Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-08-13, 12:20 PM   #276
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
最討厭花澤這類人... 比我起碼打斷佢手手腳腳先鎖佢。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 12:22 PM   #277
shooter
Game Master

睇黎個巫女系統,係用"活人腦"做分析,所以只要公布就死得。
舊 02-08-13, 12:41 PM   #278
Lenneth
Senior Gamer
Valkyrie

註冊日期: Mar 2006
最尾超震撼!

Lenneth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 02:02 PM   #279
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: shooter 查看文章
睇黎個巫女系統,係用"活人腦"做分析,所以只要公布就死得。
應該係用免罪體的大腦
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 02:19 PM   #280
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
今集好正, 不過就咁死咗個自己友,

套嘢越睇越似有套叫未來報告的電影

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 03:04 PM   #281
shooter
Game Master

引用:
作者: CMS 查看文章
應該係用免罪體的大腦
make sense喎,所以先認唔到自己人。
舊 02-08-13, 04:11 PM   #282
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
問題,有劇透
即係西比拉係用局長個腦嚟做?局長只不過係西拉(即自己)操控嘅機械人?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 05:23 PM   #283
shooter
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
問題,有劇透
即係西比拉係用局長個腦嚟做?局長只不過係西拉(即自己)操控嘅機械人?
應該係用好多個XX黎做,所以要活捉。
舊 02-08-13, 07:06 PM   #284
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: shooter 查看文章
應該係用好多個XX黎做,所以要活捉。
依家更加想知究竟邊班人提意整呢個系統出黎
雖然類似的內容係英美地區都見過,但每次睇都覺得好震撼

舊 02-08-13, 07:16 PM   #285
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
問題,有劇透
應該係類似未來報告既設定。

未來報告既Pre-Crime系統係利用(拐帶)有預知未來能力既人做系統既樞紐。

可以推測出,西比拉系統應該係用大量(被活捉既)天然低犯罪系數人士,甚至好似槙島般既「免罪體質者」黎做系統既樞紐,然後由局長黎做呢個系統既代言機械人去領導公安局。

如果捉左槙島入去做埋呢個系統既樞紐既話,應該會係天大既諷刺。

石田淚目,就算自己犯罪系數唔致於去死,由於睇到左D唔見得光既秘密,居長為左滅口就強行hack左枝槍將佢變做肉醬。

花澤連續兩次有機會送便當比槙島都唔送,遲下會比虛淵整得好慘。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 07:26 PM   #286
卍佛卍
Junior Member

註冊日期: Oct 2002
XBox Live Gamertagk1i2t
一開始石田便當味極濃
做左路人咁多集宜家先黎型返次
最後好彩都冇事

但唔係好明點解局長唔滅佢口...
卍佛卍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 07:31 PM   #287
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
明明比人一槍收左皮
你點認知到佢無事

舊 02-08-13, 07:33 PM   #288
野良猫
肥倫

引用:
作者: 卍佛卍 查看文章
一開始石田便當味極濃
最後好彩都冇事

知道祕密嘅人點可能仲留活口呀
舊 02-08-13, 07:40 PM   #289
Game Master

引用:
一開始石田便當味極濃
最後好彩都冇事

滅左啦,你再睇多次。

枝槍原先指住佢既時候個AI確實係話佢係「非致命」目標(non-lethal paralyzer),但講到中途突然short左,好明顯枝槍係比個局長機械人hack左,然後枝槍個形狀就變成「致命肉醬」設定(lethal eliminator)。
舊 02-08-13, 07:44 PM   #290
卍佛卍
Junior Member

註冊日期: Oct 2002
XBox Live Gamertagk1i2t
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
滅左啦,你再睇多次。

枝槍原先指住佢既時候個AI確實係話佢係「非致命」目標(non-lethal paralyzer),但講到中途突然short左,好明顯枝槍係比個局長機械人hack左,然後枝槍個形狀就變成「致命肉醬」設定(lethal eliminator)。
咦係喎
我就係覺得奇怪點解成集舖排個死亡FLAG俾石田最後又會冇事
佢句麻醉MODE令我誤會左
卍佛卍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 08:06 PM   #291
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
局長可以直接改權限,可能局長同個系統係一體化,不過唔邊方先係主導
當中唔知仲有幾多黑幕

