Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-14-17, 04:39 PM   #101
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: Thaws 查看文章
女騎士成日都有種"くっころ” o既感覺

下集應該會有人拎便當?
冇咩便當FEEL WOW 我諗最少過一半先有人退場啦下化

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 05:37 PM   #102
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
一集內女騎士連續兩次被嘴炮撃倒後惱羞成怒
確實女騎士個理由係十分薄弱, 而且佢仲已經親自試過捉住作者但都係改變唔倒世界 不過動機係合理既, 起碼本少利大

反而紅毛白毛出黎擋刀就唔知為乜,
因為無論擋唔擋刀, 戰鬥(使用超能力破壞世界法則)都無可避免, 差別只係女騎士和板本打, 或女騎士和紅毛打; 甚至就算俾佢嘴炮到女騎士唔打, 政府都遲早要搞掂板本, 最後咪又係要出紅毛白毛和板本打
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 06:09 PM   #103
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
火力太大的角色反而唔可以用全力出手,變相平衡返戰力?

舊 05-14-17, 08:24 PM   #104
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
一集內女騎士連續兩次被嘴炮撃倒後惱羞成怒
確實女騎士個理由係十分薄弱, 而且佢仲已經親自試過捉住作者但都係改變唔倒世界 不過動機係合理既, 起碼本少利大

反而紅毛白毛出黎擋刀就唔知為乜,
因為無論擋唔擋刀, 戰鬥(使用超能力破壞世界法則)都無可避免, 差別只係女騎士和板本打, 或女騎士和紅毛打; 甚至就算俾佢嘴炮到女騎士唔打, 政府都遲早要搞掂板本, 最後咪又係要出紅毛白毛和板本打
不是小松出手女騎士應會給鈴村太太的能力幹掉了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 08:30 PM   #105
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
不是小松出手女騎士應會給鈴村太太的能力幹掉了
唔知兩公婆日後戲內多唔多互動, 今次係兩個一齊配惡人A_A
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 08:39 PM   #106
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
新出場JK目前唯一一個有講佢穿越後殺人而且係濫殺,睇怕下場都凶多吉少
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 11:35 PM   #107
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: qhxu 查看文章
新出場JK目前唯一一個有講佢穿越後殺人而且係濫殺,睇怕下場都凶多吉少
魔法少女應該最早退場, 仲要係中真綾個言靈~
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 11:40 PM   #108
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
其實紅毛同白毛都唔係對人戰既角色
出黎打點贏呀ww
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 12:09 AM   #109
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
其實紅毛同白毛都唔係對人戰既角色
出黎打點贏呀ww
白毛如果有庫存可以好強,
不過就係無XD
好心正苦比番D機槍之類佢可以急用啦
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 12:17 AM   #110
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 12:41 AM   #111
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
女騎成個saber咁q樣

舊 05-15-17, 12:54 AM   #112
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
幸好魔法少女夠正義 又夠勁
女騎士固執過隻牛要打到佢起唔身先有可能溝通
話說如果被創者死左會點呢
唔通會原創會畫唔返出來?
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 02:50 AM   #113
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
引用:
作者: axe1292 查看文章
不過就係無XD
正苦表示冇可能用有錢既資源去打無限既魔法
你都係食自己啦
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 07:53 AM   #114
gingq7

引用:
作者: axe1292 查看文章
不過就係無XD
應該有庫存,但無批准就唔俾用
呢度又係傻傻地既...明知係去搵隻混沌惡, 有乜理由唔問定用唔用得武器先
總之我都係唔明紅毛白毛跳出黎擋刀係為乜
舊 05-15-17, 08:26 AM   #115
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
應該有庫存,但無批准就唔俾用
呢度又係傻傻地既...明知係去搵隻混沌惡, 有乜理由唔問定用唔用得武器先
總之我都係唔明紅毛白毛跳出黎擋刀係為乜
咁我又明,因為佢地就係果d鍾意咩都插手既動漫主角ww
當佢地設定真係動漫人物既時候
所有行為模式都係動漫式展開
幾唔合理都講得通w 呢招高明w
舊 05-15-17, 08:44 AM   #116
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
敵人o既敵人嘛,擋左先再講

