Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-15-15, 11:02 AM   #326
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
旺季有關....去既人多左,好多人都指定要坐佢...
哈哈,基於老公係屬於坐車即訓型,
所以都無點留意呢d特別車

引用:
作者: oogami 查看文章
5月28算唔算旺季? (由布院 -> 博多)
5月18到關西...
自從yen肚瀉到如此地步,我已經唔太覺得有旺淡之分了....
宜家個勢長期都似旺季...

如果計往年5月尾都係淡ge...

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-15, 01:49 PM   #327
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 仁飛 查看文章
咁只能講,情有可原
不過咁都會留低個女,麻煩父母反省下~~

順帶一問,想請問大家京都有無平嘅住宿介紹?
搵過幾間,唔係無位就係無乜單人房,
我又唔鐘意住夾舖
成架車入左隧道佢想叫人倒車果下有型......
結果都係叫佢下個站返轉頭
最後係機場入禁區前見到佢成功執返個女

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-15, 01:52 PM   #328
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
三条間三嶋亭本店唔預約真係唔洗食
下面做櫃面個呀伯重要好似唔想做生意咁....我第一次係日本見到咁想趕客ge 店員

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 04-15-15, 05:53 PM   #329
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
下面做櫃面個呀伯重要好似唔想做生意咁....我第一次係日本見到咁想趕客ge 店員
特登香港打過去BOOK 都唔得, 一定要去到日本再叫酒店D 人幫你BOOK.....

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-15, 09:16 PM   #330
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
晚間無問題,剛剛有 friend walk in 食過。不過價錢 ...

下午的話,可能要等正常用餐時間過左先可以碰運氣。對上一次兩年前係大約兩點半去,可以 walk in。上一年十一點去,連想預約都唔比。

舊 04-15-15, 09:49 PM   #331
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
晚間無問題,剛剛有 friend walk in 食過。不過價錢 ...

下午的話,可能要等正常用餐時間過左先可以碰運氣。對上一次兩年前係大約兩點半去,可以 walk in。上一年十一點去,連想預約都唔比。
lunch set 平好多....
晚間......冇記錯最平12000左右?

同埋預約只接受電話預約

舊 04-16-15, 11:17 AM   #332
izumi_chuen

引用:
作者: mkmonkey 查看文章

我3月底夜晚去, 無預約就無位...
連對面蟹道樂都無位, 可能係旺季...

いすみ
舊 04-16-15, 11:01 PM   #333
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
我3月底夜晚去, 無預約就無位...
連對面蟹道樂都無位, 可能係旺季...
你幾點去?
係日本, 6點去食飯係常識

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-15, 11:32 PM   #334
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
我通常2點幾lunch
8點幾9點dinner

舊 04-17-15, 01:59 AM   #335
izumi_chuen

引用:
作者: leotam3 查看文章
你幾點去?
係日本, 6點去食飯係常識
就係 6點幾

いすみ
舊 04-17-15, 10:15 PM   #336
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
真係WO

睇左幾間酒店揀6月都SEARCH唔出房...
最慘佢又無寫係咪滿室
只係話搵唔到

另暫定去大阪先

第1日落機就求期周圍行
第2日都係行下市區先 黑門市場 大阪城公園咁
第3日就伏見稻荷 同 清水寺 (想問想去埋金閣寺有無可能呢 定掉去第4日好?
第4日 未知 可能去宇治/環球影城
第5日我會自行離隊返東京

咁樣買大阪邊隻PASS抵?

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)

此篇文章於 04-17-15 10:27 PM 被 朔望~ 編輯。
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-15, 11:14 AM   #337
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
真係WO

睇左幾間酒店揀6月都SEARCH唔出房...
最慘佢又無寫係咪滿室
只係話搵唔到

另暫定去大阪先

第1日落機就求期周圍行
第2日都係行下市區先 黑門市場 大阪城公園咁
第3日就伏見稻荷 同 清水寺 (想問想去埋金閣寺有無可能呢 定掉去第4日好?
第4日 未知 可能去宇治/環球影城
第5日我會自行離隊返東京

咁樣買大阪邊隻PASS抵?
去JALAN / 樂天 search?

