Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-18, 09:14 PM   #776
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
試左,THANKS @@ 真係堅屈喎阿雪而家

雪糕普攻千8,換阿雪入黎北斗之後普攻3千幾,再出聖光仲4千幾添 @@ 真係要射喎

ALLIN40幾張飛係多武,不過VAAN果D1早凸爆晒,之後PENELO又2把專又冇用,阿雪就2把相性,之後2千5再5千先中到阿雪專武,剩番萬5射王子,又要執石了 @@

暫時有190藍石,岩岩夠覺58 @@ 不過都係唔食住遲D夠60先1次過食,驚又有另1隻屈機人要藍石

此篇文章於 02-27-18 09:33 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 09:16 AM   #777
ShinDou

終於打晒所有normal版,暫時萬8石,執埋hard石先

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 02-28-18, 02:17 PM   #778
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
6萬先中 其他突爆晒 痴線架
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 02:22 PM   #779
ShinDou

5千1抽入魂,仲送阿榮相性,但係咪最少要有埋王子相性先夠用?相性好似有得派?

舊 02-28-18, 02:34 PM   #780
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
44抽 2相2專1EX 王子

番去抽番女王...
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 02:50 PM   #781
ShinDou

原來係要專喎王子,再射先

舊 02-28-18, 02:52 PM   #782
ShinDou

射多5千中王子專同阿榮相性,頭先快手凸爆左ex好彩唔再出ex俾我,唔係蝕左3粒凸肥,不過又冇晒凸肥要諗碎唔碎番12粒番黎凸了

舊 02-28-18, 06:49 PM   #783
ShinDou

唔知點解ALTEMA講到王子咁廢得A @@
舊 02-28-18, 09:49 PM   #784
ShinDou

今次王子EX好難,封晒D屈機魔法人,VAAN TINA變晒垃圾,得隻雪糕用得但打卒又要用技搞到唔夠用,CLOUD又慢D招又唔係大力,王子LV50覺50唔夠用

仲諗緊俾唔俾黑石王子好,用落真係唔太覺勁,同埋BRAVE太低 @@ 不過黑石我得60連覺55都上唔到,食左都冇乜用 @@

雪糕之前技1洗到6星,之後見出左連續劍1星就試下用,而家搞到技1唔係1定出HP攻擊好廢,遲D都係要洗番技1了 @@ 好彩仲有大把4星雪糕AF,不過AF肥食

共鬥有隻覺60王子又唔係太廢喎,起碼頭先我隻雪糕反而應該係輸出最少果隻 @@ 好似仲少過斯丹 @@

此篇文章於 02-28-18 09:58 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-01-18, 10:19 AM   #785
Gustavi
Crazy Gamer

EX未試, 不過王子睇黎係至少有齊相性專用先用得落...
實際夠唔夠勁要睇人地升到全滿既數值
不過我諗爆發力應該就唔會比得上vaan 吧 (當然boss 有魔法耐性另計)
-----------------------
雪糕應該要 攻108 吧?

我覺得雪糕打多過一隻先叫好勁,
打單體只係算普通啦.

如果係技1技2 兩星揀, 我應該揀技2了.
------------
王子共闘有bonus wor
都係同上面一樣啦, 雪糕打單體係普通咋.
舊 03-01-18, 10:24 AM   #786
ShinDou

其實攻108係咪同2星加既dam差唔多?

今次隻野唔驚魔法麻,除左雪糕同王子都冇咩物理勁啦?

舊 03-01-18, 10:50 AM   #787
Gustavi
Crazy Gamer

引用:
作者: ShinDou 查看文章
其實攻108係咪同2星加既dam差唔多?

今次隻野唔驚魔法麻,除左雪糕同王子都冇咩物理勁啦?

好似之前有人計過2星傷害高d , 而加攻好處係兩技/普攻都有效.

cloud有EX的話都ok架,
ff11 prishe 都好多人會用,
lightning 其實又唔係太差, 而家升滿續戰力又高左 (同埋我估一兩個月內都輪到佢EX.... )
再唔係咪升左王子先lo , 你齊武器衰極有限.

---
仲有你可以加d support 人, 例如ramza

此篇文章於 03-01-18 10:53 AM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-01-18, 11:15 AM   #788
ShinDou

已經升緊王子啦,有晒武冇理由唔用,雖然得60黑石,奶挺我用過覺60d fd都好廢打唔過萬,定而家最屈果d太勁?

拉冇沙好似係勁好多,但應該阿雪仲屈? 可能升埋阿雪先

原來阿雪之前係因為set錯覺58果招既效果先無啦啦咁屈?本身得自己buff,而家又唔下修改名算

舊 03-01-18, 12:22 PM   #789
Gustavi
Crazy Gamer

不過今次魔法耐性 , 女王就真係淨上buff only.

------
打完EX
cloud + ramza + 王子, 帶多隻王子
23turn 入boss, 42 turn 完

試過出事位係比佢break 左即加hit HP 死.
王子打哩個召喚緊巴哈個時, EX 可以打近4萬.

此篇文章於 03-01-18 04:53 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 03-01-18, 06:38 PM   #790
ShinDou

王子同拉冇沙覺60﹖

諗諗下升拉冇沙上覺60都好喎,橫掂而家有成385黃石,覺60都係用2百幾姐,而且黃石其他人太廢,奶挺如果唔上修就算加EX技應該都冇乜用

拉冇沙覺60之後都勁既,係唔加速姐,但起碼打到今次活動,平時冇魔法耐性就應該會用阿雪既

此篇文章於 03-01-18 09:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-02-18, 08:22 AM   #791
ShinDou

原來阿雪覺50都夠complete hard10喎,不過用晒技咁濟

舊 03-02-18, 01:34 PM   #792
ShinDou

終於complete到王子ex,拉冇沙比想像中屈,真係靠佢易打好多,覺60但lv未爆,王子就覺54lv60,搭多隻覺60王子,不過出錯招搞到得8萬幾分,遲下盤爆再試多次,唔知打唔打到12萬分,我王子未凸爆技1,淨係凸爆左技2同ex,技1凸爆左係咪打多成倍?

舊 03-02-18, 02:46 PM   #793
Gustavi
Crazy Gamer

咁你升爆同覺醒滿左一定勁好多既 G_G
-----
女王斷章係唔太難既
舊 03-02-18, 04:51 PM   #794
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
王子未60覺得幻影劍可以上幻劍BUFF 60覺左ShiftBreak+可以上幻劍buff
差好多
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-18, 02:10 PM   #795
plokplok00

20劵中
舊 03-09-18, 02:49 PM   #796
ShinDou

我都31張飛中雪糕ex,仲要送selfie相性1把同3把雪糕相性,而家10%pool太正

舊 03-09-18, 05:27 PM   #797
ShinDou

賣花12hard咁難既?好似打緊平時斷章hard最尾果版既2倍血咁,出左20幾lv賣花女1隻都殺唔到,試下full team先

舊 03-09-18, 05:42 PM   #798
ShinDou

Full team都過唔到,出左雪糕,王子,舞女,舞女消唔到佢d buff俾佢2隻萬幾brave屈死

舊 03-09-18, 08:38 PM   #799
ShinDou

再打番王子ex易好多,而家打出13萬分
舊 03-09-18, 08:47 PM   #800
plokplok00

賣花我用
巴哈
亞雪+雪糕+王子 一take過
FD雪糕
129XXX

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 06:07 AM

手機版 | APP版