Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-17, 01:17 AM   #401
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: T.K. 查看文章
停播罷啦,多餘
原本已經齋TALK 9集先打一集,現在重要成日出特番

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-17, 11:14 PM   #402
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 08:02 PM   #403
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
特番冇睇哂
不過留意到一樣嘢……

日笠整過啲牙嚟
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 10:12 PM   #404
事丫娃些
京アニに祈りを

広江礼威‏ @hiroerei
C92新刊、レクリエイターズ本です。 肌色成分は多いですがお笑い本です。
舊 08-10-17, 02:52 PM   #405
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 08-11-17, 01:58 AM   #406
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 11:01 AM   #407
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
今集後段文戲好睇過前段大亂鬥

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 11:18 AM   #408
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
省了這麼多經費今回總打到夠本,肉身VS機人就是這麼一回事了

軍服姬真是懂得做人明明有能力做到也不一下子KO對方,不然就沒趣了

大叔的作者也是一個真正的作者啊,還真是懂得對付自己的角色呢

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 11:33 AM   #409
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
問題1:幾時開始係鳥籠?應該係倒數完,甘之前破壞既野點算?
問題2:女兒係幻像定真實,真既話即咩角色佢地都可以帶到出黎?
後段文戲應該都叫得前無古人後無來者?真係幾好睇
大叔既作者原來甘正
Lamsze 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 01:32 PM   #410
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
對方使出了密傳.吐便當,你是否選擇改變陣營。

舊 08-13-17, 01:58 PM   #411
phil077

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Lamsze 查看文章
問題1:幾時開始係鳥籠?應該係倒數完,甘之前破壞既野點算?
問題2:女兒係幻像定真實,真既話即咩角色佢地都可以帶到出黎?
後段文戲應該都叫得前無古人後無來者?真係幾好睇
大叔既作者原來甘正
問題一: 出坦克飛機之前應該都係實景
問題二: 見到白毛有能力召喚紅毛台機出來,其實都唔難理解。

編劇很懂安排劇情,個個都等緊嘉濃出場時,竟然係大叔個女先出來吐便當
現在等睇嘉濃和星河幾時出場

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了

此篇文章於 08-13-17 02:01 PM 被 phil077 編輯。
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-17, 09:05 PM   #412
casio

除咗主角威能外,真係冇嘢屈得過吐便當
另優夜個作者可能係成套最慘嗰個,筆下主角同優夜依家打咗都唔知以後點寫,(隨時等陣優夜唔覺意爆埋點解隊主角個妹)

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 08-13-17 09:31 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 01:09 AM   #413
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
大叔比佢作者完美對策左

迫佢痛苦二擇多一次, 簡直係クズ中o既クズ

舊 08-14-17, 01:38 AM   #414
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
特番冇睇哂
不過留意到一樣嘢……

日笠整過啲牙嚟
肥咗半個碼

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 03:25 AM   #415
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
一開始已經估到幫個女吐便當
但係諗住只係拎去談判/出個畫好既短篇
召喚埋比大叔當面見真係估你唔到 (xP

星河未出,紅毛條仔未出,女騎未做野,真綾仲食緊花生
呢場最終戰有排拖 (xP

此篇文章於 08-14-17 03:28 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 04:58 PM   #416
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: HakiK 查看文章
一開始已經估到幫個女吐便當
但係諗住只係拎去談判/出個畫好既短篇
召喚埋比大叔當面見真係估你唔到 (xP

星河未出,紅毛條仔未出,女騎未做野,真綾仲食緊花生
呢場最終戰有排拖 (xP
咪17玩到22都係呢場架啦

===============

睇完今次場文戲好期待D 個GAL GAME 女主同主角會做D咩出黎

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 06:57 PM   #417
gingq7

註冊日期: May 2008
老老實實, 睇完我都唔知鳥籠係乜, 又點解可以困住敵人?

而且先唔理咩鳥籠的原理, 鳥籠入面成堆真人觀眾, 如果死晒會點?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 07:27 PM   #418
casio

引用:
作者: gingq7 查看文章
老老實實, 睇完我都唔知鳥籠係乜, 又點解可以困住敵人?

而且先唔理咩鳥籠的原理, 鳥籠入面成堆真人觀眾, 如果死晒會點?
鳥籠以我理解應該係一種封閉結界空間,類似友奈嘅樹海、X嘅結界或者涼宮春日個藍色巨人空間
另外會場同戰場唔係同一地方,上集有講戰場周圍有封路

此篇文章於 08-14-17 07:29 PM 被 casio 編輯。
舊 08-14-17, 08:07 PM   #419
gingq7

註冊日期: May 2008
但大叔和JK已經行左入真人會場....
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 08:19 PM   #420
HakiK
Crazy Gamer
秋月

個結界主力用黎困隻cheat馬尾
其他人唔係主要目標
不過話時話cheat馬尾全集淨係玩下nt刀仔,仲未開cheat
由手機版發出
舊 08-14-17, 08:22 PM   #421
casio

引用:
作者: gingq7 查看文章
但大叔和JK已經行左入真人會場....
所以只有戰場有鳥籠,會場應該冇受鳥籠影響
然後大叔同JK從一開始就唔係鳥籠範圍內,所以冇受鳥籠影響(以我理解)

舊 08-14-17, 11:16 PM   #422
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
之前唔敢打得太出力因為怕會同現實衝突,
鳥籠應該係會隔開左個世界, 係入面點打都唔會影響到現實
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-17, 03:14 AM   #423
HakiK
Crazy Gamer
秋月

比角色劇透返故事XD
作者好慘, 要腰斬了吧XD

但結果腐女只想睇兩個男既和好,一切都wfc XD

(個故事根本exac7ly 係P系列D套路www)

以家兩邊戰力差太遠了吧
連真綾都係味方 (至少唔會幫cheat馬尾) xd

此篇文章於 08-20-17 05:10 AM 被 HakiK 編輯。
舊 08-20-17, 08:30 AM   #424
casio

四眼螳螂真係劇透出嚟

舊 08-20-17, 10:13 AM   #425
鐵之侍

居然在外傳被劇透主線的重要劇情

功夫少女這個不錯

每個人都跳反了以為軍服姬形勢不妙,人家還有個洗腦男主角用

真綾太太到底應說妳是怎樣的人好呢……絕不是好人但也不能說是單單的壞人吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] INSIDE ( creators of LIMBO. June29) 信長 電視遊戲討論版 14 01-31-23 11:09 PM
收 Creators Labo #025 Evangelion Ayanami Rei Ver.2 genies123 買賣專區 0 12-27-15 03:31 AM
[動畫] 広江礼威「BLACK LAGOON」連載再開 money 日本動漫畫討論版 35 02-25-14 05:53 PM
[業界] 稲船敬二氏,中 裕司氏などがモバゲーで競演する「Super Creators」企画発表 neo2046 電視遊戲討論版 0 07-26-11 01:28 AM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版