Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-28-11, 06:42 AM   #401
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
老黃其實係咪打算唔玩漫畫...d書一本衰過一本.

蛇貓出神脈,七大限已經夠誇....
無情情腰斬天七,之後模勻外傳俾強姦興舞到聖上出原子爆破拳...大霹靂先岩.
強姦興個腦諗到既永遠就係霸意,殺意,原子,核子,仲有老強,二十年如一日....
仲有打比賽.
根本老黃D新野無本係得...
而家係到食老本.....
你話...神兵後...有邊本係好野..而又長...
係本俠客行好睇..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-11, 10:27 AM   #402
AMONtheBrave
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
搵夏偉姨同208黎畫返三國啦最好就
頂你同我腰斬!!
阿偉淚目+1

舊 05-28-11, 03:21 PM   #403
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
仲有打比賽.
仲有暗黑同戰機大炮
女女女興鍾意爆呀
原子大PIGLEG仲唔夠"爆"呀
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-11, 04:19 PM   #404
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
無睇天子7,但知道佢會cut書,非常反感
當日cut天子6,令天子6個尾收得唔好,係為左要出天子7,已經出賣左一次讀者,
而家本野唔好賣,商業考慮下要cut書,又令天子讀者多一次爛尾ge經驗,做爛哂天子系列個名!!
真係好火!!!!最嬲係仲要係新龍專欄吹到天子7入戲肉,叫人快D加入讀者行列,同行騙有咩分別!!!!!

一本唔掂都算,
龍虎門搞咩優化,優左去邊??
劇情低能唔合理,出新角色用7限都唔緊要,但又寫到同老天尊同級,個個都神脈神級,咪又係龍珠化!!!!
四小將打左咁多年,少少成長都無,又唔俾佢地死,仲要浪費版位寫佢地,呢兩期真係悶得好緊要,
搵風雷出黎救收視,但又諗唔到點處理佢D超能力,俾佢黎打幾下又就住就住,
想當日「通天風雲預告」佢出黎個陣佢係幾型,三皇加韋陀俾通天+元始圍,打到半死,老天尊話要「收龍虎門皮」,跟手風雷就出黎話「收龍虎門皮?好!我今日就收你通天教皮」,
做唔做到唔好講,淨係氣勢都贏而家十幾二十條街!!!

外傳又寫得亂邪神立場同目標成日轉,救老豆>殺聖上>無間易筋>救仔>主中國做生意..........想點.........
小虎又變左「殺意虎」,聖上又原子爆破,強姦興知唔知自己寫緊咩??黃生你又係咪應該睇實少少,唔好俾D馬亂咁寫自己D書

舊 05-28-11, 04:49 PM   #405
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
一本唔掂都算,
劇情低能唔合理,出新角色用7限都唔緊要,但又寫到同老天尊同級,個個都神脈神級,咪又係龍珠化!!!!
四小將打左咁多年,少少成長都無,又唔俾佢地死,仲要浪費版位寫佢地,呢兩期真係悶得好緊要,
遲D就算小蛇小貓或者光頭星有神脈我都唔會驚訝
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-11, 01:23 AM   #406
yeah yeah

引用:
無睇天子7,但知道佢會cut書,非常反感
當日cut天子6,令天子6個尾收得唔好,係為左要出天子7,已經出賣左一次讀者,
而家本野唔好賣,商業考慮下要cut書,又令天子讀者多一次爛尾ge經驗,做爛哂天子系列個名!!
真係好火!!!!最嬲係仲要係新龍專欄吹到天子7入戲肉,叫人快D加入讀者行列,同行騙有咩分別!!!!!

一本唔掂都算,
搵風雷出黎救收視,但又諗唔到點處理佢D超能力,俾佢黎打幾下又就住就住,
想當日「通天風雲預告」佢出黎個陣佢係幾型,三皇加韋陀俾通天+元始圍,打到半死,老天尊話要「收龍虎門皮」,跟手風雷就出黎話「收龍虎門皮?好!我今日就收你通天教皮」,
做唔做到唔好講,淨係氣勢都贏而家十幾二十條街!!!

外傳又寫得亂邪神立場同目標成日轉,救老豆>殺聖上>無間易筋>救仔>主中國做生意..........想點.........
小虎又變左「殺意虎」,聖上又原子爆破,強姦興知唔知自己寫緊咩??黃生你又係咪應該睇實少少,唔好俾D馬亂咁寫自己D書
而家個外傳根本好似出一期諗一期..無PLAN咁...
又搞到正傳D野差哂....
無心就唔好搞漫畫LA唔該...
比返D有心機入行既人..

NTR.......
舊 05-29-11, 01:29 AM   #407
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
鬧0左好多年...都冇改過..玉狼得把口話改..
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-11, 06:38 PM   #408
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
蛇貓外傳已經放棄左好耐, 強姦興實在太強勁
其實我覺得正傳暴走好大原因係要遷就外傳...... 未出外傳前d人既功力都keep到正常水平

舊 05-29-11, 06:43 PM   #409
動漫遊戲迷
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
龍珠化的話,班人應該不怕迫擊砲先得,但而家仲停留避子彈階段,我覺得係兩頭不到岸,好惡搞。其實龍虎群英未打羅剎教時,鬥班香港惡霸同王海蛟時,點都好睇過而家,起碼近戰對拆不少。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-11, 06:46 PM   #410
FREDDY@o@

引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
龍珠化的話,班人應該不怕迫擊砲先得,但而家仲停留避子彈階段,我覺得係兩頭不到岸,好惡搞。其實龍虎群英未打羅剎教時,鬥班香港惡霸同王海蛟時,點都好睇過而家,起碼近戰對拆不少。
我覺得最好睇係一開始~羅剎教中期, 有好多場都好深刻.... 圍大龍頭, 王海蛟, 金剛山, 圍老邪神...