秀星開頭d對白插滿旗都心知不妙,果然..
仲唔到佢體術都咁好,仲係不羈好青年呀,一路走好

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 08:41 PM   #292
harakuma
Game Master

引用:
咦係喎
我就係覺得奇怪點解成集舖排個死亡FLAG俾石田最後又會冇事
佢句麻醉MODE令我誤會左
又未必死咗(0.1%可能性), 因為射槍後無爆到血, 或者避開咗呢(笑)

```````````````````````````

同埋局長點去處理後面的事才是關鍵,

1, 因乜要殺咗石田?

2, 屍首發現位置?(因為情報官知到佢去咗下面)

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-08-13, 08:48 PM   #293
野良猫
肥倫

引用:
作者: harakuma 查看文章
又未必死咗(0.1%可能性), 因為射槍後無爆到血, 或者避開咗呢(笑)

```````````````````````````

同埋局長點去處理後面的事才是關鍵,

1, 因乜要殺咗石田?

2, 屍首發現位置?(因為情報官知到佢去咗下面)
1)上面都講過,知道真相仲可以留活口?

2)話俾敵人殺咗就得啦。佢哋淨係知石田去咗下面,但下面發生過咩事根本冇人會知
舊 02-08-13, 10:00 PM   #294
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
滅左啦,你再睇多次。

最後個型態唔係lethal elimnator, 又唔係dominator,更加唔係non-lethal paralyzer
可能係渣都冇嘅隱藏模式?

開始派便當了
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 10:13 PM   #295
Game Master

引用:
作者: Rv250 查看文章
最後個型態唔係lethal elimnator, 又唔係dominator,更加唔係non-lethal paralyzer
可能係渣都冇嘅隱藏模式?

開始派便當了
咁有可能係第3集出現過,專門應付有威脅既死物既Destroy Decomposer。同將target變肉醬既Eliminator唔同,被射中既目標物理構造會被完全殲滅到連渣都冇,應該係最適合當作滅口既模式。

此篇文章於 02-08-13 10:17 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 02-08-13, 10:23 PM   #296
Rv250

註冊日期: Aug 2002
你啱
第3集destroy composer

lethal eliminator

最後ko秀星個型態
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 10:30 PM   #297
harakuma
Game Master

引用:
1)上面都講過,知道真相仲可以留活口?

2)話俾敵人殺咗就得啦。佢哋淨係知石田去咗下面,但下面發生過咩事根本冇人會知
ok, 1都仲講得通,

但2就有個盲點, 因為石田個死法外觀上係死於"多明你他"

公安專用,仲要得到驗證先用得, 敵人得到手也會lock死,所以
敵人無得用嗰支槍

不過當小朱佢哋搵到石田屍体時, 阿局長應該晨早走咗, 而男主角會發現石田死於"自己人"槍下

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一

此篇文章於 02-08-13 10:34 PM 被 harakuma 編輯。
舊 02-08-13, 11:34 PM   #298
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
不過當小朱佢哋搵到石田屍体時, 阿局長應該晨早走咗, 而男主角會發現石田死於"自己人"槍下

因為係禁地,所以小朱他們唔會到現場見到條屍,只會收到局長的報告

舊 02-08-13, 11:49 PM   #299
harakuma
Game Master

引用:
作者: Asurada 查看文章

因為係禁地,所以小朱他們唔會到現場見到條屍,只會收到局長的報告
唔~應該都係咁啦.

題外話, 個局長除咗可以自改Dominator個任何模式之外,

模式的對像人都可以無視, 我記得唔知邊集好似有講過, jackson都係類似免罪体之類既人, 所以可以大搖大擺出街唔怕比街cctv check到, 但今次反而比局長支槍殺到.(即係局長/局長支槍係無敵)

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 02-09-13, 12:07 AM   #300
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
狡噛淚目 你唔係練到好勁架咩 雖然傷左
槙島好強, 到底是哪門派的高手
但高手被偷襲 KO, 更淚目

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)

此篇文章於 02-09-13 12:10 AM 被 佐佐木莊尼 編輯。
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 09:38 PM

手機版 | APP版