Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-27-16, 10:09 AM   #176
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
長弓一般好似係5、4,你一開始能力係全5,唔會裝唔倒
咁真係唔知乜事
弓已經見佢排左系背脊
箭已經多到爆位

L2R2都冇反應
開第二隻game試下手製又冇壞...
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 11:12 AM   #177
Reticence
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
Wii U IDZEROIA
PSN  IDEdwin Chu
XBox Live GamertagEdwinChu
打隻船上既boss死左十幾次...有冇TIPS
Reticence 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 11:22 AM   #178
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
長弓一般好似係5、4,你一開始能力係全5,唔會裝唔到…

識得玩就應該唔難玩,問題係佢D教學真係好似想玩死D新手咁…回氣D咁重要既技巧,等到爆機先教啦嘛。
一開波見咩附近都冇都淨係得堆屍狂,死好多次行遠D先知道故事唔係打佢地

招居合斬真係技驚四座,電腦AI又唔差,咁儲固定時間法真係偷襲都打唔中。

建議用斧頭中段,劈一野就走。
同埋打D大鬼唔好喺狹窄地方打,儘量唔好擋,佢一捉你就有6成,有時仲會連捉,第一隻你殺咗後園隻兵,成個後園都係你既戰場。

放心,行多兩步就有第二隻,果隻你就可以好好發揮你優雅既劍技…
同埋lock target做得好差

左右轉target 下最近上最遠是常識...

同埋仲未慣R1回氣果下

不過佢D攻擊其實好易避....因為佢地個判定點做到好細...而且追尾又唔高,只係有時你一唔夠氣奶野就

舊 04-27-16, 11:23 AM   #179
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Reticence 查看文章
太快了吧
開咗村門打完第二隻大鬼,仲有幾耐先到?

舊 04-27-16, 11:26 AM   #180
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Sar8 查看文章
同埋lock target做得好差

左右轉target 下最近上最遠是常識...

同埋仲未慣R1回氣果下

不過佢D攻擊其實好易避....因為佢地個判定點做到好細...而且追尾又唔高,只係有時你一唔夠氣奶野就
R1好似撳都得
不過練幾下就好少撳唔到,多數係唔記得撳既多…同埋成日想用R1攻擊同背刺

此篇文章於 04-27-16 11:30 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 11:29 AM   #181
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
太快了吧
開咗村門打完第二隻大鬼,仲有幾耐先到?
我昨晚也去到打大鬼,不過一下被ko,發神經又忘了開捷徑又要又頭行到那兒(還未解決)

r1回氣我還未練得熟,我始終還是有不斷按制打的壞習慣……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 11:30 AM   #182
Sar8
The One

例如D突刺其實連閃都慳返,一個身位就就吉唔到

不過打player佢吉完仲會有兩下橫掃

舊 04-27-16, 11:36 AM   #183
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我昨晚也去到打大鬼,不過一下被ko,發神經又忘了開捷徑又要又頭行到那兒(還未解決)
其實敵人配置幾良心,初期差唔多你一見到多人就即係要轉彎先係正路。
第一捷徑係START POINT左手邊既長梯要喺上面踢落黎。
之後捷徑上返去,好快就到CHECK POINT,CHECK POINT可以直接跳入後園打大鬼。
引用:
作者: Sar8 查看文章
例如D突刺其實連閃都慳返,一個身位就就吉唔到

不過打player佢吉完仲會有兩下橫掃
D PLAYER屍好惡意,LV1會死喺START POINT冇理由咁打得既。
仲要打贏咗都係得個桔…

其實個LOCK做好D,D教學齊D,在下覺得OK好玩既。
另外,冇得用道具以外方式回復耐久都係問題。
咁SET法,冇打開ACT既一定狂死架喎,在下自己都挑屍狂死N次,真正殺完第一隻卒把刀已經就黎斷…

此篇文章於 04-27-16 11:47 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 12:00 PM   #184
鐵之侍