另..一開始search軍服資料有冇人可以講下....唔明?....某歌主角??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 09:22 AM   #117
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
敵人o既敵人嘛,擋左先再講

另..一開始search軍服資料有冇人可以講下....唔明?....某歌主角??
公式作品既二次同人創作角色

簡單黎講即係有人畫高達既同人誌, 同人誌作者就加個自己創作既角色入同人誌度,
一個同人作家創作既全新人物同高達

---------------------------------------------------------

軍服條片點擊數高達三百幾萬,
套番去現實NICO動黎講, 有上NICO既人都幾乎有睇過
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 09:44 AM   #118
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
應該係類似岩個類二創角色,然後創作者四眼妹受唔住網上評論D人廚力放出就走左去跳軌?

再唔係就加埋比本身個版權持有人告佢雙重夾擊(ry

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 09:52 AM   #119
gingq7

我是覺得女騎士很慘, 明明行為係咁多個當中最合理:對住個混沌惡,只能除之而後快,
但先有豬隊友出來阻頭阻勢諗住說得混沌惡,
再俾混沌惡用一堆歪理嘴炮,
最後仲有無厘頭的敵人明知果件係混沌惡都出來幫佢擋刀
舊 05-15-17, 10:06 AM   #120
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
今集唔係話比大家知無任何複雜設定既兒童番主角永遠都係最強?

仲有隻真綾堆嘴炮唔係為左滿足出招條件先放架咩?

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-15-17 10:09 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 10:15 AM   #121
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 【麥斯】 查看文章
公式作品既二次同人創作角色

簡單黎講即係有人畫高達既同人誌, 同人誌作者就加個自己創作既角色入同人誌度,
一個同人作家創作既全新人物同高達

---------------------------------------------------------

軍服條片點擊數高達三百幾萬,
套番去現實NICO動黎講, 有上NICO既人都幾乎有睇過
但係咁點解男主要隱瞞呢件事...?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 10:50 AM   #122
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
我是覺得女騎士很慘, 明明行為係咁多個當中最合理:對住個混沌惡,只能除之而後快,
但先有豬隊友出來阻頭阻勢諗住說得混沌惡,
再俾混沌惡用一堆歪理嘴炮,
最後仲有無厘頭的敵人明知果件係混沌惡都出來幫佢擋刀
女騎明顯係fate zero老虛筆下隻saber xd
無論背景,理想定手段都照搬再被婊爆

此篇文章於 05-15-17 10:56 AM 被 HakiK 編輯。
舊 05-15-17, 12:58 PM   #123
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: J+1 查看文章
但係咁點解男主要隱瞞呢件事...?
由手機版發出
咁都應該係錶緊一堆軟弱男主

舊 05-15-17, 01:37 PM   #124
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: STRIFE 查看文章
咁都應該係錶緊一堆軟弱男主
男主設定是內向既高2生
覺得自己忘了自己創作過既人物同埋現實中既女拍檔自感不知所謂吧
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-17, 02:39 PM   #125
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
即係個二創mv係男主整的? 咁更加冇奶油唔認得吧..?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] INSIDE ( creators of LIMBO. June29) 信長 電視遊戲討論版 14 01-31-23 11:09 PM
收 Creators Labo #025 Evangelion Ayanami Rei Ver.2 genies123 買賣專區 0 12-27-15 03:31 AM
[動畫] 広江礼威「BLACK LAGOON」連載再開 money 日本動漫畫討論版 35 02-25-14 05:53 PM
[業界] 稲船敬二氏,中 裕司氏などがモバゲーで競演する「Super Creators」企画発表 neo2046 電視遊戲討論版 0 07-26-11 01:28 AM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM

現在的時間是 06:52 PM

手機版 | APP版