一日去一兩個地方+唔係遠距離移動~未必有需要買pass
不過day 2 如果你在大阪市內可能去更多地方~
エンジョイエコカード (Enjoy ECO Card)
六日及祝日只賣600yen / 平日賣800yen

舊 04-18-15, 11:34 AM   #338
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

舊年7月住左間唔錯的東京酒店
兩晚兩個人17,400 yen (唔...宜家唔知仲住唔住得番呢d價錢....)

more : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/04/day-65.html

28平方的Double Room(酒店upgrade)

完整的小廚房

不但有簡單爐具,其他抽屜還有杯碟碗筷子等等食具

無料全自動二合一洗衣乾衣機

浴室、洗手盤及洗手間全部分離

舊 04-18-15, 12:07 PM   #339
朔望~
Game Master
妹控

引用:
作者: Hitomi 查看文章
去JALAN / 樂天 search?

一日去一兩個地方+唔係遠距離移動~未必有需要買pass
不過day 2 如果你在大阪市內可能去更多地方~
エンジョイエコカード (Enjoy ECO Card)
六日及祝日只賣600yen / 平日賣800yen
JALAN

CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
舊 04-18-15, 12:09 PM   #340
朔望~
Game Master
妹控

引用:
作者: Hitomi 查看文章
舊年7月住左間唔錯的東京酒店
兩晚兩個人17,400 yen (唔...宜家唔知仲住唔住得番呢d價錢....)

more : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/04/day-65.html

28平方的Double Room(酒店upgrade)

完整的小廚房

不但有簡單爐具,其他抽屜還有杯碟碗筷子等等食具

無料全自動二合一洗衣乾衣機

浴室、洗手盤及洗手間全部分離
2晚17400

舊 04-18-15, 12:22 PM   #341
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
我見6月仲有好多CHOCIE wo
定係你要一連住好多日?

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-15, 01:01 PM   #342
朔望~
Game Master
妹控

其實係6月7-6月10

定係我SET錯左野

你係揀咩地區? (其實大阪住邊頭好D 第一次去大阪...之前幾次都係去東京)

舊 04-18-15, 01:57 PM   #343
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
我用你個期睇心斎橋附近都仲有46個choice wo...
定係你要3人房

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 08:04 PM   #344
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
下星期去東京睇演唱會
次後4日SCHEDULE完全無諗
有無咩隱世好味既鋪頭?素食都好
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 08:38 PM   #345
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
想問一下,如果酒店check out 後可否寄存行李多一段時間?
(check out 11:00但我回程機下午4點幾)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-15, 09:14 PM   #346
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
想問一下,如果酒店check out 後可否寄存行李多一段時間?
(check out 11:00但我回程機下午4點幾)
正常都可以

舊 04-20-15, 01:28 AM   #347
朔望~
Game Master
妹控

引用:
作者: Alata 查看文章
我用你個期睇心斎橋附近都仲有46個choice wo...
定係你要3人房
rm 咁神奇
我再搵搵先
不過個網MAIN緊

舊 04-20-15, 01:40 AM   #348
朔望~
Game Master
妹控

想問

伏見稻荷+清水寺+金閣寺
其實呢3個地方相距遠唔遠
就咁睇稻荷+清水寺就好似幾近
但金閣寺就好似幾遠

一日去晒有無可能
會唔會太趕?

舊 04-20-15, 10:38 AM   #349
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
想問

伏見稻荷+清水寺+金閣寺
其實呢3個地方相距遠唔遠
就咁睇稻荷+清水寺就好似幾近
但金閣寺就好似幾遠

一日去晒有無可能
會唔會太趕?
行過唔覺難
當係京都出發
京都坐JR>稻荷 兩個站
稻荷行去伏見稻荷坐京販>清水五夈
金閣寺我反而唔記得行法......唔記得係邊坐巴士去的

只係呢三個地方, 你唔行埋衹園的話 10點前企係京都出發應該冇問題

此篇文章於 04-20-15 02:22 PM 被 PTX-003C 編輯。
舊 04-20-15, 12:27 PM   #350
朔望~
Game Master
妹控

好唔該晒ching
照咁睇帶埋屋企人的話 好似太趕

都係拆2日穩陣d

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 06:38 AM

手機版 | APP版