舊 05-29-11, 11:17 PM   #411
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
我覺得最好睇係一開始~羅剎教中期, 有好多場都好深刻.... 圍大龍頭, 王海蛟, 金剛山, 圍老邪神...
其實老邪神個場已經麻麻,龍虎門個邊好強.........
不過老邪+霸腿真係心刻,
之後白蓮風雲懶係懸疑咁,係人都知聖上無事,走左去扮銀聖老,但就拖左好多期,
仲要搞左咁大場戲係死左個毒將軍叫有d份量..............
再落個d更加唔好提..........

舊 06-08-11, 09:49 PM   #412
FREDDY@o@

轉貼一下
http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=129644

強姦興唔該快D消失....
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 12:26 AM   #413
yeah yeah

南哥學識外掛9陽神功...

NTR.......
舊 06-09-11, 04:33 PM   #414
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
又一期封面與內文不符!其實可唔可以向消委會投訴呢?

"王小龍之死",但內文連一格王小龍都冇,只有在最後一格從風雷口中才出現"小龍"兩字。

群英又話要揸緊"中指",對付壞人要絕不手軟;但今期又放隻「金豬」走....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 10:45 PM   #415
FREDDY@o@

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
又一期封面與內文不符!其實可唔可以向消委會投訴呢?

"王小龍之死",但內文連一格王小龍都冇,只有在最後一格從風雷口中才出現"小龍"兩字。

群英又話要揸緊"中指",對付壞人要絕不手軟;但今期又放隻「金豬」走....
想當年嘍囉老妖都死唔去, 三皇點會死

王小鷹一戰寫得好睇, 近年難得~ 讚~

此篇文章於 06-09-11 11:04 PM 被 FREDDY@o@ 編輯。
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-11, 12:26 AM   #416
D-boy

引用:

我都知小龍有免死金牌,但佢竟然離普到連一格小龍都冇,你話算唔算欺詐?

小鷹個對手朱八真係腦殘到不得了!
罩門安排在腳板底,一個學泰拳的人唔用踢腳,因為怕罩門比人打到;但又常常穿拖鞋....
唔該編劇有少少羅輯啦!比你由細玩泰拳大,會唔去踢人?咁學來做咩?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-11, 12:03 AM   #417
D-boy

今期摸勻邪神大傳好好笑,但亦覺得好嘔心....
舊 06-12-11, 02:30 PM   #418
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:

小鷹一戰我反而覺得麻麻,
覺得佢係寫弱左金鐘罩八關黎加強左小鷹,不過都算係咁的了,
當然版友所講學泰拳但係放個罩門係腳係白痴左d

反而今期最後風雷出黎擋住金面佛個頁畫得好好~~

舊 06-13-11, 11:03 PM   #419
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
講真, 我真係覺得D樣勾得好衰
由以前睇神掌->神前->神F->龍虎門都覺得個勾頭馬馬
勾得最靚真係得黎志昌同林業慶

講真, 如果本龍虎門做番好, 廣告賣好D
外傳做到好似江湖書咁淨係寫奸角
本龍虎門就寫番小虎果D, 好過依家咁不倫不類

我新著開始睇起
買左咁多年, 我都有D想CUT
可想而知發生咩事啦

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 12:20 AM   #420
D-boy

引用:
作者: marspeople 查看文章
講真, 我真係覺得D樣勾得好衰
由以前睇神掌->神前->神F->龍虎門都覺得個勾頭馬馬
勾得最靚真係得黎志昌同林業慶

講真, 如果本龍虎門做番好, 廣告賣好D
外傳做到好似江湖書咁淨係寫奸角
本龍虎門就寫番小虎果D, 好過依家咁不倫不類

我新著開始睇起
買左咁多年, 我都有D想CUT
可想而知發生咩事啦
咁你又好難怪佢嘅,雖然正傳和前傳係最好賣,但始終要分一半俾文傳,你話佢又點會把最好的資源放在這兩本書度。
舊 06-23-11, 10:40 AM   #421
Bandit-Anji
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagZangfeva
買左 野狼與瑪莉
夠晒惡搞, 係類似九把刀既黑暗題材
睇完都想追落去,睇下佢點收科

"今翅仆_ 鳥"

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 10:47 AM   #422
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: Bandit-Anji 查看文章
買左 野狼與瑪莉
夠晒惡搞, 係類似九把刀既黑暗題材
睇完都想追落去,睇下佢點收科

"今翅仆_ 鳥"
第一期封面夠另類, 但係末頁預告個封面就突然頹晒

同埋要讚下d作畫比封神有心機. 希望其餘兩期可以keep到

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 10:50 AM   #423
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
灰狼直頭神作啦~
個ntr位真係正~
條女大家估死ng死?

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 10:58 AM   #424
凍檸茶
The One
青龍使用者

我想睇呢三本漫畫

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 11:12 AM   #425
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: D.K. 查看文章
第一期封面夠另類, 但係末頁預告個封面就突然頹晒

同埋要讚下d作畫比封神有心機. 希望其餘兩期可以keep到
根本和仔就是想寫呢D另類野
可惜香港無得比佢生存

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:07 PM

手機版 | APP版