引用:
其實敵人配置幾良心,初期差唔多你一見到多人就即係要轉彎先係正路。
第一捷徑係START POINT左手邊既長梯要喺上面踢落黎。
之後捷徑上返去,好快就到CHECK POINT,CHECK POINT可以直接跳入後園打大鬼。

D PLAYER屍好惡意,LV1會死喺START POINT冇理由咁打得既。
仲要打贏咗都係得個桔…

其實個LOCK做好D,D教學齊D,在下覺得OK好玩既。
另外,冇得用道具以外方式回復耐久都係問題。
咁SET法,冇打開ACT既一定狂死架喎,在下自己都挑屍狂死N次,真正殺完第一隻卒把刀已經就黎斷…
正式版時有得選擇難度就可以了,不過總覺得未必會這樣做……

玩血源已玩到吐血,對我這些動作白痴來說只是想簡單享受斬殺的樂趣,事實上我覺得隻game是不錯的,只是難度高之餘對新手真不體貼(不是看了pet大說大慨不也會知道r1回氣這回事了)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 04-27-16, 12:12 PM   #185
Sar8
The One

如果佢係堅抄DS咁應該冇難度簡

舊 04-27-16, 12:17 PM   #186
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
我係先同佢 正面保持距離,之後佢會慢慢行向我方
呢個時候 按住x 向佢左方腋下空位衝過去 要穿到到佢背後
(佢會起手攻擊你 但衝刺係夠時間令佢打唔中你的)
之後斬佢背脊兩刀左右就好按X跑住走開 因為佢會迴旋打個鏈球過黎且範圍唔細
避得切就盡量避 避唔到就按L格擋
扣到佢3成血 鏈球 就會斷開 呢個時候
佢主要有幾種手段
1. 拎起鐵球掟你
2. 左右起手抓你再整隻 撲落黎
3. (如你在佢背後)轉身爪擊
4. 拍地 出現 結界 (在結界內 玩家既精力 會持續扣減)

呢時我係保持距離 都係按X跑再按X滾地避開擲鐵球
等隻怪有硬直後 就在側方或背後 都1~2刀就收手脫離
最後咁樣同佢磨 磨死佢

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 12:26 PM   #187
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:

建議用斧頭中段,劈一野就走。
同埋打D大鬼唔好喺狹窄地方打,儘量唔好擋,佢一捉你就有6成,有時仲會連捉,第一隻你殺咗後園隻兵,成個後園都係你既戰場。

放心,行多兩步就有第二隻,果隻你就可以好好發揮你優雅既劍技…
尋晚訓唔著,半夜起身打過左。。。
都係用刀,換左手上最勁果把刀(常用刀45攻,換左把85攻)+道術附魔。
隻怪其實係揸刀既右手弱,之前真係誤判。屈佢右手+踢腿,踢幾下見佢無氣就換上段亂刀砍死左

居合斬如果配合到r1個系統會縮短收刀速度,我通常踢腿成功後出,類似忍龍et。
另外見到有得斷頭,唔會又係歐美限定吧。。。

舊 04-27-16, 12:50 PM   #188
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: liar 查看文章
都係用刀,換左手上最勁果把刀(常用刀45攻,換左把85攻)+道術附魔。
隻怪其實係揸刀既右手弱,之前真係誤判。屈佢右手+踢腿,踢幾下見佢無氣就換上段亂刀砍死左

居合斬如果配合到r1個系統會縮短收刀速度,我通常踢腿成功後出,類似忍龍et。
中文版是日版改
日版無斷手腳

其實睇咁多暴力野無益(又不是色情睇左只會唔開心)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-16, 12:52 PM   #189
Sar8
The One

引用:

係都唔奇,不過以光榮不嬲亞版係跟歐美尺度來出,係得日版先會收緊

舊 04-27-16, 01:20 PM   #190
鐵之侍

日版妖怪也會斷手斷頭的

不過這樣美版會否炒價呢?(不會吧)

舊 04-27-16, 01:22 PM   #191
神人ではない!新人だ

引用:

原來係咁用…

舊 04-27-16, 01:45 PM   #192
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
http://v.youku.com/v_show/id_XMTU0OTMyNTM4OA==.html

