞左namco,係i@ms食dlc食過翻尋味之後
佢有邊隻ip game唔係試fans下限
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 04:56 PM   #80
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: holsety 查看文章
出返ss, dc ,side story gundam, 駕駛艙真浪漫~
最好對應左右stick
SS, DC果幾隻side story真心正

舊 08-14-17, 04:57 PM   #81
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HakiK 查看文章
說話並唔係咁講
Nbgi所有ip game都係一視同仁…咁hea做
難聽d講日系game墮落,nbgi算係龍頭之一
至從吞左namco,係i@ms食dlc食過翻尋味之後
佢有邊隻ip game唔係試fans下限
由手機版發出
一係外判俾人造囉, 出年隻龍珠好多人睇好.

舊 08-14-17, 05:47 PM   #82
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Eclair 查看文章
講衰D就係整得再衰都仲有人買(最近隻GundamVS)
所以愈整愈無下限
反正求其整D野出黎都有人買,再出DLC一堆人比$
何必認真?
Gundam VS已經證明左玩家開始反感
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 05:55 PM   #83
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
反感其實冇意思,插完下次一樣會繼續買

舊 08-14-17, 06:46 PM   #84
HakiK
Crazy Gamer
秋月

然後dlc機勁就會人人買黎用,反感(笑
由手機版發出
舊 08-14-17, 07:57 PM   #85
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: HakiK 查看文章
然後dlc機勁就會人人買黎用,反感(笑
由手機版發出
你咪一鬼樣傲嬌
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 08:06 PM   #86
holsety

對於自己來講,gundam浪漫並唔一定係射擎action,而係模擬戰略,即係扭蛋戰士,系譜個類。依家呢d 係零。。

舊 08-14-17, 08:19 PM   #87
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
就算唔係高達, 呢D GAME都比RTS食哂市場都無人整啦,
以前幾多大戰略出

舊 08-17-17, 07:40 PM   #88
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
將gundam 放落battlefield/ titianfall 已經正到反艇

高達本身就係以戰爭為主 可惜到死個刻都無可能實現

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 07:40 PM   #89
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
將gundam 放落battlefield/ titianfall 已經正到反艇

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 08:41 PM   #90
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: rokuna 查看文章

唔覺,到時只係射擊GAME
要將GUNDAM完全發揮,
歷史背景,人物故事,開發譜系,兵器科技樹都缺一不可
老老實實到以家都無見過一隻GUNDAM GAME可以將唔同適化既機體有效表現到實際作用
到最後都係拎隻GUNDAM上山下海就算
舊 08-17-17, 09:04 PM   #91
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔係出過d類似battlefield玩法的gundam online game?
好似有隻game係做步兵有得執ms坐?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-17, 10:10 PM   #92
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
果陣xbox出過一隻啦
battlefield式上MS打

連記得都冇啦仲講出多隻把鬼咩

舊 08-17-17, 10:39 PM   #93
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔係出過d類似battlefield玩法的gundam online game?
好似有隻game係做步兵有得執ms坐?
由手機版發出
360隻gundam operation troy.

當年都有好評的.

舊 08-18-17, 12:17 AM   #94
holsety

以前我都睇唔起gbo,估唔到已經係近現代最好玩。。。(我覺得好玩)

想起Dc 隻gbo ,玩實時戰略,興奮加開心

舊 08-18-17, 12:24 AM   #95
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
唔係高達遊戲沒落, 而係笨大NAMCO

呢間廠做GAME政策講到明"永遠唔會做到最好, 否則續作冇人買"

所以永遠做D有缺憾既GAME, 等你期待續作, 再次受騙無限LOOP

舊 08-18-17, 12:28 AM   #96
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: holsety 查看文章
以前我都睇唔起gbo,估唔到已經係近現代最好玩。。。(我覺得好玩)

想起Dc 隻gbo ,玩實時戰略,興奮加開心
舊GBO一開波係好玩架
人人渣吉吉
平衡度幾好
一出左試作型勇士,再改勁左汎用型,格鬥type就GG
加上打極都係出晶片....仲要D人玩到放置play去刷item...已經變左垃圾一隻

舊 08-18-17, 12:45 PM   #97
ycyleo
Game Master

PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: wing 查看文章
360隻gundam operation troy.

當年都有好評的.
Troy直頭係我當年為佢出360
不過果隻就我最後都係覺得戰場太空虛
唔係一場入面話ms唔夠
係真係步兵太少,我覺得唔需要每人一部ms,
就好似bf咁少數人用坦克飛機就夠,步兵就最少每邊20人
咁就應該足夠有戰場既感覺
如果再埋vr玩一定正

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 01:23 PM   #98
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: ycyleo 查看文章
唔係一場入面話ms唔夠
如果再埋vr玩一定正
隻Game記得6v6 但勁MS reload又耐 俾人打爆都未上到部機

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 01:53 PM   #99
Kain

PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 忍者 查看文章
舊GBO一開波係好玩架
人人渣吉吉
平衡度幾好
一出左試作型勇士,再改勁左汎用型,格鬥type就GG
加上打極都係出晶片....仲要D人玩到放置play去刷item...已經變左垃圾一隻
打到出GP-01成街都用但我刷唔到之後無玩
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 02:14 PM   #100
wing
格鬥低手

引用:
作者: ycyleo 查看文章
唔係一場入面話ms唔夠
如果再埋vr玩一定正
果隻我都想玩, 但我玩哂其他想玩的game然後想買呢隻野果時, 我有打開的friend話我知個server已經等如死城

論壇跳轉

現在的時間是 05:24 AM

手機版 | APP版