轉貼的說

用得好R1就會這樣

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-16, 09:14 AM   #193
真!DC
Banned User
奉行我道

我發現到我的問題原來係裝備左弓冇裝備箭,唔知箭都要手動裝備
想問下隻demo有幾長?
玩到打完第一隻怪開鎖之後個save pt位(第三個save pt?)
由手機版發出
舊 04-28-16, 09:21 AM   #194
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
我發現到我的問題原來係裝備左弓冇裝備箭,唔知箭都要手動裝備
想問下隻demo有幾長?
玩到打完第一隻怪開鎖之後個save pt位(第三個save pt?)
由手機版發出
應該係三個,尋晚開埋SHORTCUT第三個可以直接走上船。
不過在下尋晚太夜返冇時間打上船…

舊 04-29-16, 02:30 AM   #195
神人ではない!新人だ

引用:
作者: pet3 查看文章
http://v.youku.com/v_show/id_XMTU0OTMyNTM4OA==.html

轉貼的說

用得好R1就會這樣
俾你陰咗,船果隻玩鐵球架…片果隻應該係第二個任務既…
搞到在下成身防雷裝去打物理BOSS…
引用:
啱啱過咗,雖然你打得咁快應該過咗,都打下字啦…
鐵球攻略
頭一半血就儘量拉遠,引佢用縱FING,不過有時佢會縱完再迴轉FING,唔好太貪刀。
半血鐵球鏈會斷,執波掟橫跑就可以安定迴避順便抽一兩刀,其他攻擊主要係連擊同捉,不過唔掟波既障近身些少就會暴發咁滯,碌就OK。
最後好會用跳拳,不過好慢,唔好俾D死人領域搞到冇氣既,其實幾難俾佢打中…

此篇文章於 04-29-16 09:43 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 04-30-16, 04:36 PM   #196
真!DC
Banned User
奉行我道

玩完第一個任務就有dlc了,第二個任係just for fun?
死左n次先發覺到boss要慢慢打,貪心斬多幾刀就gg了
由手機版發出
舊 04-30-16, 07:55 PM   #197
神人ではない!新人だ

引用:
玩完第一個任務就有dlc了,第二個任係just for fun?
死左n次先發覺到boss要慢慢打,貪心斬多幾刀就gg了
由手機版發出
冇錯,其實第二隻易過第一隻…不過關卡配置就賤格唔少
原來有得入人地GAME幫拖,不過有VOICE CHAT要HOST唔死真係難過一次打完全關。
幫拖HOST可以照拜神REFRESH(幫手唔得,不過HOST拜幫手一樣會回復),只要HOST唔死任務就仍然繼續。
一般都唔會完全由得幫手打晒,不過隻GAME一旦中伏死亡率真係高過DARK SOUL,要一TAKE帶人過真係接近冇可能。

此篇文章於 04-30-16 08:03 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 04-30-16, 07:59 PM   #198
真!DC
Banned User
奉行我道

玩到第二隻boss
地方大好多冇屈系隻船仔入面咁難避
由手機版發出
舊 04-30-16, 08:04 PM   #199
神人ではない!新人だ

引用:
玩到第二隻boss
地方大好多冇屈系隻船仔入面咁難避
由手機版發出
其實船倉都好大,D火只係背景

舊 05-01-16, 01:37 AM   #200
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
不如隻game改名叫落命,我在開場地打了把劍召换的兵仔n次後就退出了....
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
火鳳燎原討論區~第146回~仁王之王 Asurada 日本動漫畫討論版 1002 03-27-21 06:09 PM
[絕對不適合未成年人仕觀看 OTZ] 今天的遊蕩團... 副題: Loli tachi: "oniichan? doko ni iru no?" KKH 照相館 67 08-14-06 11:47 PM
一粒香口膠Sony Ni-Cd or Ni-MH電幾錢左右? 繪夢 影音館 0 11-29-04 12:58 PM

現在的時間是 01:58 PM

手機版 | APP版